Trådlös Mikrofon För Telefon: Val För IPhone Och Andra Smartphones. Lavalier Radiomikrofoner, Bärbara, Fjärrstyrda Och Andra Typer, Deras Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Trådlös Mikrofon För Telefon: Val För IPhone Och Andra Smartphones. Lavalier Radiomikrofoner, Bärbara, Fjärrstyrda Och Andra Typer, Deras Egenskaper

Video: Trådlös Mikrofon För Telefon: Val För IPhone Och Andra Smartphones. Lavalier Radiomikrofoner, Bärbara, Fjärrstyrda Och Andra Typer, Deras Egenskaper
Video: Wireless Microphone for iPhone and Ipad | Review Wireless Lapel Lavalier Microphone | Affordable 2024, April
Trådlös Mikrofon För Telefon: Val För IPhone Och Andra Smartphones. Lavalier Radiomikrofoner, Bärbara, Fjärrstyrda Och Andra Typer, Deras Egenskaper
Trådlös Mikrofon För Telefon: Val För IPhone Och Andra Smartphones. Lavalier Radiomikrofoner, Bärbara, Fjärrstyrda Och Andra Typer, Deras Egenskaper
Anonim

Med teknikutvecklingen började många människor använda trådlösa mikrofoner mer och mer, och sanningen är att det är mycket bekvämare än att använda gammal teknik, där ledningar dinglar överallt, något blir förvirrat hela tiden. Dessutom har många under de senaste åren börjat byta ut stationära datorer med mobila enheter, vilket innebär att fler och fler människor behöver enheter av hög kvalitet till sina smartphones.

Mikrofon tilldelning och egenskaper

Det viktigaste är när du köper en trådlös telefon för att avgöra vad du behöver den till. Därför kommer vi att analysera vem som behöver en trådlös extern mikrofon.

  • Musiker . För dem är en sådan enhet nödvändig för att fånga den mycket nödvändiga melodin när som helst och spela in den med hög kvalitet.
  • Student och elev . I detta fall behövs en ljudinspelningsanordning för att spela in föreläsningar som kan transkriberas med ljud i en bekväm miljö.
  • Blogger och journalist . För dessa människor är mikrofonen en av de viktigaste hjälpmedlen för att tjäna sitt bröd, det är mycket viktigt för dem att det inspelade ljudet är läsbart och förståeligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För alla dessa människor är ljudinspelningens kvalitet av stor vikt, så valet av mikrofon måste tas på största allvar. För att välja en inspelningsenhet måste var och en av dessa människor känna till anslutningstyperna för enheterna och deras egenskaper.

  • Radiokanal … Denna typ kännetecknas av högkvalitativ och oavbruten ljudöverföring, men nackdelen här är den för obekväma och skrymmande mottagaren.
  • Bluetooth -mikrofoner. Detta är en mer modern överföringsteknik, men här bör man komma ihåg att för att ljudkvaliteten ska bli bra både på själva mikrofonen och på överföringsmottagaren måste versionen av Bluetooth -protokollet vara minst 4,1
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

" Knapphål " … Dessa mikrofoner har ett lågt pris, små dimensioner, men har samtidigt bra ljudkvalitet, passar för journalister eller bloggare, för inspelning av intervjuer och konversationsvideor, dessutom har de ofta ett klipp som bifogas någonstans. Men denna typ har också sina nackdelar, förutom det "användbara" ljudet av "lappen" skriver de också främmande ljud som måste tas bort med hjälp av speciella datorprogram. Av samma anledning är denna mikrofon inte lämplig för musiker.

För inte så länge sedan började trådlösa versioner av dessa enheter dyka upp på marknaden.

Bild
Bild

Radiomikrofon . Dessa enheter fungerar över en radiokanal, vilket innebär att de har alla egenskaper hos radiokanalmikrofoner. De behöver inte kablar, de har bra ljudkvalitet, så de är bra för scenkonstnärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationära trådlösa mikrofoner … Denna typ av bärbar enhet är perfekt för streaming och videoinspelning.

Bild
Bild

Fjärrstyrda stereomikrofoner . Det finns ett stort antal olika underarter här, sådana trådlösa ljudinspelningsanordningar är bra för inspelning av spår från musiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Här är de tre bästa trådlösa mikrofonmodellerna

Sennheiser Memory Mic … En utmärkt representant för lavalier trådlösa mikrofoner, dock, och en av de dyraste, kostar cirka 15 tusen rubel. Mikrofondesignen är kondensor, så det är bättre att använda den med telefoner av medelstora och stora storlekar. Sennheiser Memory ansluts till alla telefoner med Android- och iOS -bas via Bluetooth version 4.1; paketet innehåller en gratis ljudbehandlingsapplikation.

Perfekt för hemmaljudinspelning, utomhus- och studiofilmning. Ljudkvaliteten stör inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ritmix RWM-221 . Såld 2 mikrofoner och en mottagande modul ingår. De fungerar perfekt för sitt pris - de kostar cirka 5 tusen rubel. Enligt egenskaperna anges att enheterna kommer att fungera inom en radie av 10 meter från mottagaren, de kommer definitivt att vara till nytta för bloggare och journalister, ljudkvaliteten är inte lämplig för musiker. Mikrofonerna är enkelriktade, så de tar inte upp ljud från tredje part. De kan fungera i 6-8 timmar från batterier.

Bild
Bild

UF - 6 UHF . Stor budget studiomikrofon, perfekt för musiker. Denna trådlösa enhet kostar cirka 3 tusen rubel, uppsättningen innehåller själva mikrofonen och ett stativ för den. Den ansluts till nästan alla mottagare. Radie upp till 50 meter. Att ladda batteriet varar i upp till 5 timmars kontinuerlig drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

När du väljer en mikrofon är det värt att utgå från de ändamål för vilka du köper den, liksom från enheten som den kommer att installeras på, eftersom iPhone -prylar skiljer sig i vissa avseenden från Android -mikrofoner.

  • Först måste du se till att din enhet stöder denna typ av mikrofon. Tyvärr stöds vissa av inspelningsenheterna endast av iPhones, så kontakta din återförsäljare innan du köper.
  • Utrustning. Man bör komma ihåg att när du köper vissa enheter måste du köpa vindrutor samt specialanordningar, till exempel klipp, när det gäller knapphål
  • Enhetens mått. Denna egenskap är särskilt viktig för musiker som behöver undvika yttre ljud och förmedla ljud så naturligt som möjligt, vilket små enheter inte kan. Men under vissa förhållanden är det just den lilla storleken som behövs.

Under moderna marknadsförhållanden kan du hitta nästan vilken enhet som helst, men glöm inte den korrekta användningen av varje utrustning, eftersom även den dyraste enheten kan gå sönder.

Rekommenderad: