Wi-Fi Direct På TV: Hur Ansluter Jag Telefonen Till TV Via Wi-Fi Direct? Hur Man Använder? Wi -Fi Direct -stöd - Vad är Det?

Innehållsförteckning:

Video: Wi-Fi Direct På TV: Hur Ansluter Jag Telefonen Till TV Via Wi-Fi Direct? Hur Man Använder? Wi -Fi Direct -stöd - Vad är Det?

Video: Wi-Fi Direct På TV: Hur Ansluter Jag Telefonen Till TV Via Wi-Fi Direct? Hur Man Använder? Wi -Fi Direct -stöd - Vad är Det?
Video: How To Connect A Broken Laptop Screen To A TV ( With Broken Display Correct Setting) 2024, April
Wi-Fi Direct På TV: Hur Ansluter Jag Telefonen Till TV Via Wi-Fi Direct? Hur Man Använder? Wi -Fi Direct -stöd - Vad är Det?
Wi-Fi Direct På TV: Hur Ansluter Jag Telefonen Till TV Via Wi-Fi Direct? Hur Man Använder? Wi -Fi Direct -stöd - Vad är Det?
Anonim

Med utvecklingen av avancerad teknik skapas fler och mer moderniserade enheter, som kännetecknas av bekvämlighet, praktiska egenskaper och stora möjligheter i jämförelse med föråldrade modeller. I den här artikeln kommer vi att prata om vad Wi-Fi Direct-stöd är på de senaste TV-apparaterna och hur man använder det.

Vad det är

Översatt från engelska betyder Wi-Fi Direct "direkt Wi-Fi", mer exakt, det är en trådlös dataöverföringsstandard där sändnings- och mottagningsanordningar kommer i direkt kontakt med varandra, utan inblandning av routrar.

Med denna teknik kan du strömma mediefiler från din Android-smartphone till en Wi-Fi Direct TV.

Bild
Bild

Således blir det väldigt bekvämt att se foton och videor på en bred skärm, till exempel direkt efter en fest med vänner eller en söndagsutflykt. Och även med Wi-Fi Direct-teknik kan du styra din TV via din smartphone.

Wi-Fi Direct-tekniken utvecklades 2010 specifikt för att ha fjärråtkomst till enheter, sömlöst överföra data från smartphone till smartphone, dator, surfplatta eller TV . Och även med Wi-Fi Direct-stöd det är möjligt att ansluta till skrivare och multifunktionella enheter.

Denna teknik fungerar genom en Wi-Fi-modul, som finns på alla moderna smartphones. Om du behöver ansluta till en annan enhet, till exempel till en TV, sätter du den helt enkelt i routarläge och sedan upptäcker din smartphone enheter med Wi-Fi Direct-stöd och bildar ett trådlöst nätverk med dem. Denna teknik fungerar i samma frekvensområde som den vanliga hemroutern, det vill säga inom 2,4-5 GHz.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämfört med Bluetooth har Wi-Fi Direct-tekniken ett antal fördelar:

  • tvåvägs dataöverföring - dina enheter kan fungera både som sändare och som mottagare av filer;
  • högre hastighet datautbyte;
  • möjligheten att söka efter enheter med stöd för Wi-Fi Direct-funktionen i kombination med möjligheten att skicka mediedata;
  • själva instrumenten blir mer kompakt, lättare, lättare att använda och dessutom billigare .

En obehaglig egenskap hos denna teknik är emellertid osäkerheten hos enheter i processen för utbyte av filer, det vill säga när denna funktion är ansluten begärs inte ett lösenord, som vid aktivering av en åtkomstpunkt. En annan nackdel är den ganska höga strömförbrukningen: när den används i routermodus laddas smarttelefonen snabbt ur.

Bild
Bild
Bild
Bild

På den första punkten kan det hävdas att även om överföring av data från en enhet till en annan går utan kryptering, överförs vanligtvis filer som inte har stor sekretess, till exempel fotografier och filmer, och dessutom är detta en ganska kort -periodens process. Men även i det här fallet skulle ingen vilja att någon utifrån skulle ansluta till dina personuppgifter, så produktutvecklarna implementerar en krypteringsmetod med WPA-2-metoden. När det gäller den andra negativa punkten angående den höga strömförbrukningen för enheter som använder Wi-Fi Direct-teknik, då nyligen har nya energisparande lägen utvecklats specifikt för sådana enheter.

Bild
Bild

Så här ansluter du telefonen till din TV

Wi-Fi Direct-tekniken fungerar inte bara med Android-operativsystemet, utan också med iOS- och Windows-plattformarna . Innan du ansluter enheter till samma trådlösa nätverk måste du dock se till att din smartphone och TV har detta alternativ. Denna standard finns på nästan alla moderna TV-apparater av så välkända märken som Samsung, LG, Philips och andra. Smarttelefonen i det här fallet kommer att fungera som en åtkomstpunkt . Vanligtvis har olika modeller av smartphones olika versioner av Android, men principen för att ansluta Wi-Fi Direct-funktionen skiljer sig inte mycket från olika enheter.

För att aktivera Wi-Fi Direct på TV: n, först med fjärrkontrollen, gå in i inställningsmenyn och leta efter namnet "Wi-Fi Direct", som vanligtvis finns i underavsnittet "Nätverk" eller "Wi-Fi ". Vi klickar på det här namnet, vi väntar på att TV: n ska hitta tillgängliga enheter med samma funktion.

Bild
Bild

Vi slår på vår smartphone. Klicka på växeln och ange Wi-Fi-inställningarna, som vanligtvis finns i avsnittet relaterat till Internet eller nätverk. Slå på det trådlösa nätverket om det inte är anslutet och slå sedan på Wi-Fi. Klicka på Wi-Fi Direct längst ned i listan som visas. Alternativt kan detta alternativ döljas i avsnittet "Ytterligare funktioner".

Efter att du har anslutit Wi-Fi Direct upptäcker din smartphone din TV, klicka på dess namn. Efter det tittar vi lugnt på bilder eller videor på TV -skärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder

För att visa bilden på TV -skärmen, Båda enheterna måste ha Wi-Fi Direct aktiverat … Öppna filhanteraren på din smartphone, gå till galleriet där dina bilder och foton lagras. Klicka på önskad fil, i ytterligare alternativ, leta efter funktionen "Skicka". Välj önskat filöverföringsalternativ, varefter det skickas till den andra anslutna enheten. Du kan följa dataöverföringsprocessen genom att sänka den övre gardinen på din smartphone.

Företaget WECA, som utvecklat Wi-Fi Direct-tekniken, fortsätter att förbättra sin produkt, i samband med vilka nya modeller av prylar kommer att utföra trådlös dataöverföring i ett ännu snabbare och mer bekvämt läge.

Rekommenderad: