Projektorfästen: Monteras I Form Av En Videoprojektorhylla Och Bom. Hur Väljer Jag En Universell Multimediaprojektorhållare?

Innehållsförteckning:

Video: Projektorfästen: Monteras I Form Av En Videoprojektorhylla Och Bom. Hur Väljer Jag En Universell Multimediaprojektorhållare?

Video: Projektorfästen: Monteras I Form Av En Videoprojektorhylla Och Bom. Hur Väljer Jag En Universell Multimediaprojektorhållare?
Video: Projector Mount Assembly 2024, Maj
Projektorfästen: Monteras I Form Av En Videoprojektorhylla Och Bom. Hur Väljer Jag En Universell Multimediaprojektorhållare?
Projektorfästen: Monteras I Form Av En Videoprojektorhylla Och Bom. Hur Väljer Jag En Universell Multimediaprojektorhållare?
Anonim

Många hem idag har olika typer av projektorer. Dessa element i modern videoutrustning skiljer sig inte bara i strukturella och funktionella termer utan också i installationsmetoder. Vissa användare lägger dem helt enkelt på separata bord eller hyllor, medan andra fixar dem i taket med hjälp av specialfästen eller till och med motoriserade hissar. Vi kommer att prata om installationsenheter för projektorer i den här artikeln.

Bild
Bild

Enhet

Fästet för en multimediaprojektor är en speciell hållare som enheten är direkt ansluten till.

Fästen som är konstruerade för takinstallation anses vara populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta projektorhållare är gjorda av hållbar metall. Mindre vanligt kan du hitta stavar av trä eller plast.

Fästet består av ett antal huvudkomponenter:

  • hållardel (själva fästet för videoprojektorer);
  • skivstänger;
  • bromsok.

Fäste design varierar beroende på deras typer. Tack vare detta har konsumenterna möjlighet att välja ett lämpligt alternativ för multimediautrustning av alla ändringar och för alla användningsförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg- och golvvarianter

Det finns många kvalitetsprojektorgolvfästen på marknaden. Du kan hitta multifunktionella mönster som är utformade för att rymma både en projektor och en bärbar dator. Många av dessa produkter är mobila och utrustade med hjul .… Dessa stativ kan enkelt flyttas från plats till plats vid behov.

Bland golvfästena finns det många modeller som kan justeras i både höjd och lutning. Dessa är bekväma strukturer med hög stabilitet. Sådana alternativ kan användas inte bara hemma, utan också i konferensrum, hotell, utbildningscenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta golvhållare är gjorda av metall och är hållbara. Det är sant att många av dessa mönster är dyrare än tak- eller väggfästen.

Dessutom finns särskilda väggfästen för installation av projektorer. Dessa fästelement kan vara en hylla som fungerar som stativ. Utåtgående gångjärn med justerbart utsträckning från väggen och variabel lutningsvinkel används ofta. Dessa enheter är mycket populära och säljs i många butiker.

Som med andra fästelement är det här nödvändigt att noga överväga placeringen av alla nödvändiga komponenter och avståndet mellan dem. De mest pålitliga är metallvägghållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takfäste alternativ

Det finns en mängd olika takfästen för projektorer. De skiljer sig åt i sina designfunktioner, liksom i storlek och utseende. Låt oss lära känna dem bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel

Enkla fästelement är billiga och har inte komplexa delar. De är så enkla som möjligt, men samtidigt är de ganska pålitliga. De flesta av dessa mönster är universella och passar för nästan alla modeller av multimediaprojektorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kommer enkla fästen med välkända märken av multimediautrustning.

Krabbor

I övrigt kallas dessa fästelement också "spindlar". Fästen av denna typ är bland de mest efterfrågade. De är oftast fixerade på en takbas.

Utformningen av sådana fästelement är sammansatt av följande komponenter

  1. Monteringsfot … Detta är den övre halvan av fästet och fästs direkt i taket med ankare eller pluggar.
  2. Gripkroppsenhet … Denna komponent i strukturen kallas bara "krabba" eller "spindel", eftersom dess grepp liknar tentaklar i utseende. Enheten består av flera remsor som skruvas fast på projektorns hölje.
  3. Svängfog … Elementet som förbinder konsolens häl och krabba. Tack vare denna komponent visas möjligheten att rotera eller luta multimediateknik.
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta tillverkare tillverkar liknande hållare med samma häl och svängdesign. Och här " krabborna" själva kan ha olika former och mönster, därför är de indelade i flera typer.

  1. X-formad … De har fasta stänger.
  2. Elementen med rörliga justerbara ventiler .
  3. Med glidklämmor parallell.

"Spindlar" kan också kallas universella fästelement, där många olika positioner finns för anslutning till enheten. Rörligheten hos "benen" och fästelementen garanterar högkvalitativ och tillförlitlig balansering av utrustningen, tillsammans med tyngdpunkten.

Teleskopisk

Teleskopiska (eller infällbara) modeller av fästen används ofta för att fixera projektorer. De har en infällbar stång. Takstolparna är ett runt eller fyrkantigt rör som håller ihop krabban med monteringsfoten. I den övre delen finns en justeringsmekanism, med hjälp av vilken det är möjligt att rikta stången vertikalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I princip köps teleskopfästen för rum med en takhöjd på minst 3 meter.

Hiss

Motoriserade enheter som vanligtvis installeras i undertak eller dedikerade nischer. Om utrustningen inte används lyfts den. Detta förhindrar oavsiktlig skada på utrustningen.

Hiss -typfästen är inte ordnade på samma sätt som ovanstående alternativ. Dessa produkter ger en plattform för att visa och säkra projektorn .… Istället för en standardstång finns det en speciell saxmekanism.

Lyftfästen är en av de mest praktiska och praktiska designerna perfekt för höghus kontorsmiljöer eller konferensrum. Det är sant att sådana fästen är mer skrymmande och stora. Till salu kan du hitta mer kompakta alternativ utformade för installation i en vanlig stadslägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man väljer?

Låt oss överväga vilka nyanser du behöver tänka på när du väljer det perfekta fästet för att fixa din projektor.

  • Ta reda på den tillåtna belastningen på stativet … Den måste motsvara enhetens massa, vilket återspeglas i den tekniska dokumentationen. Endast om detta villkor är uppfyllt kan du vara säker på att basen tål utrustningens vikt. Man bör komma ihåg att de flesta takfästen är utformade för att bära en vikt på högst 11 kg.
  • Platsen för alla uttag och hål för anslutning till utrustningen måste vara identisk .… Om en del är universell måste den väljas på ett sådant sätt att plattformen konfigureras så exakt och noggrant som möjligt. Detta villkor är en säkerhetsfaktor.
  • Bommens dimensionella parametrar måste nödvändigtvis motsvara projektionsavståndet … Även delar med glidmekanismer har vissa längdbegränsningar. Det är därför du först måste göra alla nödvändiga beräkningar och ta reda på på vilken nivå skärmen kommer att stängas av.
  • Bestäm vilken funktion som är tillgänglig … Till exempel, vad är toleransen för rotation eller lutning för gångjärnsenheten. Med sådana komponenter kommer användarna inte bara att kunna justera bilden så exakt som möjligt, utan också kunna ändra skärmens yta.
  • Takets utformning får inte ignoreras om en takhållare väljs … Till exempel på vinden ligger taket i en vinkel, så här måste du köpa en fäste, vars lutningsvinkel är justerbar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsguide

Det räcker inte att välja rätt projektorfäste. Det är också nödvändigt att korrekt installera fjädringen. För att göra detta måste du följa några grundläggande regler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna poäng

När det gäller moderna typer av takfästen måste de fixas på ett vanligt sätt. För att göra detta borras de nödvändiga hålen med en perforator, pluggar sätts in i dem och skruvarna skruvas sedan fast i pluggarna genom monteringsfotens hål. Det kan tyckas att det inte är något svårt i detta. Men detta är inte helt sant om sträckor eller undertak är anordnade i bostaden.

Det rekommenderas att planera installationen av en projektorfäste i reparationsstadiet, när ägarna fortfarande har möjlighet att gömma alla kablar eller ledningar som leder till projektorn

Om beslutet att köpa en projektor och fixa den i taket togs efter att reparationen slutförts måste du noga överväga din fortsatta handlingsplan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Upphöjt tak

Idag är undertak mycket populära, som är byggda av vita gipsskivor. I det här fallet är trådarna lättast att maskera. Dessa inkluderar signal- och strömkablar för anslutning till projektorn. Ett uttag kan anordnas mellan undertaket och det bärande taket, om du är säker på att det på det här stället kommer att vara väl skyddat från fukt och fukt.

Om vikten på fästelementen och den installerade utrustningen är mer än 5 kg, för att fixera fästet, kan du använda speciella fjärilsdynor som öppnas bakom gipset när självgängande skruvar skruvas i dem.

I de fall där tekniken är för tung bör fästets häl uteslutande fästas på en metallram, på vilken ett undertak av gipsskiva vanligtvis är monterat.

Vissa användare gör ett litet hål i gipsskivorna för att fästa fästet på takplattan i betong. Det är sant att en sådan lösning kräver ytterligare dekoration av det gjorda hålet.

Bild
Bild

Töjbart tak

Töjningstyper av tak är också ganska trendiga nuförtiden. Det är en attraktiv och praktisk design. Det har dock sina egna egenskaper. Allt arbete som utförs med sträcktak måste utföras av kvalificerade specialister. Om ägarna känner till installationen av projektorn innan reparationsarbetet påbörjas, är det nödvändigt att montera inteckningar på undertakets bas och sedan skruva fast fästet på dem … Om indikatorerna för stavlängd tillåter, är det fullt möjligt att överge användningen av bolån.

Sedan, i duken mittemot inteckningarna, kommer det att vara nödvändigt att bränna ut hål och stärka dem med en speciell ring. Stången förs ut genom det gjorda hålet.

Om installationsarbetet med fixering av sträcktaket redan har slutförts måste taket delvis demonteras för att placera fästet under utrustningen … Armaturen för utrustning i det givna fodralet är fixerad på takets basyta.

Bild
Bild

Användbara tips

Låt oss ta en titt på några av tipsen för att installera en projektionsfäste.

  • När du väljer en konsol för att placera din projektor är det viktigt att tänka på det hissprover är de mest krävande och svåra att installera … Det är svårt att sätta upp mekanismen för att höja och förlänga strukturen, därför brukar de vända sig till professionella hantverkare för sådant arbete.
  • Om du inte kan klara dig utan skivstång, det rekommenderas att hänvisa till låd- eller ramtakhållare .
  • Ju längre enheten är placerad från skärmen, desto lättare blir det att installera fästet .… När avståndet ökar minskar dock bildens ljusstyrka, vilket gör rummet mycket mörkt.
  • När du installerar fästet måste du se till att fästet är säkert .… Delen måste monteras så effektivt som möjligt så att det inte finns någon risk för att enheten faller och skadas av hushållsmedlemmar.
  • Det är lämpligt att ta med alla nödvändiga kabelledningar till den plats där fästet är installerat i förväg .… Således hjälper du dig själv att inte bli distraherad av sådana händelser under installationsarbetet.
  • Skynda dig inte att börja arbeta med att installera enhetshållaren. Före det var noga med att kontrollera specifikationerna för din projektor … Då vet du exakt vilka jobb eller problem du kommer att behöva möta i framtiden.
  • Högkvalitativa fästen ingår i många modeller av moderna projektorer … I det här fallet är det meningslöst att köpa enskilda delar. Det rekommenderas att installera utrustningen med hjälp av hållarna som följer med den.

Rekommenderad: