Bluetooth -mikrofoner För Telefonen: En översikt över Modellerna För IPhone Och Smartphones. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Bluetooth -mikrofoner För Telefonen: En översikt över Modellerna För IPhone Och Smartphones. Hur Väljer Man?

Video: Bluetooth -mikrofoner För Telefonen: En översikt över Modellerna För IPhone Och Smartphones. Hur Väljer Man?
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, April
Bluetooth -mikrofoner För Telefonen: En översikt över Modellerna För IPhone Och Smartphones. Hur Väljer Man?
Bluetooth -mikrofoner För Telefonen: En översikt över Modellerna För IPhone Och Smartphones. Hur Väljer Man?
Anonim

Moderna smartphones kan ta bilder och videor av hög kvalitet, men med ljudkvaliteten är det inte så bra. Det är för ren inspelning och fullständig läsbarhet av ljudfiler som Bluetooth -mikrofoner för smartphones har skapats. Valet av tillbehör från denna kategori utförs enligt vissa kriterier.

Bild
Bild

Särdrag

Den främsta och obestridliga fördelen med en Bluetooth -mikrofon för en telefon är en bra inspelningskvalitet. För vanliga prylägare är naturligtvis inte mikrofonen det viktigaste. Ofta köps sådana mikrofoner av personer vars yrkesverksamhet är direkt relaterad till behovet av att spela in all information. Det kan vara:

  • journalister;
  • musiker;
  • bloggare;
  • studenter.

För dessa kategorier av användare blir mikrofonen ett oumbärligt tillbehör

Bild
Bild

Alla bluetooth -mikrofoner kan grovt delas in i 3 stora kategorier

Slag - är kompakta, låga kostnader och bekvämt fäste i form av en klädnypa (klipp). Sådana mikrofoner är praktiska för intervjuare för röstinspelning, liksom för bloggare. Nackdelarna med loopar är att de inte är lämpliga för inspelning av musik eftersom de har ett begränsat intervall. Dessutom är de icke-riktade, så främmande brus kommer nästan alltid att höras tydligt på inspelningen.

Bild
Bild

Kanoner - det här är bara riktningsmikrofoner, så det kommer inte att bli något främmande brus på inspelningen. "Kanonen" spelar in ljudet som riktas direkt mot det, och det som hörs på sidorna skärs av. Men mikrofoner av denna typ rekommenderas inte heller för inspelning av ljudfiler just på grund av deras riktning. Poängen är att "vapen" inte kan registrera ekon och efterklang. Naturligtvis, rent teoretiskt är det möjligt att spela in musik, men samtidigt blir det inte "live".

Bild
Bild

Stereo - dessa enheter är mer användbara för musiker. Mikrofoner av denna typ kan spela in ljud i hela rummet och fånga reflektioner som är viktiga för musik. Nackdelen med trådlösa stereomikrofoner är att de är ganska dyra.

Bild
Bild

Oavsett typ skiljer sig mikrofoner åt i kostnad, liksom i andra egenskaper: storlek, tillverkningsmaterial, kompatibilitet med enheter av olika typer (iPhone, Android och andra).

Modellöversikt

Som nämnts ovan kategoriseras externa mikrofoner. Om vi pratar om lavaliermikrofoner, så är den mest framstående representanten för denna kategori modell MXL-MM160 . Detta tillbehör billig, kompatibel med olika typer av enheter, lämplig för både iOS och Android.

Bild
Bild
Bild
Bild

En värdig representant för "vapen" är modellen Rode VideoMic Me . Utmärkt kvalitet, genomsnittspris, australiensisk produktion. Priset är cirka 3 tusen rubel.

Bild
Bild

Stereomikrofoner är dyra … De mest populära representanterna för denna kategori är mikrofoner från Zoom . Anständig modell - IQ6 . Kostnaden är cirka 8 tusen rubel, men på kinesiska online -handelsplattformar kan du köpa analoger av sådana enheter som kostar från 150 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en extern Bluetooth -mikrofon måste du bestämma syftet med dess användning. Det säger sig självt att en blivande bloggare, en erfaren intervjuare och en välkänd musiker kommer att ha olika krav på denna typ av teknik. I vilket fall som helst bör följande uppmärksamhet ägnas åt.

  1. Mikrofonstorlek . Allt är extremt enkelt här - ju större mikrofon, desto bättre blir inspelningskvaliteten. För dem som bara är intresserade av postens läsbarhet, till exempel bloggare, är "knapphål" ganska lämpliga. De som gör intervjuer professionellt kommer sannolikt att ha en preferens för riktningsanordningar.
  2. Pris . I genomsnitt kostar externa mikrofoner cirka 3 tusen rubel. För dem som inte är begränsade i budgeten kan du köpa värdiga premiummodeller som kostar mer än 20 tusen rubel.
  3. Kompatibel med enheter . För det första måste varje smartphone med vilken ett tillbehör planeras synkroniseras ha ett bluetooth -system. Du måste också ta hänsyn till operativsystemet, eftersom vissa modeller endast är kompatibla med Android, andra - med de så kallade "äpplen".
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också be säljaren om följande detaljer: frekvensområde, möjligheten att justera kardioiden, den maximala ljudtrycksnivån, förförstärkarens effekt.

Om budgeten är begränsad och ett beslut fattas om att köpa en kinesiskt tillverkad enhet, bör du inte bara kontrollera dess tekniska egenskaper, utan också dess styrka. Tyvärr är sådana modeller inte alltid pålitliga.

Om du närmar dig valet ansvarsfullt kan du köpa ett bra tillbehör till ett attraktivt pris. Det ska man komma ihåg Att köpa en billig kinesisk modell är inte alltid lämpligt på grund av dess snabba sammanbrott och dåliga inspelningskvalitet . Du bör inte heller köpa en dyr stereomodell om den blir lättast att använda.

Granskning av Bluetooth -mikrofon för telefon i video.

Rekommenderad: