4-brännare Induktionshäll Med Ugn: Funktioner I Den Beröringskänsliga Elektriska 4-brännaren, Att Välja En Spis

Innehållsförteckning:

Video: 4-brännare Induktionshäll Med Ugn: Funktioner I Den Beröringskänsliga Elektriska 4-brännaren, Att Välja En Spis

Video: 4-brännare Induktionshäll Med Ugn: Funktioner I Den Beröringskänsliga Elektriska 4-brännaren, Att Välja En Spis
Video: Bosch TouchSelect QuickStart 2024, Maj
4-brännare Induktionshäll Med Ugn: Funktioner I Den Beröringskänsliga Elektriska 4-brännaren, Att Välja En Spis
4-brännare Induktionshäll Med Ugn: Funktioner I Den Beröringskänsliga Elektriska 4-brännaren, Att Välja En Spis
Anonim

Ett säkert multifunktionellt kök är vad moderna tillverkare strävar efter. Om du vill köpa en högpresterande, men samtidigt lättanvänd spis, titta på induktionskokaren.

Induktionsmodeller sticker ut från andra elektriska spisar på grund av sin moderna design, många inbyggda alternativ och hög säkerhet. Det är omöjligt att bränna dig själv på en sådan spis, det spenderar mycket mindre el när du lagar mat, värmer inte luften i köket.

Bild
Bild

En vanlig induktionsspis med fyra brännare tar liten plats i köket, kräver inte installation av fläkt och extra ventilation och kommer att kunna tillgodose olika kulinariska behov.

Funktionsprincipen och funktionerna hos induktionskokaren

Funktionsprincipen för en induktionshäll skiljer sig mycket från principen för en klassisk el- eller gasspis. Den största skillnaden är ytvärmeområdet. Kaminen värmer bara det utrymme som disken står på, svalnar på några sekunder och är utrustad med en speciell indikator som signalerar temperaturen på kokplattan.

Värmeelementet består av spolar genom vilka värmeenergi strömmar. Induktionsprincipen manifesteras enligt följande: kaminen värmer inte ytan förrän det finns ett speciellt kokkärl på den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Induktionshällen värms inte upp även när den är påslagen och det finns ingen kruka på den, eftersom den värmer botten av grytan, inte hällen.

För en genomsnittlig familj räcker det med en 4-brännare. På den kan du laga första och andra kurser, samt koka en vattenkokare eller brygga kaffe i en turk. På många modeller är kokplattorna av olika storlek. Det finns modeller där kokplattan inte är markerad på ytan: krukorna kan placeras var som helst. Ta i så fall reda på i förväg hur många rätter och vilken storlek du kan använda samtidigt.

Gör dig redo att köpa köksredskap i ferromagnetiskt stål. Den har en plan och jämn botten utan mönster. En av de fyra brännarna ska vara små så att du inte behöver köpa speciella adaptrar för köksredskap med liten diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du köper en 4-brännare med ugn, mäta först måtten på det föreslagna utrymmet för apparaten. Moderna modeller av induktionsspisar är mycket olika i storlek. Var uppmärksam på avståndet som krävs för att öppna ugnsluckan.

Bild
Bild

Ett viktigt kriterium är utrustningens design och färg. Det ska harmoniskt passa in i kökets färgschema. Den vita ytan på en induktionshäll blir mycket mindre smutsig än en liknande yta på andra hällar. Mat brinner inte på hällen eftersom den förblir kall i oanvända områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på lägena. I billiga modeller varierar deras antal från 7 till 15. Dyra plattor är utrustade med 16-20 lägen. Tänk på hur mycket du behöver det här alternativet för att inte betala för mycket för onödiga. Till exempel, om ditt kök redan har en speciell timer, behöver du inte ge pengar för en extra funktion.

För familjer med små barn är kaminen låsläge användbart, medan det för andra familjer kanske inte är användbart alls.

Ett viktigt urvalskriterium är ugnens kraft. Vissa modeller tillåter inte användning av 4 brännare samtidigt på grund av den begränsade effektreserven (mindre än 4 kW).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du använder en pacemaker är det bäst att hoppa över induktionshällen. Familjemedlemmar med en pacemaker ska inte komma för nära induktionstekniken som slås på. Det optimala avståndet är en halv meter.

Induktionshällens lägen och funktioner

Induktionshällar är attraktiva för sin funktionalitet. Förinställda program kan ställa in önskad temperatur för kokande mjölk (80 ° C) eller tillagningsstek (240 ° C med möjlighet till ytterligare justering från 60 till 280 ° C).

PowerBoost -läget kommer att vara användbart för personer med ett snabbt liv. I det här läget levereras ström till en av kokplattorna, vilket gör att du kan värma upp vatten eller brygga kaffe mycket snabbare . Det bör dock komma ihåg att när PowerBoost slås på, kommer kaminen att minska strömmen till de återstående arbetsbrännarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den skyddande avstängningsfunktionen är viktig. Den aktiveras genom att vattnet hälls ut på hällen . Induktionshällen stängs av automatiskt när den inte används på länge - du behöver inte längre oroa dig om du stängde av apparaten när du lämnade den. Och det finns också en funktion för att hålla temperaturen på färdiga måltider.

Närvaron av ett stort antal lägen underlättas av pekskärmen, där du kan välja önskad temperatur eller effekt med ett finger. Ett antal modeller har speciella displayer som visar strömspänningen i nätverket, samt energiförbrukning.

Att välja en spis med ugn

Induktionshällar har olika konfigurationer: du kan begränsa dig till en häll eller välja en fullvärdig modell med en ugn. Det första alternativet är bra eftersom du kan köpa en ugn från en annan tillverkare eller inte köpa den alls eftersom det är onödigt. Men om du bestämmer dig för att köpa en komplett uppsättning, var uppmärksam på ugnens volym och dess lägen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Induktionsugnar kan användas i grill, konvektion, spett, förvärmning och andra lägen. Konvektion är särskilt viktigt för konditorer, eftersom det gör att produkten kan bakas jämnt från alla håll. Ett eller flera värmeelement kan byggas in i ugnen, vilket bestämmer dess effekt. I moderna induktionshällar kan ugnen rengöras automatiskt om läget tillåter det.

När du köper, var uppmärksam på hur tätt ugnsluckan sitter, hur väl dess inre yta är upplyst och vad som är betraktningsvinkeln utifrån.

Regler för att ta hand om en spis med ugn

En induktionshäll har följande svaga punkter:

  • möjligheten att värma en tidigare förorenad yta;
  • utseendet på repor;
  • intolerans mot starka slag, på grund av vilka ett chip kan bildas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför måste du vara försiktig när du arbetar med en sådan spis och glöm inte att rengöra den från matrester i tid . Aggressiva medel och hårda svampar eller metallborstar är inte lämpliga för rengöring av hällen. Det är bättre att använda servetter, flanelltrasor och en liten mängd av en specialprodukt som inte kommer att repa ytan . Titta på indikatorerna som anger temperaturen på spisens yta.

Det är bäst att ta bort smuts omedelbart efter användning. Ofta ingår en skrapa med spisen, med vilken du kan ta bort fryst fett och matbitar. Skrapan har vanligtvis flera utbytbara blad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter rengöring av ytan, polera den med en vanlig luddfri handduk.

Vid rengöring av ugnen med specialläget används vanligtvis det nedre värmeelementet för att värma upp till 50 ° C. Genomsnittlig rengöringstid är 30 minuter. För inbränd och envis smuts är det bättre att använda klassisk rengöring med konventionella ugnsrengöringsmedel. När du är klar ska du noggrant rengöra ugnen med vatten för att ta bort eventuella rester av rengöringsmedel.

Bild
Bild

Induktionshällar har funnits på marknaden i över tio år. De är testade och mer perfekta än de första modellerna. Väg alla fördelar och nackdelar och få rätt spis för dig, som med rätt vård kommer att tjäna din familj i många år.

Rekommenderad: