Avstånd Från Projektorn Till Skärmen: Vad är Projektionsavståndet Från Väggen För Att Hänga Skärmen? Var är Den Korta Brännviddsprojektorn Installerad? Hur Räknar Man Ut?

Innehållsförteckning:

Video: Avstånd Från Projektorn Till Skärmen: Vad är Projektionsavståndet Från Väggen För Att Hänga Skärmen? Var är Den Korta Brännviddsprojektorn Installerad? Hur Räknar Man Ut?

Video: Avstånd Från Projektorn Till Skärmen: Vad är Projektionsavståndet Från Väggen För Att Hänga Skärmen? Var är Den Korta Brännviddsprojektorn Installerad? Hur Räknar Man Ut?
Video: Bildskärmsinställningar på flera bildskärmar i Windows 10 (Spellista_Windows_10_3) Teknik 24 2024, April
Avstånd Från Projektorn Till Skärmen: Vad är Projektionsavståndet Från Väggen För Att Hänga Skärmen? Var är Den Korta Brännviddsprojektorn Installerad? Hur Räknar Man Ut?
Avstånd Från Projektorn Till Skärmen: Vad är Projektionsavståndet Från Väggen För Att Hänga Skärmen? Var är Den Korta Brännviddsprojektorn Installerad? Hur Räknar Man Ut?
Anonim

När den första filmen startas på projektorn undrar betraktaren om projektorn är korrekt installerad. I denna artikel kommer vi att titta på möjligheterna hos moderna projektorer för att få den perfekta bilden och full fördjupning i biovärlden.

Bild
Bild

Vertikal och horisontell position

Placera projektorn - den främsta orsaken till kvaliteten på den resulterande bilden. Den kan placeras på olika platser i rummet - du kan hänga den från taket, lägga den i en garderob, bakom betraktaren, bredvid eller framför honom. Moderna projektorer är indelade i två typer av bildkorrigering:

  • med linsförskjutning;
  • ingen förskjutning.
Bild
Bild

Typ 1 projektorer kan placeras bredvid betraktaren, eftersom skiftfunktionen låter dig ändra bildens position horisontellt utan att förlora bildkvaliteten. Sådana enheter är mycket praktiska för hemmabruk - i ett trångt utrymme.

Andra Är främst kontors- eller bioprojektorer. Denna vy har ingen horisontell förskjutning och ändrar bilden endast vertikalt. Denna typ bör placeras strikt i mitten av skärmen som bilden projiceras på.

Bild
Bild

Att placera projektorn i ett tak är mycket bekvämt, men du måste vara medveten om några vertikala förskjutningsvärden.

Moderna enheter placeras upp och ner. Det är viktigt att förtydliga skiftkriteriet - det anges i bruksanvisningen och anges i procent. Ett värde med ett positivt värde indikerar bildens maximala ökning till taket i förhållande till skärmen (till exempel + 96%), medan ett negativt värde tvärtom indikerar minsta sänkning av projektionen till golvet i -96%.

Bild
Bild

När du hänger eller placerar projektorn på ett skåp måste du ta hänsyn till tillgängligheten av strömkällor i närheten . Alla enheter är utrustade med en HDMI -kabel och strömkabel. Om projektormodellen inte är utrustad med vertikal justering måste du slå på den och självständigt justera bilden genom att flytta uppåt eller nedåt.

Det optimala vertikala avståndet beräknas med hjälp av formeln: monteringshöjd = skärmhöjd multiplicerad med vertikal förskjutningshöjd. Till exempel, om enhetens förskjutningshöjd är från + 96% till -96%, och skärmhöjden är 124,5 cm (detta är lika med en diagonal på 50 tum), visar det sig 124,5x96% = 119,5 cm. att projektorn inte kan placeras högst 119,5 cm ovanför eller under skärmens mitt.

Var noga med att överväga tittarens position i rummet .… Denna fråga kan också beräknas, men det är nödvändigt att ta hänsyn till värdena separat för varje tittare och skärmen som han väljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kasta avstånd

Projektionsavståndet avser avståndet från linsen till skärmen, förutsatt att projektorn inte är utrustad med ZOOM -funktionen . Det är inte svårt att definiera det. Du måste multiplicera skärmens bredd med projektionsförhållandet. Dessa värden finns i instruktionerna som medföljde skärmen. Till exempel en skärmbredd på 254 centimeter (detta är en 100 tum diagonal) och ett kastförhållande på 1,4: 1 till 2,8: 1, då skulle det idealiska visningsavståndet vara från 3,55 till 7,1 m (1,4x254 = 355,6 cm och 2,8 x254 = 711 cm) …

Ledtråd. Om du redan har en projektor hängande och du inte vet vilken storlek du behöver för att ta skärmen, kan du beräkna med denna formel.

Bild
Bild

Till exempel är avståndet från projektorn till väggen 3 m. Vi tar detta värde och dividerar med projektionsförhållandet (1,4: 1, 2,8: 1), 3 / 1,4 = 2,14 m, 3 / 2,8 = 1,07 m. Så får vi att vi behöver en skärm med en bredd på 1,07 till 2,14 m.

När du har slutfört beräkningarna kan du säkert gå vidare till valet av fästen för enheten . Viktig ta hänsyn till täckning som projektorn ska monteras på. Snåla inte med fästet - moderna projektorer är ganska tunga och billiga fästen kan helt enkelt inte stödja dem. När du placerar enheten i taket, undvika sittplatser för åskådare direkt under projektorn för att undvika oavsiktlig nedgång.

Bild
Bild

Placera projektorn för kortkastning

Short throw är en typ av projektor avsedd för användning i små rum . Mycket lämplig för dem som inte vill ägna sig åt professionell installation. Kompakt storlek och opretentiös placering. Denna typ av projektor är idealisk för hemmabruk. Den största fördelen är liten blindhet (om denna vy används för små presentationer) . Beroende på modell kan denna typ av projektor installeras på ett avstånd av 10 cm till 2,5 m.

Installationen kräver inga speciella färdigheter eller beräkningar, den lilla storleken gör det enkelt att placera projektorn på önskat avstånd för att välja den bästa bildkvaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på olika typer av skärmar är det värt att uppmärksamma glimt : Ju mindre den är, desto bättre visas projektionen. Om det finns ytterligare ljuskällor i rummet är det nödvändigt att rikta dem bort från skärmduken, om det här är ett fönster, är det nödvändigt att mörka det så mycket som möjligt för att undvika alla slags bländning.

Således, genom att välja en projektor kan du, utan professionell hjälp, göra de beräkningar som krävs för att bestämma skärmens storlek och avståndet från enheten till skärmduken.

Rekommenderad: