Mikrofonstativ "Crane": Välj För Mikrofonmodellen Tempo MS100BK Och Andra Golvstående Sådana. Deras Egenskaper Och Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Mikrofonstativ "Crane": Välj För Mikrofonmodellen Tempo MS100BK Och Andra Golvstående Sådana. Deras Egenskaper Och Egenskaper

Video: Mikrofonstativ
Video: How To Choose The Best Microphone Stand | Studio Mic Stand 2024, April
Mikrofonstativ "Crane": Välj För Mikrofonmodellen Tempo MS100BK Och Andra Golvstående Sådana. Deras Egenskaper Och Egenskaper
Mikrofonstativ "Crane": Välj För Mikrofonmodellen Tempo MS100BK Och Andra Golvstående Sådana. Deras Egenskaper Och Egenskaper
Anonim

Huvudattributet för hemmabio och professionella inspelningsstudior är mikrofonstativet. Idag presenteras detta tillbehör på marknaden i ett stort sortiment av arter, men kranställen är särskilt populära. De finns i olika modifikationer, var och en med sina egna fördelar och nackdelar.

Särdrag

Mikrofonstativet "Crane" är en speciell enhet som är utformad för att fixera mikrofonen i en viss höjd, i en given vinkel och i önskad position. Tack vare sådana ställningar har artisten möjlighet att frigöra händerna under föreställningar, vilket är mycket bekvämt när man spelar en del på en gitarr eller piano. Fördelarna med kranmikrofonstativ inkluderar:

  • god stabilitet, under sin användning är mikrofonens sjunkande och vingliga uteslutet;
  • förmågan att självständigt, med hänsyn till högtalarens höjd, ställa in mikrofonens höjd och vinkel;
  • original design, alla ställningar är gjorda i klassiska färger som inte lockar onödig uppmärksamhet;
  • varaktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla mikrofonstativ "Crane" skiljer sig åt inte bara i tillverkningsmaterial, ändamål utan också i storlek, designfunktioner . Till exempel är golvstående modeller med justerbar mikrofonhöjd och vinkel vanligtvis tillverkade av starka och lätta legeringar. Dessutom kan ställen ha olika baser, de flesta har 3-4 ben eller en tung bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Trots att stativen för Zhuravl -mikrofonerna produceras i ett stort sortiment, är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till varje modells särdrag när man väljer dem. De mest populära modifieringarna som har fått många positiva recensioner inkluderar dessa.

Proel PRO200 . Detta är ett professionellt golvmikrofonstativ. Den levereras med nylonbotten och höjdklämmor och levereras med ett aluminiumstativ. Det stabila stativet ger strukturen maximal stabilitet. Stativrörets diameter är 70 cm, dess vikt är 3 kg, minsta höjd är 95 cm och maxhöjden är 160 cm.

Tillverkaren tillverkar denna modell i matt svart, vilket ger den ett stilrent utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bespeco SH12NE … Detta stativ är bekvämt att använda, fälls enkelt upp och tar lite plats. Benen på stativet är gjorda av gummi, handtaget och motvikten är gjorda av nylon och basen är gjord av metall. Produkten är stabil, lätt (väger mindre än 1,4 kg) och är utmärkt att använda i alla situationer. Minsta höjd är 97 cm, max är 156 cm, stativets färg är svart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tempo MS100BK . Detta är ett stativ med en minsta höjd av 1 m och en maximal höjd av 1,7 m. Längden på "kranen" för denna modell är fast och är 75 cm. När det gäller benen är deras längd från mitten 34 cm, span (avståndet mellan två ben) är 58 se Produkten levereras med praktiska 3/8 och 5/8 adaptrar. Stativets färg är svart, vikt - 2,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper musikutrustning och tillbehör till den kan du inte spara pengar genom att välja billiga produkter av låg kvalitet. Köpet av kranmikrofonstativet är inget undantag. För att göra produkten bekväm att använda och tjäna länge, experter rekommenderar att uppmärksamma följande punkter när du väljer.

  • Tillverkningsmaterial. Inhemska tillverkare tillverkar främst mikrofonstativ av högkvalitativa metalllegeringar och individuella konstruktionselement av stöttålig plast. Samtidigt finns det också billiga kinesiska alternativ på marknaden, som inte kan skryta med hållbarhet och styrka. Innan du köper en produkt måste du därför vara intresserad av vad den är gjord av.
  • Konstruktion med stabila fötter eller viktad bas. Nu mest av allt till salu finns det modeller med 3-4 ben, men ställen i vilka basen är fäst vid strukturen med bordspantografer är också mycket efterfrågade. Var och en av dessa alternativ är bekväm att använda, så valet till förmån för en eller annan modell görs individuellt.
  • Förekomsten av pålitliga spärrar och en enkel justeringsmekanism. Om produkten är av hög kvalitet, ska den inte böja sig när den trycks.

Dessutom bör önskad höjd och vinkel på mikrofonen enkelt ställas in.

Rekommenderad: