IPTV Set-top-boxar För TV: Vilken Ska Man Välja? Spellistor För Visning På Digitala Digitalboxar, De Bästa Modellerna. Hur Ansluter Och Konfigurerar Jag?

Innehållsförteckning:

Video: IPTV Set-top-boxar För TV: Vilken Ska Man Välja? Spellistor För Visning På Digitala Digitalboxar, De Bästa Modellerna. Hur Ansluter Och Konfigurerar Jag?

Video: IPTV Set-top-boxar För TV: Vilken Ska Man Välja? Spellistor För Visning På Digitala Digitalboxar, De Bästa Modellerna. Hur Ansluter Och Konfigurerar Jag?
Video: Приставка для интернет телевидения iptv Mag250 2024, Mars
IPTV Set-top-boxar För TV: Vilken Ska Man Välja? Spellistor För Visning På Digitala Digitalboxar, De Bästa Modellerna. Hur Ansluter Och Konfigurerar Jag?
IPTV Set-top-boxar För TV: Vilken Ska Man Välja? Spellistor För Visning På Digitala Digitalboxar, De Bästa Modellerna. Hur Ansluter Och Konfigurerar Jag?
Anonim

Tillkomsten av interaktiv tv har gjort det möjligt för en person att komma åt en mängd olika kanaler, styra luften och njuta av högkvalitativt medieinnehåll. Men för att få tillgång till en sådan tjänst måste du ha IPTV set-top box . Moderna TV-apparater är utrustade med inbyggda alternativ, men om de saknas är det bäst att köpa en speciell digitalbox som öppnar tillgång till nödvändigt innehåll.

Bild
Bild

Vad det är?

Innan du börjar en detaljerad studie av möjligheterna för en sådan enhet är det värt att överväga arkitekturen i detta komplex, med vilket du kan titta på videofilmer i hög upplösning.

Bland de viktigaste komponenterna som säkerställer en stabil drift av ett digitalt videosystem är följande:

  • IPTV Middleware är en specialiserad programvara som gör det möjligt att hantera olika tjänster och applikationer;
  • modul för mottagning och behandling av digital information;
  • dataskyddsmodul som mottogs eller skickades över Internet;
  • ett system som ger interaktion med olika resurser och åtkomst till servrar;
  • en enhet som är utformad för att styra utrustning, förbättra signalkvaliteten för att ge medieinnehåll av hög kvalitet till konsumenten.
Bild
Bild

Efter anslutning och konfigurering av IPTV-set-top-boxen visas följande alternativ omedelbart

  • Skickar en begäran om videor som är offentliga. Dessutom kan du se innehåll mot betalning.
  • Möjlighet att skapa din egen videospellista och betyg, samt en filmvisningsprogram.
  • Möjlighet att pausa eller spola tillbaka filmer.
  • Visa mediefiler från ditt externa media.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Det finns ett stort antal modeller av IPTV set-top-boxar på den moderna marknaden, som skiljer sig åt i kostnad och funktionalitet. Bland de mest populära enheterna på marknaden är följande.

Google Chromecast 2 - en av de mest populära bilagorna, som kännetecknas av sitt attraktiva utseende och små storlek. Produktens övre del är tillverkad av plast, vilket garanterar dess tillförlitlighet och hållbarhet. Ett särdrag hos denna modell är närvaron av Marvel Armada -chipet, som är baserat på en processor med två kärnor. Tack vare detta kan digitalboxen skryta med utmärkt arbetshastighet. RAM -minnet är bara 512 MB, men detta är tillräckligt för att säkerställa en stabil drift av enheten. Smartphone -synkronisering möjliggör snabb installation. Google Chromecast 2 kan strömma videofiler via en telefon eller annan enhet som körs på Android OS.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Apple TV Gen 4 - den senaste generationen av den välkända enheten, som har ett attraktivt utseende och utmärkt funktionalitet. Alla kontakter för anslutning av annan utrustning finns på baksidan. En särskiljande egenskap hos enheten är en genomtänkt fjärrkontroll, som har sin ergonomiska form. Inuti Apple TV Gen 4 finns en A8-processor och en kraftfull grafikenhet, och 2 GB RAM-minne räcker för att säkerställa digitalboxens hastighet. Till skillnad från andra set-top-boxar kännetecknas den nya produkten från Cupertino av utmärkt ljud, vilket blev möjligt tack vare användningen av Dolby Digital 7-teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi Mi Box International Version . Denna modell anses vara en av de bästa i sitt segment, inte sämre än konkurrenterna när det gäller design och funktionalitet. En särdrag hos enheten är närvaron av en mjuk beröringsbeläggning, så att det inte finns några spår av damm eller fingeravtryck på den. Set-top-boxen körs på Android TV 6, vilket gör den till en av de enklaste att använda. Dessutom har gadgeten tillgång till alla Googles märkesapplikationer och har också en avancerad röstsökningsfunktion. Om du snabbt behöver hitta filmer håller du bara ned en speciell knapp på fjärrkontrollen och säger dess namn. Systemet känner automatiskt igen talet och börjar söka. Till skillnad från de flesta kinesiska modeller på marknaden har Xiaomi Mi Box International Version 4K -videosupport.

Alla kablar som du kan behöva installera och använda set-top-boxen ingår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att IPTV set-top boxen ska kunna fullgöra sina funktioner är det värt att ägna stor uppmärksamhet åt urvalsprocessen. Först och främst är det viktigt kopplingstyp … Om användaren har en modern TV är det bättre att föredra en digitalbox med en HDMI-kontakt. När det gäller äldre TV -apparater är det bättre att använda VGA- eller AV -porten. Deras största nackdel är att de inte kan ge idealisk bildkvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom bör du vara uppmärksam på följande parametrar när du väljer den mest optimala IPTV-digitalboxen

  1. Processorn måste ha minst 4 kärnor. Detta säkerställer en stabil drift utan några större problem. Om du väljer svagare alternativ klarar inte enheten bearbetningen av videofiler i högupplöst.
  2. RAM -minnet bör vara på en nivå av 2 GB och högre. Ju mer det är, desto snabbare klarar digitalboxen att hantera olika uppgifter.
  3. Inbyggt minne är endast relevant om användaren planerar att lagra vissa filer på enheten. Detta kriterium är inte så viktigt, eftersom nästan alla modeller på marknaden tillåter utökat minne med hjälp av microSD -kort.
  4. Operativ system. En extremt viktig parameter som systemets stabilitet och användarvänlighet är beroende av. Den idealiska lösningen anses vara set-top-boxar som körs på Android-operativsystemet. De är billigare på grund av den fria distributionen av operativsystemet, och många användbara applikationer har skapats för det.
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Processen att ansluta en sådan enhet är ganska enkel. Trotts detta, du måste vara extremt försiktig för att korrekt ansluta alla nödvändiga ledningar och kablar . I allmänhet är processen nästan densamma som att ansluta en konventionell tuner. Om det finns en router eller åtkomstpunkt i närheten kan du göra anslutningar med Ethernet -kontakten, men användningen av en trådlös modul anses vara mer bekväm.

Den största fördelen med direktanslutning är internetanslutningens stabilitet , tack vare vilket du till och med kan titta på videor i 4K. Om du har en nyare TV -modell kommer anslutningen inte att orsaka några problem, eftersom både ljud och video överförs med samma HDMI -kabel.

Bild
Bild

Men i äldre modeller måste du korrekt identifiera de ledningar som är ansvariga för överföring av ljud och video.

Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Vissa modeller kräver inte justering, men de flesta IPTV set-top-boxar måste ställa in rätt parametrar … Denna anpassning gör användningen så bekväm som möjligt.

För att komma åt inställningarna måste du gå till hårdvarufelsökningen . Överst kan du se den anslutna internetanslutningen, liksom dess status och hastighet.

Om du vill ansluta via ett trådlöst nätverk måste du välja avsnittet "Nätverkskonfiguration". Om du anslöt kabeln direkt räcker det bara att ange de PPPoE -anslutningsparametrar som tillhandahålls av leverantören. Om mottagaren är ansluten till hemnätverket måste du ange lösenordet och sedan ansluta.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att kunna använda appbutiken utan problem måste du ställa in exakt tid och tidszon . Detta kan göras i inställningarna i avsnittet med samma namn. Användare av digitalboxar får också möjlighet att självständigt ställa in den grafiska upplösningen inom de tillåtna värdena. Du kan ändra dessa parametrar i avsnittet "Video". Att ställa in visningsläget är extremt viktigt, eftersom det kan förbättra prestanda för svagare enheter.

IPTV set-top-boxar är således moderna enheter som öppnar enorma möjligheter för att titta på videor och andra mediefiler. Ett stort utbud av modeller gör att alla kan välja det bästa alternativet för sig själva med den funktionalitet de behöver.

Rekommenderad: