Storlekar På Kökssoffor: Funktioner I Soffor För Köket 60, 100, 120 Och 140 Cm. Varianter Av Längd Och Bredd På Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På Kökssoffor: Funktioner I Soffor För Köket 60, 100, 120 Och 140 Cm. Varianter Av Längd Och Bredd På Modeller

Video: Storlekar På Kökssoffor: Funktioner I Soffor För Köket 60, 100, 120 Och 140 Cm. Varianter Av Längd Och Bredd På Modeller
Video: Brizley State montering 2024, April
Storlekar På Kökssoffor: Funktioner I Soffor För Köket 60, 100, 120 Och 140 Cm. Varianter Av Längd Och Bredd På Modeller
Storlekar På Kökssoffor: Funktioner I Soffor För Köket 60, 100, 120 Och 140 Cm. Varianter Av Längd Och Bredd På Modeller
Anonim

För närvarande när man ordnar ett köksrum ägnas stor uppmärksamhet åt mat- och rekreationsområdet. Stolar och pallar ersattes av soffor av alla möjliga utföranden och modeller. Det är sofforna som gör att du kan njuta av att äta och prata.

Bild
Bild

Typer och modeller

Med dagens stora valmöjligheter och olika modeller är det ett stort problem att fatta rätt beslut. Modern teknik för tillverkning av möbler gör det möjligt att producera modeller utformade för specifika uppgifter och utformade för en specifik inredning.

När du väljer en soffa måste du först bestämma produktens dimensioner. Storleken på möblerna beror direkt på köksytan och designen beror på de funktioner du tilldelar den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I den nuvarande miljön kan alla soffdesigner göras i valfri storlek. Det är bara att alla modeller kommer att ha sina egna löpdimensioner, där de har fler fördelar jämfört med andra konstruktioner. Det återstår bara att bestämma designen och sedan välja modellstorlek som passar bäst in i din interiör.

Efter typ är kökssoffor indelade i hopfällbara och modulära . Modulära möbler används ofta för små kök. Detta är förståeligt, eftersom en sådan design gör att du kan säkerställa komfort när du äter och pratar.

Men det är mer praktiskt att använda hopfällbara modeller: de dekorerar inte bara inredningen i köket, utan fungerar också som en sovplats, vilket gör det mer funktionellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modul

Modulära soffor kan vara raka och vinklade beroende på produktionstyp. Raka modeller är vanligtvis gjorda av små och medelstora storlekar med en längd på 120 cm till 170 cm, ett djup av 50 cm till 80 cm. Den här modellen med kaj används om det finns en fri vägg med lämpliga dimensioner i köket.

Bild
Bild

För rum med kortare väggar (vanligtvis fyrkantiga rum), använd hörnkonstruktionen av en monolitisk soffa.

Det låter dig utrusta ett ledigt hörn och tar inte mycket plats - perfekt för små utrymmen. Den är gjord på samma sätt som den raka modellen, med en längd från 120 cm till 170 cm, ett djup från 50 cm till 80 cm, längden på den bifogade delen är vanligtvis från 60 cm till 100 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

Fällbara kökssoffor, som modulära, kan vara raka och kantiga. När du väljer en vinkelmodell måste du vara uppmärksam på de karakteristiska egenskaperna:

  • hörnmodeller är gjorda utan armstöd, vilket minskar deras komfort i sittande ställning och omvänt gör dem bekvämare vid demontering (i liggande läge);
  • sängens storlek kan vara olika: från små barn 90x150 cm till vuxna 160x200 cm, som enkelt kan ersätta en stor säng;
  • när du väljer en modell är det värt att överväga inte bara rummets dimensioner utan också höjden på de människor som kommer att sova på den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kökssoffor av rak typ är de mest populära och populära. Enkel design och användarvänlighet gör dem till oumbärliga hjälpare när det gäller att ordna komfort i köket. För ett korrekt val av den direkta modellen måste man komma ihåg att:

  • den optimala längden på denna modell är från 140 cm till 200 cm;
  • bredden varierar från 70 cm till 90 cm;
  • för bästa komfort, välj ett soffdjup på 80 cm.
Bild
Bild

Transformationsmekanismer

Alla hopfällbara modeller är indelade efter den typ av transformationsmekanism som används. Kökssoffans dimensioner beror också på detta. Sådana mekanismer används ofta som:

  • Delfin -ett utdragbart säte används i form av en inbyggd inre låda;
  • bok - den enklaste mekanismen, fälls enkelt ut och ger en stor kaj;
  • eurobok - kombinerar mekanismerna för en delfin och en bok, som låter dig använda soffan demonterad i det lediga sätet;
  • klick-gag - är en original mekanism och låter dig fälla ut möbler i "liggande" läge;
  • dragspel - transformationen sker analogt med musikinstrumentet med samma namn, soffans säte har flera sektioner och fälls ut framåt;
  • conrad - sätet har tre sektioner, under omvandlingen är det nödvändigt att dra den nedre delen så att de gradvis går framåt, var och en på sitt eget stöd;
  • puma - soffans säte rör sig framåt, det andra avsnittet tar plats från den inre lådan.
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer modeller med dragspel, konrad, delfintransformationsmekanism måste du komma ihåg att en koja erhålls genom att fälla möblerna framåt. På grund av detta är soffor med sådana mekanismer gjorda i längder från 150 cm till 200 cm. Installation av en sådan modell är möjlig nära en kort vägg, men vid utfällning krävs tillräckligt med utrymme framför soffan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du använder en modell med en omvandlingsmekanism, en bok, eurobok, klick-gag, så bildas din sovplats nästan på platsen för möbelinstallation eller med en liten växling framåt. Längden på sådana modeller varierar från 180 cm till 220 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att använda sådana soffor krävs en ledig lång vägg, så de installeras endast i stora kök.

När du väljer en kökssoffa måste du veta hur många som kommer att använda den:

  • om det finns en person, räcker det med en modell med en längd av 130 eller 140 cm;
  • om soffan kommer att användas av ett gift par, gör en längd på 150 eller 170 cm;
  • om soffan är avsedd för en familj på tre, kan längden vara upp till 190 eller 200 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss sammanfatta. För att välja rätt storlek för din kökssoffa måste du tänka på:

  • måtten på rummet där det är planerat att placera möblerna;
  • syftet med själva soffan, för att välja rätt transformationsmekanism;
  • det exakta antalet användare och deras storlek.

Rekommenderad: