Hur Ansluter Man Mottagaren Till TV: N? Ansluta En TV -tuner Genom En Tulpan Och Via En Antennutgång. Hur Ställer Jag In Mottagaren?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Man Mottagaren Till TV: N? Ansluta En TV -tuner Genom En Tulpan Och Via En Antennutgång. Hur Ställer Jag In Mottagaren?

Video: Hur Ansluter Man Mottagaren Till TV: N? Ansluta En TV -tuner Genom En Tulpan Och Via En Antennutgång. Hur Ställer Jag In Mottagaren?
Video: TV Antenna Signal Amplifiers Explained: Do They Improve Reception? 2024, Maj
Hur Ansluter Man Mottagaren Till TV: N? Ansluta En TV -tuner Genom En Tulpan Och Via En Antennutgång. Hur Ställer Jag In Mottagaren?
Hur Ansluter Man Mottagaren Till TV: N? Ansluta En TV -tuner Genom En Tulpan Och Via En Antennutgång. Hur Ställer Jag In Mottagaren?
Anonim

I samband med övergången från analog TV till digital-TV köper folk antingen en ny TV med inbyggd T2-adapter, eller en digitalbox som gör att du kan titta på TV-kanaler i digital kvalitet. Av denna anledning finns det ett problem med anslutningen av denna enhet till TV: n. Vår artikel beskriver hur du kopplar ihop mottagaren med TV -utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Mottagare Är en enhet vars syfte är att ta emot en signal. Den avkodar den och omvandlar den till en analog signal eller till en digital (beroende på möjligheten att visa den på skärmen). Den konverterade signalen skickas redan till TV: n.

Innan du går in på detaljerna om hur du ansluter en TV till en digitalbox är det värt att överväga typer av mottagare.

Det finns tre typer av dem:

  • satellit;
  • kabel;
  • digitalboxar som IPTV.

Den första versionen av avkodaren är ganska dyr och har många kontakter . Denna mottagare har tillräckligt med ström för att överföra en högkvalitativ signal och har avancerad funktionalitet.

Dessutom kan vissa varianter av sådana modeller ansluta en optisk mus, vilket förenklar funktionen för digitalboxen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kabelalternativ har betydande dimensioner, vilket inte är särskilt bekvämt under drift. Detta kompenseras dock av ett stort antal fördelar. Till exempel har vissa modeller mer än en TV-tuner, stöder flera format (DVB-C, DVB-T2, DVB-S2). Dyra modifieringar har en eller flera kontakter för Cl + -kortet. Det är också värt att notera deras stora kraft och minneskapacitet, närvaron av en Wi-Fi-modul.

När det gäller IPTV set-top box har en sådan enhet en funktion för att distribuera signalen (till exempel i rummet) med hjälp av IPTV-teknik . Med hjälp av sådan utrustning kan du visa bilden på en dator, bärbar dator, smartphone. För att göra detta, anslut bara set -top -boxen till routern - så kan signalen fångas på vilken enhet som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsfunktioner

Signalöverföring är baserad på videokomprimering med MPEG-2 eller MPEG-4-teknik … I detta avseende fick mottagaren ett annat namn - en avkodare. Den här enheten har flera kontakter, men vi kommer att prata om dem senare.

För att ansluta en sådan enhet till en TV måste du följa en del rekommendationer . De beskrivs nedan.

  1. Förbereder enheten för användning. Vi packar upp, tar bort skyddsfilmen.
  2. Det finns också en film på kabeln som måste klippas. Men detta måste göras försiktigt för att inte skada skyddsskiktet.
  3. Vi viker tillbaka filmen och fäster f-kontakterna.
  4. Koppla bort TV: n från nätverket.
  5. Nu kan avkodarkabeln anslutas till kontakten som direkt överför bilden av enheten - TV: n.
  6. Om antennen var ansluten till TV: n, måste den nu vara ansluten till avkodaren. Utrustningen har en separat ingång.
  7. Ansluter och konfigurerar. När TV: n och avkodaren är anslutna till nätverket kan du börja ställa in kanaler. För att göra detta, slå på den på TV: n. Den körs automatiskt. Om anslutningen görs korrekt kommer en snabb sökning efter TV -kanaler att garanteras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sätten

När du självständigt ansluter mottagaren till TV -mottagaren kan du använda en av flera system beskrivet nedan.

RCA

Detta alternativ används vanligtvis om du behöver ansluta en äldre TV. RCA -kontakten är samma "tulpan ". Samma alternativ användes tidigare vid anslutning av DVD -spelare. Om du tittar på sladdens enhet kan du se tre kontakter i olika färger på varje sida: gul, röd och vit. De vita och röda sladdarna är ansvariga för ljud, och den gula sladden är för video. Anslutningarna på TV: n och set-top-boxen har samma färger. Du behöver bara para ihop TV: n och set-top-boxen med denna kabel, med hänsyn till färgen. När du ansluter, koppla bort strömmen från TV: n och avkodaren.

"Tulpaner" kan inte överföra en bild i bra kvalitet, därför kan sannolikt en rad störningar inträffa under sändningen, bilden kan vara otydlig.

Det är också värt att notera att den högsta möjliga signalkvaliteten är 1080p.

Bild
Bild
Bild
Bild

S-video

Denna kontakt hör också till de redan föråldrade anslutningsalternativen, eftersom nya TV -modifieringar inte innehåller sådana kontakter. Ändå kan gamla TV-apparater anslutas till mottagaren via S-Video-kontakten.

Denna kabel kan dock bara bära videosignal. För att ansluta ljud måste du använda en annan kabel, som kanske inte ingår i vare sig TV: n eller set-top-boxen. Detta faktum gör det svårt att ansluta TV: n till en avkodare.

Om vi jämför anslutningar med en RCA -kabel och en S -videokabel, kan vi säga att det senare alternativet är mycket att föredra framför det första, eftersom du i detta fall kan få en ganska högkvalitativ bild - sändningen blir rik och realistiskt

Bild
Bild

Med denna metod kan du få en bra digital signal, men det anses vara ett föråldrat anslutningsalternativ på grund av dess storlek . Denna kontakt stöder stereo, S-Video och RGB. Kabeln är utrustad med tulpaner i ena änden och en bred kontakt i den andra. För att ansluta kabeln korrekt måste du ansluta tulpanerna till mottagaren och den breda kontakten till TV: n.

När du köper en kabel måste du ta hänsyn till följande punkt: SCART -kabel säljs i olika modifikationer. Av denna anledning är det nödvändigt att noggrant inspektera boet och fotografera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

RF

Denna metod låter dig ansluta utrustning via en parabolantenn eller en vanlig kabel . Det är dock värt att veta att med en sådan anslutning kommer videokvaliteten att vara densamma som med en anslutning med "tulpaner". Av denna anledning är det lämpligt att använda detta tillvägagångssätt om konsumenten har en TV -mottagare med en liten diagonal. Dessutom bör det noteras att denna anslutning tillåter användaren att ansluta två TV -apparater. Men i detta fall måste avkodningsenheten ha en RF -utgång och en modulator. Det är värt att notera att inte alla avkodare har dessa ytterligare funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

YPbPr och YCbCr

Dessa kontakter är utformade på liknande sätt som RCA -kontakter . Bildkvaliteten är dock mycket bättre - i det här fallet kan videon ses i HD -kvalitet. Sladden består av fem pluggar: vitt och rött av aluminium, rött, blått och grönt av plast. Ett sådant gränssnitt har ett binärt kodningssystem. För att ansluta digitalboxen till TV: n med en sådan kabel måste du ansluta de gröna, röda och blå kontakterna till kontakterna märkta "Video" och rött och vitt till kontakterna märkta "Audio ".

Om vi pratar om syftet är den blå kontakten ansvarig för ljusstyrkan och kvalitetssammansättningen av blått på skärmen, rött för ljusstyrka och rött. Den gröna kontakten krävs för att synkronisera bilden och även för att justera ljusstyrkan.

Bild
Bild

Med detta kabelalternativ kan du ansluta digitala sändningar utan problem. HDMI -kabel - en koaxialkabel med god bärighet. Denna kabel har kontakter i ändarna. Videosignalen i detta anslutningsalternativ har Full HD -upplösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag till två TV -apparater?

Set-top-boxen låter dig ansluta två tv-mottagare till en signal i en kedja samtidigt. Det finns flera alternativ en sådan bilaga. De kommer att diskuteras nedan.

  1. En av TV -apparaterna är ansluten till avkodaren med RF -kontakten, den andra är ansluten till SCART -kabeln.
  2. Med hjälp av en RF -modulator. Denna enhet liknar en konventionell outlet -tee. Dess syfte är att dela upp signalen i flera strömmar. Antalet strömmar avgör antalet anslutna TV -apparater och beror på delaren.
  3. Det tredje alternativet är baserat på att ansluta en TV till HDMI -kontakten och det andra till SCART eller RCA.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid anslutning av 2 överföringsanordningar till 1 uppstår emellertid ett antal nackdelar

  • det kommer inte att vara möjligt att se två (eller flera) olika TV -kanaler samtidigt på alla parade TV -apparater. Det visar sig att det bara är möjligt att titta på en kanal på alla TV -apparater.
  • när en avkodare är ansluten till en TV med en kabel som är längre än 15 meter, uppstår mycket märkbar störning på TV: ns bildrör.
  • kanalväxling utförs från den plats där mottagaren är ansluten.

När det gäller fördelarna inkluderar de möjligheten att titta på flera TV -apparater samtidigt utan att köpa ytterligare enheter, förutom en mottagare.

Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Kanalinställning görs i automatisk läge. Vissa TV -apparater är utrustade med en kontrollpanel direkt på den externa panelen, medan vissa bara kan ställas in med fjärrkontrollen.

För att ställa in kanaler via kontroll på själva TV: n måste du hitta önskad knapp på den externa panelen och klicka på "Nästa". Därefter startar den automatiska konfigurationen. Då måste du bekräfta bevarandet av TV -kanaler.

För att skapa en sändning med fjärrkontrollen måste du följa riktlinjerna nedan

  1. Först måste du hitta "Meny" -knappen på kontrollpanelen. Klicka på det.
  2. Ett fönster öppnas. I det här fönstret måste du välja posten "Kanalinställningar".
  3. Bekräfta åtgärden genom att klicka på "OK" -knappen.
  4. När sökningen efter kanaler är klar måste du spara dem genom att fylla i den föreslagna bekräftelsen.

Rekommenderad: