Vitt Kök Med Patina (29 Bilder): Funktioner I Ett Headset Med Guld, Silver, Brunt Och Annan Patina

Innehållsförteckning:

Video: Vitt Kök Med Patina (29 Bilder): Funktioner I Ett Headset Med Guld, Silver, Brunt Och Annan Patina

Video: Vitt Kök Med Patina (29 Bilder): Funktioner I Ett Headset Med Guld, Silver, Brunt Och Annan Patina
Video: Skapa patina, 6 olika tekniker - Create patina COMPILATION, 6 teqhniques 2024, Maj
Vitt Kök Med Patina (29 Bilder): Funktioner I Ett Headset Med Guld, Silver, Brunt Och Annan Patina
Vitt Kök Med Patina (29 Bilder): Funktioner I Ett Headset Med Guld, Silver, Brunt Och Annan Patina
Anonim

Patina är en åldrande effekt, utseendet av en speciell konsistens på ytan av en metall eller trä under en viss period. I moderna kök görs detta avsiktligt för att tillföra värde och estetisk tilltalande till möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Täcker med patina

Patina är det sista steget i att skapa en köksuppsättning. Först måste fasaden protoneras eller målas, sedan faneras dörrarna och sedan appliceras en PVC -film eller emalj. Allt detta är täckt med ett lager primer, först efter att alla etapper har passerat appliceras en patinerande komposition. Det beror på vilken effekt de vill uppnå om ytan ska torkas med en hård svamp eller en metallborste. Ju hårdare ytan slipas, desto mer kommer åldringseffekten att synas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha skapat en patinerad effekt är headsetet nödvändigtvis täckt med flera lager lack, som kan vara antingen glansiga eller matta. Det är bäst att använda en polyuretanförening för denna uppgift, eftersom det är ett utmärkt skydd mot fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När är ett ljust kök bättre?

Vitt kök med patina framkallar en känsla av renhet och sofistikering. Professionella designers noterar att vitt trots sin enkelhet inte är så lätt att använda i inredningen, det kräver kompetent planering av lokalerna, bara på så sätt blir köket en dekoration och stolthet för ägarna. Vita headset används bäst i små utrymmen eller där du vill visuellt utöka utrymmet ännu mer . Denna färg reflekterar perfekt varje ljusstråle, så den nödvändiga komforten, en känsla av lugn visas inuti. Det är möjligt att förstärka effekten om du använder vita dörrar för kökets nedre plan och för den övre delen, genomskinlig eller genomskinlig plast, glasfasader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

De mest populära nyanserna för kök med patina anses vara silver eller guld. I den här versionen utförs ofta klassiska headset, men på kundens begäran kan du välja ett annat alternativ som ser inte mindre imponerande ut. Tillgängligt:

  • Vit;
  • gul;
  • grå;
  • svart;
  • Brun;
  • grå.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativet med att använda en gyllene eller silverpatina anses vara universell, vilket ser bra ut i ett svart eller vitt kök.

Bild
Bild

Du kan använda en vit finish, men den går förlorad på fasaden med samma färg, därför används den på mörkare headset . Brunt, grått och annan patina används bäst på ljusa möbler, där det kommer att vara tydligt synligt. När det gäller lacken är det bättre att använda matt snarare än glans om du vill välja en patina av en universell nyans. Oavsett färg i ett vitt kök bör du i alla fall fråga tillverkaren vilken patinametod han använder. Den bästa dekorativa effekten skapas förutsatt att kompositionen appliceras ojämnt, flera gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper ett klassiskt halvantikt headset bör du välja modellen vars patinafärg är mörkare än fasaden, om vi pratar specifikt om vita kök.

Ofta kommer det att vara möjligt att hitta alternativ med komplex fräsning, de använder inte en silver- eller gyllene patina, eftersom denna beläggning ser svår, redundant ut. Om headsetet strävar efter att markera ett specifikt mönster, textur, använd sedan mörkare, kontrasterande nyanser. Kompositionen gnids först och främst in i hörnen, lederna, först efter det med ett litet lager på resten av ytan . Headset som är tillverkade i stilar som shabby chic, provence kan ha en craquelure -effekt som ser väldigt imponerande ut. För att skapa det används ett speciellt lack, som spricker efter fullständig torkning. Först efter det börjar de försiktigt gnugga in patinan och applicerar slutligen lacken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Dra nytta av professionell rådgivning om användning av ett vitt kök med patina.

  • Vita köksskåp är mångsidiga och kan enkelt passa in i vilken stil som helst, men det krävs mycket uppmärksamhet på belysning.
  • Ett vitt kök ska inte vara helt så, det är bättre att göra flera accenter av en annan färg, till exempel för att markera en ö mot dess bakgrund.
  • Om en person är orolig för att vita köksskåp kommer att göra köksutrymmet tråkigt, är det värt att lägga till lite svarta accenter, ljusa tryck eller helt enkelt beställa en uppsättning med glasdörrar eller öppna hyllor där du kan lägga blommor, färska örter för matlagning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du kan lägga till lite färg på ett vitt kök med silverpatina genom att använda ramar. Skuggan kan inte bara vara svart för ramen, utan också grå, chokladens färg. Denna finish är inte särskilt iögonfallande, men den betonar perfekt fördelarna med det vita headsetet.
  • Den svartvita färgkombinationen går aldrig ur mode. Friluftsutskrifter kombineras perfekt med ett vitt kök, som kan appliceras på väggarna, matlagningsområdet eller för att dekorera flera separata dörrar till headsetet. När du använder en sådan duo bör du vara diskret. Designers rekommenderar att du väljer svartvita mönster med en organisk eller frodig estetik framför skarpa och geometriska.
Bild
Bild
  • Silver är den perfekta lösningen om du vill att köksutrymmet ska se nytt ut, men inte pretentiöst. Silverpatina kommer att se lätt ut om det spelas ordentligt med extra belysning.
  • Köksuppsättningar med silverfinish kan kombineras perfekt med de flesta nyanser för golv, tak, väggar, och detta är mångsidigheten med detta alternativ. När det gäller guld kräver denna färg mer uppmärksamhet åt sig själv, det kommer inte att se attraktivt ut med alla alternativ, du måste utesluta tonerna av brunt i utrymmet.

Rekommenderad: