Beko Ugn: översikt över Gas Och Elektriska Inbyggda Modeller, Funktioner I Modellerna BCM 12300 X Och OIE 2210. Hur Väljer Man Teleskopiska Löpare?

Innehållsförteckning:

Video: Beko Ugn: översikt över Gas Och Elektriska Inbyggda Modeller, Funktioner I Modellerna BCM 12300 X Och OIE 2210. Hur Väljer Man Teleskopiska Löpare?

Video: Beko Ugn: översikt över Gas Och Elektriska Inbyggda Modeller, Funktioner I Modellerna BCM 12300 X Och OIE 2210. Hur Väljer Man Teleskopiska Löpare?
Video: Духовой шкаф Beko BCM 12300 X 2024, April
Beko Ugn: översikt över Gas Och Elektriska Inbyggda Modeller, Funktioner I Modellerna BCM 12300 X Och OIE 2210. Hur Väljer Man Teleskopiska Löpare?
Beko Ugn: översikt över Gas Och Elektriska Inbyggda Modeller, Funktioner I Modellerna BCM 12300 X Och OIE 2210. Hur Väljer Man Teleskopiska Löpare?
Anonim

Köket är den plats där alla tillbringar större delen av sin fritid. Därför är det inte förvånande att alla vill göra det mer bekvämt och bekvämt.

Alla möbler väljs med hänsyn till alla parametrar i köket, dess funktionalitet och yta. Därför kan du för att undvika irrationell nedskräpning hitta hällen och ugnen som bor åtskilda från varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om märket

Det finns ett stort antal hushållsapparater på marknaden som erbjuds oss av olika tillverkare. Dessa är både inhemska och utländska modeller. Det finns tillverkare som har bevisat sig mycket bra, till exempel det turkiska företaget Beko. Detta företag har funnits i 64 år på världsscenen, men först 1997 kunde det nå Ryssland.

Bekos produkter är mycket olika: från kylskåp, diskmaskiner och tvättmaskiner till spisar och ugnar. Företagets princip är tillgänglighet - möjligheten för varje segment av befolkningen att förvärva nödvändig utrustning.

Bild
Bild

Inbyggda ugnar är det bästa alternativet för att spara utrymme. De är indelade i gas och el. Ett gaskabinett är ett traditionellt alternativ som finns och finns i nästan alla kök. Det säregna med denna modell är i naturlig konvektion.

Elskåpet har inte funktionen som naturlig konvektion . Fördelen med sådana modeller är funktionaliteten som är inbäddad i dem. Till exempel möjligheten att anpassa läget för tillagning av vissa livsmedel. Minus av modellen - hög strömförbrukning och öppen tillgång till ledningar.

Bild
Bild

Egenskaper hos gasugnar

Det lilla utbudet av gasugnar beror främst på att det inte finns någon aktiv efterfrågan på gassegmentet bland konsumenterna. Fler och fler kunder kan hittas som föredrar elektriska skåp. När allt kommer omkring är oberoende anslutning av sådana spisar förbjudet, vilket innebär att du måste ringa gasarbetare . Men också för korrekt drift krävs färdigheter och material.

Tänk på huvudmodellerna för Bekos gasugnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

OIG 12100X

Modellen har en stålfärgad panel. Måtten är standard 60 cm breda och 55 cm djupa. Den totala volymen är cirka 40 liter. Insidan är täckt med emalj. Det finns ingen självrengörande funktion, så rengöring görs manuellt. Emalj är mycket känslig, så hårda, borstiga och metallborstar undviks bäst. Tillverkaren rekommenderar att du installerar denna modell tillsammans med en fläkt eller i ett rum med god luftcirkulation. Om köket är litet och det inte finns någon huva i det, kommer denna ugn inte att vara en mycket rationell lösning.

Modellen är standard i kontrollen - det finns 3 switchar, som var och en ansvarar för sin egen funktionalitet: termostat, grill och timer. Termostaten styr temperaturen, det vill säga "0 grader" ugnen är avstängd, minsta värme upp till 140 grader, max är upp till 240. Maximal tid i timern är 240 minuter. Det är på grund av grillens funktion i rummet att en avgasfläkt krävs.

För att starta detta program måste du låta luckan stå öppen under hela tillagningsprocessen, annars går säkringen ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

OIG 12101

Denna modell av en gasugn skiljer sig utåt praktiskt taget inte från den föregående, skillnaderna ligger i funktioner och dimensioner. Den första är en volymökning till 49 liter. Den andra är närvaron av en elektrisk grill, vilket innebär att mer exakt timing är möjlig . Priset för själva ugnen, även med en elektrisk grill, är inte så högt och är i nivå med den tidigare modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

OIG 14101

Enheten finns i vitt och svart. Kapaciteten i detta skåp är den minsta av alla företagets gaskåp, nämligen: 2, 15 kW, vilket är nästan 0, 10 mindre än för andra modeller. Timerintervallet har också ändrats och istället för de vanliga 240 minuterna, bara 140.

Bild
Bild

Elektriska enheter

Det turkiska företaget positionerar sig som en tillverkare för medelklassen, så nästan alla produkter märks som "budget". Det är därför, när det gäller design, det finns ingen variation av former, en stor färgpalett, liksom några unika lösningar. Allt är mer än detsamma.

På den funktionella sidan är elektriska skåp mer "fyllda" än gaskåp. Den inbyggda mikrovågsfunktionen talar ensam. Men närvaron av ett stort paket med olika alternativ är inte en effektiv indikator.

Och allt för att kraften för varje separat läge är imponerande, men kraften i själva enheten är inte så stor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi jämför med gasapparater, blir variationen av elektriska apparater större, åtminstone till exempel i den inre beläggningen. Det finns två typer av täckning för val av konsumenter.

  • Standard emalj … I vissa modeller finns det en sådan variation som Easy Clean eller "easy cleaning". Den största fördelen med denna beläggning är att all smuts inte biter i ytan. Företaget själv hävdar att det finns ett självrensande läge för ugnar med Easy Clean emalj. Häll vatten i en plåt, förvärm ugnen till 60-85 grader. På grund av ångor rör sig allt överflödigt smuts bort från väggarna, du måste bara torka av ytan.
  • Katalytisk emalj är en ny generation material . Dess positiva sida ligger i den grova ytan, där en speciell katalysator är dold. Den aktiveras när ugnen värms upp till en hög temperatur, en reaktion uppstår - allt fett som lägger sig på väggarna delas under reaktionen. Det återstår bara att torka ugnen efter användning.

Det bör noteras att katalytisk emalj är en mycket dyr produkt, så du måste kontrollera om hela ugnens yta är täckt med den. Vanligtvis, för att inte göra enheten för dyr, är endast bakväggen med en fläkt täckt med sådan emalj. Tänk också på flera populära modeller av Beko elektriska ugnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

BCM 12300 X

En av de värdiga representanterna för elektriska ugnar är ett kompakt exemplar med följande dimensioner: höjd 45,5 cm, bredd 59,5 cm, djup 56,7 cm. Volymen är relativt liten - endast 48 liter. Fodralets färg - rostfritt stål, invändig fyllning - svart emalj. Det finns en digital display. Dörren har 3 inbyggda glasögon och öppnas nedåt. Ytterligare egenskaper är att denna modell har åtta användningsformer, i synnerhet snabb uppvärmning, volymvärme, grillning, förstärkt grill. Uppvärmning kommer både från botten och toppen. Högsta temperaturen är 280 grader.

Det finns funktioner:

  • ångrengöring av kammaren;
  • Sveta;
  • ljudsignal;
  • dörrlås;
  • inbyggd klocka;
  • nödstopp av ugnen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

OIE 22101 X

En annan Beko -modell är mer övergripande än den föregående, kroppens parametrar är: bredd 59 cm, höjd 59 cm, djup 56 cm. Volymen på denna enhet är mycket större - 65 liter, vilket är 17 liter mer än föregående skåp. Kroppsfärgen är silver. Dörren svänger också ner, men antalet glasögon i dörren är lika med två. Antalet lägen är 7, de inkluderar en grillfunktion, konvektion. Intern beläggning - svart emalj.

Parametrar som saknas:

  • låssystem;
  • nödavstängning;
  • klocka och display;
  • Mikrovågsugn;
  • avfrostning;
  • inbyggd vattentank.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man teleskopskenor?

Det finns 3 typer av guider

  • Stationär. De är fästa på insidan av ugnen och bakplåten och galler ligger på dem. Det finns i den kompletta uppsättningen av ett stort antal ugnar. Kan inte tas bort från ugnen.
  • Avtagbar. Det är möjligt att ta bort styrskenorna för att skölja ugnen. Arket glider längs guiderna och berör inte väggarna.
  • Teleskoplöpare som glider ut efter bakplåten utanför ugnen. För att få ett ark behöver du inte klättra in i själva ugnen.

Den största fördelen med teleskopsystemet är säkerheten - Kontakt med en het yta minimeras . Under tillagningen kan spisen värmas upp till 240 grader. Varje slarvig rörelse kan resultera i brännskador.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att en sådan funktion kommer att öka kostnaden för utrustning med flera tusen rubel. Rengöring blir mycket svårare, eftersom det inte kommer att finnas någon självrengörande funktion. Ett sådant system tolererar inte för höga temperaturer som krävs för rengöring. Och under tillagningen kommer fett på både fästelementen och stavarna, Därför måste du demontera hela systemet för att spola dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att köpa ett skåp med inbyggda teleskopskenor, det blir billigare och installationen blir korrekt. Men om detta inte är möjligt kan du installera sådana guider själv.

Rekommenderad: