Hur Ansluter Jag En Videobandspelare Till En TV? Anslutning Till En Modern LCD -TV Genom "tulpan"

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Videobandspelare Till En TV? Anslutning Till En Modern LCD -TV Genom "tulpan"

Video: Hur Ansluter Jag En Videobandspelare Till En TV? Anslutning Till En Modern LCD -TV Genom
Video: Очки виртуальной реальности Shinecon SC-G06E с наушниками 2024, Maj
Hur Ansluter Jag En Videobandspelare Till En TV? Anslutning Till En Modern LCD -TV Genom "tulpan"
Hur Ansluter Jag En Videobandspelare Till En TV? Anslutning Till En Modern LCD -TV Genom "tulpan"
Anonim

”Framsteg står inte stilla” - hur många gånger har vi alla hört den här frasen. Oftast används uttrycket för teknik. I dagarna med modern digital utrustning har de saker som var populära för 15–20 år sedan blivit en sällsynthet. Telefoner och tv har förändrats, personsökare, kassettspelare, bandspelare och videobandspelare har praktiskt taget försvunnit i glömska. Nu använder väldigt få människor sällsynt videoutrustning, så modeller av modern tv -utrustning från någon tillverkare har ingen särskild utrustning för att ansluta video till TV.

Fans av sällsynt teknik använder fortfarande bandspelare för sitt nöje, men frågan om synkroniseringsutrustning uppstår ofta.

Inget är dock omöjligt, det viktigaste är att hitta en lämplig metod för att ansluta en enhet till en annan.

Bild
Bild

Grundläggande anslutningsmetoder

Instruktionerna tillhandahåller anslutning av videoenheter till en ny TV, installation av utrustningen tar en till två timmar. Det är nödvändigt att ansluta de nödvändiga kontakterna med hjälp av en speciell kabel, men här kan det uppstå några problem, för inte alla kommer omedelbart att ta reda på namn och syften för ledningar och kontakter.

Det finns flera grundläggande sätt att ansluta en videobandspelare till vilken TV som helst. De viktigaste kan övervägas:

  • koaxialkabelanslutning;
  • anslutning via RCA-kabel (genom "tulpan");
  • anslutning via SCART -adapter;
  • anslutning parallellt med kabel -TV.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje metod har sina fördelar och nackdelar, den slutliga versionen måste väljas utifrån det gränssnitt som finns i TV: n.

Det är möjligt att kontakterna du behöver i din utrustning saknas, detta gäller främst nya TV -apparater. Problemet kan enkelt lösas genom att köpa en speciell adapter.

Vi kommer att analysera alla listade metoder för att ansluta utrustningen steg för steg

Bild
Bild

Via koaxial (antenn) kabel

För att ansluta en radiobandspelare till en TV med en antennkabel måste du göra några enkla steg

  1. Stickkontakten ansluts till VCR -ingången märkt "RF / COAX Out".
  2. Den andra kontakten måste anslutas till TV -panelen via ingången märkt "RF / COAX In".
  3. Slå på videospelaren, sätt i kassetten och klicka på "Spela" eller "Spela" -knappen. Genom sökningen hittar vi det kanalnummer vi behöver, som visar en bild med ljudvågor från kassetten och njuter av att titta på videon.
Bild
Bild
Bild
Bild

Via RCA -kabel ("tulpan")

Denna anslutningsmetod är också ganska enkel, eftersom kabeln med lite aning - den har tre kontakter i rött, vitt och gult. Låt oss analysera anslutningen steg för steg.

  1. Den gula kontakten sätts in i videobandspelarens uttag märkt "Video Out", den andra sidan av kontakten är ansluten till TV -panelen via ingången markerad "Video1" eller "Video IN". För enkel anslutning är ingångarna färgkodade, så den gula kontakten ansluter till den gula ingången. Med samma schema ansluter vi resten av kontakterna till ingångarna som motsvarar deras färger på utrustningspanelerna.
  2. På videoutrustning, tryck på knappen med beteckningen "Start", "Uppspelning" eller "Start", knappens namn beror på utrustningsmodell och kan skilja sig åt.
  3. Med fjärrkontrollen väljer du knappen "Video1", "Input1" eller "AV", vilket också beror på modell och tillverkare av din videospelare.

Ovanstående anslutningsmetoder är lämpliga för att ansluta videobandspelaren till gammal TV -utrustning, om det gäller nya LCD -plasmaenheter eller modeller med Smart TV måste du använda den tredje metoden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Via SCART -gränssnitt

Denna anslutning blir optimal, eftersom den låter dig visa en bild av mycket hög kvalitet. I avsaknad av denna kontakt måste du använda en speciell adapter, vars kontakt sitter i USB- eller RCA -ingången (detta beror på din TV -modell).

När du använder en adapter med RCA-ingång används en kabel med två "tulpaner", så att videobandspelaren som är märkt "RF / ANT In" kan användas för att ansluta antennkabeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansluts parallellt med kabel -TV

En annan intressant teknik för att kombinera tekniker. Det är möjligt när du tar emot TV -kanaler via en koaxialkabel som är ansluten via en mottagare till kabel -TV -ingången eller via en speciell kabel -TV -mottagare, annars kallad tuner.

Sedan är videobandspelaren ansluten till mottagaren (tuner), och först då till TV: n, som kräver en uppsättning av två RCA -kablar och en antennkabel.

Bild
Bild

Låt oss analysera anslutningsstegen steg för steg

  1. Vi ansluter med en koaxialkabel ingången märkt "Cable Out" på TV: n / tunern och ingången märkt "RF In" på videobandspelaren.
  2. Med en uppsättning "tulpaner" ansluter vi ingångarna märkta "Audio Out" och "Video Out" på mottagaren till ingångarna märkta "Video In" och "Audio In" på videobandspelaren.
  3. Med en annan RCA -kabel ansluter vi videoutrustningen till TV -panelen (du kan byta ut RCA -kabeln mot en SCART -adapter).
  4. Vi slår på utrustningen. På TV: n, välj ingången märkt "AV", "Video 1" eller "Ingång", på videobandspelaren - märkt "Kabel".
Bild
Bild
Bild
Bild

Teknikkontroll

Det är nödvändigt att noggrant kontrollera alla typer av kontakter på utrustningen för att avgöra vilket alternativ som är optimalt för att ansluta videobandspelaren till TV: n. Efter anslutning är det absolut nödvändigt att kontrollera hur korrekt proceduren utfördes genom att utföra en teknikkontroll . Denna åtgärd kommer inte att ta mycket tid.

När du ansluter via en antennkabel måste du slå på videobandspelaren. Om anslutningen lyckas går videon i vänteläge (skärmen blir blå eller svart).

Med SCART -anslutningsmetoden måste båda enheterna slås på samtidigt, signalkällan ändras med knappen Sourse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

När man ansluter enheter från olika generationer och tillverkare uppstår ofta problem, men de är alla lösbara

  1. Interferens . Om det finns störningar, först och främst kontrollerar vi tråden, det är möjligt att den inte är helt isatt i kontakten.
  2. TV: n”ser inte” signalen från videobandspelaren . Det här problemet har flera orsaker: fel överföringskanal är konfigurerad, kabeln är skadad eller uttaget är trasigt. I det första fallet måste du välja en annan källa för överföringskanalen i inställningarna. Om tråden är skadad måste den bytas ut mot en fungerande. I det senare fallet måste du antingen byta ut uttaget själv eller ge utrustningen till en verkstad.
  3. Tv- och videokontakter matchar inte . Detta problem löses genom att köpa en speciell adapter (SCART).
  4. Ljudet från TV: n läggs över videon . Ljudsignalen kan komma från en annan källa i bakgrunden, detta besvär uppstår från tv -antennen. För att komma ur denna situation måste du försiktigt flytta antennen i olika riktningar och på så sätt ändra dess tidigare plats något.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Innan du ansluter, var noga med att studera instruktionerna för TV- och videoutrustning för en ungefärlig förståelse av teknikens princip. Det är också nödvändigt att kontrollera hälsa för båda enheterna, annars kan anslutningen vara farlig för ditt liv och din hälsa.

Kablar kontrolleras i förväg med avseende på användbarhet och kompatibilitet med alla kontakter på utrustningen. Glöm inte säkerhetsåtgärder, det måste komma ihåg att anslutningen utförs med enheterna avstängda för att undvika att de går sönder.

Genom att följa enkla rekommendationer och välja det nödvändiga alternativet för att ansluta en videobandspelare till din TV kan du njuta av nostalgi och titta på dina favoritfilmer på kassetter eller videoinspelningar av några viktiga livsstunder för dig.

Rekommenderad: