Plaid Mikrofiber (33 Bilder): Funktioner Och Fördelar Med Mikrofiberfiltar

Innehållsförteckning:

Video: Plaid Mikrofiber (33 Bilder): Funktioner Och Fördelar Med Mikrofiberfiltar

Video: Plaid Mikrofiber (33 Bilder): Funktioner Och Fördelar Med Mikrofiberfiltar
Video: 22 PAPIERTRICKS 2024, Maj
Plaid Mikrofiber (33 Bilder): Funktioner Och Fördelar Med Mikrofiberfiltar
Plaid Mikrofiber (33 Bilder): Funktioner Och Fördelar Med Mikrofiberfiltar
Anonim

Under den kalla årstiden vill du alltid kasta dig in i en varm och mysig fåtölj, täcka dig själv med en mjuk filt. En filt av mikrofiber är ett utmärkt val eftersom den har många fördelar jämfört med andra tyger. En mängd olika färger och storlekar gör att varje kund kan välja det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Mikrofiber är ett material av syntetiskt ursprung, vars särart är närvaron av fina fibrer. Det kallas ofta också velsoft. Den är tillverkad av 100% polyester. Ibland kan en filt av mikrofiber ha 20% polyester och 80% polyamid.

Tillverkningsprocessen för mikrofiber utförs med modern teknik, under vilken fibern stratifieras till ett stort antal mikrofiber. Antalet kan variera från 8 till 25. Mikrofiber är ett speciellt material som är mjukt och ger en känsla av komfort och mysighet. Dess fibrer är sammetslen. De omsluter försiktigt kroppen och ger värme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrofiberfilten kännetecknas av enkel tvätt, eftersom detta material inte bleknar, liksom snabb torkning. Piller kommer aldrig att visas på filten. På grund av den svampiga strukturen gör mikrofiber produkterna lätta, samtidigt som de behåller värmen perfekt.

Bild
Bild

Fördelar

Mikrofiberfilt har många fördelar, så många köpare föredrar detta material:

  • Utmärkt hygroskopicitet . Mikrofiber kan absorbera mycket fukt och kan enkelt flytta ut den.
  • Lätthet . Även om mikrofiberfilten är fluffig och skrymmande, väger den väldigt lite. Om det behövs kan filten vikas på ett sådant sätt att den tar väldigt lite plats. Detta är perfekt för lagring eller transport av en produkt.
  • Bra värmeisoleringsegenskaper . En filt av mikrofiber låter dig värma upp på några minuter och håller också värmen perfekt inne.
  • Hypoallergen . Mikrofiberprodukter kan köpas av personer som är utsatta för allergier.
  • Bra andningsförmåga . Detta material är utmärkt för luftgenomsläpplighet.
  • Antibakteriell . I en sådan filt kommer svampar, dammkvalster eller andra mikroorganismer aldrig att dyka upp.
  • Bra UV -beständighet … Täcket tappar inte sina egenskaper när det utsätts för ultravioletta strålar.
  • Enkel vård . Mikrofiberprodukter är mycket enkla att tvätta, torka snabbt och kräver inte strykning.
  • Färgbeständighet . Produkterna är idealiska för färgning, behåller sin rikedom länge, även efter många tvättar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Även om en filt av mikrofiber har många fördelar, har den också några nackdelar:

  • Mikrofiber tål inte höga temperaturer. Torka inte filten nära värmeapparater. Produkten torkar mycket snabbt i frisk luft.
  • Detta material tenderar att absorbera fett, vilket påverkar det faktum att produkten tappar sin lufttäthet och hygroskopicitet. För att undvika denna nackdel måste filten tvättas oftare.
  • Mikrofiber kännetecknas av uppbyggnad av statisk elektricitet. Detta gör att produkten drar till sig damm. Använd ett antistatiskt medel efter varje tvätt av produkten eller använd speciella tvättmedel som har en antistatisk effekt.
Bild
Bild

Färglösningar

Tack vare tillverkningen av mikrofiber presenteras filtar av detta material i en mängd olika färger. Moderna tillverkare erbjuder både monokromatiska modeller och ovanliga alternativ, dekorerade med fantastiska tryck. Enkla, enkla filtar ser vackra och snygga ut. Modeller i den klassiska "skotska" buren är mycket efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter dekorerade med teckningar i form av djurskinn ser spektakulära och ljusa ut. Det kan vara tiger-, leopard-, panda- eller girafffärg. En prickig pläd dekorerad med orientaliska prydnader, extraordinära abstraktioner eller med blommotiv kan bli ett snyggt tillskott till inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer en filt av mikrofiber spelar storleken en viktig roll. När du väljer det är det värt att utgå från sängens eller soffans dimensioner.

För en enkelsäng, som har en standardstorlek på 120x180 cm, är en produkt med måtten 150x200 cm idealisk. För en säng med måtten 130x180 cm är det bättre att välja ett överkast på 160x210 cm.

För en dubbel soffa eller säng skulle en filt med måtten 180x210 cm vara ett bra val.

För att överkastet ska hänga lite längs sängkanterna bör du vara uppmärksam på produkten med måtten 200x220 cm. Detta alternativ är standard i många europeiska länder.

De största filtarna är modeller med måtten 220x240 och 240x260 cm. De är lämpliga för alla dubbelsängar och kommer också att locka uppmärksamhet med lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Mikrofiber hänvisar till billiga material, så representanter för alla delar av befolkningen har råd med en sådan filt.

När du väljer ett överkast är det värt att följa flera rekommendationer:

  • Valet av filtens storlek beror på sängens storlek. Så det är värt att överväga dina preferenser, eftersom överkastet bara kan täcka sovplatsen eller dess kanter kan vrida av sängen eller soffan.
  • Innan du köper bör du titta närmare på produktens utseende. Den ska inte ha veck. De sydda kanterna indikerar god produktkvalitet. Ofta bearbetas filtens kanter med lugg, fläta eller band. Alla stygn ska vara raka, utan förlängda öglor eller trådar.
Bild
Bild
  • Om plädet är dekorerat med ett tryck, bör du noggrant undersöka det, eftersom det ska vara symmetriskt.
  • Det är värt att uppmärksamma inte bara filtens utseende utan också dess taktila egenskaper. Den ska vara behaglig vid beröring, mjuk och varm.
  • När du väljer färg och mönster är det nödvändigt att bygga på det inre av rummet där produkten ska användas. Plädet ska se harmoniskt ut i en ensemble med möbler, gardiner eller tapeter. Om interiören domineras av ljusa färger, skulle en filt i dämpade färger vara ett idealiskt val.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag använder många filttillverkare mikrofiber som är mjuk, seg och hållbar. Bland de tillverkare som erbjuder produkter av utmärkt kvalitet till ett överkomligt pris är det värt att notera:

  • Tango företag erbjuder ett brett utbud av mikrofiberprodukter. Bland det breda sortimentet kan du hitta olika färger, modeller för barn och vuxna. En annan fördel med detta märke är ett brett utbud av storlekar.
  • Cleo -märke har etablerat sig som en välkänd tillverkare av mikrofiberfiltar. Alla företagets produkter kännetecknas av ökad slitstyrka, färgfasthet och utmärkt kvalitet. Tillverkaren erbjuder ett brett utbud av storlekar och färger för olika interiörer.
  • Ryska företaget "Golden Fleece " producerar mikrofiberfiltar i olika nyanser. Bland alla variationer kan du hitta snygga alternativ i ränder, en bur, samt modeller med ett djur- eller blommigtryck.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Mikrofiberfiltar kännetecknas av en lång livslängd, men det är värt att följa några enkla vårdrekommendationer:

  • Mikrofiber tvättas bäst för hand, men maskintvätt är också möjligt om vattentemperaturen inte överstiger 20 grader. Detta material är lätt nog att tvätta, så även vid denna vattentemperatur kommer alla föroreningar lätt att tas bort.
  • Använd inte klorhaltiga tvättmedel eller blekmedel.
  • Torka produkten nära olika värmekällor bör undvikas. Mikrofiber kan deformeras vid höga temperaturer.
  • För daglig användning bör filten tvättas minst en gång i veckan.
  • Det är förbjudet att stryka mikrofiber för att inte skada produkten.
  • För förvaring är det värt att använda speciella vakuumpåsar, medan filten ska rullas ihop kompakt.

Rekommenderad: