BenQ -projektorer: Lampor För Videoprojektorer, Instruktioner Och Specifikationer För DLP -bioprojektorer, Tips För Val Av Projektor

Innehållsförteckning:

Video: BenQ -projektorer: Lampor För Videoprojektorer, Instruktioner Och Specifikationer För DLP -bioprojektorer, Tips För Val Av Projektor

Video: BenQ -projektorer: Lampor För Videoprojektorer, Instruktioner Och Specifikationer För DLP -bioprojektorer, Tips För Val Av Projektor
Video: Watch this BEFORE buying a projector 2024, Maj
BenQ -projektorer: Lampor För Videoprojektorer, Instruktioner Och Specifikationer För DLP -bioprojektorer, Tips För Val Av Projektor
BenQ -projektorer: Lampor För Videoprojektorer, Instruktioner Och Specifikationer För DLP -bioprojektorer, Tips För Val Av Projektor
Anonim

Det berömda taiwanesiska märket BenQ har länge varit känt för sina högkvalitativa produkter i olika kategorier. Företagets utrustning säljs i många butiker och är avundsvärd. I den här artikeln kommer vi att prata om varumärkets funktionella projektorer och lära oss hur de används korrekt.

Särdrag

Den taiwanesiska tillverkaren BenQ har länge varit känd för att producera kvalitets- och hållbara produkter … I sortimentet av märket kan du hitta ett stort antal olika enheter i olika priskategorier. Originalprodukter är mycket efterfrågade. projektorer varumärke. Många konsumenter väljer dem, med vetskap om att de kommer att hålla i många år utan att skapa några problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

BenQ -produkter har vunnit så stor popularitet av en anledning. Högkvalitativa projektorer från denna tillverkare kan skryta med ett tillräckligt antal positiva egenskaper som lockar den moderna konsumenten.

  1. Det första som är värt att notera om BenQ -teknik är Bygg kvalité … Märkesprojektorer är gjorda "samvetsgrant", har inte en enda brist. Tack vare perfekt monterade strukturer tjänar sådana produkter länge och utsätts inte för haverier.
  2. Märkets moderna projektormodeller skiljer sig åt funktionalitet … Utrustningen kan läsa alla för närvarande relevanta format, synkronisera med andra enheter och ha inbyggda moduler för trådlösa nätverk. På grund av den rika funktionaliteten visar sig den taiwanesiska tillverkarens projektorer vara mycket praktiska och användbara.
  3. Tekniken i fråga visar sig vara mycket enkel och enkel att använda . Även de användare som aldrig har hanterat liknande tekniska enheter kan förstå hur BenQ -projektorer fungerar. Om du har några frågor kan köparen alltid hänvisa till bruksanvisningen som alltid ingår i utrustningen.
  4. Vid tillverkning av moderna BenQ -projektorer all den senaste tekniken används förse enheterna med en rik funktionell "fyllning".
  5. Originella taiwanesiska märkesprojektorer kan visa inte bara hög kvalitet, utan också en ganska stor bild … Många användare letar efter dessa egenskaper i en sådan teknik.
  6. Vissa modeller ger läser 3D -format (volymetrisk bild).
  7. BenQ kvalitetsprojektorer kan enkelt synkronisera med många andra enheter för att spela upp videofiler.
  8. Tillverkarens utrustning i fråga blir sällan under reparation … Vanligtvis ligger problemet inte i kvaliteten på enheten eller den "interna" utrustningen på enheterna, utan i felaktig och slarvig behandling från ägarnas sida.
  9. De flesta märkesprojektorer har attraktiv, minimalistisk design . Denna teknik passar lätt in i nästan alla miljöer.
Bild
Bild

Inga allvarliga brister i BenQ -märkta projektorer , men många konsumenter är ledsna över det faktum att den taiwanesiska tillverkarens sortiment inte inkluderar enheter i budgetklass med VGA-format (480p).

Även de enklaste modellerna visar en bild med en upplösning på 800x600 sidor.

Bild
Bild

Populära modeller

BenQ har många olika projektormodeller tillgängliga. Produkterna skiljer sig både vad gäller tekniska egenskaper och utseende. Alla alternativ förenas endast av oklanderlig kvalitet. Låt oss titta närmare på några av de populära projektorerna från en välkänd tillverkare.

MS506

En populär märkesprojektormodell som använder DLP -projektionsteknik . Enheten är utformad för att överföra bilder i en upplösning på 800x600 sidor. Kontrastnivå - 13000: 1. Den största skärmstorleken är begränsad till 300 tum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten i fråga innehåller matris typ DMD . Alla nödvändiga ingångar och kontakter är närvarande som används aktivt för närvarande. Strömförbrukningen för denna gadget är 270 watt. Det finns inbyggda högtalare av hög kvalitet med en effekt på 2 watt. En bekväm fjärrkontroll medföljer enheten.

Bild
Bild

MS535

En söt videoprojektor som stöder 3D -format . Produktmatris typ - DMD. Ljusstyrkan på denna enhet är 3600 ml. Det finns bara 1 lampa i enheten. Enhetens arbetsformat är 4: 3. Strömförbrukningen för BenQ MS535 är 252 watt. Försedd bra inbyggda högtalare med en effekt på 2 watt . Trådlös fjärrkontroll ingår.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MS535 tillhandahåller följande tv -standarder: NTSC, PAL, SECAM . Ljudnivån i produkten är 32 dB.

Tekniken är ganska lätt och väger bara 2,38 kg.

Bild
Bild

MX631ST

En mycket vacker modell av en märkesprojektor som kan dekorera många snygga interiörer. I MX631ST DLP -projektionsteknik tillhandahålls . Metod kan återge tredimensionell bild i 3D-format . Denna enhets standardformat representeras av parametrarna 4: 3. Skärmdiagonalen kan vara från 60 till 300 tum. Den mest blygsamma upplösningen som stöds av teknik är 640x480 r.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strömförbrukningen för denna trendiga bioprojektor är 305W. Produktdesignen innehåller högtalare , vars effektindikatorer är 10 watt. Enheten antar främre projektion … Den kan fästas i takfoten.

Bild
Bild

MS630ST

En biografprojektor av hög kvalitet som kan återge surround 3D -bild . Har i sin enhet 1 matris i DMD -format . Projektorn har bara 1 lampa med en ljusstyrka på 3200 lm. Standardformatet för denna attraktiva produkt är 4: 3, upplösningen är 800x600 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I den övervägda modellen optisk zoom 1.2 tillhandahålls . Det finns många faktiska kontakter för anslutning av andra enheter och kablar. MS630ST drar effekt vid 305 watt. Ljudnivån för enheten är 33 dB. Den aktuella enheten har en attraktiv design som kommer att se vacker ut i en inredning designad i modern stil.

Bild
Bild

W1720

Detta är en högkvalitativ modell av en ganska kraftfull och dyr projektor från en taiwanesisk tillverkare. W1720 -enheten stöder det populära 3D -formatet . Ljusstyrkan på denna produkt är 2000 Lm. Det finns bara 1 lampa, som är begränsad till 240 watt. Standardproportionen för denna projektor är 16: 9.

Denna produkt har ingen horisontell keystone -korrigering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten är utrustad med två HDMI -utgångar och andra nödvändiga kontakter, till exempel USB, minijack, VGA . Strömförbrukning 385 watt. Strömförbrukningen för enheten är 100-240 W. Det finns utmärkta inbyggda 5W-högtalare. Enheten levereras med en fjärrkontroll. Ljudnivå - 33 dB.

Bild
Bild

Urvalstips

Du måste välja en projektor från ett välkänt BenQ-märke baserat på ett antal viktiga kriterier. Endast i detta fall kommer konsumenten inte att ha fel när han väljer den optimala produkten.

  1. Innan du går till affären bör köparen bestäm vilken typ av projektormodell han vill köpa och i vilken prisklass. Detta hjälper dig att hitta den perfekta modellen mycket snabbare, utan att slösa tid.
  2. Det första man ska hålla utkik efter är specifikationer märkesprojektor. Du måste ta reda på antalet lampor, graden av ljusstyrka, fokuseringsmöjligheter, alternativ som tillhandahålls av kontakterna. Experter rekommenderar att du tar reda på alla deklarerade parametrar genom att studera den medföljande dokumentationen och inte bara förlita sig på säljassistenternas berättelser, eftersom de ofta överskattar många värden så att köparen visar mer intresse för produkten.
  3. Många användare underskattar rollen design liknande teknik i heminredningen. Som tur är har BenQ många vackra och snygga projektorer som smidigt kan smälta in i nästan alla miljöer. Välj en teknik som kommer att se harmonisk ut i det inre av rummet där du planerade att placera den.
  4. Om du hittar en modell du gillar som uppfyller alla dina krav, skynda dig inte till kassan för att betala. Var inte lat noggrant undersöka den valda enheten . Projektorn ska vara i perfekt skick. Enheten ska vara fri från repor, flisor, repor eller andra skador. Detta gäller alla ytor på enheten. Om du ändå hittar några brister är det bättre att vägra köpet, även om du erbjuds en bra rabatt.
  5. Se till att utrustningens användbarhet . Det går inte att testa sådana saker på plats i alla butiker. Men konsumenterna ges tid för en hemmakontroll (vanligtvis 2 veckor). Under denna tid måste du kontrollera absolut alla funktioner och konfigurationer för den köpta utrustningen.
  6. När du köper en BenQ -projektor bör du skicka bara i en specialaffär för försäljning av hushålls-, ljud- och videoutrustning. Här kan du köpa originalvaror tillsammans med tillverkarens garanti.
Bild
Bild
Bild
Bild

Starkt det rekommenderas inte att köpa de övervägda enheterna i tvivelaktiga billiga butiker med ständigt förändrade namn. Det är osannolikt att du hittar originalvaror av hög kvalitet på ett sådant ställe. Garantikortet kommer troligen inte att ges till dig här heller.

Bild
Bild

Användarmanual

Instruktioner för användning av en BenQ -projektor beror direkt på funktionerna i en viss enhetsmodell. Det finns dock allmänna regler som användaren måste följa. Låt oss ta en titt på några av dem.

  1. Titta inte in i lampan medan projektorn är i drift.
  2. När du startar projektorlampan ska du öppna luckan eller ta bort linsskyddet.
  3. Under drift av enheten får projektionslinsen under inga omständigheter täckas med föremål eller material. Sådana åtgärder kan leda till deformation av enheten och till och med eld, därför måste användaren vara mycket försiktig.
  4. Placera inte projektorn på en instabil bas. Om produkten faller kan viktiga anslutningar i den brytas, vilket så småningom kommer att leda till behovet av att reparera utrustningen.
  5. Blockera inte ventilationsöppningarna på BenQ -projektorer. Dessutom får utrustning inte visas nära brandlarm och på platser där omgivningstemperaturen är mer än 40 grader Celsius.
  6. Projektorn måste installeras så att den är helt jämn. Avvikelse till vänster eller höger bör inte överstiga 10 grader, framåt och bakåt - högst 15 grader. Om du använder utrustning som är snett utsatt kan det skada lampan i dess struktur.
  7. Placera inte projektorn vertikalt på dess ändyta. I den här positionen kan enheten inte stå länge och dess fall kan bara ha negativa konsekvenser.
  8. Placera aldrig något ovanpå projektorn.
  9. Placera inte projektorn nära en värmare eller varm radiator. I en sådan miljö kan utrustningen skadas allvarligt.
  10. För hög luftfuktighet eller damm kan också orsaka allvarlig skada på sådan utrustning, så det är mycket viktigt att hålla projektorns plats ren.
  11. Det rekommenderas starkt att förvara saker och föremål som är brandfarliga nära projektorerna. Om det finns vissa svårigheter med ventilationen av enheten kan den snabbt överhettas, vilket så småningom kommer att orsaka brand.
  12. Om du installerar utrustning under taket i ett rum behöver du bara använda pålitliga och högkvalitativa fästelement som inte kommer att misslyckas i det mest avgörande ögonblicket. Det rekommenderas att använda de fästelement som vanligtvis ingår i märkets utrustning.
  13. Anslut andra enheter noggrant till liknande utrustning. Ta väl hand om kontakterna i designen. Var inte för hård eller för hård för att sätta in de trådar du vill ha. Annars riskerar du att skada både kablar och utrustningsutgångar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Läs alltid bruksanvisningen innan du använder BenQ -projektorer .… De nödvändiga dokumenten / böckerna säljs vanligtvis i en uppsättning med utrustning. Se till att manualen medföljer projektorn innan du köper. Granska det noggrant. Detta kommer inte att ta mycket tid, men du kommer inte att göra några allvarliga misstag någonstans som kan orsaka stora skador på fordon.

En översikt över den populära BenQ -projektormodellen finns i formuläret nedan.

Rekommenderad: