Soffa I Det Inre Av Köket (48 Bilder): Hur Placerar Jag En Dubbel Kökssoffa I Ett Litet Rum? Att Välja En Soffa I Klassisk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Soffa I Det Inre Av Köket (48 Bilder): Hur Placerar Jag En Dubbel Kökssoffa I Ett Litet Rum? Att Välja En Soffa I Klassisk Stil

Video: Soffa I Det Inre Av Köket (48 Bilder): Hur Placerar Jag En Dubbel Kökssoffa I Ett Litet Rum? Att Välja En Soffa I Klassisk Stil
Video: Best living room ideas || Top sofas || Most populars sofas || Dream Couch 2024, April
Soffa I Det Inre Av Köket (48 Bilder): Hur Placerar Jag En Dubbel Kökssoffa I Ett Litet Rum? Att Välja En Soffa I Klassisk Stil
Soffa I Det Inre Av Köket (48 Bilder): Hur Placerar Jag En Dubbel Kökssoffa I Ett Litet Rum? Att Välja En Soffa I Klassisk Stil
Anonim

För många människor är köket inte bara en plats där utsökt mat tillagas, utan också ett rum för varma familjesammankomster. Detta rum är alltmer möblerat, inte bara när det gäller praktisk och funktionalitet, utan de försöker också få anteckningar om komfort och stil. Nyligen har tanken på att placera en soffa i köket fått stor popularitet. I den här artikeln kommer vi att berätta om typerna av dessa möbler, hur man väljer det och var man ska placera det, beroende på rummets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Sofforna i köket kan inte bara uppfylla deras direkta uppgift. Några av dem fungerar som ett ljust dekorativt element eller en förvaringsplats för många saker. Det finns flera typer av kökssoffor.

Vinkel . En av de mest populära typerna av möbler, inte bara för köket, utan också för vardagsrummet. En stor fördel med detta alternativ är dess kompakthet i kombination med högsta möjliga antal sittplatser. Hörnsoffor är idealiska för små utrymmen där varje kvadratmeter ska användas maximalt. Fördelen med denna typ kan betraktas som möjligheten till dess placering i hörnet av rummet, medan resten av väggen kommer att vara fri för andra möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hetero . Denna typ är också mycket populär. Små dimensioner och okomplicerad design gör att du kan fästa en rektangulär soffa i alla köksdelar. Det kan vara för tre eller två personer, beroende på köparens önskemål och rummets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvcirkelformig . Denna soffa är endast avsedd för ett stort kök. I ett litet rum tar det för mycket plats. Men om området tillåter det, är det möjligt att arrangera mycket intressant sådana stoppade möbler som kommer att ge lust till inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggd . Detta alternativ görs exklusivt på beställning. Det kommer att vara det perfekta valet för ett litet kök, eftersom det kommer att vara rätt storlek och tillverkat enligt dina mönster. Ett stort plus med dessa modeller är närvaron av inbyggda förvaringslådor, som också är mycket rymliga. Bekväma, snygga och multifunktionella modeller kommer att dekorera alla kök.

De kanske nackdelarna med inbyggda möbler är omöjligheten att flytta det och det höga priset, eftersom soffor tillverkas enligt individuella krav.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar . Det bästa alternativet för en studiolägenhet, där varje meter är viktig. I princip kommer en soffa med vikmekanism att vara ett utmärkt köp för alla lägenheter, eftersom en extra plats att sova alltid är användbar. Sådana möbler är mycket bekväma och funktionella, men sådana typer är ganska besvärliga, det är mycket svårt att hitta en kompakt modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och designalternativ

När det gäller design skiljer sig kökssoffor lite från andra modeller. I moderna butiker kan du hitta stoppade möbler gjorda i alla stilistiska riktningar.

För ett klassiskt kök läder- eller tygsoffor i brunt eller ljusbeige är lämpliga, beroende på köksuppsättningens färg. Soffor i guld eller silver passar samma riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern design interiören dikterar sina egna regler, som inte föreskriver färgmonotoni. Klädda möbler används ofta som en ljus accent runt vilken resten av interiören är byggd. En ljus färg eller ett intressant tryck ger inredning och originalitet. Som regel väljs alla andra möbler i dämpade nyanser för att inte avbryta huvudelementet, men tillbehör kan väljas speciellt för att matcha tonen i stoppade möbler.

Till exempel, i ett vitt kök, placeras en röd soffa, en vas med röda blommor placeras på bordet, och vissa köksartiklar väljs också i en ljus nyans. Allt detta ser ganska harmoniskt och väldigt snyggt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett kök i lantlig stil eller Provence en trädgårdssoffa är perfekt. I privata hus på terrasser hittar du ofta stoppade möbler av rotting eller vinstockar. Detta alternativ är mycket kompakt, lätt och mobil. Den vävda ramen är hållbar och sittdynorna kan bytas efter önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Moderna möbelbutiker erbjuder köparen ett brett utbud av kökssoffor, bland vilka alla kan hitta ett lämpligt alternativ.

Först och främst bör du fokusera på området i rummet. Om storleken på köket tillåter kan du köpa vilken soffa som helst. För en liten måste du ta den mest kompakta. En rektangulär version passar perfekt in i ett långt, smalt kök, eftersom det inte kommer att störa det. Ett stort plus med soffan blir de inbyggda lådorna eller utrymmet under sätet, som kan användas som förvaringsplats för köksredskap

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver en extrasäng rekommenderas det att köpa ett hopfällbart alternativ, men det bör komma ihåg att när det fälls ut kan det ta upp allt ledigt utrymme, så det är nödvändigt att noggrant beräkna varje centimeter möbler och området av rummet. Ett hörnalternativ är också lämpligt för ett litet kök. Det kan fungera som ett substitut för stolar genom att placera ett matbord framför det. Hörnsoffan sparar inte bara plats, utan kan också användas som förvaringsskåp

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rektangulära modeller presenteras i ett stort utbud av färger, texturer, storlekar och mönster. Tänk dock på att armstöden och sidodelarna ser för skrymmande ut, så det rekommenderas att köpa monolitiska alternativ.
  • Det är viktigt att ta hänsyn till den allmänna stilistiska inriktningen av inredningen så att soffan passar bra in i den och harmoniserar med resten av inredningselementen.
  • Det är mycket viktigt att göra valet utifrån praktiska överväganden. I köket är det bättre att köpa slitstarka möbler som är lätta att ta hand om. Klädseln måste vara vattenavvisande och inte samla damm på ytan. Det är lämpligt att soffan har ben, detta kommer att underlätta rengöring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa alternativet för köket är en skinnsoffa, som kan torkas ren med en trasa eller våtservetter. All smuts kan snabbt avlägsnas utan att låta den tränga djupt in i materialet. Dessa soffor ser väldigt fina ut i vilken inredning som helst, de har många färgscheman och är lönsamma att köpa.

Om du köper en soffa med tygklädsel, var noga med att köpa en liten filt som täcker möblerna. Även avtagbar tygklädsel kommer inte att rädda soffan från smuts, och upprepad maskintvätt kommer att påverka tygets kvalitet negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Det är mycket viktigt att placera soffan korrekt i köket så att det inte stökar upp utrymmet och inte stör människors rörelse.

I ett smalt rektangulärt kök soffan placeras framför skåp eller ugn. Om rummet har utgång till balkongen är det viktigt att lämna fri tillgång till dörrarna. För att visuellt utöka rummet kan soffan placeras med ryggen mot fönstret. Kom dock ihåg att närheten till arbetsområdet kan påverka materialets renhet negativt. Om köket är för smalt blockerar sätet åtkomst till förvaringsskåpen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett stort kök med en ö i mitten soffan är placerad längs väggen mittemot arbetsområdet. Du kan fästa den med ryggen på ön, om det inte finns några förvaringslådor inuti och värdinnan har tillräckligt med åtkomst till den från de tre andra sidorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

I studior , som regel fungerar stoppade möbler som avgränsare för kök och vardagsrum. Soffan är placerad mitt i rummet. Om det finns tillräckligt med plats kan du lägga till en fåtölj och ett soffbord i soffan. Det rekommenderas att köpa ett bord på hjul så att du kan flytta det till den sida som passar dig. Dekorativa kuddar används för att dekorera soffan.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett stort kök soffan kan placeras vinkelrätt eller längs fönstret om den ligger mittemot arbetsområdet. Med dagsljus kan du enkelt läsa utan att använda en elektrisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Ett bra alternativ för placeringen av hörnsoffan i nischen mellan köksenheten och fönstret. Inbyggda lådor passar bra ihop med resten av möblerna och fungerar som ett bra förvaringsutrymme. Stolarnas röda färg kompletteras med en kassettgardin i en liknande nyans. På bordet ligger en vas med röda tulpaner som kompletterar interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett modernt vitt kök skulle se för vardagligt och tråkigt ut om det inte vore för tilläggen i form av en orange soffa och ljusa kuddar med indiska tryck. Mittemot matsalen på skrivbordet finns designelement i en liknande nyans. Ett runt träbord och korgstol kompletterar interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska interiören passar bra med elementen i loftstilen. Den vitmålade tegelväggen ser bra ut mot de klassiska köksmöblerna. På den beige soffan är dekorativa kuddar snyggt arrangerade, varav tre har samma färg som stolarna på stolarna. Interiören kompletteras med bokhyllor, runda klockor och andra myntfärgade element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant alternativ för ett minimalistiskt kök. Soffan är installerad med ryggen mot väggen och ligger i matsalen. Ön fungerar som en avgränsare mellan köket och vardagsrummet eller matsalen. Dekorativa kuddar med ett orange mönster ser bra ut på mörkgrå stoppade möbler.

Rekommenderad: