Lila Kök (58 Bilder): Funktioner I Att Använda Ett Lila Kök I Inredningen. Designalternativ För Köksenheter I Lavendeltoner

Innehållsförteckning:

Video: Lila Kök (58 Bilder): Funktioner I Att Använda Ett Lila Kök I Inredningen. Designalternativ För Köksenheter I Lavendeltoner

Video: Lila Kök (58 Bilder): Funktioner I Att Använda Ett Lila Kök I Inredningen. Designalternativ För Köksenheter I Lavendeltoner
Video: Moderno - Framtidens kök från Strömsdal Kök & Interiör 2024, Maj
Lila Kök (58 Bilder): Funktioner I Att Använda Ett Lila Kök I Inredningen. Designalternativ För Köksenheter I Lavendeltoner
Lila Kök (58 Bilder): Funktioner I Att Använda Ett Lila Kök I Inredningen. Designalternativ För Köksenheter I Lavendeltoner
Anonim

Den höga konkurrensen på marknaden har blivit en utgångspunkt i sökandet efter extraordinära lösningar för både designers och möbeltillverkare. En ny och trendig trend är skapandet av en köksinredning i lila toner, kompletterad med en uppsättning i ett liknande färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgens egenskaper och dess nyanser

Till skillnad från andra är den lila färgen så mångsidig att den kan ha olika nyanser. Den kommer i en ljust lila, som persisk lila, och förvandlas till en ljus lavendel eller lila ton. Alla färger av denna färg, känsliga och bleka, eller omvänt, rika och ljusa, är ett slags huvudbakgrund.

När ljuset sönderdelas till färger bildas ett spektrum som består av sju huvudkomponenter. En vacker lila nyans erhålls genom att kombinera röda och blå toner . Det skapar en atmosfär av vår och friskhet. Under det senaste decenniet har detta färgschema ofta använts för att dekorera inredningen i kök, liksom möbler. Huvuddragen i denna ton är dess förmåga att ha en gynnsam effekt på en persons känslomässiga tillstånd. Till exempel har väggar täckta med djup lila en stimulerande effekt på människor som gör musik eller målar. Kalla nyanser av bakgrunden, tenderar till en blå ton, har en avslappnande och lugnande effekt på det mänskliga nervsystemet.

Köksmöbler i denna färgkombination är lämpliga för dem som sysslar med ansträngande fysiskt eller intellektuellt arbete. Kombinationen av lavendel eller lila toner med andra färger gör det möjligt att skapa extraordinära interiörer som helt enkelt fängslar ögat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Om du bestämmer dig för att ha ett lila kök, då det är nödvändigt att ta hänsyn till ett antal funktioner i bostaden.

Först och främst bör du vara uppmärksam på områdets område och dess läge. När ditt kök vetter mot söder är det bäst att välja headsetet i toner som visuellt skapar svalka. Det kan vara lavendel eller aubergine, eller en djup lila björnbärskugga. I rummet på norra sidan ska möbler placeras i mjuka lila, ametyst, lila-rosa toner

Bild
Bild
Bild
Bild

För ägare av små köksytor är möbler i lila eller lavendel med ytterligare nyanser, vars huvudsakliga anses vara vita, lämpliga. Hyllorna och dörrarna till headsetet av glas kommer att ge rummet komfort. Möblerna kommer att se bra ut om skåpen är målade lila och skåpen är gula, sallad eller turkosa

Bild
Bild
Bild
Bild

En visuell ökning av utrymmet kan uppnås om väggarna i rummet är täckta med ljus monokromatisk färg, och huvudfokus ligger på inredningen, som harmoniskt kompletterar och betonar tonen i möbeluppsättningen. Den mycket rika lila färgen på köket är inte lämplig för små rum. Det kommer att absorbera det användbara området avsevärt. I ett stort kök kan du installera möbler i valfri lila nyans, visuellt förbättra det eller göra det mer dämpat med ytterligare element som tapeter eller väggfärg

Bild
Bild
Bild
Bild

Kalla lila toner som finns i möbelelement kommer att förstora köksutrymmet visuellt, medan varmare lavendeltoner kan ge rummet en atmosfär av komfort

Det rekommenderas inte att använda flera lila halvtoner i samma interiör, som skiljer sig åt i mättnadens djup. Denna omständighet har en negativ inverkan på det mentala tillståndet hos människor i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tapeten i köket är i vanliga, diskreta färger, till exempel persika, kan arbetsdelen av köksbänken (nära diskbänken) göras ljus med fototapet med lavendelblommor. Det naturliga landskapet kommer bara att betona köksuppsättningens icke-standardfärg

Bild
Bild

Således finns det flera huvudpunkter när det gäller fördelarna med möbler i lila färger

  1. Denna färg är lämplig för inredning av alla köksstorlekar.
  2. Lila tonens förmåga att kombinera med andra färger gör det möjligt att använda olika stilar både när du väljer möbler och när du dekorerar rummet självt.
  3. Headsetet i denna färg ser vackert ut i kombination med spegel- eller glaselement.
  4. Det är väldigt enkelt att diversifiera ett kök i lila eller lavendeltoner genom att välja en inredning av samma färg. Gardiner, gardiner i känsliga bleka lila toner kommer att vara ett originellt tillskott till den övergripande interiören. Blommor i krukor, vaser och fat i garderoben, som har en ljus lila nyans, kommer också att se extraordinära ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med headset gjorda i lila eller lavendeltoner är deras knappa förmåga att lysa upp köksutrymmet med små eller norrvända fönster. För människor som lider av frekventa humörsvängningar är det inte heller troligt att denna möbelfärg passar. Det kommer bara att bidra till att depressionen förvärras. Alla gillar inte den här färgpaletten. Män föredrar att avstå från sådana köp, ofta överväger sådana headset uteslutande för kvinnor.

Bild
Bild

Vilka färger är bäst att kombinera?

Som nämnts ovan kan denna färg kombineras med ett antal andra toner.

Svart bakgrund i kombination med lila är ett sällsynt extraordinärt alternativ. I det här fallet är det nödvändigt att jämna ut den ömsesidiga skarpheten av deras uppfattning genom att använda ytterligare toner, som vitt eller grått. Det är bättre att kombinera grundtoner med andra nyanser i lika stora proportioner. Till exempel kan en kakel på golvet som har två motsatta bakgrunder (vit och svart) se bra ut med fragment av en köksmöbelfasad om de är i lila eller lila.

När köket är litet och det finns problem med belysning, rekommenderas det inte att köpa en uppsättning i svart och lila. Rummet kommer att verka väldigt litet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Setet i lavendelgrått ser väldigt sofistikerat ut . Detta färgschema har en gynnsam effekt på tillståndet i nervsystemet hos människor i rummet där dessa möbler ligger. Själva gråtonen används för att dekorera väggar eller golv; i en övervägande mängd kan den också vara i ett köksset.

För att göra atmosfären mysig läggs varma nyanser till kompositionen av två färger. Det kan vara pärla, vitt, beige eller rosa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pärlkök parat med en lila nyans ser lite dyster och kall ut. Bäst av allt, den här uppsättningen är lämplig för dem vars lägenhet eller kök vetter mot solsidan. Vid varmt väder skapar det inre av rummet och möblernas färg en känsla av kyla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige och rosa set i kombination med lila färg kommer den att se väldigt mild och sublim ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en annan bakgrund, till exempel brun, brons eller guld, kommer ett lila headset att se högtidligt ut, men det är bäst att använda dessa nyanser i enskilda möbler eller inredning.

Bild
Bild

Gröna och gula färger råder i den naturliga miljön . Deras närvaro i lila möbler kommer att skapa en luftig, varm atmosfär på våren och kommer att muntra upp dig, bara den gula färgen ska vara ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja en stil

Det finns ingen enighet om valet av köksapparater med en blank eller matt yta. Allt beror på personlig preferens och smak.

Vanligtvis rekommenderas möbler med en matt yta för installation i köket hos en familj med husdjur . Naturliga fläckar på ett sådant headset är mindre märkbara, men att rengöra dessa möbler är mycket svårare än att tvätta dem med glans. Fasadernas blanka yta är en modern lösning. Dessa möbler ser mer högtidliga och eleganta ut. Närvaron av naturstenar, glas eller lackerade träelement i headsetet förstärker bara möblernas glans. Om lagret appliceras med hög kvalitet kommer inte fasaderna på möbler med en sådan beläggning att blekna.

Fördelarna med blanka baser är att själva köksrummet verkar mer rymligt och lättare, men fläckar, ränder eller vattendroppar märks mycket på dem och därför behöver sådana möbler regelbundet underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glans appliceras på fasader på köksmöbler med plast, lack, akryl eller PVC -film. Det rekommenderas att tvätta skåpdörrar med speciella geler som tar bort feta element. Trasan ska vara något fuktig. Eventuella repor och sprickor kan inte tas bort.

Glansiga ytor reflekterar ljuset väl, expanderar visuellt väggarna i ett litet kök. Matta headset är att föredra att köpa för ägare till rymliga kök eller matsalar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Innan du påbörjar arbetet med köksrummets design och installation av möbler måste du tydligt känna till dess dimensioner och belysningsgrad.

Headsetet ser bra ut i lavendel- eller lila färger, om huvudbakgrunden blir till ljusa färger eller om det finns vit färg i finishen . Så att den övergripande interiören inte verkar dyster och möblerna passar harmoniskt in i köksutrymmet måste du välja rätt tapeter, bestämma färg på tak och golv. Endast närvaron av känsliga och ljusa färger blandade med en lila ton gör det möjligt att skapa en unik stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av fotoutskrifter har blivit en trendig designriktning . Bilder med bilder appliceras på dörrarna till köksskåp. Till exempel, väggmålningar med violer eller orkidéer ser väldigt vackra ut på en av väggarna i köket eller i köksförklädets område. Den senare är ofta gjord av glas med ett mönster på.

Bild
Bild

Färgen på klädseln på stoppade köksmöbler är av stor betydelse . Den lila köksuppsättningen ser högtidlig ut mot bakgrunden av ett snövit bord och stolar. För älskare av en rik ton är en uppsättning ljuslila i kombination med en sallad eller saftig gul bakgrund lämplig. Följaktligen bör tapeter och tillbehör köpas i samma färgschema.

På ett eller annat sätt blir det inte svårt för dig att dekorera köksutrymmet i ljusa färger av lila eller känsliga lavendeltoner. Det är nödvändigt att upprätthålla en balans mellan nyanser som står i kontrast med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designtips

Erfarna experter är överens om att köksdesignen, gjord i lavendel- eller lila toner, betyder en framgångsrik och kompetent kombination av huvudkomponenterna i interiören, både i stil och färg.

Det rekommenderas inte att lägga golvet i köket med lila kakel, men det är bäst att ordna det i en traditionell ljusbrun ton. Du kan också använda laminat eller porslin stengods för detta

Bild
Bild

Om du gör ett sträcktak, är närvaron av fragment av en lila bakgrund tillåten på det, eller det kan själv målas i en delikat lavendelfärg

Bild
Bild

Väggarna är dekorerade både utan bild och med dess användning. Om köket är litet kommer stora mönster visuellt att minska storleken på rummet visuellt. Tapeter med lila vertikala ränder kommer att öka höjden, samtidigt som dess dimensioner minskar. Omvänt kommer horisontella ränder att minska kökshöjden visuellt

Bild
Bild
Bild
Bild

När ditt headset har en rik lila bakgrund, bör inredningselementen - en duk, klädsel på stolar eller ett stoppat hörn - vara i ljusare färger. Om möbler och tapeter på väggarna är mycket nära varandra i färgegenskaper, rekommenderas det att köpa tillbehör (målningar, omslag, lampor) i känsliga ljusa nyanser som ekar grundtonen

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett hur du dekorerar inredningen i köket, bör designen innehålla användning av tre färger, närmare bestämt en huvudton och ytterligare två nyanser. Denna kombination anses vara den perfekta kombinationen

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Det har redan blivit traditionellt att dekorera kök i en eller annan stil. De mest populära bland dem är:

  • Amerikansk klassicism;
  • minimalism och högteknologi;
  • klassisk stil;
  • provence och andra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Amerikanska klassiker typisk för älskare av en diskret bakgrund. Denna stil innebär att måla väggarna i mycket mjuka färger. Du kan kombinera blek lila färg med rosa, beige, vita, blå och pärlnyanser. Väggarna kan dekoreras med ränder eller vara monokromatiska. Huvudfokus ligger på inredning och inredning. Möbler sticker ut från huvudbakgrunden på grund av dess mer mättade färg.

Bild
Bild

För minimalism stil kantiga raka former är karakteristiska. Fasaderna på köksskåp är som regel av samma ton - mycket ljuslila eller blek lila. Ett köksförkläde är vanligtvis inrett i samma intervall som väggarnas färg. Det kan vara beige, vitt eller grått, kompletterat med ett vackert mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hi-tech är en modern trendig trend . Det innebär användning av ett stort antal hjälpelement, såsom lampor och moderna inbyggda apparater. Glasytor finns ofta i möbeluppsättningar. Kökets färg kan vara ljus och mörk lila.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk möbelstil brukar uttryckas i mörklila toner. Inredningens adel betonas av stolarnas ljusare lila klädsel, gardinernas sofistikering, förekomsten av figurer eller målningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence anses vara en rustik stil . Oftast är köksmöbler inredda i en ton eller så används alla nyanser av lila. Textilier med blommotryck används som relaterade komponenter. Dessa kan vara servetter eller löpare, dukar på bordet. Ofta kompletteras interiören med konstsmidesartiklar. Gesimser och speglar i dessa ramar återskapar atmosfären i det gamla franska köket.

Rekommenderad: