Öppen Terrass: Vad Det är Och Hur Det Skiljer Sig, Vad är Skillnaden Och Skillnaderna Från En Veranda, Placering På Taket Av Ett Privat Hus

Innehållsförteckning:

Video: Öppen Terrass: Vad Det är Och Hur Det Skiljer Sig, Vad är Skillnaden Och Skillnaderna Från En Veranda, Placering På Taket Av Ett Privat Hus

Video: Öppen Terrass: Vad Det är Och Hur Det Skiljer Sig, Vad är Skillnaden Och Skillnaderna Från En Veranda, Placering På Taket Av Ett Privat Hus
Video: Vad är de större skillnaderna mellan IFRS och K3 2024, April
Öppen Terrass: Vad Det är Och Hur Det Skiljer Sig, Vad är Skillnaden Och Skillnaderna Från En Veranda, Placering På Taket Av Ett Privat Hus
Öppen Terrass: Vad Det är Och Hur Det Skiljer Sig, Vad är Skillnaden Och Skillnaderna Från En Veranda, Placering På Taket Av Ett Privat Hus
Anonim

Terrassen ligger vanligtvis utanför byggnaden på marken, men ibland kan den ha en extra bas. Från franska "terrasse" översätts med "lekplats", är detta den mest exakta definitionen. Den är installerad på speciella stöd och har alltid ett staket.

Med andra ord är en terrass ett öppet område för avkoppling, beläget på marken eller en extra bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Terrassen fungerar som en övergång mellan huset och gården. Öppna tillägg kom till vårt land relativt nyligen, men varje år blir de mer och mer populära. Terrasser är utformade för avkoppling under den varma årstiden, därför är sådana platser särskilt relevanta i de södra regionerna, där det är varmt nästan året runt.

Avsaknaden av arkitektoniska normer för antalet uthus nära huset gör att du kan bygga flera strukturer - allt beror bara på fantasi. Den stora fördelen med terrassen är dess relativt låga kostnad och okomplicerade byggprocess.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader från verandan

Många tror felaktigt att en veranda och en terrass är samma sak. Ändå skiljer sig en byggnad från en annan. Det enda de har gemensamt är att båda är valfria. Det finns dock många skillnader mellan dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till att börja med bör det noteras att verandan är en del av hela strukturen, eftersom den har en grund med sig . Det kan byggas samtidigt som hela huset eller läggas till senare. Översatt från persiska betyder "veranda" "galleri". Du kan verkligen få en viss likhet mellan dem: verandan har ett stort område, ett tak, väggar och många stora fönster.

Konstruktionen av verandan planeras även under utvecklingen av hela husets layout, eftersom det måste överenskommas i dokumenten med byggnadsplanen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största skillnaden mellan verandan och terrassen är att verandan är inglasad och kan användas under den kalla årstiden.

Huvudproblemet under konstruktionen är grunden: på grund av den enorma skillnaden i verandaens och husets vikt kommer de att ha olika grad av krympning. För att lösa detta problem läggs grunden på verandan under huvudbyggnadens grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och utföranden

Terrasser kan vara:

Öppen

Öppna terrasser för ett radhus är sommarbilagor, eftersom de inte har någon grund. De kan vara med eller utan baldakin. Användningen är begränsad till endast varmt väder. Men i regionerna i södra landet kan sådana förlängningar drivas nästan året runt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd

Denna typ har nödvändigtvis ett tak och huvudväggar. Ofta är dessa terrasser med balkong utrustade med ett ventilations- och / eller värmesystem. På grund av dessa faktorer kan en sådan förlängning användas när som helst på året. I vissa fall kan sådana terrasser till och med användas som bostad, bara sådana projekt måste förberedas mer noggrant.

Universell

Denna typ kombinerar alla fördelar med öppna och stängda terrasser på grund av det faktum att du kan ta bort fönster och dörrar med dubbelglas, samt ta bort taket, vilket gör den stängda versionen öppen. En sådan terrass har nödvändigtvis en grund, vilket möjliggör ett ventilations- och / eller värmesystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

De kan också skilja sig åt i andra egenskaper . Till exempel närvaron av ett staket, ett öppet eller stängt tak, flera nivåer, närvaron eller frånvaron av ventilations- eller värmesystem, plats och form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takanordning

Moderna tillbyggnader kan placeras inte bara på marken, utan även på taket på byggnaden. Dessutom är de installerade på både plana och sluttande tak. En fullfjädrad plattform kan installeras på ett plant tak, men endast en liten vindterrass är lämplig för ett sluttande tak.

Terrasser kan installeras inte bara på taket på bostadshus, utan också på ytterligare uthus (till exempel ett garage).

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du börjar bygga måste du bestämma dig för webbplatsens huvuddetaljer:

Fäktning

Av säkerhetsskäl krävs närvaro av en parapet. Det måste vara hållbart och pålitligt.

Olika material kan användas för att skapa det:

  • För privata hus med klassisk design är trästaket perfekt.
  • Smidda staket kommer att ge huset soliditet och hålla i mer än ett år. Nackdelen med sådana brystningar är att de är ganska dyra.
  • För byggnader i modern stil är staket av stål eller aluminium lämpligt. En sådan parapet passar perfekt med polykarbonat eller glas.
  • För större tillförlitlighet är parapets ofta gjorda av betong eller tegel. Detta alternativ är lämpligt för tegel- eller betongblockhus.

Under alla omständigheter är det absolut nödvändigt att följa byggreglerna när du installerar staketet. Till exempel måste staketets höjd vara minst en meter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

I princip har takterrassen i byggnaden en baldakin. Det kan placeras över hela området, eller göra ett separat område med en baldakin. Den enklaste lösningen skulle vara att välja en speciell rullkåpa, som vid behov kan rullas ihop eller fällas ut. Glidmarkiser blir också populära. Vissa modeller är gjorda av glas eller polykarbonat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

När du utformar en takterrass med jacuzzi måste du komma ihåg att golvet samtidigt fungerar som ett tak. Det måste skydda lokalerna från nederbörd. För att göra detta bör golvbeläggningen ha en liten lutning (enligt normerna, ungefär en till två grader). Lutningen kan göras till takets kant, eller så kan du göra ett vattenintag i mitten och ta ut stormavloppet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I grund och botten är platta tak av armerade betongplattor. I det här fallet kan du göra en sluttning med olika byggmaterial. För att göra detta, använd en betongbeläggning eller expanderad lera.

Själva beläggningen kan vara gjord av kakel, linoleum eller golvbrädor . Den senare kan endast användas om platsen är utrustad med en kapell. För en öppen viloplats är det bättre att använda en speciell terrassbräda, som kan skydda golvet mot nederbörd och sol exponering.

När du väljer en kakel är det värt att stanna vid den grova versionen, eftersom det är mycket lätt att glida på en slät, vilket är extremt farligt på taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mineralull används vanligtvis för värmeisolering av golvet (det vill säga taket). Det är nödvändigt att lägga materialet i 2 lager, så att sömmarna i de nedre och övre skikten inte sammanfaller. Mineralullsplattor måste staplas mycket tätt mot varandra.

Du kan också använda expanderad polystyren. I detta fall måste sömmarna fyllas med polyuretanskum eller limmas med tejp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsexempel

Att dekorera med blommor hjälper till att göra terrassen färgglad och livlig. Du kan dekorera viloplatsen med krukväxter, eller så kan du plantera vintergröna buskar runt. En blommig kant kommer att vara en utmärkt ram. Thuja planterad i rad hjälper inte bara att dekorera landskapet, utan också skapa skydd mot vinden. Denna finish är mycket vacker.

Bild
Bild
Bild
Bild

För utomhusområden finns särskilda trädgårdsmöbler till salu. Det är motståndskraftigt mot sol och väder. Om du utrustar terrassen med vanliga möbler, kommer sådana möbler inte att hålla länge på grund av att de inte är avsedda för utomhusförhållanden. För dem som planerar att använda terrassen sällan finns det hopfällbara möbler som vid behov kan tas ut och fällas ut. För frekventa sammankomster i öppna områden är korgmöbler idealiska. Detta är ett idealiskt värde för pengarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra tulles hjälper till att ge lätthet och luftighet till det inre av terrassen. De kan tillverkas av lätt chiffong eller tunga textilier - allt beror på fantasin. De kan bindas i bullar eller lös, beroende på preferens eller humör. Genom att ändra tyllens färg kan du också helt ändra stilen på terrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den traditionella stilen kallas också stugstil . Denna design kännetecknas av elegans och pedanteri. Ett sådant utrymme kommer att vara reserverat och allvarligt. I grund och botten används den traditionella stilen i utomhusområden som endast används under de varmare månaderna. I denna inredning används endast varma färger och pastellfärger, mahogny och ceder. Väggar kan dekoreras med målningar och fotografier, som är arrangerade symmetriskt. Gardiner bör väljas bland tunga tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna stilen är baserad på minimalistiska element. Enkelhet i möbler och dekorativa element välkomnas. Huvudregeln är att ju enklare desto bättre. Det är värt att överge användningen av föremål som inte har någon praktisk nytta. Kännetecken för denna stil är tydliga raka linjer och ovanliga färgkombinationer. Från material är det värt att välja metall, sten och plast.

Popkonst är utmärkt för att dekorera en lekplatsterrass , eftersom det kännetecknas av ovanliga färgkombinationer. Dekorativa föremål kan vara mjuka leksaker, ljusa föremål, lampor, speglar, affischer, målningar, graffiti och liknande. Alla detaljer i popkonststilen existerar separat från varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar en terrass i engelsk stil bör tyngdpunkten ligga på korgmöbler och stora kuddar. Det kan beskrivas som aristokratiskt, diskret och elegant. Huvudskillnaden ligger i de många mjuka och omfattande kuddarna på fåtöljer, soffor och stolar. I en sådan miljö kan du inte klara dig utan en gungstol. En öppen spis kan installeras på terrassen, och interiören kan kompletteras med olika figurer, statyetter, blommor i krukor, träbänkar och bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Medelhavsdesign används främst i små områden och är fylld med nyanser av vitt och blått för att visuellt utöka ett litet utrymme. För denna design kan du använda glas, naturligt trä, plast, lera och keramik. Dessutom kommer en öppen spis i klassisk stil att passa in i rummets medelhavsdesign. Olika mönster på möbler och dekorativa föremål kompletterar denna terrass perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rustik dekoration används ofta för utomhusområden. Denna design görs bäst av naturligt trä, kompletterat med levande växter i blomkrukor. Du kan också använda naturstenartiklar, stora byråer, hantverk, ett överflöd av textilier (gardiner, handdukar, filtar, dukar). Den rustika stilen skapar en varm och välkomnande atmosfär.

För att terrassen ska matcha ekostilen krävs mycket ledigt utrymme, men som kommer att utsättas för solljus. Det ska inte vara mycket möbler och röriga områden. På kvällen kommer lysrör och LED -belysning att se bra ut. Färgerna ska vara ljusa och naturliga. Färska blommor passar bra här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glamorös stil präglar lyx och extravagans . Den ska endast användas på mycket rymliga terrasser. För design av ett litet område är det bättre att välja ett annat designalternativ. Glamour kännetecknas av blanka metallföremål, mjuka kuddar i ljusa omslag, ett stort överflöd av kristaller och dyra föremål, ljus, tavlor eller fotografier, samt strass, pälsar, fjädrar och äkta läderprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en sådan inredning bör du välja dyra material. Det viktigaste är att inte överdriva det med färgschemat. För att få rummet att se harmoniskt ut bör du bestämma huvudskärmen och använda resten av färgerna som ett tillägg till det. Du bör veta att denna design endast används på slutna terrasser. Golvbeläggningar väljs huvudsakligen i mörka färger.

Rekommenderad: