Mikrofonstativ (29 Foton): Varför Behöver Vi Mikrofonstativ? Golvstativ För Studiomikrofoner, Raka Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Mikrofonstativ (29 Foton): Varför Behöver Vi Mikrofonstativ? Golvstativ För Studiomikrofoner, Raka Och Andra Alternativ

Video: Mikrofonstativ (29 Foton): Varför Behöver Vi Mikrofonstativ? Golvstativ För Studiomikrofoner, Raka Och Andra Alternativ
Video: AMA record with community manager Oleg. PARALLEL FINANCE 2024, April
Mikrofonstativ (29 Foton): Varför Behöver Vi Mikrofonstativ? Golvstativ För Studiomikrofoner, Raka Och Andra Alternativ
Mikrofonstativ (29 Foton): Varför Behöver Vi Mikrofonstativ? Golvstativ För Studiomikrofoner, Raka Och Andra Alternativ
Anonim

Professionella musiker och högtalare använder mikrofonstativ. Tänk på deras sorter, vad du ska leta efter när du väljer, liksom några av funktionerna i deras enhet.

Vad är ett mikrofonstativ?

Ett mikrofonstativ är en slags utrustning eller enhet som direkt håller själva ljudenheten under drift. Det är nödvändigt så att personen som står framför mikrofonen är mer mobil och har större rörelsefrihet. Mikrofonstativet ger dig möjlighet att frigöra händerna under ett tal för att hålla ett tal, musikinstrument eller något annat föremål … Stativet säkerställer också att mikrofonen förblir stationär under ljud, vilket är en av garantierna för högkvalitativt ljud.

Det utdragbara stativstativet gör att du kan justera mikrofonhöjden för varje högtalare. Dessa läktare används oftast i teatrar, konsert- och konferensrum, inspelningsstudior och andra stora områden. …

Inget offentligt talande utomhus är komplett utan mikrofonstativ

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och syfte

Det enklaste mikrofonstativet består av ett mekaniskt headset (vanligtvis ett metallrör) på vilket en fixeringsanordning (klämma) och själva mikrofonhållaren är monterade. Klämman är oftast tillverkad av stål och har en mjuk skyddande kudde. Mikrofonhållaren är vanligtvis plast, fäst vid gängan med en liten klämskruv.

Sådana hållare kan användas inte bara för själva mikrofonen, utan också som ett stativ för en videokamera eller smartphone. Ofta används de som ställ för lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Alla mikrofonstativ är indelade i flera grundtyper.

Golv rakt - de används vanligtvis av sångare och sångare och musiker för att förbättra ljudet av instrumentet. Golvstående mikrofonhållare kan förses med vikbara ben. Modeller som är justerbara i höjd och vinkel är ganska vanliga. Denna design anses vara universell och är lämplig för nästan alla offentliga talare. Benens antal och form kan också variera. Stativet kan vara med tre eller fyra runda eller rektangulära ben.

Hållare med en platt bas av "plattan" är inte ovanliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Kran ". Denna typ av mikrofonstativ antar också en golvplats, men till skillnad från den tidigare modellen finns det, förutom en teleskopisk teleskopstång, en arm som är justerbar i längd, direkt på vilken själva ljudförstärkaren är fäst. Sådana läktare används ofta för olika musikevenemang.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskivor Hållarna är små och utformade för att läggas på ett bord. Skrivbordsstativ kan vara för en, två eller till och med tre mikrofoner. Sådana modeller finns ofta på olika presskonferenser, i radion och på andra platser där det finns flera talare. En av de sällsynta typerna av bordshållare är designen "strömavtagare", som skruvas fast på bordsskivan med skruvar.

Denna typ är särskilt lämplig för studiobruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Är väldigt populära svanhalsmodeller , när stativet är flexibelt som en slang och kan ta nästan vilken form som helst. Sådana läktare finns ofta på olika konferenser, seminarier, föreläsningar och andra offentliga evenemang.

Bild
Bild
Bild
Bild

En speciell typ av rack - spindelhållare . Den är speciellt utformad för kondensatormikrofoner, som är särskilt känsliga. Hållaren fick sitt namn på grund av dess yttre likhet med en insekt - det är en hängande ring med en stötdämpare, inuti vilken är mikrofonhållaren själv, klistrad över innerdiametern med ett tunt lager av skumgummi för att absorbera främmande buller och förhindra vibration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också specialhållare för musikinstrument till salu, formade klädnypor som låter dig montera mikrofonen direkt på tangentbord, slagverk eller blåsinstrument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer ett mikrofonstativ rekommenderas det att vara uppmärksam på några punkter.

  • Justerbarhet ståhöjd.
  • Önskvärd tillgänglighet för fixeringstillbehör för installation av ytterligare hållare, samt ett lock.
  • Fixa kvalitet - mikrofonens ljudkvalitet beror på deras tillförlitlighet.
  • Innan du köper det är tillrådligt kontrollera den maximala belastningen racket tål - mikrofonens vikt kan vara något mer än den kan stödja.
  • Hållaren bör väljas beroende på mikrofonen … Så för en vanlig mikrofon är ett billigt plastalternativ ganska lämpligt. För en tyngre mikrofonmodell rekommenderas att vara uppmärksam på stötsäkra stativ. För lavaliermikrofoner kan du välja typ av fäste "klädnypa" eller "säkerhetsnål".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation och drift

Du behöver inga speciella färdigheter för att korrekt montera mikrofonhållaren. Monteringsanvisningar ingår vanligtvis med utrustningen. Men även om du stöter på den kinesiska versionen utan översättning, är processen som regel enkel att installera. Den enklaste golvstående versionen av mikrofonstativet består av ett infällbart stativ och ett stativ, som helt enkelt behöver sättas in i varandra och säkras med skruvbultar. Själva stativet kan vara i form av ben med plastspetsar eller i form av en monolitisk cirkel, oftast gjutjärn. Det senare alternativet är vanligtvis dyrare, men anses vara mer stabilt och därför mer pålitligt. För att absorbera vibrationer kan racket utrustas med speciella gummiinlägg.

I konstruktionen av "kran" -typen läggs en gångjärnig axel med en längd på 500-600 mm till. Ju dyrare modellen är, desto mer pålitlig är gångjärnsmekanismen .… Beroende på modell kan rackens höjd variera från 200 mm till 1500 mm. Själva hyllan är vanligtvis gjord av stål eller aluminium. Stationära mikrofonstativ, beroende på design, kan utrustas med ett fäste för att fästas på en bordsskiva eller ett stativ.

Bild
Bild

De bästa modellerna kommer med extra tillbehör. De mest populära är dessa.

  • Adapter för iPad -fäste är ett trevligt tillägg för musiker som är specialiserade på virtuell musik.
  • Sidokran låter dig ansluta två mikrofoner samtidigt - för artistens röst och för hans musikinstrument.
  • Hörlurshållare - med honom kommer detta tillbehör alltid att finnas till hands.
  • Dryckestativ - detta fina tillägg används vanligtvis i hemmet och professionella inspelningsstudior.
  • Ljudabsorberande dynor för stativets ben . Det enklaste av dessa är vanliga skumbitar som bärs på ett stativ för att förhindra vibrationer.

Rekommenderad: