Hur Ansluter Man En Projektor? Hur Slår Man På Projektorn Med Och Utan Adapter Och Konfigurerar? Kontaktdon, Kablar Och Sladdar För Visning Av Bilder

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Man En Projektor? Hur Slår Man På Projektorn Med Och Utan Adapter Och Konfigurerar? Kontaktdon, Kablar Och Sladdar För Visning Av Bilder

Video: Hur Ansluter Man En Projektor? Hur Slår Man På Projektorn Med Och Utan Adapter Och Konfigurerar? Kontaktdon, Kablar Och Sladdar För Visning Av Bilder
Video: How to connect a projector with an HDMI cable- No signal solution- Not working solved 2024, April
Hur Ansluter Man En Projektor? Hur Slår Man På Projektorn Med Och Utan Adapter Och Konfigurerar? Kontaktdon, Kablar Och Sladdar För Visning Av Bilder
Hur Ansluter Man En Projektor? Hur Slår Man På Projektorn Med Och Utan Adapter Och Konfigurerar? Kontaktdon, Kablar Och Sladdar För Visning Av Bilder
Anonim

Projektorn är en bekväm enhet som används både hemma och för arbete … För att kunna ansluta den till en persondator eller till och med en TV måste du använda en speciell tråd- eller Wi-Fi-anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös anslutning

Allt du behöver göra är att ansluta projektorn trådlöst dra nytta av Wi-Fi-teknik . För att göra detta måste en särskild adapter, som liknar ett vanligt USB -minne, placeras i projektorns USB -uttag . En lampa på adaptern tänds för att signalera att enheten fungerar och är lämplig att använda. Vissa avancerade projektormodeller, t.ex. Epson EH-TW650, har en inbyggd modul trådlös anslutning, därför behöver du inte använda en separat adapter.

Bild
Bild

När det gäller bärbara datorer, till vilka enheten i detta fall är ansluten med Wi-Fi, behöver de flesta inte ytterligare utrustning, men ibland kräver de installation av speciell programvara eller ytterligare drivrutiner.

En trådlös anslutning har många fördelar . Det är inte nödvändigt att använda flera sladdar för att förenkla processen och det är inte nödvändigt att dölja dem någonstans. Projektorn ansluts snabbt, den kan fungera utan problem även vid utomhusevenemang.

Bild
Bild

Trådbundna metoder

Anslutning av projektorn till en bärbar dator anses fortfarande vara den mest effektiva. med hjälp av en speciell tråd … I det här fallet blir anslutningen mer tillförlitlig och försvinner inte på grund av tekniska problem eller plötslig frånkoppling av Wi-Fi-anslutningen. Dessutom fryser enheten i det här fallet nästan aldrig.

Kärnan i den trådbundna anslutningen är att lämpliga kontakter för de två enheterna är anslutna via sladden .… Universalsocklarna matchar väldigt sällan, men om det är nödvändigt är det väldigt enkelt att välja önskad adapter. Beroende på vilka kontakter som finns kan det vara så VGA-, HDMI- eller USB -anslutning . Anslutningsdiagrammet är nästan detsamma i alla tre fallen, men har vissa nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

VGA

Eftersom VGA -kontakten var på topp i popularitet för flera decennier sedan, idag kan den bara hittas på föråldrade modeller … Dessutom bör det förstås att endast en bild kommer att matas ut, och för ljud en extra kabel krävs . Den lilla kontakten har tre linjer och är vanligtvis ljusblå. Det är nödvändigt att sätta in en kabel av samma färg i den, som sedan fixeras ytterligare med ett par inbyggda skruvar.

Bild
Bild

När du ansluter en VGA -kabel måste du först ansluta ena änden till projektorn och sedan den andra till den bärbara datorn.

Därefter måste du aktivera det själv projektor , och först då - Personlig dator . Proceduren avslutas med installationen av lämpliga drivrutiner och konfiguration. En extra mini -jackkabel krävs för att överföra ljud. Denna metod - via VGA - är också bekväm för att ansluta en videoprojektor till en TV.

Bild
Bild

USB

USB -anslutning anses vara ett mycket bekvämt sätt att ansluta två enheter, eftersom både USB -kontakter och USB -kablar vanligtvis är tillgängliga för varje . Denna sort väljs också ofta när en multi-drop-anslutning krävs. Det bör dock förstås att videoupplösning och bildkvalitet sannolikt kommer att lida på grund av överföringskabelns trånga utrymme. Innan du ansluter båda enheterna, du måste ladda ner och installera en speciell drivrutin på din dator kan överföra en bild från skärmen till projektorn.

Bild
Bild

HDMI

HDMI -anslutningen anses vara den mest pålitliga när du ansluter en dator och en projektor . Anslutningsproceduren är densamma som att använda VGA -kontakten. Innan du börjar, var noga med att stänga av båda enheterna, annars är det fel på utrustningen och systemfel. Därefter är kabeln ansluten till projektorn, sedan till datorn och sedan måste du aktivera båda enheterna. En av de främsta fördelarna med en HDMI -anslutning är möjligheten att samtidigt överföra både ljud och bild och med maximal upplösning.

Bild
Bild

Dessutom har den ytterligare skydd mot piratkopiering, vilket gör att du kan se bilder i högre kvalitet.

Det är värt att erinra om det kabeln som används måste ha samma kontakter på båda sidor . Om det bara finns en typ av kontakter på projektorn och datorn måste du köpa en speciell adapter. På projektorns baksida väljer du kontakten som säger HDMI IN , varefter samma sak görs med datorn. Det är viktigt att sladdarna är tätt anslutna.

Bild
Bild

Anpassning

När enheten är korrekt ansluten måste den också konfigureras korrekt. I vissa fall ställs de nödvändiga parametrarna in automatiskt .… Som regel är projektorer omedelbart redo att överföra en signal efter anslutning, vilket kan förstås av att en bild från en dator visas på skärmen. Om detta inte hände, är det nödvändigt använd den medföljande kontrollpanelen och tryck på knappen på den med namnet Source … Denna åtgärd kommer att börja söka efter en videosignal, vilket i sin tur leder till att en bild visas på en vägg eller en speciell duk.

Bild
Bild

Om projektorns fjärrkontroll har flera knappar som motsvarar olika typer av anslutningar måste du välja exakt vad som används. Om projektorn har en inställningsmeny är det bäst att använda den enligt de medföljande instruktionerna.

Bild
Bild

En viktig del av upplägget är val av skärmupplösning . För budgetmodeller är 800x600 eller 1024x768 alternativ lämpligare. Om du använder en dyr enhet kan du ställa in upplösningen till 1920x1080. Upplösningen på persondatorn måste matcha upplösningen på projektorn. För att göra detta, i en tom del av skrivbordet, måste du högerklicka och öppna en meny där du kan välja fliken "Skärmupplösning".

Bild
Bild

I fönstret som öppnas väljer du det värde som är lämpligt för projektorn som används . Annars blir bilden antingen komprimerad eller för utsträckt. Efter att ha sparat inställningarna måste du gå till valet av visning av demoläget. Som regel trycks samtidigt på Win- och P -tangenterna, varefter en meny öppnas. “Dator” betyder att projektorn stängs av och bilden bara finns kvar på datorskärmen.

Bild
Bild

Kommandot Duplicate gör att projektorn kopierar bilden från huvudmonitorn.

Om du väljer "Expand" -funktionen finns huvudskärmen till vänster och bilden är identisk för båda enheterna. Slutligen lämnar kommandot "Endast andra skärmen" bilden bara på projektorduken. Genom att trycka på Fn -knappen på den bärbara datorn blir det möjligt att ändra visningslägen.

Bild
Bild

Man måste komma ihåg att arbeta i olika operativsystem har sina egna detaljer.

När du ansluter projektorn till en Windows 7 -dator måste du

  • Öppna Kontrollpanelen och välj sedan avsnittet "Maskinvara och ljud".
  • Efter att ha väntat på att fönstret ska visas kan du välja en av metoderna för att visa bilden: bara på projektorn, bara på skrivbordet eller på skrivbordet både på skärmen och på projektorn.
  • Den sista uppspelningsmetoden är att skrivbordet visar gränssnittet innan videon skickas till projektorn och bildskärmen.
Bild
Bild

När du arbetar i Widows 10 -systemet visas bilden omedelbart på skärmen, men inte alltid i önskad kvalitet . Därför måste du ytterligare justera upplösningen genom att ändra data i datorns inställningar. Systemet för att visa bilden på skärmen liknar systemet i Windows 7, men med en liten ändring av namnen. I det här fallet, i stället för "Duplicate", visas meddelandet "Duplicate" och objekten "Endast projektor" eller "Endast skärm" kommer också att finnas. En specifik tangentkombination som ändras beroende på den bärbara modellen gör att du kan ändra dessa lägen.

Bild
Bild

Vid installation av Windows XP det är inte nödvändigt att öppna kontrollpanelen. Det räcker med att högerklicka på skrivbordet och gå till "Alternativ". För att monitorn ska fungera måste du klicka på den med musen och sedan aktivera funktionen "Utöka skrivbordet till den här bildskärmen". I samma ögonblick kontrolleras korrespondensen mellan behörigheterna för de två enheterna och korrigeras vid behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur inaktiverar man det korrekt?

Stänga av projektorn bör göras stegvis för att inte skada din utrustning

  1. Först och främst stängs alla dokument på persondatorn och flikarna minimeras.
  2. Vidare återgår expansionen av skärmen till sin ursprungliga position, det vill säga vad som är lämpligt för bildskärmen.
  3. Stäng omedelbart av inställningarna som är ansvariga för att visa bilden på skärmen eller minimera den.
  4. Avstängningsknappen på projektorn används när alla indikatorlampor har slocknat. Det rekommenderas att hålla den tills fläkten slutar fungera.
  5. Sedan kopplas enheten från elnätet eller från strömförsörjningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika att det kommer in damm måste du omedelbart stänga skärmridån . Dessutom kan skärmen torkas av med en mjuk trasa fuktad i vätska som används för att rengöra bildskärmen. Då och då bör både fjärrkontrollen och porten rengöras med alkohol. När alla enheter är avstängda måste du koppla bort ledningarna från dem, sedan rulla ihop dem utan knäck eller knäck och lägga dem i projektorboxen för förvaring.

Rekommenderad: