Billiga Högtalare: De Bästa Budgetmodellerna I Världen, Högljudda Och Kraftfulla Högtalare Med Mids

Innehållsförteckning:

Video: Billiga Högtalare: De Bästa Budgetmodellerna I Världen, Högljudda Och Kraftfulla Högtalare Med Mids

Video: Billiga Högtalare: De Bästa Budgetmodellerna I Världen, Högljudda Och Kraftfulla Högtalare Med Mids
Video: BRL Unboxing: Kraftfull och portabel Bluetooth-högtalare från JBL! 2024, April
Billiga Högtalare: De Bästa Budgetmodellerna I Världen, Högljudda Och Kraftfulla Högtalare Med Mids
Billiga Högtalare: De Bästa Budgetmodellerna I Världen, Högljudda Och Kraftfulla Högtalare Med Mids
Anonim

Inte alla människor kan avsätta en stor summa för inköp av ljudutrustning för hemmet. Därför är det användbart att veta hur man väljer budgetkolumner och inte förlorar kvalitet. Därför kommer vi i den här artikeln att överväga huvudmodellerna för sådana enheter och analysera deras nyckelfunktioner.

Olika sorter

Det finns flera typer av kolumner. Datormodeller kan ha en mängd olika dimensioner. För ström används antingen ett eluttag eller en USB -port, för ljudöverföring - ett traditionellt 3,5 mm -uttag. En underart som t.ex. USB -högtalare , kan anslutas till en bärbar dator, och till och med till enskilda smartphones och surfplattor, och till andra enheter som har en motsvarande kontakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbar ljudutrustning låter dig njuta av ljudet från ditt favoritband, vrålen av monster i spelet eller lyssna på nyheterna på en lämplig plats. Oftast är bärbara högtalare av medelstorlek. Men bland dem finns både stora och mycket små exemplar. De väljer ett specifikt alternativ, med hänsyn till om det är bekvämt att flytta eller transportera det. Ström i olika versioner görs både från uttaget och från det inbyggda batteriet - allt bestäms av tillverkarna av designen.

Utåt kan bärbara högtalare se ut som Bluetooth -enheter. De använder inte elektriska ledningar. Batteriet töms dock snabbare än traditionell teknik. När det gäller subwoofers är de utformade för att producera endast låga frekvenser. I kombination med de ljudkällor som är ansvariga för mellan- och höga frekvenser är ljudet mycket anständigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Mono

Världens billigaste enheter hör till denna kategori. Ett exempel på en bärbar högtalare av detta slag är CGBox Svart . Den kompakta enheten har ett par högtalare med en total effekt på 10 watt. Uppspelning av musikfiler från USB -minnen finns. Användare kan mata ut ljud till externa enheter via AUX -gränssnittet eller lyssna på radiosändningen.

Du kan också notera:

  • högtalarens förmåga att arbeta även vid hög volym i upp till 4 timmar;
  • närvaron av en inbyggd mikrofon;
  • motståndskraft mot starka stänk och vattendroppar (men inte kontinuerlig fukt);
  • närvaro av TWS -parning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver välja budgethögtalare för din dator bör du vara uppmärksam på CBR CMS 90. Den totala volymen för ett par högtalare är 3 watt. För det belopp säljarna efterfrågar är detta en mycket anständig lösning. Den använder en USB -anslutning för ström. Det finns ingen anledning att förvänta sig "öronpuckar" från volymen, men på ett sätt är det bra för hälsan.

Stereo

Dessa är redan kraftfullare akustiska enheter. Typiskt prov - Ginzzu GM-986B . I en sådan modell tillhandahålls återigen anslutning av en flash -enhet, och det finns också ett radiomottagarläge. Högtalarna återger frekvenser från 0,1 till 20 kHz. Men det kan naturligtvis inte jämföras med ett helt avancerat akustiskt komplex, men alla nödvändiga portar och kontroller är placerade på frontpanelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en dator i stereokategorin är högtalare lämpliga Genius SP-HF160 . De har en attraktiv design och avger praktiskt taget inte främmande buller. Det bör dock noteras att det inte finns någon avstängningsknapp och sladden är ganska kort. Men enheten är sund och lätt att ta upp önskad plats på skrivbordet.

Bild
Bild

Alternativt kan du överväga SVEN SPS-575 . Dessa högtalare får också beröm för sin design och autonoma strömförsörjning. Det övergripande ljudet är trevligt. Men när musiken är så hög som möjligt kan det skramlas mycket. Produkten kan harmoniskt passa in i vilken inredning som helst.

Det frågas ofta om det är värt att köpa en mellanhögtalare. Denna teknik kallas "mellanregister" i professionell slang. Det antas vara det närmaste formatet till klassiska högtalare.

Problemet är att diffusorn i ett sådant system utsätts för en specifik defekt - en böjvåg. Ljudet kommer att vara "löst" och inte så exakt som det borde vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

För låga frekvenser, när huvudåtergivningen är bas, använd en speciell högtalare - en bashögtalare. Bra exempel - Oklick OK-120 . Produktens effekt är 11 W, varav 5 W är för subwoofern. Signal / brusförhållandet är 65 dB. Strömförsörjning sker via en USB -port och ljud överförs via en traditionell mini -jackkontakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bluetooth -högtalare 2.1

I denna kategori upptas en av de första platserna förtjänat igen av produkter. Ginzzu - GM -886B . Denna modell, förutom ett par huvudhögtalare på 3W vardera, innehåller också en 12W subwoofer. Strukturens yttre utseende är vackert, men samtidigt lite "aggressivt". Vissa användare kanske inte gillar den här lösningen. Det är värt att notera följande funktioner:

  • stor massa (nästan 2 kg);
  • kortläsare och tuner;
  • rem för enkel bärning;
  • liten display;
  • justerbar equalizer;
  • brist på laddningsindikator.
Bild
Bild
Bild
Bild

Älskare av högkvalitativt ljud kommer säkert att uppskatta och Marshall Kilburn . Högtalarna är tillverkade i en oklanderlig klassisk stil. Förstklassig montering kommer också att vara en obestridlig fördel. För strömförsörjning, använd en nätanslutning eller ett internt batteri. Viktigt: den deklarerade siffran för batteritid (20 timmar) uppnås endast vid låg volym.

Bild
Bild

Söt svart enhet Creative Sound Blaster Roar Pro också tidigt att rabattera. Dess yttre kropp liknar en avlång parallellpiped. Snabbare trådlös parning uppnås med NFC -taggen. Det finns 5 högtalare. Den totala batteritiden är 10 timmar.

Bild
Bild

Urvalskriterier

Efter att redan ha läst beskrivningarna av billiga högtalare är det lätt att se att deras tillverkare gör sitt bästa för att annonsera en attraktiv design. Detta leder till två slutsatser: det är nödvändigt att ta hänsyn till hur köpet passar in i rummet och kombineras med ljudutrustning och om de försöker dölja vissa brister med ett attraktivt utseende . Om modellen ser bra ut måste du kontrollera dess tekniska och praktiska egenskaper mer noggrant.

En annan viktig faktor är att tänka på enhetens storlek . Den ska både harmoniskt stå på den tilldelade platsen och se proportionell ut. Allt annat lika kan du säkert välja en mindre modell.

Naturligtvis, om det passar personlig smak och designuppgift. Det är mycket användbart att veta hur ljudsystemet kommer att låta vid olika volymer och frekvenser.

Bild
Bild

Det är ingen mening att köpa en produkt från ett smutsigt eller mycket bräckligt material, även om alla andra parametrar är på en anständig nivå. Om du planerar att använda en bärbar dator, snarare än en stationär persondator, är bärbara högtalare som drivs av USB det bästa valet. Alternativ 2.1 rekommenderas för dem som behöver "bara titta på filmer, videor och spela spel"; 2.0 -system är uppriktigt sagt sämre än denna prestanda.

Fortfarande värt att utvärdera:

  • total effekt;
  • tillgängligt frekvensområde;
  • närvaron av en mikrofon (behövs för att kommunicera på Internet och spela in din röst);
  • högtalarnas känslighet.

Rekommenderad: