NEC -projektorer: Granskning Av Laservideoprojektorer, Kortkast Med Fjärrkontroll Och Andra Modeller, Inställning. Användningsinstruktioner

Innehållsförteckning:

Video: NEC -projektorer: Granskning Av Laservideoprojektorer, Kortkast Med Fjärrkontroll Och Andra Modeller, Inställning. Användningsinstruktioner

Video: NEC -projektorer: Granskning Av Laservideoprojektorer, Kortkast Med Fjärrkontroll Och Andra Modeller, Inställning. Användningsinstruktioner
Video: Female Anatomy Vaginal Test EXAM | Vagina and Vulva Examination 2024, April
NEC -projektorer: Granskning Av Laservideoprojektorer, Kortkast Med Fjärrkontroll Och Andra Modeller, Inställning. Användningsinstruktioner
NEC -projektorer: Granskning Av Laservideoprojektorer, Kortkast Med Fjärrkontroll Och Andra Modeller, Inställning. Användningsinstruktioner
Anonim

Även om NEC inte är en av de absoluta ledarna på den elektroniska marknaden, är det välkänt för ett stort antal människor. Den levererar en mängd olika enheter, inklusive projektorer för olika ändamål. Därför är det nödvändigt att ge en överblick över modellutbudet för denna teknik och utvärdera dess främsta fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

När man karakteriserar NEC -projektorer är det värt att överväga den feedback som de flesta har på dem. Alla konsumenter värderar design sådana anordningar. Pris NEC -tekniken är relativt liten, och arbetsresurs projektionslampor, å andra sidan, är förstorade. De kan visa en utmärkt bild även under dagsljus. Vissa recensioner säger att projektorerna av detta märke fungerar "som en klocka" även med daglig användning i flera timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgåtergivning även modellerna i budgetklassen väcker inga invändningar. Och här buller när arbetet är väldigt annorlunda. Mest troligt beror detta på särdragen i användningsvillkoren. Det bör noteras att ett antal enheter har inte HDMI.

Att använda traditionell VGA istället är inte särskilt bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammantaget är NEC en av de ledande aktörerna inom projektions- och visualiseringssektorn. På grund av olika sortiment och flexibla prispolicy kan du välja den optimala lösningen för dig själv . Det kommer i alla fall att visa en riktigt japansk kvalitet. Konsumenterna kommer att kunna genomföra även extremt komplexa installationsprojekt. Och bara i detta segment NEC har kunnat erbjuda ett antal originaltekniker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Ett bra exempel från denna tillverkare kallas välförtjänt en laserprojektor. PE455WL … Under skapandet användes element i LCD -formatet. Huvudsakliga tekniska egenskaper:

  • ljusstyrka - upp till 4500 lumen;
  • kontrastförhållande - 500 000 till 1;
  • lampans totala drifttid är 20 tusen timmar;
  • nettovikt - 9, 7 kg;
  • deklarerad bildupplösning - 1280x800.
Bild
Bild

Tillverkaren hävdar också att enheten ger mindre ljud under drift än ett välstämt armbandsur. Genom att skapa PE -linjen har designerna förbättrat MultiPresenter -funktionen avsevärt . Tack vare det kan du, utan att tillgripa ytterligare inställningar, genomföra presentationer trådlöst på 16 skärmar samtidigt. Den inkommande signalen kommer att behandlas framgångsrikt, även om den har en 4K -upplösning och en bildhastighet på 30 Hz. Eftersom laser- och flytande kristallenheter är helt isolerade från den yttre miljön finns det inga filter och du behöver inte byta dem.

Bild
Bild

Ett bra alternativ kan vara PE455UL . Dess ljusstyrka och kontrastindikatorer är desamma som för den tidigare modellen. Men bildupplösningen är mycket högre - 1920x1200 pixlar. Andra tekniska egenskaper är följande:

  • bildförhållandet för bilden är 16 till 10;
  • projektionsförhållande - från 1, 23 till 2: 1;
  • manuell fokusjustering;
  • stöd för HDMI, HDCP;
  • 1 RS-232;
  • strömförsörjning med spänning från 100 till 240 V, frekvens 50 eller 60 Hz.
Bild
Bild

Om du letar efter en professionell NEC -skrivbordsprojektor, överväg sedan ME402X . Den är byggd på samma sätt utifrån LCD -skärmen. Med en ljusstyrka på 4000 lumen, ett kontrastförhållande på minst 16000 till 1. Lamporna håller minst 10 tusen timmar och projektorns totala vikt är 3,2 kg. Den optiska upplösningen når 1024x768 pixlar.

Bild
Bild

NEC-modell NP-V302WG har länge avbrutits, men andra versioner av NP -serien fortsätter att produceras. Men videoprojektormodellen P554W förtjänar inte mindre uppmärksamhet. Detta är en professionell modell med en ljusstyrka på 5500 lumen. Med en vikt på 4,7 kg är produkten utrustad med lampor som fungerar 8000 timmar. Kontrasten når 20 000 till 1.

Bild
Bild

Modeller i PX-serien kan utrustas med användarvalda kortkastlinser. Samma NEC -företag levererar dem. Nästan vilken version som helst kan också klassificeras som multimediautrustning. Ett bra exempel på en sådan enhet är PX1005QL . Huvudsakliga tekniska egenskaper:

  • vikt - 29 kg;
  • kontrast - 10 000 till 1;
  • ljusstyrka vid nivån 10 000 lumen;
  • fullvärdig pixelfri uppfattning av tittare;
  • närvaron av bild-i-bild och bild-för-bild-lägen;
  • bildförhållande - 16 x 9;
  • mekanisk linsjustering;
  • upplösningar som stöds - från 720x60 till 4096x2160 pixlar.
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Den officiella instruktionen för NEC -projektorer säger att

  1. De får inte läggas på ett bord med en lutning över 5 grader.
  2. Det är absolut nödvändigt att tillhandahålla tillräcklig ventilation runt projektorutrustningen.
  3. Det rekommenderas inte att röra vid det under drift.
  4. Om det kommer vatten på fjärrkontrollen torkas det omedelbart.
  5. Det är nödvändigt att skydda kontrollenheten från extrem värme eller nedkylning; du kan inte ta isär batterierna och själva fjärrkontrollen.
  6. NEC -tekniken slås på mycket noggrant. Pluggar ska sättas in så djupt som möjligt, men utan överdriven kraft, i uttagen.
  7. En säker anslutning indikeras av strömindikatorn (den lyser normalt med fast rött ljus). När källan slås på kommer projektorn automatiskt att upptäcka den.

Växling mellan flera samtidigt anslutna signalkällor görs genom att trycka på källknappen.

Bild
Bild

Blinkande röd indikator indikerar överhettning av projektorn. Då måste du stänga av den omedelbart. Höjden på den visade bilden justeras genom att justera enhetens ben. Efter att ha ställt in önskad position fixas de med en speciell knapp.

Du kan zooma in och ut med en speciell spak.

Bild
Bild

Att styra OSD med fjärrkontrollen är ganska nära att styra TV: n. Om menyn inte längre behövs, lämnas den helt ensam - efter 30 sekunder stängs den av sig själv. Det är praktiskt att ställa in bildläget:

  • video - för att visa huvuddelen av tv -sändningar;
  • film - för användning av en projektor i en hemmabio;
  • ljus - bildens maximala ljusstyrka;
  • presentation - för anslutning till en dator eller bärbar dator;
  • whiteboard - optimal färgåtergivning för sändning till en skola eller kontorstavla;
  • special - strikt individuella inställningar, om standardalternativen inte passar.

Rekommenderad: