Scandinavian Loft (36 Bilder): Inredning Kombinerat Med Loft Och Skandinavisk Stil, Dekorativa Element

Innehållsförteckning:

Video: Scandinavian Loft (36 Bilder): Inredning Kombinerat Med Loft Och Skandinavisk Stil, Dekorativa Element

Video: Scandinavian Loft (36 Bilder): Inredning Kombinerat Med Loft Och Skandinavisk Stil, Dekorativa Element
Video: индустриальный стиль в шикарном скандинавском лофте 2024, Maj
Scandinavian Loft (36 Bilder): Inredning Kombinerat Med Loft Och Skandinavisk Stil, Dekorativa Element
Scandinavian Loft (36 Bilder): Inredning Kombinerat Med Loft Och Skandinavisk Stil, Dekorativa Element
Anonim

Att veta allt om en så ovanlig stil som ett skandinaviskt loft är mycket viktigt och användbart. En lämplig inredning kombinerad med loft och skandinavisk stil kan vara en verklig upptäckt, vilket eliminerar behovet av att följa de redan tråkiga traditionella lösningarna. Det är bara nödvändigt att noggrant närma sig valet av dekorativa element, belysning, möbler och grundläggande designlösningar - då får du ett riktigt "godis".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Begreppet Scandinavian loft är fortfarande inte helt klart. Även ett antal professionella designers tror att kombinationen av dessa motiv i en stil är motsägelsefull och inte särskilt bra . En annan synpunkt råder dock fortfarande. Ganska många dekoratörer lyckas använda det skandinaviska loftet kreativt och uppnå en utmärkt effekt. På 1950 -talet förgrenades loftet till två bäckar, en med en traditionell grov inställning, och den andra mer mysig och bekväm (det här blev grunden för det skandinaviska loftet).

Båda metoderna överlappar bokstavligen . I skandinavisk stil och på loftet finns det lika mycket ledigt utrymme, skiljeväggar utesluts, naturmaterial och pastellfärger används. Kombinationen av dessa alternativ var bara en tidsfråga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När de kombineras är kompositionen strikt organiserad, men samtidigt varm och mysig. Karakteristiska egenskaper kommer att vara:

  • väggdekoration med lätta material;
  • användning av trägolv;
  • visuell zonindelning med väggpaneler i trä;
  • icke-standardiserade belysningsanordningar;
  • mjuka bekväma soffor;
  • fåtöljer utan ramar;
  • ljusa dekorativa inneslutningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorationsmaterial

När man väljer material bör man inte bara styras av deras naturlighet, utan också av deras lakoniska utseende. De viktigaste strukturella elementen är gjorda av tegel och trä . Användning av grov metall och exponerad betong är tillåten i begränsade mängder. Anledningen är ganska klar - den motsvarar inte de mjukande anteckningarna i det skandinaviska tillvägagångssättet. Men du kan lägga till tyger med en grov konsistens.

Ett loftinspirerat hörn kan skapas med oavslutade röda tegelstenar och skarpa vita väggar . Måttlig användning av glas gör att interiören kan moderniseras något. Det kommer också att passa in i den skandinaviska delen av kompositionen.

För större harmoni rekommenderas att använda mer päls och keramiska element. Det nordeuropeiska tillvägagångssättet är också”vänligt” med natursten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Skandinavisk loftinspirerad interiör kan innehålla soffor och sängar gjorda av pallar. Förutom dessa möbler och ramlösa fåtöljer används ofta olika hyllor och stolar av en kreativ typ . I många fall är en äggstol också en ganska logisk lösning. Om ett matbord är placerat i rummet bör det ha en tung bordsskiva i trä. I alla fall betyder möbelns pretentiösa form inte dess låga funktionalitet - tvärtom är det på de praktiska egenskaperna som ökad uppmärksamhet kommer att behövas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Loft och skandinavisk stil är lika "vänliga" med panoramafönster som släpper in maximalt ljusinsläpp. Om det råder brist på naturlig belysning (till exempel när fönstren går ut till den skuggiga sidan) kan du använda flerspåriga ljuskronor, vägglampor och höghöjdslampor. Viktigt: varje armatur har en specifik roll i utformningen av rummet . Och du måste tänka noga på hur dess användning kommer att påverka hela kompositionen.

Taklampor och strålkastare hittar vägen in i sovrum och barnrum . Vägglampor är välkomna i gästområdet. Ibland, med rätt distribution, är det möjligt att klara sig ensam - en sådan lösning är nästan optimal. Strålkastare i retrostil används i kök. I korridorer kan användning av öppna vägglampor med glödlampor rekommenderas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för rumsdesign

Lägenheter i skandinavisk stil, liksom möblerade i ett lofts anda, är inte förknippade med designelement. Men även de mest allvarliga och strikta människor kan inte klara sig utan inredning. Det är ganska lämpligt att späda kompositionerna med ljusa vaser eller keramiska blomkrukor. I många fall blir en panel en bra lösning. Dessutom är det skandinaviska loftet ganska kompatibelt med kreativa läckerheter och extraordinära lösningar.

Bra idéer kan innefatta:

  • utrustning för barnkammaren bakom en glasvägg utan fönster;
  • stort öppet vardagsrum som huvudområde;
  • tilldelning av en tomt i sovrummet för en garderob;
  • att bygga ut badrummet med endast en ogenomskinlig glaspartition (detta är ett mycket djärvt beslut);
  • lägga ut hela golvet med polymerplattor;
  • monokroma färger i alla interiörer (med identiska eller olika färger i enskilda rum).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel på inredningen

Det är viktigt att titta närmare på denna lösning . Det rymliga och ljusa rummet är mycket väl mottaget. Det kontrasterande, ganska mörka golvet kommer att vara ett elegant tillskott till hela kompositionen. En blåaktig matta med vita inneslutningar är också ganska lämplig. Det är få människor som i grunden skulle avvisa en sådan komposition.

Bild
Bild

Ett alternativ visas på det här fotot . Dels vitt, delvis mörkt golv ser väldigt elegant ut. En mycket stor mängd ljus tillsattes medvetet till rummet, men en mörk tegelvägg i en nisch är ganska lämplig här.

Överflödet av dekorativa element passar perfekt in i hela miljön och skapar inte en känsla av visuell överbelastning. I allmänhet visade det sig vara ett ljust och elegant rum.

Rekommenderad: