Stationära Mikrofonstativ: Välj Mikrofonhållare, Stativ Och Stativ. Bläddra Bland Modeller På Bordet

Innehållsförteckning:

Stationära Mikrofonstativ: Välj Mikrofonhållare, Stativ Och Stativ. Bläddra Bland Modeller På Bordet
Stationära Mikrofonstativ: Välj Mikrofonhållare, Stativ Och Stativ. Bläddra Bland Modeller På Bordet
Anonim

Bords- och golvmikrofoner ersätts gradvis av lavalier -ljudförstärkare, men det är inte alltid bekvämt. Därför erbjuder tillverkarna fortfarande ett brett utbud av stationära mikrofonhållare. Den största fördelen med sådana modeller är möjligheten att installera dem i ett rum med ett litet område - till exempel hemma.

Särdrag

Enheterna används aktivt av representanter för olika yrken - till exempel bloggare, handledare, musiker, radiopresentanter etc. En av fördelarna med en bordsskivmodell framför en lavalier -modell är ljudkvaliteten. Den första typen av mikrofonstativ ger en fast mikrofon och därför bättre ljudkvalitet . Dessutom är bordsmikrofoner helt enkelt oersättliga vid olika presskonferenser, där det oftast är ett stort antal människor.

De beskrivna modellerna används också i stor utsträckning av professorer under vetenskapliga föreläsningar och rapporter. Artister gillar att använda dem - särskilt pianister och keyboardister under konserter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Liksom de golvstående modellerna, det finns flera typer av stationära mikrofonstativ.

Raka ställ är de mest mångsidiga . De kan ha ett eller flera ben. I det här fallet kan benen själva vara stationära eller vikande. Några av dem har ett infällbart stativ för höjdjustering. Stativet för sådana modeller kan vara i form av en monolitisk "pannkaka" eller i form av ett vikbart stativ. Mindre vanligt är modeller med två eller fyra ben, som också kan justeras. Den raka modellen är mycket stabil och kan installeras även på ofullkomligt plana ytor. När den fälls upp tar den minimal plats och är lätt att bära.

Basen för universella modeller är ofta gjord av gummi för att förhindra glidning. Vissa modeller är så mångsidiga att de passar inte bara för en mikrofon, utan också för en smartphone, kamera eller videokamera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Kran ". Denna typ av mikrofonstativ kan också placeras på ett bord, men till skillnad från en rak hållare har den, utöver en utdragbar teleskopbom, en arm med justerbar längd och lutningsvinkel. Dessa typer av stativ används ofta vid olika musikevenemang.

Bild
Bild
Bild
Bild

För flera mikrofoner . Dessa stativ tillåter samtidig användning av en, två eller flera mikrofoner. De är helt enkelt oersättliga vid evenemang där det kan finnas flera högtalare samtidigt - radiosändningar, presskonferenser etc.

Bild
Bild

Pantograph . Fästet på detta stativ är utformat så att det kan fästas direkt på bordsskivan. Denna typ är bäst lämpad för studiobruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Svanhals " … Stativet har fått sitt namn på grund av några designfunktioner - stativet är en flexibel slang som kan ta vilken bekväm form som helst. Sådana läktare kan ofta ses på olika seminarier, tal och andra offentliga evenemang.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Spindel ". Denna typ av hållare är speciellt utformad för kondensatormikrofoner, som är särskilt känsliga. Utåt har racket en viss likhet med denna insekt. Den är utformad som en upphängningsring med en stötdämpare. Inuti ringen är direkt mikrofonhållarenheten - mikrofonhållaren. För att minska vibrationer och isolera från yttre buller klistras hållaren fast med ett tunt lager skumgummi.

Spindeln är en riktig gåva för ultrakänsliga mikrofoner. Den absorberar främmande buller och vibrationsvågor som kan höras från angränsande rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädnypa med sidofäste … Om det är väldigt lite plats på bordet eller om du behöver en garanti för att stället står stilla kan du titta närmare på hållarna som skruvas direkt på bordsskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också modeller som kombinerar flera modellers funktioner. Till exempel fäster en strömavtagare från det svenska företaget König & Meyer, mer känd som K&M, på bordet med en klädnypsmekanism.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer ett mikrofonstativ på bordsskivan rekommenderar vi att du är särskilt uppmärksam på följande punkter

  • Tillverkningsmaterial. De mest pålitliga är de med metallfästen. Plasten är dock lättare, det är bekvämare att ta med sig en sådan hållare om det behövs. Det finns också stativ till salu med en silikonhållare - det låter inte mikrofonen glida ut.
  • Möjligheten att ändra höjd, längd på extra stång (för strömavtagare) och lutningsvinkel. I vissa fall kan den här funktionen vara mycket användbar.
  • Förekomsten av monteringsfästen för att kunna installera ytterligare tillbehör. Till exempel en hållare för hörlurar eller för en extra mikrofon. Du kan också köpa vindtäta mikrofonhållare om du vill.
  • Fästelementens kvalitet - ljudenhetens funktion och ljudkvaliteten beror på deras tillförlitlighet. Därför ska du inte köpa den billigaste modellen. Det är bättre att leta efter en modell i mellansegmentet.
  • Innan du bestämmer dig för köp av ett mikrofonstativ, bör du vara uppmärksam på vilken maximal belastning den tål. Förutsatt att stativet rymmer en liten mikrofon kan du välja en design som väger 600-800 g. Om det antas att stativet rymmer en professionell mikrofon eller flera ljudenheter, eller om du ofta använder hörlurar, är det bättre att välja en mer massiv modell.
  • Kontrollera om möjligt racket i drift. Hållaren måste fixera ljudförstärkaren säkert och förhindra vibrationer under drift.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte stöta på ett äktenskap är det bättre att köpa innehavare inom musik och andra butiker som specialiserat sig på försäljning av ljudutrustning. De garanterar ett certifikat, utbyte och retur i händelse av ett garantifall.

Recension av de mest populära tillverkarna

För dem som letar efter en högkvalitativ modell av en mikrofonhållare till ett överkomligt pris bör du vara uppmärksam på Fujimi . Företagets produktion ligger i Kina och Hong Kong, men produkterna har rykte om sig att vara pålitliga och billiga. Som ett exempel kan vi rekommendera rackmodellen FJUMB-001 … Den är lämplig för nästan alla typer av mikrofoner, har en mängd olika inställningar, väger 700 g och tål en belastning lika med dess vikt. Satsen innehåller själva hållaren, en metallbas och ett fäste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spräng fast visade sig på marknaden relativt nyligen, därför lockar det fortfarande köpare med låga priser. Modell BAM-101 på ett runt svanhalsstativ kommer komplett med en mikrofon och en vindruta.

Företaget har en intressant modell av ett mikrofonstativ G-03B . Kranmodellen är intressant i och med att den är utrustad med två hållare för en mikrofon och en smartphone på en gång, har en bakgrundsbelysning och en glidande stång, vilket gör det möjligt att vid behov lägga det på bordet, utan också på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spindelstativ i metall från märket XINGYI STAR tillhör kategorin mellanpris. Setet innehåller ett popfilter, ett stativ för en ljudenhet, en hållare för vindskydd, stötdämpande hårdvara och en mikrofon.

Aluminiumställ MicStand 950M från GreenBean -märket har också ett relativt lågt pris. Den är utrustad med en klämma som gör att den kan fästas på en bänkskiva upp till 50 mm tjock. Monteringsenheten låter dig luta mikrofonen i en vinkel på 20-160 grader, samtidigt som den kan förbli i ett fast läge. Stativet levereras med två kablar med XLR -kontakter 3, 7 m och 0, 4 m långa. Stativet sträcker sig till en höjd av 0,95 m. Konstruktionen väger cirka 1,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dyrare modeller inkluderar ett stativ från Audix -märke (USA) … Designen har en kvinnlig XLR -kontakt speciellt för att ansluta en mikrofon, som kan styras med en knapp på stativkroppen.

Rekommenderad: