Retromusikcentra: En Genomgång Av Modeller Från 90 -talet, Retromusikcentra I Sovjetunionen Och Utländsk årgång

Innehållsförteckning:

Video: Retromusikcentra: En Genomgång Av Modeller Från 90 -talet, Retromusikcentra I Sovjetunionen Och Utländsk årgång

Video: Retromusikcentra: En Genomgång Av Modeller Från 90 -talet, Retromusikcentra I Sovjetunionen Och Utländsk årgång
Video: One Hour of Soviet Marches 2024, April
Retromusikcentra: En Genomgång Av Modeller Från 90 -talet, Retromusikcentra I Sovjetunionen Och Utländsk årgång
Retromusikcentra: En Genomgång Av Modeller Från 90 -talet, Retromusikcentra I Sovjetunionen Och Utländsk årgång
Anonim

Retromusikcentra har sin egen extraordinära charm, som inte är tillgänglig för många nyare modeller. De har sina egna egenskaper som alla intresserade audiofiler borde känna till. Det är också användbart att ta hänsyn till översynen av sovjetiska och utländska modeller (båda versionerna är bra på sitt sätt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Först och främst har ett retromusikcenter (vilken som helst) inte samma tekniska bas som moderna motsvarigheter. Denna omständighet är i praktiken ännu viktigare än designskillnader. Vi måste fylla på inspelningsmedia av föråldrade standarder.

Men utseendemässigt passar en sådan produkt perfekt in i alla "gammaldags" lägenheter. Eller så blir det helt enkelt en exponent för originalitet och respektabel smak hos ägaren.

Frånvaron av sofistikerad (med modern standard) elektronik, även i de bästa centren på 1970 -talet, gjorde henne bara gott . Annars kunde sådana produkter inte ha överlevt på länge. Enkelhet i detta fall är dock inte lika med primitivitet. Redan under de avlägsna tiderna visste de hur de skulle ge brusdämpning, skapa en indikation med bakgrundsbelysning. Avancerade exempel kan inkludera tuners för olika band och till och med flerkanaliga förstärkare. Det finns alternativ med både ett kassettdäck och vinyluppspelning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovjetunionens modeller

Inhemska vintagemusikcentra spreds över 1960 -talet. Mer exakt, det anses nu vara vintage, men då ansågs de vanligaste radioenheterna vara ganska relevant konsumentelektronik.

Det är nyfiket att den tidigaste radiobandspelaren i Sovjetunionen SVG-K (med en radiomottagare baserad på superheterodyner och en grammofon, konsolformat) dök upp 1938.

Det är svårt att säga hur denna sfär skulle ha utvecklats om det inte hade varit ett krig. Men det som är säkert är att rörradioer användes väldigt mycket fram till 1980 -talet.

Bild
Bild

Radion minskade i slutet av 1970 -talet. Sedan demonstrerade transistorelektronik äntligen sin överlägsenhet gentemot rörelektronik, även över sina bästa exempel. Kännare kan komma ihåg "universalbandspelaren" i UMP-1-modellen. Denna enhet dök upp 1954. Nu kan en sådan enhet knappast överraska någon, medan både prototypen och början på dess industriella produktion omfattades av "Ungdomens teknik". Enheten kan användas för att spela in ljud via:

  • mikrofon;
  • linje av trådsändningar;
  • markbunden radiomottagare.
Bild
Bild

1956 och 1957 tillverkades den mer avancerade Elfa-6-apparaten. Han tillhörde den sedan länge bortglömda klassen "bandspelare-radiogrammofon". Vilnius -utvecklingen kunde spela skivor med hastigheter på 33 och 78 varv / min (med frekvenser från 100 till 2000 respektive från 100 till 5000 Hz). Enheten förbrukar 0,07 kW per timme. Harmonisk distorsion överstiger inte 4%.

Bild
Bild

1978 presenterade radioanläggningen i Berdsk Vega-115-stereon för allmänheten . Detta musikcenter fungerade naturligtvis i monoläge. Var redan tillhandahållna för en mikrolift och lift. Under inspelning och efterföljande uppspelning var signal-brusförhållandet 42-44 dB. Den totala vikten av satsen nådde 38 kg.

Bild
Bild

Du kan också nämna sådana modeller:

  • "Romance-001-stereo";
  • "Melody-105-stereo";
  • "Radiotekhnika-101-stereo";
  • "Ode-102-stereo".
Bild
Bild
Bild
Bild

Utländsk

Musikcentra som släpptes utomlands under 90 -talet av förra seklet är redan historia. Men de har ännu inte lyckats komma in på listan över "obestridlig retro". Men modellerna som dök upp från 1970 till 1989 är i spetsen där. Ett bra exempel på detta är JVC RC-M90.

Enheten anses till och med ofta vara "den bästa boombox som någonsin gjorts." Och poängen är inte utseendet - det är bara det att väldigt få människor kan imponera. Men rent tekniskt visar JVC RC-M90 sig från den bästa sidan.

Det är användbart att notera:

  • stöd för en mängd olika kassetter;
  • utmärkta huvuden;
  • Dolby brusreducering;
  • anständigt ljud, helt kompatibelt med Hi-Fi-standarder.
Bild
Bild

Alternativt kan du överväga CONION C-100F … Det är redan unikt att det inte fanns några musikcentra med ett stöldskyddssystem baserat på lasersensorer tidigare. Och i den här modellen används bara en sådan lösning. Kraften i ljudet som kom från trevägshögtalarna var upprörande. Ominspelning tillhandahålls av ett tvåkassettdäck.

Bild
Bild

PANASONIC RX 5350 är en annan modell som en gång lyste. Man tror att det var hon som tappade JVC RC-M90 från piedestalen. Tvåvägshögtalarna har en 8-tums basenhet. Den grafiska utjämnaren har 5 band.

För att musikcentret ska fungera självständigt behöver du 10 stycken batterier i D-format.

Bild
Bild

När man talar om musikcentra på 1970 -talet går de sällan förbi JVC MF-55LS … Den använder ANRS (proprietary Noise Reduction System). Den interna förstärkaren gav 25 watt ljudeffekt per kanal. För anslutning kan inte bara en speciell DIN -tråd användas, utan också en enkel kabel som är avskalad från isolering.

Bild
Bild

Braun Audio 300 producerad från 1969 till 1972. Tillsammans med multibandstunern finns det en remdriven skivspelare. Förstärkaren inbyggd i enheten levererar 20 watt per kanal. Kostnaden för det musikaliska centrumet för denna modell var ursprungligen långt ifrån överkomlig för alla - nästan 1900 DM.

Man tror att det var Braun -produkten som blev inspirationen för Apples design.

Rekommenderad: