Förklädesstilar För Köket (53 Bilder): Provence, Lapptäcke, Loft Och Klassiker. Har En Elegant Design Med Kakel Och Textilelement

Innehållsförteckning:

Video: Förklädesstilar För Köket (53 Bilder): Provence, Lapptäcke, Loft Och Klassiker. Har En Elegant Design Med Kakel Och Textilelement

Video: Förklädesstilar För Köket (53 Bilder): Provence, Lapptäcke, Loft Och Klassiker. Har En Elegant Design Med Kakel Och Textilelement
Video: Bygga hus - Del 56 - Foga kakel i köket 2024, April
Förklädesstilar För Köket (53 Bilder): Provence, Lapptäcke, Loft Och Klassiker. Har En Elegant Design Med Kakel Och Textilelement
Förklädesstilar För Köket (53 Bilder): Provence, Lapptäcke, Loft Och Klassiker. Har En Elegant Design Med Kakel Och Textilelement
Anonim

Interiören i det moderna köket slår in i en mängd olika stilar. Genom att välja den eller den lösningen kan du skapa en speciell atmosfär i rummet. Ett av nyckelelementen i köksdesign är förklädet. Materialet i denna artikel kommer att berätta hur du väljer hans stil.

Bild
Bild

Typer av material

Mångfalden av stilistiska möjligheter för design av köksförkläden förklaras av det rika materialvalet för deras tillverkning. Om det tidigare främst var väggplattor, har utbudet av alternativ idag ökat. Du kan köpa eller beställa en produkt enligt specifika parametrar. I det här fallet kan tillverkningsmaterialet inte bara vara kakel, utan också stål, mosaik, MDF -paneler, natur- och konststen, glas, trä och plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje material kännetecknas av sina egna egenskaper som bestämmer dess hållbarhet och praktiska egenskaper . Till exempel är plattor mer praktiska än plastpaneler och MDF -förkläden. Det exfolierar inte, är inte rädd för höga temperaturer och är resistent mot fukt och svamp. Stenen är ganska tung, men detta uppvägs av dess estetiska dragningskraft och hållbarhet.

Bild
Bild

Glasprodukter är bra för sin estetik och förmågan att få ljus i rummet . Dessutom tillhandahåller de imitation av olika material (trä, sten, marmor, textilstrukturer). Mosaik kan användas för att lägga ut kompositioner i form av paneler, eller de kan användas för gränser.

Du bör dock inte helt lägga förklädet med dem: det krossar rummet och ser särskilt dåligt ut i ett litet kök. Trä ser bra ut i en ekologisk och modern design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Valet av rätt nyans för ett köksförkläde beror på kökets specifika stil och färgschema. Rumsbelysningen spelar också en viktig roll. Till exempel, om köket är mörkt och dess fönster vetter mot norra sidan, är det att föredra att dekorera det med ett ljust förkläde. Detta kommer visuellt att utöka det användbara området och lägga till en ljuspunkt i interiören. Om köket är badat i solsken har du råd att välja ljusa färger på förklädet.

Bild
Bild

Det finns inga hårda begränsningar för valet av nyanser idag. Valet måste dock följa estetikens ramar: hårda och sura toner på en undermedveten nivå orsakar obehag. Det kommer att vara svårt att vara i ett sådant kök, så du bör undvika att inkludera dem i den inre kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dekorera hennes utrymme med ett förkläde i beige, vita, ljusgrå och träiga färger . Dessutom ser en kombination av turkosa toner med beige och grå kontrast bra ut på köksväggen. Du kan också välja färger med en kombination av vitt och vin, vitt och silvergrått, beige och grått, kärr och beige. Det kan finnas många alternativ, medan tonerna som valts för köksförklädet ska vara i harmoni med nyanser av befintliga möbler, uppsättningar, lampor eller tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förklädet ser vackert ut under Gzhel, gjord i vitblå och vitblå toner. Inte mindre ädel är kombinationen av stål med kärr och gråbeige. Det är också viktigt att använda förkläden i köksdesign, gjorda i kontrast till brons med mjölk och gråsvart, senap med guld och beige, persika med kärr eller silver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vägbeskrivning

Idag väljs ett förkläde utifrån en specifik stilistisk idé. Grunden för stiftelserna är den valda stilen på inredningen.

Provence

Kökförklädet i Provence -stil kännetecknas av viss originalitet och samtidigt lätthet. Användningen av ljusa nyanser av färgpaletten uppmuntras här, inklusive elfenben och blekt persika. Förklädets yta kan vara matt slät eller något skrymmande. Prioriteten är enkelhet och kortfattad, keramiska plattor av liten storlek skulle vara ett idealiskt alternativ. Det är bättre att välja läggning med en skiftning, att använda rektangulära formar är att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Patchwork

Idag anses patchwork vara en stil som skickligt använder patchwork dekoration av rymden. Ett förkläde i denna stil kan vara tillverkat av olika material. Detta är först och främst kakel, som kan vara mycket olika, dekorerad med olika prydnader i kontrasterande nyanser. Dessutom kan du använda glasskinn, samt MDF -paneler med fotoutskrift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Avsiktlig elakhet och flammande kommunikation är välkommen här. Brickan ska stödja illusionen av en industriell anläggning, och därför bör installationen och själva materialet vara så enkelt som möjligt. Till exempel kan du lägga ut ett förkläde i en smal remsa med vita fyrkantiga element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inget behov av pretentiöshet och utsmyckning: i loftstil tilldelas denna roll oförskämda element, rör och annan kommunikation. Ett metallförkläde ser verkligt ut i utformningen av ett loftkök. Dessutom kan dess höjd nå taket, om det behövs för designkonceptet. Du kan också göra ett förkläde av sten eller trä och tegel.

Skandinavisk stil

Denna stil kräver luft, och därför bör du inte överbelasta förklädet med ett komplext tryck. För att skapa illusionen av rymlighet och lätthet måste du visa genom panelens bakgrund. I designen måste du använda lugna nyanser och enkla ornament. Med tanke på att huvudtonerna i interiören kommer att vara vita, ljusgrå och beige, måste du välja ett förkläde som sticker ut mot den allmänna bakgrunden och ser harmoniskt ut i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Den klassiska trenden är krävande för varje liten sak och måste visa palatsets högtidlighet. Med tanke på att handtagen på köksuppsättningen kommer att vara guld (silver) och utsmyckade, måste ett förkläde för ett klassiskt kök matcha möbeltillbehören. Prioriteten är ljusa färger, guldkanter, ränder med monogram. Ett glasförkläde med en panel dekorerad med en lättnadskant kommer att se bra ut här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

För denna stil är demonstrationen av moderna material och framstegsrelevanta relevanta. Det är därför plastpaneler kommer att vara det mest efterfrågade materialet här. Materialets struktur ska vara blank, eventuellt satin. Användning av glasskinn och träskivor är också lämpligt här. Det är viktigt att visa modernitet och teknikens prestationer, därför kommer förkläden med fototryck, såväl som tapeter eller textilier under glas att vara relevanta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orientalisk

Denna stil behöver, som ingen annan, använda textilier. Detta kan realiseras genom plattor, mönster är ett aktivt element här. Du kan kombinera kakel med formar för textilier, vilket avgränsar utrymmet i spisen och diskbänken. Det är på grund av det aktiva mönstret som du kan bygga karaktären av interiören i hela köket. Du måste välja ritningar med hänsyn till tillgängliga tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Marockansk

Huvudhemligheten med den harmoniska placeringen av ett sådant förkläde i kökets inre är sammanträffandet av en av prydnadens nyanser med färgen på detaljerna i de befintliga möblerna. För resten kan du till exempel experimentera med att välja en kakel med ett tryck för att zonera en spis eller handfat och dekorera resten av förklädet med vanliga dies. Dekorerade plattor kan kombineras med sten, som dekorerar avsatser på väggen på vilken förklädet ligger med det andra materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

I ett sådant kök kan olika material användas för att markera köket, inklusive kakel, glas, trä och sten. Naturligtvis kommer stenen att se särskilt högstatus ut här, och du kan använda inte bara naturligt, men konstgjort är tillräckligt. Konsistensen kan vara matt, blank, satin. Denna stil kännetecknas av elegans, men ju enklare ritningen är, desto bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land

En viss enkelhet välkomnas här. Du kan välja ett förkläde med frukt, fåglar, naturmålningar, lägga ut det från plattor, dekorera med skär med ett kökstema. Förklädets färger ska inte vara mörka. Du bör inte lita på stora tryckelement: den här designen är föråldrad, och dessutom är den ful och skapar en obalans i rummets proportioner. Förklädet har kanske inte ett mönster alls: dess nackdel kompenseras av en stor mängd textilier som är inneboende i denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Utformningen av ett köksförkläde måste korreleras med ett antal faktorer, till exempel:

  • kökets layout, inklusive dess designfunktioner;
  • storleken på fönster och dörrar;
  • platsen för väggen som går under förklädet;
  • nyanser av takdekoration;
  • valet av lampor och deras placering.
Bild
Bild

Du kan inte överbelasta köksdesignen med ett överflöd av små element, som det finns så många i. Om stilen strävar efter minimalism måste du leta efter enkla lösningar. Ofta kan en lakonisk lösning markera ett förkläde i interiören bättre än en ljus brokig färg. Färg och tryck på väggbeklädnaden ska inte matcha golvbeklädnaden.

Intressanta idéer

Vi erbjuder flera vackra lösningar som kan inspirera läsaren att skapa en harmonisk köksdesign med ett förkläde.

En utmärkt lösning för en köksstudio med en accentuering av köksutrymmet.

Bild
Bild

Snygg köksdesign med ett förkläde för tegel.

Bild
Bild

En original och lämplig lösning för ett kök i Provence -stil med kakel.

Bild
Bild

En spektakulär lösning med ett plastförkläde i beige toner för ett ljust kök.

Bild
Bild

Ett exempel på att förvandla ett skandinaviskt kök med ett neutralt förkläde.

Bild
Bild

Köksdekoration med ett förkläde med fototryck. Skapande av effekten av att visuellt öka utrymmet.

Bild
Bild

Kombination av kakel för att framhäva köket och skapa effekten av att höja väggarnas höjd.

Rekommenderad: