Moderna Glaseldstäder (24 Foton): Tresidig Eller Rund Version För Hemmet, En Skärm Eller Ett Glasstak, Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Moderna Glaseldstäder (24 Foton): Tresidig Eller Rund Version För Hemmet, En Skärm Eller Ett Glasstak, Exempel I Interiören

Video: Moderna Glaseldstäder (24 Foton): Tresidig Eller Rund Version För Hemmet, En Skärm Eller Ett Glasstak, Exempel I Interiören
Video: Hur väljer du den rätta gaming skärmen? Elgiganten förklarar 2024, April
Moderna Glaseldstäder (24 Foton): Tresidig Eller Rund Version För Hemmet, En Skärm Eller Ett Glasstak, Exempel I Interiören
Moderna Glaseldstäder (24 Foton): Tresidig Eller Rund Version För Hemmet, En Skärm Eller Ett Glasstak, Exempel I Interiören
Anonim

Förekomsten av eld i ett hem genom mänsklighetens historia är oupplösligt kopplad till välbefinnande. Århundraden går, och ett av de oändliga och grundläggande tecknen på komfort är en speciell typ av hembrasa - en öppen spis. Tyvärr är eldstäder i sin klassiska design tyvärr inte alltid acceptabla i moderna hus - anledningen till detta är konstruktionens komplexitet, ventilationsutrustning, brandsäkerhetskrav och mycket mer.

I sådana fall är alternativa lösningar oersättliga, varav en är användningen av moderna glaseldstäder. En sådan öppen spis låter dig fullt ut njuta av en av de mest lugnande bilderna som är känd för mänskligheten - smidigt och lugnt svajande tungor av levande låga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga designfunktioner

Förutom alla andliga och estetiska fördelar utmärks glaspisor också av sin säkerhet, användarvänlighet och möjlighet att installera i nästan alla rum. Mängden olika storlekar, installationsalternativ och mönster öppnar upp stora möjligheter för användning både hemma och inom design av underhållning och affärsinredning.

Eldstäder i glas kan delas in i flera typer , som skiljer sig åt i typ av installation och installation, liksom typen av bränsle som används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En gemensam egenskap hos alla glaseldstäder är närvaron av en skyddande skärm av speciellt brandsäkert glas. En sådan skärm gör det möjligt att skydda både själva rummet, väggar, golv, närliggande inrednings- och hushållsartiklar och alla närliggande människor och djur från effekterna av direkt eld, gnistor, sot och sot.

Eldstad glas produktionsteknik gör det motståndskraftigt mot höga temperaturer , och den låga expansionskoefficienten och specialsprutning ger tillräcklig styrka och förhindrar sprickor och repor. Dessutom gör en skyddande film baserad på järnoxid det enkelt och enkelt att rengöra glas från sot och sot, vars utseende beror på olika faktorer. Dessa faktorer inkluderar typen av bränsle som används, konstruktionens kvalitet och slitage på produktkomponenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bränsletyper

Traditionell ved för en eldstad i glas är ganska acceptabelt, men deras användning innebär vissa krav och begränsningar. Ta till exempel behovet av en skorsten - i en lägenhet i en flervåningshus är det nästan omöjligt att utrusta det - det är mycket konstruktivt svårt, men huvudproblemet kommer inte ens att vara konstruktionen, utan att få allt nödvändigt tillstånd och godkännanden.

Ved ger mest avfall när det bränns - det här är aska, sot, sot mättat med trädhartser. Och viktigast av allt, ved kräver den största mängden lagring, vilket gör det inte till den mest praktiska och praktiska typen av bränsle.

Bild
Bild

Av ovanstående skäl föredras två huvudalternativ för glaseldstäder:

  • Gas . Både naturgas och propan-butanblandning kan användas som bränsle. Beroende på gasens kvalitet och utrustning som används kan mängden sot och andra förbränningsbiprodukter som släpps ut variera. En gasbrännare, som används som flamkälla, kan dekoreras på olika sätt. Imitation av ved används ofta, vilket kan se extremt realistiskt ut.
  • Biobränslen . Biobränslen tillverkade på basis av alkoholer i form av en vätska eller gel är giftfria, det är ledande inom miljövänlighet bland alla typer av bränsle som nämns. Under förbränningen frigörs främst vattenånga och koldioxid, förekomsten av andra ämnen är mycket obetydlig. Denna typ av bränsle är opretentiös i lagring och mycket lätt att använda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av glas eldstäder

Det högteknologiska tillvägagångssättet för skapandet av glaseldstäder har gett en stor variation i valet av både extern design och intern struktur. Det finns modeller som erbjuder en delvis öppen låga, men det finns också modeller där elden är helt isolerad i enhetens kropp. Generellt sett finns det tre huvudsakliga sätt att integrera en öppen spis i inredningen.

Inbyggda eldstäder

Sådana eldstäder kan vara mycket imponerande i storlek, inklusive - helt upprepa i sitt utseende de eleganta mönster som är kända från medeltidens interiörer. Det finns ett stort antal alternativ för extern dekoration och design; en mängd olika material används - metall, sten, keramik. Valet beror på lust och fantasi.

Gasbränsle används ofta för inbäddade lösningar. Inbäddningsområdet är ganska omfattande - det kan vara både väggar och inre skiljeväggar. Det är värt att notera att användningen av speciella värmebeständiga och värmeisolerande material möjliggör installation även när man använder gips i basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytmontering

Namnet talar för sig själv här. Sådana modeller kännetecknas av lägre vikt, men när du väljer en installationsplats bör du fokusera på styrkan hos den bärande strukturen - vägg eller tak.

Både gas och biobränsle är lämpliga som bränsle, valet beror både på modellens storlek och på ägarens önskemål. Olika former, storlekar och färger gör att du organiskt kan komplettera interiören i alla stilar och riktningar och lämnar inte likgiltiga även de mest sofistikerade köparna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbara eldstäder i glas

Bärbara eldstäder finns i en mängd olika storlekar och volymer - från några kubikcentimeter, storleken på en bordslampa, till stora strukturer. Deras främsta fördel ligger i det faktum att de inte är bundna till en specifik installationspunkt och kan placeras godtyckligt i rummet.

En mängd olika mönster, från klassiska stilar till högteknologiska, gör att du kan njuta av elden i alla miljöer. Till exempel kommer få människor att lämnas likgiltiga av ett soffbord, i mitten av vilka tungor av levande låga krullar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

Trots allt som har sagts om den höga säkerheten för glaseldstäder, bör man inte försumma reglerna för deras användning och elementära försiktighetsåtgärder, precis som med andra enheter och enheter. Man måste komma ihåg att det inte rekommenderas att lämna en fungerande eldstad utan uppsikt under lång tid.

Vi får inte glömma regelbunden ventilation av rummet, eftersom varje förbränningsprocess använder syre från omgivningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Underhåll bör överlåtas till specialister , men i hushållstjänsten är eldstäder i glas ganska enkla. Som regel handlar det om att rengöra ytan från damm och eventuellt sot. De material som används vid tillverkningen är resistenta mot effekterna av hushållskemikalier och kräver inte specialiserat dagligt underhåll.

Så om en vanlig öppen spis, på grund av dess egenskaper, inte är tillgänglig, och en elektrisk inte ger de känslor som man ville ha, så skulle en tresidig glasspis med gas eller biobränsle förmodligen vara det bästa valet. Till exempel ser en rund smal mini-version som har ett staket väldigt snygg ut.

Rekommenderad: