Hur Ansluter Jag Min Telefon Till En TV? Hur Kan Du Ta Med Skärmen På En Smartphone Till En TV För Visning? Hur Ansluter Och Synkroniserar Jag?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Telefon Till En TV? Hur Kan Du Ta Med Skärmen På En Smartphone Till En TV För Visning? Hur Ansluter Och Synkroniserar Jag?

Video: Hur Ansluter Jag Min Telefon Till En TV? Hur Kan Du Ta Med Skärmen På En Smartphone Till En TV För Visning? Hur Ansluter Och Synkroniserar Jag?
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, April
Hur Ansluter Jag Min Telefon Till En TV? Hur Kan Du Ta Med Skärmen På En Smartphone Till En TV För Visning? Hur Ansluter Och Synkroniserar Jag?
Hur Ansluter Jag Min Telefon Till En TV? Hur Kan Du Ta Med Skärmen På En Smartphone Till En TV För Visning? Hur Ansluter Och Synkroniserar Jag?
Anonim

Hur man ansluter en telefon till en TV och varför det behövs - användare ställs ofta inför sådana frågor efter att ha köpt en modern Smart -TV eller en vanlig LED -TV. Det är faktiskt mycket mer intressant att se foto- och videofiler på en stor skärm, men inte alla användare vet hur man ansluter och synkroniserar två enheter med till synes olika parametrar och portar. En detaljerad översikt över hur du kan visa en bild från en smartphone -skärm på en TV ger detaljerade svar på alla frågor.

Bild
Bild

Vad är det för?

Det finns många anledningar till att upprätta en direktanslutning mellan din telefon och din TV. Här är bara några av dem.

  1. För att titta på videor från webben . På TV-apparater utan Wi-Fi kan du inte titta på dem direkt, och du vill inte nöja dig med en liten skärm av mobil teknik i närvaro av en fullfjädrad LED-panel. Att visa videor från YouTube på TV hjälper till att lösa problemet utan att ersätta utrustning med en mer modern.
  2. För karaoke . Moderna smartphones stöder användningen av applikationer för sång med "minus" -arrangemang. När du är ansluten kan du slå på musik på din mobila enhet och sända den och en bild via TV -skärmen.
  3. Istället för en fjärrkontroll . Med hjälp av vissa program kan du styra TV: n från en smartphone i avsaknad av fjärrkontroll, byta kanal. Den optimala lösningen för dem som alltid förlorar allt.
  4. Att spela spelet . Denna metod ger dig möjlighet att ta en ny titt på dina favorit -racingsimulatorer och RPG -spel. Att spela bekanta applikationer från din telefon på den stora skärmen är mycket roligare och roligare - själva bilden blir juicier, rikare, du kan se de minsta detaljerna i grafiken.
  5. Titta på videoinnehåll, foton . Att spela filer som en del av överföringen från telefonen liknar andra externa medier. Även TV -apparater som släpptes för mer än 10 år sedan kan anslutas.
  6. Surfing på Internet . Detta gäller särskilt för webbplatser som inte har en mobilversion. Dessutom är den stora skärmen mycket användbar i onlinebutiker eller sociala nätverk.
  7. Titta på presentationsmaterial … På en mobil skärm är det omöjligt att i detalj se alla detaljer som produktens författare vill förmedla. Om du behöver hög upplösning bör du använda funktionerna i en kombination av en smartphone och TV till 100%.
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta förbrukar inte anslutningspotentialen mellan olika enheter. Du behöver bara välja rätt sätt att ansluta, och alla hittar resten av fördelarna med att para ihop en telefon och en TV för sig själva.

Trådlösa anslutningsmetoder

Du kan ansluta din telefon till en TV med hjälp av en trådlös anslutning på flera sätt, beroende på märke, modell, teknisk kapacitet för utrustningen.

Smarttelefonen kan synkroniseras med TV: n via ett gemensamt hemnätverk - anslut bara båda enheterna till den och koppla sedan ihop dem.

Det finns dock andra sätt att koppla ihop enheter och kopiera data.

Bild
Bild

Wi-Fi

För att ansluta behöver du en TV med en Wi-Fi-modul och en Android-smartphone. Du kan binda enheter utan router och kabelanslutning. TV: n fungerar som en åtkomstpunkt för mobiltelefonen. Med den här anslutningen kan du konfigurera att skicka mediefiler från smartphone -menyn till skärmen på en annan enhet. Parning är ganska enkelt.

  1. Gå till inställningsmenyn på en Smart TV som är ansluten till nätverket . Aktivera Wi-Fi Direct i avsnittet för att aktivera trådlös kommunikation.
  2. På smarttelefonen väljer du "Trådlöst" som nätverk för anslutning . Hitta och aktivera objektet som heter Wi-Fi Direct.
  3. Vänta slutföra sökningen efter enheter , välj en TV.
  4. Via "Skicka" -menyn överföra ljud-, foto- eller videofiler från smartphone -minne till TV .

Detta är inte det mest multimediarika alternativet, utan snarare enkelt att implementera.

Bild
Bild

Via DLNA

Med denna metod kan du kombinera alla Android -smarttelefoner och TV -apparater som stöder DLNA -anslutning till routern. Funktionsprincipen är liknande, men båda enheterna är anslutna till Wi-Fi-hemnätverket som skapats av routern . Det räcker med att kombinera enheterna, och sedan kan du använda galleriet och göra projicering av data på skärmen med en hög upplösning. Du kan visa filer i olika format.

Anslutningsproceduren kommer att vara följande:

  1. anslut båda enheterna till ett enda nätverk;
  2. välj alternativet "DLNA -anslutning" i TV -inställningarna;
  3. starta galleriet i Android, öppna filen för sändning, i dess "Meny" gå till objektet för att välja en medieenhet / spelare;
  4. klicka i rullgardinsmenyn på namnet på TV-modellen.

Du kan utöka inställningarna och det tillgängliga intervallet för uppspelning, import av programfiler med hjälp av tredjepartsverktyg.

Det räcker att installera BubbleUPnP från marknaden - den här applikationen kommer att lösa problemet.

Bild
Bild

Med Miracast

Om din TV stöder Miracast -teknik kan du spegla det streamade innehållet från skärmen på en kompatibel smartphone. Det här alternativet är vanligtvis förinstallerat på Smart TV. Om du har en HDMI -port kan du utrusta den med andra TV -apparater, men via en adapter. Det är bättre att välja universal - för Chromecast, Miracast, AirPlay.

Med Miracast är standard att helt enkelt följa en rad steg

  1. Gå in i menyn. Välj och aktivera Miracast.
  2. Välj "Trådlös bildskärm" på smarttelefonen under "Skärm". Aktivera det här alternativet.
  3. Välj en TV bland de tillgängliga enheterna.
  4. Vänta tills bilden visas på TV -skärmen.
Bild
Bild

AirPlay -anslutning

Om du har en Apple TV och en iPhone hemma kan du använda dem tillsammans, liknande Miracast. För att göra detta behöver du bara använda AirPlay -funktion . När du har parat ihop enheterna kan du köra spel på dem tillsammans, visa presentationer på skärmen och visa video- och fotoinnehåll.

För att kunna använda AirPlay -funktionen måste enheterna vara anslutna till ett delat hemnätverk.

Välj sedan "Kontrollpunkt" på smarttelefonen i menyn och sedan "Skärmupprepning". I den tillgängliga listan måste du välja Apple TV, vänta tills bilden visas på TV -skärmen.

Bild
Bild

Chromecast -anslutning

Denna metod är bra eftersom den är lämplig för Android -smartphones och iPhones, alla TV -apparater. För att ansluta behöver du en dongle - en speciell Chromecast -mediaspelare från Google . Den ansluts till TV via HDMI, vilket gör all utrustning utan Smart-funktioner till en fullfjädrad multimediaenhet.

Efter att ha anslutit till en smartphone och en TV kommer tekniken att ge dig trådlöst åtkomst till galleriet och telefonminnet och starta spel.

För att upprätta en anslutning måste du ansluta digitalboxen till ett Wi-Fi-nätverk, installera Google Home på din smartphone för att styra smarta enheter. Alla andra inställningar startas via appen och Google -kontot.

Bild
Bild

Skärmspegling för Samsung

Om du måste kombinera två enheter från Samsung samtidigt är det ganska enkelt att lösa problemet med att ansluta en TV och en smartphone. Denna tillverkare har en egen applikation Screen Mirroring, med vilken du kan aktivera dubblering av data som sänds på skärmen. Anslutningsproceduren kommer att vara följande:

  1. i Samsung -telefoninställningarna, hitta objektet "Tablet / smartphone synlighet";
  2. aktivera denna funktion;
  3. på TV: n, öppna "gardinen" för aviseringar, klicka på ikonen Smart View;
  4. tryck på menyknappen från fjärrkontrollen och välj skärmspegling;
  5. bekräfta parning efter att motsvarande information visas på smarttelefonens skärm.

Med det här alternativet kan du visa filer som inte är tillgängliga för visning på TV direkt på grund av formatkompatibilitet.

Bild
Bild

Hur man ansluter genom kabeln korrekt?

Trådbunden anslutning är en metod som främst riktar sig till föråldrade TV -modeller . Innehållet som kan översättas till skärmen på detta sätt varierar beroende på systemens kompatibilitet. Datadubbning kan göras med en HDMI -adapter, USB -kabel eller cinch. Att hitta en lämplig sladd för en vanlig modell utan Wi-Fi eller för en gammal TV i det senare fallet är ganska svårt.

Dessutom är det möjligt att synkroniseringen av data från displayen på en mobil enhet inte är fullständig, även om parning utförs enligt alla regler. Ibland är det möjligt att bara överföra åtkomst till medieinnehåll från en flash -enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Via HDMI

Det mest moderna och populära sättet för kabelanslutning är via HDMI -kabel och motsvarande portar. Det här alternativet är lämpligt för telefoner med operativsystem Android eller iOS. TV: n måste ha en HDMI -kontakt. Du måste köpa kabeln eller adaptern separat - den ingår vanligtvis inte i paketet.

Denna anslutning kan användas för att spegla signalen från smartphone -skärmen - sända filmer och tv -serier, besöka internetsidor, spela installerade applikationer.

Allt som händer på displayen på en mobil enhet återges också synkront på TV utan fördröjningar.

Bild
Bild

Anslutningen görs i en specifik ordning

  1. Hitta eller köp en kompatibel kabel . För en smartphone kan detta vara ett alternativ för olika typer av kontakter. Se till att din telefon stöder det här alternativet.
  2. Anslut HDMI -kabeln mellan TV -porten och den mobila enheten . När du använder adaptern, anslut först smarttelefonen till den och sedan kabeln från TV: n.
  3. Välj HDMI på TV via källmenyn … Om det finns flera kontakter måste du i menyn ange den som används för parning.
  4. Vänta tills bilden visas … Om du inte kan få bilden måste du ange smartphone -inställningarna. Hitta bildparametrar här, ställ in en annan skärmupplösning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste sättet att ansluta är på smartphones som redan har en mini HDMI -kontakt för direktanslutning. Detta element finns i premiummärken. Budgetenheter måste anslutas via en adapter. För att söka och surfa på webben kan du ansluta ett trådlöst tangentbord eller en mus till din smartphone. Om du stänger av bakgrundsbelysningen på telefonskärmen kan du spara på batteriet.

Med HDMI -anslutning tappar enheten snabbt ström, det rekommenderas att dessutom ansluta den till en strömkälla.

Bild
Bild

Via USB

Detta läge stöds av Android -smartphones. LED -TV: n måste ha en USB -port, och för att ansluta behöver du en kabel med en kontakt av önskad typ. För att läsa filer från en enhet måste du ansluta enligt följande:

  1. anslut kabeln till telefonen och TV: n;
  2. välj USB -objektet som signalkälla med hjälp av källknappen på fjärrkontrollen.
  3. telefonen kan be om bekräftelse på att parning pågår;
  4. vänta tills mapparna och filerna som finns i enhetens minne visas på skärmen som kan visas, medan nedladdning av data kan ta lite tid, skynda dig inte.

Navigering och visning utförs med en fjärrkontroll för TV.

I vissa fall kan telefonen slå på ett läge där åtgärder med filsystemet inte kommer att vara tillgängliga just nu.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns någon USB-port på TV: n kan du göra en liknande anslutning via en extern set-top-box. Du kan också ansluta en kompatibel telefon till dess kortplats och sedan öppna filerna på den.

Genom "tulpanerna"

Ganska komplicerat, men ganska fungerande sätt att upprätta en anslutning mellan en smartphone och en TV. Parningsprocessen i det här fallet utförs genom en kabel, i vilken ena änden finns en Micro USB -kontakt, på den andra RCA. "Tulip" är ansluten till samma kontakter som en DVD-spelare eller digitalbox.

Färgen på uttagen på remsan matchar tonen i pluggarna.

När du har anslutit kabeln till TV: n kan du ansluta den till din smartphone.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

När du kopplar ihop din smartphone med en TV kanske enheterna inte fungerar korrekt. Till exempel, när det är anslutet via en tulpan, kan ljudet vara helt frånvarande. Men anslutningar via USB och HDMI saknar en sådan nackdel.

Budgetkinesiska TV -apparater har ibland defekta portar genom vilka det i allmänhet är omöjligt att göra en extern anslutning.

Frågor om vad som kan göras om smarttelefonen inte ser telefonen som en USB -enhet uppstår ganska ofta. Först måste du se till att kabeln fungerar korrekt, korrekt isatt i portarna. Dessutom kan orsaken vara att TV: n inte stöder de filformat som finns på telefonen. De kompatibla versionerna kan kontrolleras i dokumentationen för tekniken. Ibland måste du stänga av MTP -läget på TV: n och ersätta det med PTP eller USB -enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wi-Fi-signalen som används med en trådlös anslutning kräver ett delat nätverk mellan de två enheterna. Om de är anslutna till olika SSID misslyckas parningen. Miracast kan bara användas för Full HD -format, det fungerar inte för UHD -TV.

Rekommenderad: