Pistolmikrofon: För Videokamera, Smartphone Och Kamera. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Pistolmikrofon: För Videokamera, Smartphone Och Kamera. Hur Väljer Man?

Video: Pistolmikrofon: För Videokamera, Smartphone Och Kamera. Hur Väljer Man?
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, Maj
Pistolmikrofon: För Videokamera, Smartphone Och Kamera. Hur Väljer Man?
Pistolmikrofon: För Videokamera, Smartphone Och Kamera. Hur Väljer Man?
Anonim

För att spela in professionella videor behöver du lämplig utrustning. I den här artikeln kommer vi att överväga beskrivningen av utrustningen, granska de populära modellerna och prata om funktionerna i att använda enheten.

Vad det är?

En kanonmikrofon är en ljudinspelningsanordning som vanligtvis används på tv -apparater, filmer, radio eller för reklam utomhus och vloggar. Med den här enheten kan ljudtekniker spela in röst, naturbrus och mycket mer. Som regel är sådana produkter endast avsedda för yrkesmässigt bruk. De har en hög byggkvalitet, varför deras kostnad är så hög . Men sådana mikrofoner ger det tydligaste ljudet, klarheten och klarheten i inspelningen.

Sådana modeller finns i nästan alla märken som säljer ljudinspelningsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mycket riktade kondensatortypen uppnår förbättrad ljudkvalitet. Eftersom vapnen är mycket känsliga och ömtåliga, är det bara professionella operatörer som vet hur man hanterar sådan utrustning som arbetar med dem.

Kanonmikrofonen fick sitt namn på grund av möjligheten att spela in ljud från en fjärrkälla . Enheterna kan ta upp vågor på ett avstånd av 2-10 m, beroende på känsligheten. Den långsträckta formen kan nå 15–100 cm. Ju högre denna parameter desto starkare blir undertryckandet av sekundära ljudkällor.

En sådan funktion är nödvändig för att bara fånga vågor i en viss riktningszon i enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Låt oss ta en titt på de mest populära kanonmikrofonmodellerna

Rode Videomic Pro . Perfekt för en DSLR eller spegellös videokamera. Produkten är kompatibel med alla enheter och är lätt att använda. Superkardioidkondensatortypen ger skarpa och tydliga inspelningar. Ett brett frekvensområde på 40–20 000 Hz kommer att förmedla hela djupet av ljud. Produkten är lätt och har en speciell sko för montering på kameran. Den mycket känsliga enheten tar upp varje klang av röst och toner av ett musikinstrument. 3,5 mm mikrofonuttag är kompatibelt med alla enheter. Ett tvåstegs högpassfilter balanserar inspelningskvaliteten. Kostnaden för produkten är 13 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sennheiser MKE 400 . Produkten har en integrerad gimbal, metallkropp och en integrerad sko för anslutning till kameran. En högkänslig superkardioidmikrofon med ett frekvensintervall på 40 - 20 000 Hz kan återge hela inspelningsrikets djup och djup. Strömförsörjning sker med ett AAA -batteri. Priset är 12 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shure MV88 . USB -modell för smartphone med direktanslutning. Metallkroppen i kombination med miniatyrdimensionerna ger produkten ett lagstadgat utseende. Enheten är utformad för den mest bekväma användningen, den spelar perfekt in sång, dialoger och musikinstrument. Trots sin ringa storlek är vapnet avsett för yrkesmässigt bruk. Ljudet är klart, basen är rik och det breda frekvensområdet låter dig förmedla hela djupet av ljudet. Enheten synkroniseras med både iPhone- och Android -telefoner. Du kan använda en adapter med Lightning. Priset på produkten är 9 000 rubel.

Bild
Bild

Canon DM-E1 . Enheten låter dig göra video- och ljudinspelningar av hög kvalitet. Produkten är enkel att installera och har en kabel med en 3,5 mm kontakt. Den känsliga mikrofonen ger ett rikt och realistiskt ljud, den återger perfekt både röst och musikinstrument, inklusive blåsor och stråkar. Frekvensområdet 50-16000 Hz låter dig förmedla hela ljuddjupet. Denna modell är treriktad, om så önskas kan du välja ett läge i 90 eller 120 grader, vilket ger högkvalitativ stereo beroende på studioens storlek. Det tredje läget är utformat för att spela in dialoger och monologer framför kameran utan brus. Kostnaden för produkterna är 23490 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för användning

Kanonmikrofonen rekommenderas inte för rekreationsändamål som att sjunga karaoke eller uppträda på scen. Sådana produkter kommer att bytas ut mot arbete med radio- och tv -sändningar, samt för ljudinspelning i professionella studior. Var uppmärksam på frekvensområdet när du köper produkter.

Det optimala är 20–20 000 Hz, det är denna parameter som låter dig förmedla hela djupet och mättnaden av ljudet.

Titta på känsligheten, det rekommenderas att ta enheter med en indikator på 42 dB, vilket indikerar en hög känslighet för enheten och möjligheten att spela in på avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrofonens riktning är också viktig. De flesta modeller är enkelriktade och spelar in ljudkällan direkt framför den . Du kan vara säker på att onödiga ljud eller väsningar inte kommer in i inspelningen. Det finns separata enheter som tillåter omgivande ljud att komma in, de används vanligtvis uteslutande i studior eller, om det behövs, för att spela in omgivande ljud. Syftet med vapnet är också viktigt. Det finns modeller för en kamera och en videokamera med skokontakt och enheter för en telefon med USB.

Rekommenderad: