Direktkörning I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vilket är Bättre: Bälte Eller Rak? Vad är Direct Motor Drive System? För- Och Nackdelar Med Direkta Bilar

Innehållsförteckning:

Video: Direktkörning I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vilket är Bättre: Bälte Eller Rak? Vad är Direct Motor Drive System? För- Och Nackdelar Med Direkta Bilar

Video: Direktkörning I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vilket är Bättre: Bälte Eller Rak? Vad är Direct Motor Drive System? För- Och Nackdelar Med Direkta Bilar
Video: Bosch Eco Silence Drive Motor vs. LG Direct Drive Motor 2024, Maj
Direktkörning I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vilket är Bättre: Bälte Eller Rak? Vad är Direct Motor Drive System? För- Och Nackdelar Med Direkta Bilar
Direktkörning I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vilket är Bättre: Bälte Eller Rak? Vad är Direct Motor Drive System? För- Och Nackdelar Med Direkta Bilar
Anonim

Att välja en pålitlig och högkvalitativ tvättmaskin är inte en lätt uppgift. Att hitta den perfekta modellen är svårt på grund av det enorma och ständigt växande utbudet av multifunktionella enheter av olika typer. När du väljer den perfekta maskinen måste du ta hänsyn till dess tekniska egenskaper och designfunktioner. Det är viktigt att veta om tekniken fungerar från ett bälte eller direktdrivning. I den här artikeln kommer vi att prata om det andra alternativet och ta reda på vad det är för och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens funktioner

Numera finns automatiska tvättmaskiner i ett stort sortiment. Varje konsument har möjlighet att välja den perfekta modellen för sig själv med alla nödvändiga funktioner och konfigurationer . Enheter med en direktdriven motor är mycket populära idag.

Direktdrivning innebär direkt anslutning av rotorn till trumaxeln. Det finns inget bältessystem i en sådan anordning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Istället tillhandahålls en speciell koppling. Det finns inga borstar på motorns yta i sådana tvättmaskiner, eftersom de i detta fall inte är nödvändiga.

Denna teknik kallas Direst drive . Detta namn ges eftersom invertermotorn är ansvarig för tankens rotation och hastigheten ställs in av elektromagnetiska vågor från styrkortet. Belägen under luckan "läser" motorn vikten på alla föremål som laddats för tvätt och justerar automatiskt de optimala effektindikatorerna.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Direktkörning i moderna tvättmaskiner är det mest att föredra. Sådana system är efterfrågade, konsumenter väljer dem oftare än bälte. Det är inget överraskande i populariteten för den direkta enheten i hushållsapparater, eftersom den har många fördelar. Låt oss bekanta oss med dem.

  • En av de främsta fördelarna med en direktdrivning är frånvaron av ett stort antal små delar som snabbt misslyckas. Bältsorter kan inte skryta med en sådan funktion.
  • Direktdrivna maskiner går tyst utan att irritera hushållsmedlemmar. Allt som kan höras från en sådan teknik är det lätta prasslet av saker som snurrar i trumman. Bältemodeller fungerar däremot vanligtvis högt och med starka vibrationer.
  • Tvättmaskiner med direktdrivning är mycket hållbara. På grund av detta är trummans arbete i enheten mer balanserat och av hög kvalitet.
  • Under drift vibrerar direktdrivna maskiner väldigt lite. Denna positiva effekt uppnås på grund av enhetens högkvalitativa balans och stabilitet. Under dessa förhållanden sträcker det sig bättre och blir av med smuts.
  • Motorn i sådana hushållsapparater behöver inte rengöras, smörjas och repareras regelbundet, och det är inte nödvändigt att ringa professionella reparatörer eller besöka företaget som tillverkade enheten.
  • I automatiskt läge är det möjligt att bestämma nivån på trumlasten och vikten på tvätten som placeras inuti. Detta hjälper till att välja de ideala effektvärdena och den nödvändiga volymen vatten för att undvika onödigt slöseri.
  • Direktdrivna bilar är kompakta i storlek i kombination med bra lagringskapacitet. I deras design finns det inga remmar, ingen borste, ingen remskiva, vilket gör det möjligt att expandera trumman samtidigt som kroppsbasen reduceras.
  • Direktdriven utrustning köps ofta med 10 års motorgaranti. Naturligtvis, förutom motorn, finns det många andra viktiga detaljer i designen av tvättmaskiner, så detta plus kan betraktas som kontroversiellt.
  • Direktdrivna klippare har vanligtvis en accelererad tvätt. Cykeln här kan rulla mycket snabbare på grund av driften av motorn av växelriktartyp.
  • När du använder tvättmaskiner med direktdrivning kan du avsevärt spara på energikostnaderna. Denna fördel uppnås på grund av eliminering av vissa element från rotationskedjan och möjligheten till automatisk styrning av erforderlig effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tvättmaskiner utrustade med direktdrivning har inte bara fördelar utan också nackdelar. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

  • Sådana enheter är dyrare än bälteskopior. Detta gäller både tvättmaskinen själv och dess reservdelar.
  • Denna teknik kännetecknas av beroende av oavbruten elektricitet. Invertermotorn styrs av elektroniska system som är mycket sårbara för spänningsstötar. Det är lämpligt för användare att försäkra sig och ansluta en speciell stabilisator till enheterna.
  • Dessa tvättmaskiner har ofta en oljetätning. Med direktöverföring befinner sig motorn under tanken, och om oljetätningen inte byts ut i tid uppstår läckor ofta. Vatten som kommer in i motorn leder till allvarliga fel, upp till fullständig utbrändhet. Vanligtvis täcker garantin inte sådana skador, och användarna måste själva betala för de dyra reparationerna av hushållsapparater.
  • I direktdrivna maskiner slits lagren mycket snabbare. Utan remskiva och rem, faller absolut all last från den roterande trumman på lagren i omedelbar närhet. Detta ökar deras radering, varför dessa delar ofta måste bytas ut mot nya.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en tvättmaskin med direktdrivning måste du överväga alla dess fördelar och nackdelar.

Genom att veta om dem kommer en person att kunna använda tekniken korrekt och vara mer uppmärksam på sårbara delar.

Bild
Bild

Skillnader från remdrivning

Tvättmaskiner som har en direktdrift eller ett speciellt bälte har många skillnader. Låt oss fokusera på huvudpunkterna.

  • Direktdrivningen har en direkt anslutning mellan rotorn och trumaxeln. När det gäller bandprover ansluter remmen remskivan på tanken och motorn, på grund av vilken trumman roterar och stannar.
  • Motorn i modeller med direktdrivning är placerad under tanken och leder till stark friktion av angränsande delar - lager. I bälteversioner används speciella borstar, som är utformade för att jämna ut friktion, samt begränsa överföringen av ström.
  • Skillnaden mellan rem- och direktdrivmodeller ligger i priset. De första alternativen är vanligtvis billigare än de andra.
  • Tvättmaskiner med direktkörning tenderar att vara rymligare. Men bältexemplaren kan inte skryta med detta, eftersom det i utrymmet är utformat mycket utrymme för installation av borstar, remmar och remskiva.
  • Bälttvättmaskinmodeller går vanligtvis ganska högt och genererar starka vibrationer. Direktdrivenheter har inte detta problem.
  • I maskiner med direktdrivning installeras kraftfullare motorer jämfört med enheter som inte är drivna.
  • Bältefria mönster är mer stabila, så direktdrivna modeller är mer balanserade än bältesfria mönster.
  • Att reparera en remmaskin är alltid billigare än att reparera moderna kopior med en direktdriven enhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Både direktdriven teknik och remdrivna fordon har sina styrkor och svagheter. Varje köpare bestämmer själv vilket alternativ som passar honom bäst.

Subtletter av reparation

Det händer så att trumman inte snurrar i maskiner med direktdrivning. Ett liknande problem kan uppstå av följande skäl:

  • sensorn är ur funktion;
  • felet ligger i kontrollmodulen eller motorn i maskinen;
  • trumlagret är slitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lagret kan ersättas oberoende av ett nytt som passar en specifik enhetsmodell . Om vi pratar om mer komplexa systemstopp eller problem med motorn, är det bättre att överlåta reparationen av enheten till specialister. På enheter med en direktdriven enhet kan centrifugering sluta fungera. Detta händer på grund av en avbrott i sensorn eller motorn, problem med kontrollmodulen. En enkel användare själv är osannolikt att kunna eliminera sådana problem, så en resa till tjänsten är oundviklig.

Om centrifugeringen inte sker på grund av en överbelastning av tanken är det tillräckligt att ta bort onödiga saker. Eller rapportera om det finns för få av dem i trumman.

Bild
Bild
Bild
Bild

I händelse av något fel signalerar automatiska direktdrivna maskiner vanligtvis detta på en informativ display. Så att användaren kan ta reda på exakt vad problemet är, vilka åtgärder som bör vidtas. Du bör inte reparera sådan utrustning själv om du inte förstår någonting om enheten och maskinen fortfarande har garanti . I sådana fall måste du besöka ett servicecenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärken

Kvalitetsmaskiner med direktdrivning tillverkas av sådana välkända märken

LG . Producerar utmärkta maskiner med elektronisk styrning, ekonomiskt vatten och energiförbrukning. Utrustningen är av hög kvalitet och hållbar, utrustad med ett stort antal nödvändiga lägen och program.

Bild
Bild

Samsung . Detta varumärke erbjuder slitstarka och praktiska enheter med attraktiv design, stor tankkapacitet och hög säkerhetsnivå.

Bild
Bild

Bosch . Producerar högkvalitativa direktdrivna maskiner med förbättrad funktionell "fyllning", bra spinnkraft, ekonomiskt vatten och energiförbrukning. Utrustningen kan inte bara ha stora, utan också kompakta dimensioner.

Rekommenderad: