Trådlösa Karaokemikrofoner: Hur Använder Man Det? Hur Fungerar De? Bärbar Professionell Och Andra Modeller. Bra Mikrofonbetyg

Innehållsförteckning:

Video: Trådlösa Karaokemikrofoner: Hur Använder Man Det? Hur Fungerar De? Bärbar Professionell Och Andra Modeller. Bra Mikrofonbetyg

Video: Trådlösa Karaokemikrofoner: Hur Använder Man Det? Hur Fungerar De? Bärbar Professionell Och Andra Modeller. Bra Mikrofonbetyg
Video: BONAOK Bluetooth Microphone UNBOX & REVIEW - Karaoke Mic With Speaker 2024, Maj
Trådlösa Karaokemikrofoner: Hur Använder Man Det? Hur Fungerar De? Bärbar Professionell Och Andra Modeller. Bra Mikrofonbetyg
Trådlösa Karaokemikrofoner: Hur Använder Man Det? Hur Fungerar De? Bärbar Professionell Och Andra Modeller. Bra Mikrofonbetyg
Anonim

Så snart de kom ut på marknaden väckte trådlösa karaokemikrofoner en rad frågor: hur de fungerar, hur man använder mixern och hur länge batteriladdningen kommer att hålla - alla dessa punkter som konsumenterna vill ta reda på innan de köper. Under tiden, bärbara professionella och andra modeller av sådan utrustning är redan tillgängliga både i budgeten och i premiumsegmentet på marknaden, vilket innebär att det blir allt svårare att göra ett val.

Bedömningen av bra mikrofoner med trådlös anslutning, samt en detaljerad övervägande av deras funktionella och tekniska kapacitet, hjälper till att förstå och fatta det slutliga beslutet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En trådlös karaokemikrofon är en bärbar enhet kompletterad med en extern mottagare eller helt fristående, med en inbyggd högtalare och batteri . Det skiljer sig från andra analoger genom att det inte finns anslutningskablar mellan systemkomponenterna. Istället för dem används aktivt oberoende batterier och Bluetooth -moduler, som ansvarar för kommunikationen med karaokeprogrammet.

Alla trådlösa mikrofoner - för professionell scen och hemmabruk, gynnsamt skiljer sig i möjligheten till fri rörlighet, som visas hos sångaren . Signalmottagningsområdet, beroende på vilken teknik som används, varierar i intervallet från 10 till 30 m. Vissa modeller kan fungera på ett avstånd på upp till 60 m. Externt kan en trådlös karaoke -mikrofon se ganska vanlig ut, särskilt om den har en mottagare i satsen. I detta fall kommer alla visuella skillnader att reduceras till frånvaro av ledningar.

Den bärbara versionen med inbyggda högtalare, lätt musik eller en mixerkonsol direkt på kroppen ser mycket mer intressant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Den trådlösa mikrofonen är laddningsbar eller batteridriven. I sin struktur liknar den en konventionell förstärkare som används i högtalare och andra akustiska enheter. Inuti är det ett speciellt membran genom vilket ljud passerar och blir högre. Förutom den uppenbara förstärkningseffekten kan specialfunktioner också användas här, så att du kan ta bort störningar och brus, skapa ett eko.

Signalen överförs i en trådlös mikrofon via radiovågor eller via en Bluetooth -anslutning. Designen innehåller:

  • ett handtag med ett batteri dolt i det;
  • huvud med ett nät av metallgrill;
  • styrmodul och förstärkare;
  • volymknappar, spårval, lägesval, specialeffekter, på och av;
  • mikrofonaktiveringsknapp;
  • AUX -ingång för kabelanslutning;
  • USB -port och microSD -kortplats i fodralet.

Beroende på märkesmodell kan utseende, utrustningsutrustning variera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Den moderna marknaden för hushållsapparater erbjuder ett ganska brett utbud av alternativ för karaokemikrofoner som kan fungera autonomt . Bland de mest populära modellerna finns alternativ med en inbyggd högtalare, så att du kan spela en melodi oavsett närvaron av externa högtalare. Hemmakaraokesystem med mottagare har dock inte tappat sin relevans ännu.

Här gör den trådlösa tekniken att du inte kan bero på längden på sladden medan du sjunger in i mikrofonen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa bärbara högtalarmodeller

För dem som vill vara stjärnan på någon fest har bärbara karaokemikrofoner med Bluetooth-stöd och inbyggd högtalare utvecklats. De produceras i professionella och amatörföreställningar. Bland de mest populära märkena och modellerna är följande.

Tuxun (MicGeek) Q9 . Ledaren i listan över bärbara mikrofoner från företaget, som var den första som introducerade en sådan nyhet för världen. Modellen fungerar på grundval av Bluetooth 4.0, är kompatibel med enheter på iOS och Android, inkluderar USB -portar, microUSB, membran för höga och låga frekvenser, ekofunktion. Denna modell är utrustad med 3 brusreduceringsfilter, utrustade med 2-kanals stereohögtalare, kan upprätthålla en Bluetooth-anslutning på upp till 10 meters avstånd och fungera utan laddning i upp till 9 timmar.

Bild
Bild

Tuxun Q7 . En karaokemikrofon med inbyggd högtalare och ett ganska högt betyg från användarrecensioner. Mobilmodellen har en kontrollpanel på framsidan av fodralet, stereohögtalare, en panel med speciella ljudeffekter, som gör att du kan ändra sångarens röstdata. Volymen av musik och röst regleras av "reglage", högst upp i kolumnen är spårets kontrollpanel. Enheten ansluts enkelt till enheter via Bluetooth, från smartphones och musikspelare till billjudsystem.

Du kan också installera ett vanligt USB -minne i fodralet och bara lyssna på musik.

Bild
Bild

Tuxun C-355 .modell med mindre batteritid, snygg design, hållbar aluminiumkropp. Kolonnen här är inte fyrkantig, men rundad, själva enheten är lättare och mer kompakt. Bland funktionerna finns ingen ändring och justering av frekvenser, men fler platser finns. Du kan ansluta ett microSD -kort upp till 8 GB, lyssna på musik via hörlurar med ett 3,5 mm -uttag. Modellen har ett ganska stort utbud av färger och kroppsskuggor.

Bild
Bild

GMINI GM-BTKP-03S . En modell av en karaokemikrofon producerad i Kina med en inbyggd högtalare, ett 2600 mAh batteri, en Bluetooth-modul. Ljudkällan kan vara en telefon, surfplatta, bärbar dator. Enheten tillhör kondensatormodellerna, är väl lämpad för hemmabruk, har en realistisk ljudåtergivning och är fokuserad på sångarens röst. För professionell användning i karaokeklubbar är enheten inte tillräckligt kraftfull.

Bild
Bild

WSTER WS-858 . En populär modell från en av marknadsledarna inom karaokemikrofoner. Den multifunktionella enheten stöder röstinspelningsfunktionen, låter dig spela låtar, lyssna på musik via en högtalare eller hörlurar, den har ett funktionsläge som en selfieknapp och en radiosändare. Enheten har anpassningsbara lägen för rum i olika storlekar, samt en hel uppsättning ljudeffekter.

Bild
Bild

Magic Karaoke YS-86 . Kinesisk karaokemikrofon med ett stort antal nödvändiga funktioner. Modellen kan kallas universell - att arbeta som talare eller återge sång. Setet innehåller en plats för minneskort, TF, AUX, USB -kontakter, LED -belysning, enhetens räckvidd är bara 10 m från källan till Bluetooth -signalen, varaktigheten för autonom användning når 6 timmar. Modellen har ett lågfrekvent membran som gör ljudet rymligt och vackert.

Ett av de bästa företagen på marknaden anses vara den kinesiska Tuxun, som var den första som gjorde denna enhet till en riktig modetrend. Resten av tillverkarna kopierar för det mesta dess utveckling, men du kan också hitta anständiga kopior från dem.

Bild
Bild

De bästa modellerna medföljer mottagaren

Bland mikrofonerna som fungerar på grundval av trådlös teknik som ingår i mottagaren, följande modeller förtjänar särskild uppmärksamhet.

Sennheiser XSW 1-825-B . Professionellt karaoke -system med trådlös anslutning, tillverkat i Tyskland. Den är utformad för scenframträdanden, stöder inställning av upp till 10 kanaler i UHF -serien, sänder klart och starkt ljud, utan brus, distorsion. Denna mikrofonmodell tillhör vokal, är lämplig för ljudinspelning och liveframträdanden, kan installeras på ett stativ. Den medföljande mottagaren hjälper dig att uppnå en professionell karaoke -systemeffekt.

Bild
Bild

Sennheiser XSW 35-A . En amatörmodell för hemmabruk. Setet är ett komplett karaoke -system med allt du behöver. Mikrofonen i sig väger 245 g, passar bekvämt i handen, tillhör kondensatormodeller och är lämplig för erfarna sångare. Satsen är inte för billig, men för dessa pengar får användaren enhetens europeiska kvalitet och hög tillförlitlighet.

Bild
Bild

Defender MIC-155 . Det här är karaoke -mikrofoner med lågt pris som levereras med mottagaren. Det finns två av dem i uppsättningen, räckvidden för den trådlösa anslutningen som stöds är upp till 30 m. Detta alternativ är lämpligt för användning hemma - det når uppenbarligen inte den professionella nivån.

Bild
Bild

Marknaden för karaokemikrofoner med mottagare håller gradvis på att bli ett minne blott. Bland de återstående modellerna kan man peka ut de som är inriktade på professionella sångare - det här är fullfjädrade system för inspelning, ljudåtergivning och prestanda på scen.

Hemversioner är mer benägna att roa ett litet företag, fungera bra i små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en trådlös karaokemikrofon du måste uppmärksamma de viktigaste kriterierna.

  • Kompatibel med andra enheter . När det gäller Bluetooth -anslutning måste du studera kraven för anslutna telefoner och surfplattor. Det är bra om musiken helt enkelt kan spelas via en flash -enhet eller microSD - närvaron av sådana ingångar kommer att vara en stor fördel för en helt bärbar modell med en högtalare.
  • Specifikationer . Här är det viktigt att titta på intervallet för signalmottagning, utrustningens känslighet, batteriets kapacitet. Endast omnidirektionella eller enriktade mikrofoner av dynamisk typ är lämpliga för karaoke. De förra är lämpliga för att sjunga i ett sällskap, de senare för soloprestationer.
  • Mått och vikt . En överdimensionerad mikrofon kan vara till besvär. En enhet som är för tung kommer att lägga en tung börda på din hand. Vi måste hitta en kompromisslösning som kan leverera exceptionellt sångglädje.
  • Enhetspris … De billigaste modellerna producerar ljud av låg kvalitet, de tömmer batteriet snabbare och signalen går ofta förlorad. Det är inte heller värt att betala för mycket för överflödet av funktioner, särskilt när du köper ett hemkaraoke -system.
  • Ytterligare funktioner . Echo, förändring av röstomfånget från bas till sopran, lätt musik och en högtalare direkt i enhetens kropp. Detta är bara några av de populära alternativen inom trådlösa mikrofoner idag. Det är upp till köparen att avgöra hur lämpligt det är att betala för det.
  • Design … En viktig del av konstnärens scenbild. När du spelar i en karaokeklubb eller på en fest kan en snygg mikrofon uppmärksamma högtalaren mer. Hemma är designfrågor främst upptagna av en tonårspublik. För att sjunga i ett nära manligt sällskap är det bättre att välja modeller med en neutral svart, vit eller metallisk kroppsfärg.
  • Ljudkvalitet . Det är värt att kontrollera enheten i drift. En karaokemikrofon ska överföra alla nyanser i rösten väl, inte förvränga ljudet och släcka yttre ljud. Deras utseende under verifieringen är en anledning att vägra ett köp.
  • Varaktigheten för enhetens oavbrutna drift . De flesta billiga modeller håller i 2-3 timmar intensiv användning. De bästa alternativen kan vara upp till 9-10 timmar på en enda laddning.

Baserat på dessa parametrar blir det mycket lättare att välja lämpligt alternativ för en trådlös mikrofon med karaoke -funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

För att använda en karaokemikrofon du måste konfigurera dess anslutning till källan för melodiuppspelningen … Om en mottagare ingår i paketet är den ansluten till TV: n, då laddas mikrofonen eller batterier sätts i den. Genom att aktivera anslutningen med dedikerade knappar kan du få ett stabilt system för att spela låtar. Du kan också stänga av mikrofonen med ett klick.

Om du har en Bluetooth -modul blir anslutningen ännu enklare genom parning . Det räcker att slå på den här funktionen på en bärbar dator, surfplatta eller smartphone, sedan aktivera mikrofonen med strömbrytaren och hitta enhetens namn i listan över tillgängliga för anslutning. När du har valt och konfigurerat parningen kan du göra inställningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I avsnittet "Ljud och ljudenheter" kan du ändra parametrar som högtalarsystemets känslighet, volym, brusreducering. För att arbeta i karaoke -läge måste du installera ett speciellt program där låtarna kommer att spelas.

Det ska noteras att om du har en inbyggd högtalare kan du helt enkelt sända musik genom mikrofonen . Hörlursstöd kan också vara en fördel. Med deras hjälp kan du lyssna på spår utan att störa andra, kontrollera den inspelade rösten utan störningar.

Rekommenderad: