Små Soffor I Köket (64 Bilder): Egenskaper Hos Minisoffor Och Kompakta Hopfällbara Modeller. Funktioner I Små Kökslädersoffor

Innehållsförteckning:

Video: Små Soffor I Köket (64 Bilder): Egenskaper Hos Minisoffor Och Kompakta Hopfällbara Modeller. Funktioner I Små Kökslädersoffor

Video: Små Soffor I Köket (64 Bilder): Egenskaper Hos Minisoffor Och Kompakta Hopfällbara Modeller. Funktioner I Små Kökslädersoffor
Video: Color bottlePoP Mukbang TwinRoozi Family 쌍둥이루지 가족 먹방 2024, April
Små Soffor I Köket (64 Bilder): Egenskaper Hos Minisoffor Och Kompakta Hopfällbara Modeller. Funktioner I Små Kökslädersoffor
Små Soffor I Köket (64 Bilder): Egenskaper Hos Minisoffor Och Kompakta Hopfällbara Modeller. Funktioner I Små Kökslädersoffor
Anonim

En soffa är en mångsidig möbel som finns i varje hem. Du kan placera den i vilket rum som helst. I köket kan en soffa ersätta en bänk eller stolar. Oftast för köket köper de inte skrymmande, men små modeller av soffor som inte tar upp mycket ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Soffan är den mest populära och utbredda möbeln, utan vilken det är svårt att föreställa sig en bekväm och attraktiv inredning. Ofta finns sådana produkter inte bara i hallen, utan också i köket. I det senare fallet kommer soffan inte bara att komplettera den övergripande interiören, utan också göra den mer bekväm.

Varje liten soffa är många gånger bekvämare än vanliga stolar och pallar.

I köket är det tillåtet att sätta en multifunktionell vikningsmodell, som också kan spela rollen som en extra säng. Om du väljer rätt modell av sådana möbler kommer det att komplettera miljön perfekt, vilket gör det mer estetiskt och bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många tvivlar på behovet av en soffa i köket. Det är värt att överväga ett antal positiva aspekter av en sådan designlösning.

  • En soffa i köket kommer säkert att vara mycket användbar och funktionell. Detta är en mycket praktisk lösning, eftersom det finns speciella lådor under sätena på många soffor där du kan förvara många olika saker, inklusive köksredskap.
  • En miniatyrsoffa tar inte mycket plats, så den kan placeras även i ett litet kök.
  • Ger komfort till köket, och estetiken i rummet med denna möbel kommer alltid att vara som bäst.
  • De flesta köksmodeller är hållbara och pålitliga.
  • Köksmöbler är som regel gjorda av icke-nyckfulla och praktiska material, och att ta hand om det kommer inte att orsaka problem.
  • Moderna möbelfabriker erbjuder ett stort antal olika soffor. Det kommer att vara möjligt att hitta det perfekta alternativet för alla kök.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det också mycket viktigt att tänka på att soffan måste vara gjord av lämpligt material. Det ska inte vara lätt smutsigt och svårt att underhålla, eftersom köket är ett område där hög luftfuktighet och stänk kan uppstå under tillagningen. Naturligtvis, om möblerna är lätta och nyckfulla, kommer de inte att stanna i köket på länge, eftersom det snart kommer att förlora sin visuella attraktion.

Det blir väldigt svårt att städa upp en mycket smutsig vit, beige eller gräddsoffa, det kommer knappast att vara möjligt att återställa sitt ursprungliga utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns många bra och praktiska soffmodeller där ute som är perfekta att placera i köket. Olika alternativ skiljer sig från varandra i form, struktur och material som de är gjorda av.

Vinkel

Moderna hörnsoffor finns i U-form och L-form. För kök väljs L-formade modeller oftare, eftersom de har mer blygsamma dimensioner. U-formade bitar är mer lämpliga för rymliga vardagsrum. Den L-formade hörnsoffan kan bara placeras i hörnet. I mitten av köket är sådana möbler extremt sällsynta: bara om designidén föreskriver det.

I många fall är sådana stoppade möbler utrustade med genomtänkta och rymliga förvaringssystem, samt ytterligare fällbara eller skjutbara sängplatser. Således kan i köket med denna soffa inte bara en bekväm plats visas, utan också en annan säng för att sova.

Hörnsoffor har ryggar i olika former. Om du letar efter en kompakt modell för ett litet kök, är det lämpligt att föredra alternativ med en platt rygg, som måste fästas på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvcirkelformig

Halvcirkelformade små soffor för köket är mycket populära. I sådana modeller är alla kanter rundade och släta. De är ofta placerade nära en av väggarna i köket. Som regel har sådana exemplar inte vikningsstrukturer (det finns ingen extra säng för att sova). Under sätena i halvcirkelformade produkter finns det vanligtvis en rymlig låda för olika saker och föremål.

Oftast är halvcirkelformade soffor gjorda av ekoläder, chenille, konstläder eller äkta läderklädsel. Sådana material är ganska praktiska att använda, därför är de idealiska för köket.

Det finns inte bara halvcirkelformade utan också runda minisoffor som är lämpliga för ett sådant rum. De skiljer sig inte signifikant från de första alternativen, men är mindre långsträckta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hetero

Många väljer vanliga raka soffor för placering i köket. Sådana modeller passar bäst in i det trånga utrymmet.

Det finns två typer av sådana strukturer:

  • med en kaj;
  • utan kaj.

Om det finns en säng för att sova i dessa möbler, dras den oftast ut som i bokmodeller eller genom att rulla den framåt. Naturligtvis anses det andra exemplaret inte vara så praktiskt, eftersom det i utfällt tillstånd tar mer ledigt utrymme.

Det är bättre att välja en rak soffa med en universell Eurobook -mekanism. Det är hans mekanism som är utformad för frekvent användning. I de flesta fall finns det lådor under sätena.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modul

Om du vill välja det mest bekväma föremålet för köket, bör du titta närmare på moderna modulalternativ. Under drift erkänns dessa produkter med rätta som en av de mest praktiska och bekväma. Deras konstruktion är monterad av isolerade moduldelar. De kan ordnas på olika sätt efter ägarnas gottfinnande. Som ett resultat kan stoppade möbler i olika former och konfigurationer erhållas.

Till exempel kan ett visst element användas som en ottoman, där du kan sitta vid bordet. Så snart det inte längre behövs kan det flyttas till ett annat rum eller skjutas bakom bordet, eller installeras i soffstrukturen genom att lägga till ett annat säte.

Modulära soffor presenteras i det bredaste sortimentet idag. Varje konsument har möjlighet att välja det bästa alternativet för alla färger och strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bas- och stoppmaterial

Moderna soffor i små storlekar är gjorda av olika material. Det finns populära alternativ bland dem.

Läder

Naturligt eller konstläder används för tillverkning av stoppade möbler.

Naturmaterial kännetecknas av följande positiva egenskaper:

  • naturläder är miljövänligt;
  • se rik och lyxig ut;
  • är starkt och pålitligt material;
  • har en lång livslängd;
  • lätt att rengöra, därför perfekt för köket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det måste dock komma ihåg att äkta läder är ganska dyrt, så en soffa med sådan klädsel kan kosta en snygg summa. Men sådana möbler kommer att tjäna i många år och kan bli en riktig dekoration av köket.

Konstläder är billigare, men ser ofta lika bra ut som naturmaterial. Det är därför många konsumenter väljer sådana möbler. Det är mycket viktigt att inte köpa konstläder av låg kvalitet. Produkter med sådan klädsel försämras snabbt och slits ut.

Modeller tillverkade av konstgjorda råvaror är bra för sådana egenskaper:

  • är hållbara;
  • är mycket hållbara;
  • presenteras i ett stort sortiment;
  • kan ha valfri färg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Jacquard

Fina jacquardmodeller är inte mindre populära idag. Jacquard är ett mycket slitstarkt tyg. Soffor med liknande klädsel är hållbara och hållbara. Det är ganska svårt att skada dem. Sådana alternativ presenteras i ett rikt sortiment. Det är möjligt att välja en produkt av valfri form och färg.

Jacquard kan enkelt rengöras från smuts med hushållskemikalier och en ånggenerator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från flock

Flock används idag för stoppning av stolar, bänkar och soffor. Utseendemässigt liknar detta material sammet. Det har anmärkningsvärda taktila egenskaper: det är trevligt att röra vid det.

Flocken innehåller följande komponenter:

  • bomull;
  • syntet.

På grund av sin sammansättning är flock ett mycket hållbart och slitstarkt material som är svårt att skada.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från chenille

Denna soffa med chenilleklädsel är idealisk för ditt kök. Detta beror på att detta material är ganska hållbart och inte absorberar främmande lukt.

Kompositionen av chenille innehåller sådana komponenter som:

  • bomull;
  • viskos;
  • polyester;
  • akryl.

Det bör dock komma ihåg att chenille inte är ett fuktresistent material. Dessutom kan den lätt skadas av vassa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från arpatek

Små soffor från Arpatek är avundsvärda idag.

Det inkluderar:

  • viskos;
  • bomull;
  • polyuretan.

Arpatek är bra eftersom det är resistent mot fukt, vilket är oumbärligt i köket. Det kan rengöras utan problem. Arpatek kan inte påverkas negativt av aggressivt solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Basen för soffor är gjord av olika råvaror.

Experter rekommenderar inte att köpa möbler med en spånskivestruktur, eftersom ett sådant material inte kan skryta med tillräckliga hållfasthetsegenskaper. Bättre att föredra möbler med en bas av trä: till exempel björk, bok, ek eller lärk.

Det finns också modeller där ramen är gjord av metall. Denna bas är den mest pålitliga och hållbara. Det bör dock komma ihåg att sådana konstruktioner har en imponerande vikt. Det är inte alltid bekvämt att flytta dem från en plats till en annan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och texturer

Färgen på soffan i köket bör överlappa med resten av intervallet som finns i interiören. Om vi pratar om en lädermodell är det bättre att föredra en lätt. Möbler kan vara vita, beige eller grädde. Dessa alternativ ser snygga och moderna ut. Svarta eller svarta och bruna modeller kan göra inredningen tyngre genom att göra den mörkare.

Om du inte väljer ett läder utan en vävd soffa, bör färgen på klädseln ägnas särskild uppmärksamhet. Alltför lätta material i köket kan snart bli smutsiga. Inte alla klädsel kan rengöras väl för att återställa sitt ursprungliga utseende. Det rekommenderas inte att placera för mörka möbler i köket (såvida det naturligtvis inte blir ett harmoniskt tillskott till interiören).

För brokiga och klumpiga exemplar är inte heller lämpliga för alla miljöer, eftersom de snart kan börja irritera och locka för mycket uppmärksamhet till sig själva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa alternativet kan vara modeller av lugna och diskreta färger, till exempel blå, grön, grå eller brun (en av nyanserna) … Sådana paletter sticker inte ut från den allmänna ensemblen, de kommer inte att orsaka irritation. Strukturen på sådana möbler kan också variera. Mjuka, halvmjuka och hårda produkter levereras till försäljning om de är gjorda av tyg.

Om vi pratar om läder kan det ha en matt eller blank textur. Båda alternativen ser snygga och attraktiva ut.

Valet av en lämplig modell beror på ägarnas preferenser och stilen på inredningen i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllningsalternativ

De flesta moderna soffor är gjorda med konstgjorda fyllningar.

Dessa är oftast:

  • polyuretanskum;
  • skumgummi (det billigaste materialet);
  • syntetisk winterizer;
  • aerofiber;
  • ekofiber;
  • snurrade.

Graden av styvhet i soffan beror på den tillgängliga fyllningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval för interiören

En liten soffa ska passa perfekt in i köket.

Det är viktigt att se till att de stoppade möblerna matchar stilen på övriga möbler

  • Symmetriska produkter med vävd klädsel är lämpliga för inredningen i stil med klassicism. Smidda delar eller snidat trä är acceptabelt.
  • I en interiör i Provence -stil kommer smidda eller trämodeller att se bäst ut. De kan vara antingen vanliga eller dekorerade med ett tryckt mönster. Klädselmaterial - linne, bomull.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I lantlig stil är det värt att använda ett mjukt hörn av enkla former, gjord av naturligt trä (möjligen dåligt bearbetat).
  • I ett kök inrett i modern stil kommer en gammaldags snygg soffa med en ganska enkel form att se bra ut. Det är lämpligt att välja en modell av läder.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För minimalism är det lämpligt att köpa diskreta och enkla soffor utan onödiga dekorationer och dekor. Färger ska vara diskreta.
  • För popkonst är djärva och ljusa soffor acceptabla. De kan ha ovanliga former och originaldekorationer: ritningar, tryck.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

  • Det är mycket viktigt för köket att välja ergonomiska möbler. En kompakt soffa för köket, särskilt om den är liten, bör väljas med uppmärksamhet på benens och armstödens storlek. Varken det ena eller det andra ska störa passagen i rummet. Du kan ta en kopia utan armstöd alls.
  • Om rummet är av blygsam storlek kan du stanna vid en hopfällbar modell.
  • Om du vill köpa en dyr, praktisk och effektiv soffa, väljer du bättre en lädermodell. På jakt efter budgetalternativ kan du stanna i flocksoffan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Se till att matcha klädseln och möbeldesignen med köksmöbler och textilier som gardiner och handdukar.
  • Soffan kan användas som en delare av det tillgängliga utrymmet i zoner: en matplats och en matplats.

Mät alltid måtten på dina möbler. Om detta är en vikningsmodell, måste den mätas i utfällt tillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga den?

Tänk på några rekommendationer för att placera en soffa i rum av olika storlekar.

  • Det lilla köket kan utrustas med en minisoffa. Det bästa stället för honom är hörnet vid fönsteröppningen eller utrymmet nära väggen som ligger mittemot fönstret.
  • I ett kök i kombination med en balkong eller ett vardagsrum kan soffan spela rollen som det viktigaste zonelementet. Med sin hjälp blir det möjligt att skilja rekreationsområdet från området för att förbereda luncher och middagar.
  • I ett rektangulärt kök är det bättre att sätta stoppade möbler framför headsetet. Detta är en standardlösning och är idealisk för utrymmen med denna form.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För ett oregelbundet kök kan soffan placeras under väggen. I detta fall bör bordet med stolar placeras i mitten av rummet.
  • I ett stort och rymligt kök är det tillåtet att placera soffan i mitten. En liknande lösning är idealisk för en studiolägenhet.
  • Försök att placera stoppade möbler längre från spisen och diskbänken så att stänk inte faller på klädseln.
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i vården

Det är nödvändigt att ordentligt ta hand om stoppade möbler i köket. Det finns några riktlinjer att lyssna på.

  • Även om möblerna har fuktresistent klädsel är det fortfarande oönskat att det ständigt kommer i kontakt med vatten: fläckar från mat eller dryck kan helt enkelt inte tas bort.
  • Rengör alla delar i strukturen med en dammsugare eller ånggenerator.
  • Använd endast rengöringsmedel som är specialtillverkade för stoppade möbler.
  • Använd endast mjuka borstar och svampar. Slipytor är inte tillåtna.

Det är bättre att först testa den valda fläckborttagaren på ett litet och oansenligt område av produkten för att säkerställa att det är säkert.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modellöverdrag (om de är avtagbara) måste regelbundet skickas till kemtvätt.
  • Smörj vikmekanismen då och då, om sådan finns. Om denna regel försummas, kommer den snart att börja knaka och göra obehagliga ljud, och sedan kommer den helt att sluta fungera normalt.

Rekommenderad: