Bästa Mikrofoner: Topp Budget (billiga) Mikrofoner Och Betyg Av Andra Kvalitetsmikrofoner. Hur Väljer Man Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Bästa Mikrofoner: Topp Budget (billiga) Mikrofoner Och Betyg Av Andra Kvalitetsmikrofoner. Hur Väljer Man Dem?

Video: Bästa Mikrofoner: Topp Budget (billiga) Mikrofoner Och Betyg Av Andra Kvalitetsmikrofoner. Hur Väljer Man Dem?
Video: The Best Microphone for Your Budget - Cheap to Pro 2024, April
Bästa Mikrofoner: Topp Budget (billiga) Mikrofoner Och Betyg Av Andra Kvalitetsmikrofoner. Hur Väljer Man Dem?
Bästa Mikrofoner: Topp Budget (billiga) Mikrofoner Och Betyg Av Andra Kvalitetsmikrofoner. Hur Väljer Man Dem?
Anonim

Moderna mikrofoner är bekväma, praktiska och lämpar sig inte bara för proffs, utan också för dem som spenderar mycket tid på att prata med en dator. När du väljer bra hörlurar bör du i första hand uppmärksamma ljudet. Men det kan vara svårt att räkna ut det på egen hand, så det är lättare att uppmärksamma det tidigare förberedda betyget för de bästa mikrofonerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Idag finns det ett stort antal tillverkare som är engagerade i utveckling och produktion av mikrofoner. För att förstå vilka företag som tillhandahåller modeller av högsta kvalitet till sina konsumenter måste du bekanta dig med översikten över de bästa märkena, nämligen

  • Försvarare Är ett ryskt företag med servicecenter i många delar av världen;
  • Geni - huvudproduktionsanläggningen ligger i Taiwan, men det finns dotterbolag över hela världen.
  • Hama - många föredrar dessa tyska tillverkare;
  • Logitech - Naturligtvis är det omöjligt att klara sig i toppen utan ett schweiziskt företag, som är känt för sina produkter;
  • Plantronics - Det amerikanska företaget är inte mindre välrenommerat bland konsumenterna, så många köper mikrofoner från dessa tillverkare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

För att köpare ska kunna välja rätt och kvalitetsmikrofon korrekt är det nödvändigt att bekanta sig med de mest populära modellerna i världen. Och det är väldigt enkelt att göra detta - det räcker med att fördela dem efter priskategori. I det här fallet kommer varje person att kunna välja en modell med bra ljud och kvalitet. De är bra för körpresentanter eller solister.

De kan också användas av presentatören för podcasting eller helt enkelt användas hemma.

Bild
Bild

Budget

Bland de billiga men högkvalitativa mikrofonerna är flera modeller värda att notera

Plantronics Audio . Det är en stationär enhet utformad för en dator som har en ovanlig strömlinjeformad form. Det används oftast för vanliga Skype -konversationer eller chatt. Den är dock också lämplig för högkvalitativ röstinspelning eller till och med för dubbning av en video. Med dess hjälp kan du till och med börja skapa en presentation hemma. Fördelarna med denna billiga modell inkluderar närvaron av en strömbrytare, ett bekvämt stativ, samt ett brusreduceringssystem, klarhet i ljudsignalen och hög känslighet. Bland nackdelarna bör det noteras att mikrofonen kan nynna under inspelning.

Bild
Bild

Sven MK-490 . Ytterligare en stationär mikrofon med en flexibel stam. Den har en ingångsimpedans på 32 Ohm, en av och på -knapp. Bland minuserna är det nödvändigt att notera en liten känslighet, samt isolering från främmande brus och ljud.

Bild
Bild

Nady USB-1C . Denna modell släpptes av det amerikanska företaget Nady Systems. Den kan användas för både musikinspelning och uppspelning. Om vi pratar om de tekniska egenskaperna är de följande: frekvensområdet är 48 kHz; motståndet ligger inom 16 bitar. Setet innehåller en 3-meters kabel.

Bild
Bild

Samson Meteor . Samson är känd för många konsumenter, eftersom det var en av de första inte bara att utveckla, utan också att släppa den första USB -mikrofonen. Denna enhet är gjord i retrostil, har en mycket bekväm design, så att mikrofonen enkelt kan placeras på bordet. Satsen innehåller, förutom huvudkomponenterna, också en kabel, samt en speciell väska. När det gäller de tekniska egenskaperna är de följande: frekvensområdet är 48 kHz; motståndet ligger inom 16 bitar.

Oftast köps en sådan enhet för nybörjare som inte arbetar i en professionell studio.

Bild
Bild

CAD U39 . De fem budgetmodellerna kompletteras av denna enhet. Företaget som tillverkar en sådan enhet har funnits på marknaden i över 85 år. De tekniska egenskaperna är följande: frekvensområdet är 44–48 kHz; motståndet ligger inom 16 bitar. Du kan använda en mikrofon för både sång och spela in olika ljud.

Bild
Bild

Mellanprissegment

Om budgeten tillåter dig att köpa dyrare modeller, bör du vara uppmärksam på mikrofonerna i mellanklassen. I vissa fall är de lika bra som premiummodeller.

Audio-Technica AT2020USBi . Denna enhet från ett välkänt japanskt företag är populärt över hela världen. Det släppta materialet har funnits på marknaden i många år. För första gången presenterades mikrofonen på den berömda utställningen Prolight + Sound 2015. De tekniska egenskaperna är följande: frekvensområdet är 96 kHz; motståndet är inom 24 bitar. Det finns bland annat ett dedikerat hörlursuttag i designen, som möjliggör direkt övervakning. Det finns också en överbelastningsindikator och en känslighetsregulator. Det finns flera kablar i satsen, som gör att du kan ansluta den till olika enheter.

Bild
Bild

RODE NT-USB . Modellen från det australiensiska företaget anses vara ledande inom tillverkning av kondensatormikrofoner. Och detta är inte förgäves, eftersom produktutbudet är ganska varierat. När det gäller denna modell är dess tekniska egenskaper följande: frekvensområdet är 44 kHz; motståndet ligger inom 16 bitar. Det bör noteras att enheten har en dedikerad hörlursutgång, liksom ett par regulatorer. En av dem är ansvarig för ljudsignalens volym, och den andra är avsedd att visa blandningen mellan övervakning av programvara och hårdvara. Setet innehåller en 6-meters kabel.

Bild
Bild

Aphex -mikrofon X . På tredje plats i denna kategori finns modellen från Aphex -företaget. Denna enhet skiljer sig från andra tillverkade produkter genom sin analoga bearbetningskapacitet, som består av en optisk kompressor. Dessutom ingår en hörlursförstärkare. När det gäller de tekniska egenskaperna är de följande: frekvensområdet är 96 kHz; motståndet är inom 24 bitar.

Bild
Bild

Premiumklass

För dem för vilka priset inte spelar någon roll, är det bäst att rikta uppmärksamheten mot produkter i den högsta priskategorin. Låt oss titta närmare på de mest populära mikrofonerna bland dem.

Blue Yeti Pro . Denna enhet från amerikanska tillverkare blev en av de första enheterna i världen som du kan spela in ljudsignaler i inom frekvensområdet 192 kHz. Dessutom har denna enhet 3 kondensorkapslar, som låter dig välja ett av alla befintliga lägen. Med deras hjälp tillhandahålls en mängd olika strålningsmönster. Mikrofonen styrs med knapparna Mute eller Gain. Setet innehåller en USB -kabel.

Bild
Bild

Sennheiser MK4 Digital . Denna modell släpptes av representanter för det tyska företaget Sennheiser, som anses vara bäst bland många konkurrenter. Denna enhet släpptes första gången på Prolight + Sound 2016. Mikrofonen är utrustad med alla de senaste "klockorna och visselpiporna", så den är mycket populär bland inspelningsindustrin. Bland bristerna är det värt att notera det för höga priset.

Bild
Bild

Shure PG42USB . Denna enhet är en verkligt studioklassig modell. Den kan användas för att skicka en digital ljudsignal till en dator direkt via USB -porten. Mikrofonen har en bra hörlursförstärkare, en extra konvektor och en förförstärkare.

Satsen innehåller en anslutningskabel, mikrofonhållare och aluminiumfodral.

Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Valet av vilken enhet som helst beror på en mängd olika faktorer, så när du köper en mikrofon måste du vara uppmärksam på följande:

  • ljudsignalen måste vara tydlig, det vill säga överföra rösten till en person utan förvrängning;
  • inget främmande brus ska höras under uppspelning;
  • enheten ska inte ta för mycket plats;
  • designen ska tillfredsställa köparen.
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas USB -mikrofoner, eftersom de fungerar praktiskt taget utan störningar. Dessutom kan alla enheter villkorligt delas in i flera typer.

Dynamisk . De främsta fördelarna med sådana modeller är hållbarhet och låg utgångsimpedans. Dessutom kräver sådana enheter inte ytterligare strömförsörjning. Men tillsammans med detta finns det flera nackdelar. Bland dem är det värt att notera en mycket låg känslighet, liksom stora dimensioner. Det betyder att det inte går att använda dem i rörelse.

Bild
Bild

Kondensor . Sådana enheter behöver helt enkelt en extern spänningskälla; det vill säga fantomkraft. Om mikrofonen är liten kan den ha bra känslighet. Av den anledningen fungerar de dock inte med alla ljudkort.

Bild
Bild

Electret . Dessa mikrofoner är en typ av kondensatormodell. Deras utgångsimpedans är ganska hög. Används oftast för konversationer på en dator.

Bild
Bild

Dessutom har mikrofoner olika riktningar

Omnidirektionella modeller kan "fånga" alla ljud, inklusive främmande ljud. Oftast är dessa lavalier eller huvudmonterade mikrofoner som kan riktas i alla riktningar och återge väl återgivna ljud.

Bild
Bild

Hjärt . Sådana enheter kräver inte exakt orientering mot ljudkällan. Dessutom kommer bruset att märkas mindre vid inspelning. Vanligtvis köps dessa mikrofoner för hemmabruk.

Bild
Bild

Smalt inriktat enheter används för studioarbete.

Bild
Bild

Förutom, när du väljer är det värt att överväga vad en mikrofon krävs för … Så för hemmabruk kan du köpa inte för dyra modeller. De kan vara stationära eller lavalier. Mikrofoner med ledningar köps vanligtvis för intervjuer. För konferenser måste du vara uppmärksam på modeller som kan överföra en ljudsignal av hög kvalitet.

För liveframträdanden kan både trådlösa och trådbundna mikrofoner användas. De måste dock vara av hög kvalitet ändå.

Alla mikrofoner har sina egna egenskaper och fördelar, så det är oerhört viktigt att hitta den perfekta för dig.

Rekommenderad: