PVC -paneler För Kakel (46 Bilder): Plastväggalternativ Med Imitation Av Kakel I Badrummet, Tunna Paneler För Väggar Under En Kakelmosaik

Innehållsförteckning:

Video: PVC -paneler För Kakel (46 Bilder): Plastväggalternativ Med Imitation Av Kakel I Badrummet, Tunna Paneler För Väggar Under En Kakelmosaik

Video: PVC -paneler För Kakel (46 Bilder): Plastväggalternativ Med Imitation Av Kakel I Badrummet, Tunna Paneler För Väggar Under En Kakelmosaik
Video: How to tile a bathroom 2024, April
PVC -paneler För Kakel (46 Bilder): Plastväggalternativ Med Imitation Av Kakel I Badrummet, Tunna Paneler För Väggar Under En Kakelmosaik
PVC -paneler För Kakel (46 Bilder): Plastväggalternativ Med Imitation Av Kakel I Badrummet, Tunna Paneler För Väggar Under En Kakelmosaik
Anonim

I många år har kakel haft en ledande position bland material för inredningsarbete, samtidigt som det inte hade några motsvarigheter alls när det stod rum med hög luftfuktighet. Trots att operationer med detta material tar lång tid, kräver en tekniskt utbildad utförare och är ganska dyra, hittades ett alternativ relativt nyligen.

Bild
Bild
Bild
Bild

De svåranvända keramiska plattorna har ersatts av billiga PVC-paneler med många användbara egenskaper . Polyvinylklorid har varit känt länge och används aktivt inom industrin, men det har blivit populärt inom ytbeklädnad för inte så länge sedan på grund av moderniseringen av produktionen och förbättringen av kvaliteten på vinylpaneler, inklusive deras miljö säkerhet. Produkten är absolut konkurrenskraftig och upptäcker lätt nischen med budgetreparationer.

Användningen av materialet kräver inte betydande kostnader, arbetet sker på kort tid och gör att du kan ändra interiören avsevärt utan alltför stora ansträngningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner av PVC -beläggning för kakel

För polyvinylklorid, som uppfanns för mer än ett sekel sedan, kunde de inte hitta praktisk användning på länge, och först efter andra världskrigets produktion blev utbredd. Numera används materialet aktivt inom industrin, i synnerhet för isolering av kablar, tillverkning av filmer, mattor och naturligtvis fönster, dörrar och beklädnadspaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fram till en viss tid var användningen i vardagen inte särskilt populär, det fanns en åsikt om att materialet är hälsoskadligt. Idag har situationen förändrats dramatiskt, produktionen har genomgått en fullständig modernisering och det är säkert att säga att plastpaneler är helt ofarliga. Den enda situation där PVC kan utgöra en fara för människor är utsläpp av skadliga ämnen vid förbränning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Paneler består av flera lager , insidan är en perforerad baksida och utsidan är ett slätt laminat. En speciell film, som är resistent mot mekanisk skada, skyddar produktens yta och garanterar, vid korrekt användning, upp till 10 års utmärkt utseende. Ett innovativt tillvägagångssätt för att rita en bild låter dig skapa bilder av vilken komplexitet och struktur som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den unika beläggningen har ett antal fördelar:

  • ökad vattenbeständighet;
  • varaktighet;
  • värmebeständighet;
  • lätt att montera;
  • ytan är slät, håller inte damm och smuts;
  • ekologisk renlighet;
  • ett brett utbud av färger och ett urval av texturer;
  • förmågan att implementera personliga idéer i design;
  • maskerar ofullkomligheten hos väggarna under beläggningen;
  • kräver inte tekniskt komplext underhåll;
  • lätt att städa;
  • motstår förekomsten av mögel och mögel;
  • överkomligt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • i förbränningsprocessen avger de skadliga ämnen som är potentiellt farliga för människor;
  • med ett kraftigt temperaturfall, utsätts de för deformation;
  • under de första dagarna efter installationen avges en speciell lukt av plast, om råvaror av dålig kvalitet användes vid tillverkningen kan lukten kvarstå.
Bild
Bild
Bild
Bild

Paneltyper

Finish av PVC med imiterade plattor är olika i form, det finns tre huvudtyper: ark, fyrkantiga element och plastpaneler.

Plastpaneler kännetecknas av en hög installationshastighet . Längd 260 - 300 cm. Bredd från 15 till 50 cm.

En karakteristisk egenskap hos fyrkantiga paneler är möjligheten att anpassa färglayouten, du skapar själv ett unikt mönster eller en prydnad. Storleken på ena sidan är från 30 till 98 cm.

Förutom fixering på väggen eller svarv (beroende på konstruktionstyp) är elementen fästa vid varandra med ett törnspårlås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ark - ser ut som plywoodskivor , de kallas PVC -skivor. Längd 80 - 203 cm, bredd från 150 till otroliga 405 cm

Dimensionella parametrar för produkter är standardiserade av tillverkaren, deras sortiment är mycket brett. Till exempel kan storleken på ena sidan fluktuera med tiotals centimeter.

På grund av dess unika egenskaper och ett helt överkomligt pris är materialet idealiskt för att väsentligt och snabbt ändra utseendet på ett rum för lite pengar.

Panelerna ger på grund av sina designegenskaper utmärkt värme- och ljudisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsparametrar för PVC -paneler

Det finns yttre tecken enligt vilka bestäm kvaliteten på beläggningen för badrummet och köket, var noga med att uppmärksamma dem.

  • Köp alltid produkter från samma sats, annars riskerar du att få paneler i olika färger, vilket blir väldigt iögonfallande. Detta är en mycket viktig punkt, var noga med att kontrollera den.
  • Inspektera panelerna noggrant för yttre skador och deformation i rät vinkel.
  • Panellåset måste vara starkt och samtidigt tillräckligt flexibelt. Böjning ska inte leda till deformation.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Undvik för billiga beläggningar, dessa är återvunna plastprodukter och kommer inte att hålla särskilt länge.
  • Panelmaterialets blekgula färg indikerar ett brott mot lagringsförhållanden (under öppen sol) eller användning av färgämnen av låg kvalitet.
  • En viktig faktor som påverkar hållfastheten är avståndet mellan förstyvningarna (skiljeväggarna), det optimala är 5 - 10 mm.
  • Lageret av beklädnadsmaterial bör vara flera m2 större än den verkliga storleken, det är nödvändigt att ta hänsyn till de oundvikliga kostnaderna för att skära i hörnen.
  • Alla dimensioner som anges av tillverkaren måste kontrolleras om de riktiga måtten överensstämmer, särskilt om produkterna är kinesiska.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur monteras panelerna under plattorna?

Innan du börjar fästa beklädnaden på väggen bör du överväga alla fördelar och nackdelar med de tillgängliga monteringsmetoderna. Fixering med lim eller flytande naglar har sina nackdelar, om det behövs kommer demontering av panelen att vara mycket problematisk.

Det är inte svårt att fixa ett överdrag som imiterar kakel på väggarna, det finns två huvudsakliga sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fixering med lim

Det visar sig att använda denna metod sällan, en av förutsättningarna för dess användning är de jämnaste väggarna, vilket redan är en sällsynthet. För att klistra in behöver du lim av god kvalitet, "Moment" är utmärkt.

Ytorna som ska bindas måste vara rena och torra . Väggen är förberedd, rengjord för gammal beläggning och smuts. Arbetsytan är jämn, bristerna fylls med en lösning, överskottet slås ner med en perforator. Väggen beläggs sekventiellt två gånger med en primer, och först efter att ytan är helt torr kan installationsprocessen börja.

Var noga med att läsa instruktionerna för användning av limmet före arbetet och följ det konsekvent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av paneler under lådan

Att fästa beklädnaden på ramen (låda) har betydande fördelar jämfört med fixeringsmetoden som diskuterats ovan:

  • inget behov av perfekt förberedelse av väggarna;
  • designfunktioner maskerar kommunikation och möjliggör vid behov enkel åtkomst för reparationsarbete;
  • lådan är lätt att montera själv.

När du väljer ett material för svarven bör företräde ges till en metallprofil. Konstruktionen av trä är inte lämplig för långvarig användning i rum med hög luftfuktighet, träet deformeras med tiden och den monterade beläggningen kommer att förlora sitt ursprungliga utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid montering är det värt att följa vissa regler:

  • fäst strukturen minst en gång 50 cm;
  • profilen är alltid placerad vinkelrätt mot den riktning i vilken finishen går;
  • det är bättre att placera panelerna vertikalt, detta kommer att hjälpa till att undvika att vatten tränger in vid ledernas gräns;
  • använd skruvar eller spikar för att fixera beklädnaden om du använde trälister;
  • använd alltid extra tillbehör för efterbehandling - baguetter, golvlister och liknande.
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan nyfiken egenskap hos detta efterbehandlingsmaterial är möjligheten att ändra parametrar beroende på temperaturregimen. Dimensionerna på en tre meters panel med en temperaturskillnad från -10 till 40 grader ändras med 1 cm. Denna egenskap måste beaktas vid installationen, panelerna måste föras in i rummet i förväg och monteras vid en temperatur under normalt. Detta gör det möjligt att få den mest monolitiska ytan.

Erfarna byggare rekommenderar att man tillfälligt använder PVC -paneler för beklädnad av badrum i nybyggda hus, under den tid som byggnaden kommer att behöva för naturlig krympning, och först sedan, efter 3 - 5 år, välj keramiska plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för vård av PVC -paneler

Vinylgolv är lätt att underhålla, men behöver regelbunden rengöring och har begränsningar för användningen av vissa kemikalier.

Vad kan tvättas:

  • vatten och mjuka, luddfria trasor, det räcker för att framgångsrikt bekämpa damm och mindre smuts;
  • vid allvarligare kontaminering används speciella rengöringsmedel;
  • Den ursprungliga ljusstyrkan och färgrikedomen hjälper till att returnera en 10% lösning av ammoniak.
Bild
Bild

Vad du inte ska använda:

  • rengöringsmedel med slipande partiklar, de kommer att skada ytan;
  • lösningsmedel och avfettningsmedel, detta kommer att förstöra det ursprungliga utseendet;
  • alkalier.

Gör det till en regel att förprova alla produkter som du ska använda på ett litet, avskilt område.

Bild
Bild

Användande

Modern syntetisk polymer visar positiva egenskaper som är tillräckliga för att pressa ut den erkända ledaren på byggmarknaden för efterbehandlingsmaterial - keramiska plattor.

De inneboende egenskaperna hos PVC -paneler har gjort det möjligt att bilda en ny renoveringsfilosofi, som i grunden skiljer sig från allt som traditionellt har varit i decennier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det demokratiska priset och frånvaron av behovet av obligatoriskt engagemang från en professionell mästare har överfört reparationsarbetet med polyvinylklorid till en helt ny tillgänglighetsnivå. Renoveringen har upphört att vara ett högbudgetprojekt som kräver kolossala investeringar i material och löner för anställda. Nu är detta en process där alla som önskar acceptabla medel kan demonstrera en designers färdigheter och förverkliga sina fantasier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beläggningen är mångsidig och kan användas för beklädnad av väggar och tak , inklusive i rum med hög luftfuktighet. Lätt vikt, enkel montering, minimalt med slöseri och nästan fullständig frånvaro av buller gör arbetet med plast till en spännande aktivitet som är tillgänglig för alla. Möjligheten att välja form, färg och olika struktur på panelerna kommer att tillgodose behoven hos den mest krävande kunden. Tunna lila paneler är mycket populära idag.

Professionella reparationsteam utför gärna beklädnad med PVC -väggplattor till mer intressanta priser än när de arbetar med keramiska plattor.

Rekommenderad: