Sony-mottagare: Granskning Av STR-DH590, STR-DH790 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Sony-mottagare: Granskning Av STR-DH590, STR-DH790 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?

Video: Sony-mottagare: Granskning Av STR-DH590, STR-DH790 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Video: Обзор ресивера Sony STR-DH590. Часть 3 (Коммутация и настройка) 2024, Maj
Sony-mottagare: Granskning Av STR-DH590, STR-DH790 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Sony-mottagare: Granskning Av STR-DH590, STR-DH790 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Anonim

Hela filmupplevelsen i din hemmabio beror inte bara på skärmens egenskaper, utan också på det rätt inställda ljudet. Tyvärr är de AV-mottagare som levereras med de flesta komplex vanligtvis sämre än separat köpta analoger. Därför är det värt att överväga funktionerna i Sony -mottagare, bekanta dig med en översikt över de bästa modellerna och ta reda på de viktigaste kriterierna för att välja en sådan teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sony Corporation grundades i Tokyo 1946 och var från dess tidiga dagar engagerat i produktion av professionell och konsument ljud- och videoutrustning, inklusive bandspelare . Sedan andra halvan av 80 -talet av förra seklet är företagets produkter välkända för ryska audiofiler, som snabbt uppskattade den höga kvaliteten på japansk teknik. Sony representerar idag ett transnationellt företag med en årlig omsättning på cirka 8 miljarder dollar.

Samtidigt ligger de viktigaste produktionsanläggningar vid vilka Sony -mottagare är monterade i Malaysia - vilket innebär att deras byggkvalitet är märkbart bättre än för varor från Kina, men något sämre än utrustning som monteras direkt i Japan. Vid tillverkningen av denna teknik används endast högkvalitativa elektroniska komponenter, samt pålitliga och miljövänliga material.

Tack vare detta har all utrustning från det japanska företaget alla kvalitets- och säkerhetscertifikat som krävs för försäljning i USA, EU -länder och på Ryska federationens territorium.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta experter överväger de främsta fördelarna med Sony -mottagare:

  • ljud och video av hög kvalitet;
  • pålitlighet;
  • multifunktionalitet;
  • möjligheten att spela upp filer och styra enheten från en smartphone / surfplatta via Bluetooth;
  • elegant och funktionell design;
  • Fullt stöd för 4K HDR -video och Dolby Vision -teknik;
  • DCAC -läge - automatisk kalibrering av ljudundersystemet beroende på användarens position i förhållande till högtalarna med en mikrofon;
  • ett brett nätverk av officiella återförsäljare och servicecenter i alla Rysslands regioner;
  • växla automatiskt till beredskapsläge när det inte finns någon insignal.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den japanska tekniken har också några nackdelar:

  • kostnaden för dessa enheter är högre än för motsvarigheter som tillverkas av mindre kända märken;
  • det finns väldigt lite förinstallerad programvara på mottagarna - i synnerhet finns det ingen internetradio;
  • problem (avmattning och frysning) under mobil streaming via Deezer;
  • alla modeller, förutom flaggskeppet, stöder inte filöverföring via USB och är inte utrustade med en Ethernet -port;
  • otillräckligt informationsinnehåll i gränssnittet (i synnerhet ger analoger från andra företag mer information om insignalens egenskaper).
Bild
Bild

Modellöversikt

Det japanska koncernens nuvarande modellserie består av tre alternativ

STR -DH590 - den enklaste och mest budgetmodellen som kostar cirka 20 000 rubel med 5 fullfrekventa surroundljudkanaler och 2 kanaler med lågfrekventa effekter. Utgångseffekten för var och en av kanalerna är 145 W och distorsionen överstiger inte 0,9%. Utrustad med 4 HDMI-ingångar och 1 utgång, 4 analoga och 1 optiska ljudingångar, portar för anslutning av spelkonsol, TV, Blue-Ray-spelare och hörlurar. Höjden på 13,3 cm gör det enkelt att placera enheten i alla rack. Inbyggda avkodare för DSD, Dolby Digital, Dolby Dual Mono, DTS-HD High Resolution Audio, DTS, DTS-HD Master Audio och DTS 96/24 format.

Bild
Bild

Videosystemet stöder A / V SYNC, BRAVIA SYNC, HDR 10, HLG och Dolby Vision -teknik samt 4K 60P 4: 4: 4. Enheten är utrustad med en FM -tuner med RDS -system.

Bild
Bild

STR-DH790 - skiljer sig från den tidigare versionen i ett stort antal kanaler (har ett 5.1.2-schema), en förbättrad version av DCAC med stöd för autofas av högtalare, stöd för HDMI-signaler från Dolby Atmos, DTS: X och DTS-ES (Matrix 6.1 / Discrete 6.1) -format, vilket gör det möjligt att skapa ett riktigt verklighetstroget surroundljud genom att placera två högtalare i taket i rummet.

Priset på denna modell är cirka 26 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

STR -DN1080 - flaggskeppet för den nuvarande raden av mottagare, vars köp kommer att kosta från 40 000 rubel. Den skiljer sig från STR-DH790-modellen med ökad effekt upp till 165 W / kanal, stöd för många tekniker för förbättring av ljudkvalitet (Sound Optimizer, DSD, DSEE HX, Pure Direct och Digital Legato Linear), avancerad automatisk kalibreringsfunktion (fantom och direkta kanaler kalibreras separat), 6 HDMI-ingångar och 2 utgångar, fullt USB- och Ethernet-stöd, LCPM-, DTS HD MA- och DTS HD HR-ljudformat, MP3-, AAC / HE-AAC- och WMA9-uppspelning via USB / Ethernet, streaming firmware Chromecast och Spotify-plattformar, NFC, Wi-Fi, AirPlay och Bluetooth-sändare.

Ägare till andra Sony -produkter kommer särskilt att uppskatta Music Center -funktionen, som låter dig strömma musik från en enhet till en annan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utgångna modeller kan fortfarande hittas i återförsäljare och onlinebutiker

STR -DN860 - en tidigare analog av STR-DH790-modellen utan Dolby Atmos-stöd och en andra subwoofer. Effekt - 95 W / kanal. Ryska användare kom ihåg denna modell främst för sin saftiga och höga bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

STR-DN1060 - en tidig analog av STR-DN1080-mottagaren med en effekt på 120 W / kanal med kraftigt reducerad funktionalitet (mindre nätverksfunktioner, endast 2 HDMI-ingångar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du fortsätter med valet av en specifik mottagarmodell, bör du bestämma är anskaffning av sådan utrustning i allmänhet motiverad . Till exempel, om din hemmabio kommer att installeras i ett rum mindre än 20 m2, kommer du helt enkelt inte att kunna njuta av fullt surroundljud, så för sådana rum är det värt att köpa enklare och billigare ljudfält, snarare än mottagare. Detsamma gäller rum med mycket möbler, särskilt stoppade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du ändå väljer att köpa en mottagare är det viktigt att ta hänsyn till ett antal egenskaper när du väljer det

  • Antal kanaler . Helheten i den volymetriska bilden av ljud beror på den. Något slags realistiskt ljud kan mycket väl tillhandahållas av enheter i 5.1-format, men för riktigt surroundljud måste du köpa minst 7.1-kanals versioner. Att ha en stereo subwoofer skulle vara ett plus.
  • Kraft . Det är på denna indikator att den maximala volymnivån som systemet kan reproducera utan förvrängning beror på. Du kan beräkna effekten med ett enkelt förhållande - för varje m2 i ditt rumsområde behöver du 1,5 watt effekt. Om du placerar en biograf i ett 30 m2 stort rum behöver du en effekt på minst 45 W / kanal. Observera att om databladet indikerar PMPO -effekten och inte RMS, kan det sanna värdet av detta värde vara en storleksordning lägre, eftersom PMPO är toppeffekten, inte rms -effekten.
  • Förvrängningsnivå . Denna siffra bör inte vara högre än 1%, och ju lägre den är, desto högre blir ljudkvaliteten. Innan du köper är det lämpligt att själv bedöma förekomsten av distorsion - för detta är en inspelning med en stark högfrekvent komponent (till exempel en kvinnlig eller barnkör) bäst lämpad.
  • Ljudkodec som stöds - enheten måste stödja minst DTS-, Dolby Digital-, Dolby Digital Plus- och Dolby TrueHD -format, och om antalet kanaler överstiger 5,1 måste Dolby Atmos -stöd finnas (annars finns det helt enkelt ingen poäng i ytterligare kanaler).
  • Videoformat - det måste finnas stöd för Full HD och 4K.
  • Antal ingångar / utgångar - mottagaren måste möjliggöra samtidig anslutning av all ljud- och videoutrustning du har.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och glöm inte att den slutliga bilden och ljudkvaliteten bestäms inte bara av mottagaren, utan också av skärmen och högtalarna. Därför bör din TV och ljudsystem matcha den valda AV -mottagarmodellen vad gäller pris och kvalitet.

Rekommenderad: