Rund Spis (25 Bilder): Plats I Mitten Av Rummet, Halvcirkelformad Väggmonterad Version Med Gröna Skär, Cirkulär Modell I Modern Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Rund Spis (25 Bilder): Plats I Mitten Av Rummet, Halvcirkelformad Väggmonterad Version Med Gröna Skär, Cirkulär Modell I Modern Inredning

Video: Rund Spis (25 Bilder): Plats I Mitten Av Rummet, Halvcirkelformad Väggmonterad Version Med Gröna Skär, Cirkulär Modell I Modern Inredning
Video: 20200915 SHIFT 2024, Mars
Rund Spis (25 Bilder): Plats I Mitten Av Rummet, Halvcirkelformad Väggmonterad Version Med Gröna Skär, Cirkulär Modell I Modern Inredning
Rund Spis (25 Bilder): Plats I Mitten Av Rummet, Halvcirkelformad Väggmonterad Version Med Gröna Skär, Cirkulär Modell I Modern Inredning
Anonim

En eldstad är en brasa som förädlas av civilisationen. Hur mycket lugn och ro får värmen från en sprakande eld i ett mysigt rum. Inte konstigt att ordet "öppen spis" (från lat. Caminus) betyder "öppen spis".

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Mänsklig fantasi, hantverk och önskan om komfort har lett till skapandet av olika varianter av "härden". Av design är eldstäder indelade i stängda (infällda i en nisch), öppen, ö (står mitt i rummet), halvöppna (står mot väggen, men inte ansluten till den). Efter typ av bränsle är de trä, gas, biobränsle. Under andra halvan av 1900 -talet blev elektriska eldstäder utbredda.

I den moderna världen är modeller som skapats både i klassisk stil, med en karakteristisk U-formad rikt dekorerad portal och på ett modernistiskt sätt, med en betonad enkelhet i designen och ett grundläggande avslag på smycken, populära.

Verkliga mirakel i konstruktion och design av eldstäder började idag . När du skapar moderna modeller används metall, glas, olika typer av prydnadsstenar och dekorativa stenar och andra material. Ofta uppfattas en eldstad som ett verkligt konstverk av sin sofistikering. Nya mönster av eldstäder har dykt upp. Moderna ingenjörer, konstnärer och designers utvecklar och tillverkar olika alternativ för stationära och mobila, runda och halvcirkelformade, ö- och halvöppna, hörn och till och med hängande eldstäder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Ett lysande exempel på en avvikelse från klassiska mantelformer är den runda versionen. I de flesta fall är det en fristående struktur med en cylindrisk form, vars diameter i genomsnitt är 80-100 cm. Dess nedre, fokala del observeras som regel från alla sidor. Vanligtvis installeras en sådan öppen spis i den centrala delen av rummet. Samtidigt blir det en viktig och mest attraktiv del av inredningen. En egenskap hos denna typ av öppen spis är egenskapen för radiell, enhetlig och snabb värmefördelning i hela rummet.

Bild
Bild

Huvudelementen i enheten i en rund eldstad är en härd eller förbränningskammare med stöd (för hängande eldstäder behövs inte stöd - de hålls av en skorsten) och en skorsten hängande ovanför den och lämnar genom husets tak till utsidan, som oftast har en konisk eller cylindrisk form. Hela tiden uppskattades eldstäderna för möjligheten att inte bara ta emot värme utan också att njuta av utsikten över en öppen eld. Därför är härden för många modeller av runda eldstäder alltid öppen för ögat. För säkerhets skull är den ofta skärmad med värmebeständigt transparent glas med en mobil slutare.

Området runt härdkammaren bör skyddas från inträngande av brinnande kol eller gnistor, till exempel lägga ut det med keramiska plattor i harmoni med interiören.

Fokalkammare är gjorda av metall . Värmeledningsförmågan och värmeöverföringen av förbränningskammarens väggar beror på dess egenskaper och därför dess förmåga att snabbt värma luften i rummet. Använd stålplåt, gjutjärn och en kombination av båda. Brännkammaren är fodrad med olika material: plåt, glas, eldfast keramik. I modeller i antik stil kan lera och till och med kakel täckta med flerfärgade emaljer användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av användning

Det bör noteras att runda eldstäder som använder fossila bränslen endast är lämpliga för privata hus, eftersom en skorsten är en förutsättning. Det är bättre att installera eldstaden samtidigt med konstruktionen av husets tak. Om skorstenen består av delar, ska lederna mellan dem inte ligga på samma nivå som taken. Denna punkt är viktig för säkerheten.

För en effektivare drift av en rund eldstad är det lämpligt att följa flera regler:

  • Ytan i rummet där den är installerad måste vara minst 25 kvadratmeter.
  • Ventilationssystemet i rummet kommer att hålla luften frisk. Samtidigt kommer frånvaron av skarpa luftströmmar att ge lugn i elden och förhindra oavsiktlig blåsning av gnistor från härden.
  • En cirkulär omkrets med en diameter på minst en meter från eldstaden bör skapas, där det inte ska finnas några föremål, särskilt brandfarliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest framgångsrika platsen för den öppna spisen är i vardagsrummet, där hemma och familjens komfort är koncentrerad.

En rund eldstad kan dekorera vilken plats som helst i rummet . Sådana modeller används sällan som väggalternativ. De installeras vanligtvis i mitten av rummet som en ömodell. Möjligheten att överväga elden i härden, som är öppen för ögonen från alla sidor, skapar ytterligare mys och komfort i huset. Dessa eldstäder är också bra för att dekorera studiolägenheter. Samtidigt kan lokalerna inredas i en mängd olika stilar.

Bild
Bild

Om rummet är inrett i "högteknologisk" stil är raka linjer och enkla former karakteristiska för det. I det här fallet är en golv- eller hängande öppen spis, i vilken beklädnad som glas och metall dominerar, ganska lämplig för dig. Strukturens svarta eller silvermetalliska färg mot bakgrunden av ett anspråkslöst möblerat rum och en cylindrisk skorsten, till exempel av mörkt värmebeständigt glas eller metall, kommer att förbättra atmosfären av pragmatism och funktionalitet.

Om rummet är inrett i andan av "country" är ultramoderna nyheter främmande för det . Dekorationen använder trä, sten, tegel, åldrad metall, blommiga prydnader råder. En lerprodukt passar perfekt in i en sådan inredning. Härden i form av en stor, fantasifullt målad lergryta kommer att se väldigt organisk ut här. En skorsten i form av ett horn av ett blåsinstrument är också lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet har en antik interiör domineras det av möbler dekorerade med sniderier, målningar i massiva förgyllda ramar. I det här fallet kan en rund keramisk spis med utmärkta dekorativa egenskaper och ett genomskinligt glasugnsdämpare passa dig. Särskilt populära är modeller fodrade med vit eller beige keramik och dekorerade med insatta inlägg av grönt, blått, lila och andra färger, liksom flerfärgade blommiga ornament.

Hängande runda eldstäder har kanske inte full (360 grader), men begränsad överblickssynlighet för härden . Den rundade eller sfäriska kapseln i den svarta förbränningskammaren, liksom, sjunker från taket längs skorstensröret och tittar in i huset med öppningen av härden, som liknar ett öga som sprider låga. En sådan futuristisk bild kan passa bra in i ett modernt museum eller en konstplattform.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Trots det relativt små sortimentet av denna typ har den intresserade köparen mycket att välja mellan.

Få företag skapar runda eldstäder bland vilka Piazzetta (Italien), Totem (Frankrike), Seguin (Frankrike), Bordelet (Frankrike), Sergio Leoni (Italien), Focus (Frankrike) och andra sticker ut. Bland de modeller som representeras av dessa märken finns det modeller med en uttalad klassisk design och eleganta lätta och pragmatiska-funktionella modeller.

Rekommenderad: