Handtvättsläge I En Tvättmaskin: Vad Betyder Det? Vad är Skillnaden Med Delikatnaya? Hur Skiljer Sig”Handtvätt” Från Andra Lägen? Hur Lång Tid Tar Det?

Innehållsförteckning:

Handtvättsläge I En Tvättmaskin: Vad Betyder Det? Vad är Skillnaden Med Delikatnaya? Hur Skiljer Sig”Handtvätt” Från Andra Lägen? Hur Lång Tid Tar Det?
Handtvättsläge I En Tvättmaskin: Vad Betyder Det? Vad är Skillnaden Med Delikatnaya? Hur Skiljer Sig”Handtvätt” Från Andra Lägen? Hur Lång Tid Tar Det?
Anonim

Läget "Handtvätt" i tvättmaskiner är ett av de mest efterfrågade. Vilka saker och under vilka parametrar tvättar den bäst? Hur det skiljer sig från känslig tvätt och andra liknande lägen - vi har att göra med experter och tillverkare av tvättmaskiner av olika klasser.

Varför handtvätt?

En modern tvättmaskin har olika tvättlägen. Det finns tre huvudgrupper av sådana program, oavsett maskinens märke, dess funktionalitet och egenskaper. Det här är program som:

  • reglera processen beroende på typ av linne;
  • ekonomiprogram som avsevärt kan minska tiden, vattenförbrukningen respektive elförbrukningen reduceras avsevärt;
  • program med "hälsa" -funktionen - dessa inkluderar tvätt av sängkläder och kläder för personer med allergiska sjukdomar, desinfektion av saker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje alternativ är utformat för vissa typer av saker och tygets sammansättning (jeans, barn, sport, fritidskläder, saker av ull, siden, linne eller bomull), vilket innebär att när du väljer ett tvättläge måste detta tas i åtanke.

Manuell - refererar till det känsliga läget . Detta program skiljer sig något från andra alternativ genom att maskinens trumma roterar långsamt och exakt, vattenuppvärmningen överstiger inte 30-35 grader. Det finns ingen centrifugeringsfunktion i handtvättsläge.

Det låter dig tvätta försiktigt och noggrant saker och linne av tunna fina tyger (siden, naturlig ull, chiffong, satin, spets). Maskinen använder en liten mängd vatten, värmer upp det till ett varmt tillstånd, vilket gör att du kan bevara färgen på produkterna. Programmet är utformat på ett sådant sätt att man får effekten att tvätta för hand, men samtidigt sparar det betydligt hemmafruens tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

Läget "Handtvätt" har sina egna egenskaper som gör att du kan behålla färgen och formen på saker gjorda av känsliga tyger. Alla produkter som inte tål stark friktion, varmt vatten eller intensiv centrifugering måste rengöras för hand. Sådana saker på etiketten har ikonen "handtag i ett handfat", vilket indikerar att produkten endast ska tvättas för hand.

Men inte varje hemmafru har möjlighet och tid att tvätta för hand, därför har tillverkare i alla moderna automatiska tvättmaskiner tillhandahållit ett sådant funktionellt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaperna i "Handtvätt" -läget är att produkten inte går sönder under tvätten, inte tappar formen, inte ändrar färg. Detta läge har vissa funktioner och egenskaper:

  • vattentemperaturen är inte högre än 40 grader, oftast 30-35;
  • trumman gör ett minimum av varv, roterar långsamt och exakt;
  • det finns ingen "Spin" -funktion (i vissa modeller finns denna funktion, men snurrningen är mycket svag och känslig);
  • genomsnittlig vattenförbrukning i jämförelse med andra lägen;
  • tvättiden varar från 50 till 90 minuter (beroende på vilket program som tillverkaren ställt in).
Bild
Bild

För att få ett positivt resultat och inte förstöra saken behöver du:

  • lägg inte mer än 3 kg tvätt i trumman, då tvättas och sköljs produkterna bättre;
  • använd tvättpulver med tillsatser som mjukar upp tvättprocessen, tillsätt speciella flytande eller geliknande produkter för tunna, känsliga tyger - under tvätten vårdar sådana produkter noggrant fibrerna, innehåller inte aggressiva kemikalier i sin sammansättning, orsakar inte allergier;
  • vid kraftig kontaminering, använd förblötläggningsläget;
  • för att utesluta deformation av saker, deras sträckning, bristning av tygfibrer, är det bättre att använda speciella nätpåsar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer det sig från andra lägen?

Handtvätt är en känslig tvätt. Skiljer sig från andra genom att mindre tvätt kan tvättas åt gången, trumman roterar i en slowmotion-rytm, " Spin" -läget är helt frånvarande eller det är ett försiktigt snurr (i vissa modeller av automatmaskiner).

"Delikat tvätt" -läget ger en skonsam inställning till tyget och själva produkten, men trumhastigheten ökar något, mängden vatten som förbrukas är större än med en manuell, centrifugeringsfunktionen är helt avaktiverad eller växlar till en skonsamt läge. Detta är skillnaden mellan en handtvätt och en känslig tvätt. I handtvättsläget är processen att rengöra saker mer skonsam och mer exakt.

Bild
Bild

Alternativ

Du kan tvätta en sak av tunt tyg ordentligt på två sätt - i tvättmaskinen med ett lämpligt läge eller med egna händer. Ett bra alternativ är att blötlägga tvätten i ett mjukt pulver eller använda specialprodukter i form av en kräm eller gel. Välj sedan handtvättsläget, använd pulver och produkter med en mild effekt.

Om maskinen inte har ett handtvättsläge kan du använda det känsliga läget som ett alternativ . När det gäller deras funktionalitet är dessa lägen liknande och ger samma positiva effekt. När du tvättar silkeprodukter kan du välja "Silk" -läget, saker som är gjorda av naturlig ull - "Ull" -läget, många maskiner erbjuder "Gentle wash" -läget, du kan också välja det som ett alternativ till hand- eller känslig tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Expertråd

Så att saker gjorda av känsliga tyger behåller sitt utseende under lång tid, inte sträcker sig, inte rivs under rengöringen, Tvättmaskinsexperter rekommenderar följande :

  • det rekommenderas inte att tvätta produkter i en automatisk maskin för vilken ett sådant program är kontraindicerat (det finns ett tecken på etiketten "tvätta endast för hand");
  • välj noggrant lägena, med hänsyn till processens varaktighet i tid, den maximala uppvärmningen av vattnet, trummans rotationens intensitet;
  • det är bättre att tvätta saker gjorda av tyg med paljetter, pärlor, dekorerade med broderi från pärlor med egna händer - sådana produkter, även med den mest skonsamma och känsliga hanteringen i maskinen, kan lätt förlora sitt utseende och pärlorna kan komma av;
  • välj rätt tvättmedel och ytterligare specialprodukter för rengöring av produkten;
  • använd tygbalsam (det ger produkten en behaglig doft, gör saken mjuk och känslig vid beröring, tar bort statisk elektricitet, tar bort veck, gör det lättare att stryka);
  • processen att rengöra produkten från förorening i tid bör vara minimal (långvarig rotation av produkter i trumman kan påverka deras utseende negativt);
  • ladda tvättmaskinen korrekt (du behöver inte lägga mer vikt i trumman än vad som tillhandahålls av maskinens tekniska egenskaper).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd dessa enkla regler för att hålla saker attraktiva under en lång tid och glädja dig med deras renhet och friskhet.

Rekommenderad: