Hörlurar (33 Foton): Vad är Det? Hur Man Använder? Hur Fungerar Det Trådlösa Hörlurarna Med Batteri? Hur Sätts Det In I örat?

Innehållsförteckning:

Video: Hörlurar (33 Foton): Vad är Det? Hur Man Använder? Hur Fungerar Det Trådlösa Hörlurarna Med Batteri? Hur Sätts Det In I örat?

Video: Hörlurar (33 Foton): Vad är Det? Hur Man Använder? Hur Fungerar Det Trådlösa Hörlurarna Med Batteri? Hur Sätts Det In I örat?
Video: JBL Tune 500 BT Wireless Headphones: REVIEW 2024, Mars
Hörlurar (33 Foton): Vad är Det? Hur Man Använder? Hur Fungerar Det Trådlösa Hörlurarna Med Batteri? Hur Sätts Det In I örat?
Hörlurar (33 Foton): Vad är Det? Hur Man Använder? Hur Fungerar Det Trådlösa Hörlurarna Med Batteri? Hur Sätts Det In I örat?
Anonim

Hörlurar intar en särskild position bland enheterna för den trådlösa typen av hemlig informationsöverföring. Från materialet i den här artikeln lär du dig vad det är, hur det fungerar och hur det fungerar, vad som händer och hur man väljer det bästa alternativet korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Hörlurarna hör till till trådlösa mikroenheter som sätts in i hörselgångarna. Den är använd för diskret överföring av tal eller andra ljudsignaler … Det ses inte av andra, det skiljer sig åt på ett speciellt sätt att sätta in det i hörselgången.

Detta är en kapsel som är mindre än ett vanligt mynt, kännetecknas av full kompatibilitet . Hörlurarna fungerar med alla enheter för att spela och sända en ljudsignal på ett visst avstånd. Sådana prylar är synkroniserade med walkie-talkies, spelare, mobiltelefoner, diktafoner.

Miniatyr hörlurarna är enkla att använda, har en speciell design och funktionsprincip. Dess form följer hörselgången, men den ser annorlunda ut, vilket förklaras av egenskaperna hos en viss sort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Mikrohörlurar fungerar enligt principen om elektromagnetisk induktion . Därför kallas de ofta för induktion.

Förutom själva enheten inkluderar paketet för hemlig kommunikation mellan samtalspartner mobiltelefon (walkie-talkie) och headset . Anslutningen mellan det mikroskopiska hörlurarna och headsetet säkerställs av magnetiska vågor … Deras källa är induktionsslingantenn som består av tvinnad isolerad koppartråd. Kraften hos den elektromagnetiska pulsen beror på antalet varv och slingans diameter. Ju högre de är, desto större räckvidd. Hörlurar högtalare , liknande en mikroskopisk cylinder, har inga ledningar. Dess optimala mått är 2x2 mm.

Hörlurens arbete är baserat på arbetet med en speciell enhet , som är ansluten till telefonuttaget vid kontaktpunkten med det traditionella headsetet. Väl på telefonen går signalen till antennen. Det omvandlas till ett magnetfält, vibrationer påverkar öronmembranet. En person uppfattar dem som en viss ljudsignal.

Bild
Bild

Detta ljud kan bara höras av någon med en högtalare i örat .… Människor i närheten kommer inte att kunna känna igen, höra ljudet eller se den isatta enheten. Hörlurarna drivs av ett mikroskopiskt batteri och kontakten upprättas via en Bluetooth -anslutning. Avståndet mellan telefonen och sändaren kan vara upp till 10m.

Det trådlösa hörluret är enkelt och lätt att använda . Sändaröglan med en inbyggd högkänslig mikrofon bärs runt halsen och döljs under kläder. Designen av in-ear-enheten är gjord av en metalllegering med magnetiska egenskaper.

När det gäller headsetet är själva sändaren med en induktionsantenn inte bara trådlös utan också trådbunden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Baserat på typen av signalomvandling är mikroskopiska hörlurar kapsel och magnetisk … De är fundamentalt olika, varje typ har sina egna skillnader och egenskaper.

Magnetisk

Trådlösa enheter av denna typ kännetecknas av sina minsta dimensioner, som vanligtvis är mindre än 5 mm … Tack vare detta kan du inte vara rädd för att någon hittar dem i det mest olämpliga ögonblicket. De kastas på själva trumhinnan. Av design är de primitivt enkla och har ingen elektronisk fyllning. De är i form av en tablett, som väger högst 1 gram.

Men dessa enheter har många nackdelar

  1. Det viktigaste är kontakt med membranet … Det är skadligt och farligt för hälsan, personer med öronsjukdomar kan inte använda denna teknik.
  2. I jämförelse med kapselmotsvarigheter, dessa enheter är tystare . Men det här räcker för att höra samtalspartnern.

Deras fördelar inkluderar det faktum att de inte behöver ständigt byta batteri

Magnetiska hörlurar måste kunna sitter rätt i öronen … Annars finns det ingen kontakt och ljud. Produkter av denna typ kan svika användaren. I kommunikationsögonblicket kan högtalaren röra sig bort från trumhinnan och orsaka att ljudet försvinner. Du måste skaka på huvudet för att sätta tillbaka det på plats.

I sällsynta fall fastnar dessa hörlurar i örat. Det är inte möjligt att få dem på egen hand, du måste omedelbart konsultera en läkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kapsel

Produkter av denna typ är cylindriska och ser ut som vanliga öronsnäckor … Själva formen för modeller från olika företag kan dock variera, så priset på enheten är också annorlunda. Höljet innehåller mottagaren och givaren. Strömförsörjningen, förstärkaren, högtalaren finns också här.

Dessa produkter mångsidig och kompatibel med alla headset . Ju mindre deras storlek, desto dyrare är de. Nano hörlurar är de minsta representanterna för denna art. I allmänhet skiljer sig användningen av enheter inte från traditionella motsvarigheter. Därför sätts kapselhörlurar in i örat på samma sätt.

Dom är har ingen kontakt med trumhinnan , även om de går in i örat till olika djup. Dessa modeller är dock säkrare, de fastnar inte i öronen och är stabila i drift. Ljudet försvinner inte i dem, oavsett huvudets position och användarens rörelser. I det här fallet är signalen tydligare och högre.

Nackdelen är sannolikheten för brott . med vårdslös hantering, liksom synligheten för enskilda modeller.

Om du vill kommer det inte att vara svårt att ta fram en sådan kapsel. Dess längd kan variera från 5 till 10 mm, och i vissa fall når den 13 mm. Samtidigt är stora enheter obekväma att använda. Förutom storleken, de skiljer sig åt i färg, brett utbud av modeller, säkerhet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

Idag producerar tillverkare av hörlurar en mängd olika enhetsmodeller kan tillgodose behoven hos även de mest kräsna köparna. Om så önskas kan du köpa inte bara klassisk induktiv sorter, men också alternativ med kamera , såväl som mikroskopisk hörlurar som ingen annan än en läkare kommer att se.

Men trots det bredaste valet, du måste köpa det bästa alternativet med hänsyn till kunskapen om vissa faktorer . Till exempel vinner magnetiska enheter i storlek, men de kan inte kallas helt säkra för hälsan. De kan inte bäras mer än den tid som anges i egenskaperna. Det är också dåligt att obehag kan uppstå när du använder dem.

Om man jämför enligt sannolikheten för brott är magnetiska sorter bättre … De kan dock tvättas.

Capsule -motsvarigheter är bra eftersom de fungerar bra även i ett bullrigt rum . Men deras ljud kan höras i ett tyst rum. De kan inte användas under en tentamen eller andra fall när en dold anslutning krävs. Formen på kapslar med elektronisk fyllning, förutom att vara cylindrisk, kan vara konisk. Vissa sorter liknar en parallellpiped. Det är bekvämare att sätta in dem i öronen, de anses vara mer pålitliga.

Om så önskas kan du hitta till salu modeller tillverkade med S. T. E. L. S. -tekniken. De är anpassade till hörselkanalens anatomiska struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fodralet för många kapselmodeller är tillverkat i beige eller ljusbrunt . Ett särdrag hos inhemska och kinesiska produkter är den svarta färgen på omslaget, under vilket batterierna är gömda.

Typ av jobb kapsel och magnetiska produkter varierar. När du väljer dem är det nödvändigt att ta hänsyn till det headset typ … Om du vill kan du välja alternativ inte bara av den klassiska typen, utan också produkter förklädda som bekanta tillbehör (glasögon, pennor, klockor). Du måste också välja typ av hörlurar för headsetet. Magnetiska öronsnäckor (särskilt budgettypen) kan anslutas till headsetet med ett extra batteri, vilket förstärker den inkommande signalen.

Valet av den bästa produkten beror på dina egna preferenser . I det här fallet måste man välja mellan säkerhet och arbete.

Hörselskador kan uppstå vid användning av modeller av magnetisk typ. De får inte slås på med full volym och främmande föremål får inte användas för att ta bort dem.

Om du väljer detta eller det alternativet kan du titta närmare på produkter för röststyrning och möjligheten att använda en hörlur … De är autonoma, har ett lågt pris och ljudvolymkontroll. De arbetar på ett avstånd av upp till 10 m och är anslutna till telefonen via en Bluetooth -modul.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper måste du kontrollera renhet och ljudstyrka , utvärdera byggkvaliteten, välj den optimala storleken … Dessutom kommer kontrollen att låta dig förstå om ljudet kommer in korrekt eller med en fördröjning.

Kapslar skiljer sig inte bara i storlek utan också i volymen på det inkommande ljudet. Dessutom är de varierande i pris: de billigaste alternativen syns inte från ett avstånd av 1,5 m. De som sätts djupare in i örat syns inte på ett avstånd av en halv meter.

Miniatyrmodeller som går i hörselgångens sväng, syns inte på nära håll . Om du vill köpa nano-hörlurar bör du välja alternativ i form av bollar … De är lättare att placera i hörselgången och har bättre ljud. Produkter av denna typ kan tas bort från öronen utan smärtsamma känslor. Du måste ta det komplexet (hörlurar med headset), vars princip för interaktion verkar mer bekväm för en viss person.

Det är viktigt att uppmärksamma dimensionerna . Tillverkare anger ofta sina uppgifter som skiljer sig från verkliga värden. Egenskaperna indikerar ett lägre värde (cirka 3 mm mindre). Detta beror på det faktum att hörlurens storlek mäts längs högtalarens längd, exklusive batteriets tjocklek.

Varje produkttyp har sin egen garanti . Varje tillverkare har sin egen. Till exempel erbjuder tyska märken 36 månaders garanti. Varumärken i Ryssland och Kina ger mindre garanti - från sex månader till ett år.

Den genomsnittliga drifttiden för enheterna är 8 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Använd hörlurar korrekt … Till exempel måste kapselmodellen sättas in i örat med två fingrar. De tas bort med hjälp av en fiskelinje. Nano-analoger av den moderna miniatyrstorleken kan sättas in på samma sätt. För att få dem behöver du en speciell magnet. Efter köpet behöver användaren en assistent som kan diktera viss information. Det är nödvändigt att ansluta enheten enligt instruktionerna som medföljer den. Innan du sätter in mikro-hörlurar av kapseltyp i örat placeras ett batteri i facket. Schemat består av flera sekventiella steg.

  1. Induktionsslingan ska läggas på nacken och döljas under kläderna bakom ryggen.
  2. Om det inte finns någon kabelanslutning till telefonen måste du ansluta Bluetooth till den.
  3. Tyst läge aktiveras på smarttelefonen och samtalet besvaras automatiskt.
  4. Efter det måste du ta ut hörlurarna och sätta in det i örat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder en kapselanordning den sätts in i hörselgången, varefter den matas med slingantennen. Den är ansluten till en smartphone via en kontakt, sedan kontrolleras kvaliteten på anslutningen. För att göra detta, ring samtalspartnern eller slå på musiken. Det återstår bara att justera volymen - och enheten kan användas. Under drift minskas kvaliteten på den inkommande ljudsignalen. Ljudet hörs dåligt när enhetens hörlur är täckt med öronvax. Orsaken kan också ligga i en låg batterinivå. Om musiken hörs bra, men samtalspartnern är dålig, indikerar detta en mikrofonfel.

För att inte kompromissa med ljudkvaliteten bör mikrofonslingan vara placerad så nära mottagaren som möjligt (helst runt halsen). Om den är böjd eller placerad i en ficka kan enheten fungera fel.

Tappa inte mikroskopiska hörlurar, detta leder till att ljudet försämras och utrustningen går sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste använda enheten korrekt . För inte in den i en hörselgång som är igensatt av vax. Om det inte behövs är det nödvändigt att ta ut batterierna ur det. De tas också bort från antennen. Batterierna byts vid behov.

Magnetiska öronsnäckor placeras i öronen med hjälp av ett plaströr. Innan dess rengörs öronen, annars kan magnetuttaget inte dra ut hörlurarna ur örat. Och då måste läkaren lösa problemet. För att förstå om enheten fungerar korrekt måste du omedelbart slå på all musik på din smartphone. Om ljudet kommer in är placeringen korrekt. Du måste sätta i hörlurarna medan du sitter. I detta fall bör det placeras i hörselgången för två tredjedelar av det använda röret.

För att undvika skador på örat, sätt in enheten långsamt och smidigt … Detta kan orsaka en känsla som liknar att vatten kommer in i öronen. Så snart röret sätts in i örat måste du luta huvudet åt ena sidan. Detta kommer att sänka magneten till önskat djup. Du kan bära den i högst 2 timmar, varefter du måste ta bort den. För att göra detta, använd en speciell pinne med en magnetisk spets.

När det gäller Bluetooth -hörlurarna måste du övervaka smarttelefonens batterinivå när du använder dem. När du använder sådana enheter är det möjligt att ansluta flera hörlurar och växelvis ansluta från olika mobila prylar.

Rekommenderad: