Ugn Zigmund & Shtain: Har Elektriska Och Gasvarianter. Vilka Reservdelar Behövs För Att Ansluta Den Inbyggda Ugnen?

Innehållsförteckning:

Video: Ugn Zigmund & Shtain: Har Elektriska Och Gasvarianter. Vilka Reservdelar Behövs För Att Ansluta Den Inbyggda Ugnen?

Video: Ugn Zigmund & Shtain: Har Elektriska Och Gasvarianter. Vilka Reservdelar Behövs För Att Ansluta Den Inbyggda Ugnen?
Video: БЕСПРОВОДНЫЙ ТЕРМОМЕТР ДЛЯ МЯСА!!! 2024, Maj
Ugn Zigmund & Shtain: Har Elektriska Och Gasvarianter. Vilka Reservdelar Behövs För Att Ansluta Den Inbyggda Ugnen?
Ugn Zigmund & Shtain: Har Elektriska Och Gasvarianter. Vilka Reservdelar Behövs För Att Ansluta Den Inbyggda Ugnen?
Anonim

De mest sofistikerade och mödosamma rätterna av kött, fisk och grönsaker tillagas ofta i ugnen. Egenskaperna hos denna teknik påverkar vilken typ av rätter som kan tillagas i den och hur framgångsrika de kommer att bli. Därför är det värt att överväga funktionerna i olika modeller av Zigmund & Shtain -ugnar och bekanta dig med tips för att välja dem.

Bild
Bild

Om märket

Företaget Zigmund & Shtain GmbH grundades i den tyska staden Dresden 1991 på grundval av flera försvarsföretag, som efter slutet av vapenloppet beslutades att övergå till produktion av hushållsapparater, inklusive köksapparater. Företagets produkter blev snabbt populära på den tyska marknaden, tack vare vilket varumärket kunde expandera avsevärt och bli till ett internationellt företag. För närvarande ligger koncernens huvudkontor i Düsseldorf och produktionsanläggningarna finns i Tyskland, Italien, Frankrike, Rumänien, Turkiet och Kina.

Bild
Bild

Z & S -produkter kom först in på den ryska marknaden 2002 och vann snabbt förtroendet hos inhemska köpare. År 2014 tilldelades 2 produkter från det tyska företaget (spisfläkt och spis) det prestigefyllda priset Årets ryska produkt. Tillsammans med företagets officiella representation i Moskva finns ett brett nätverk av certifierade servicecentra i Ryska federationen, som är öppna i alla större städer i landet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget har också ett representativt kontor och flera SC i Kazakstan. Inom en snar framtid planeras att öppna representationskontor i Vitryssland och andra post-sovjetiska länder.

Särdrag

Eftersom alla företagets produkter främst är inriktade på den tyska och andra EU -ländernas marknad, Z&S ugnar har alla nödvändiga intyg om överensstämmelse i enlighet med gällande normer i europeisk lagstiftning , vilket innebär att de utmärks av en ganska hög monteringskvalitet och säkerhet för material som används i produktionen samt låg energiförbrukning. Samtidigt anser oron en viktig del av sitt uppdrag att spara tid och ansträngning för ägarna till dess utrustning. Därför täcks alla inre ytor på gasmodeller av ugnar med emalj som är lätt att rengöra.

Bild
Bild

Elektriska modeller är ofta dessutom utrustade med katalytiska och hydrolysrengörande system, vilket i hög grad underlättar underhållet av sådan utrustning.

Det tyska företaget är övertygat om kvaliteten och tillförlitligheten hos den levererade utrustningen, så garantitiden för alla ugnsmodeller är 3 år. Efter utgången av denna period gäller en ytterligare garanti för komponenter i ytterligare 2 år. En märkbar skillnad mellan gasmodeller och de flesta analoger är närvaron av ett konvektionsläge, på grund av vilket kapaciteten hos denna teknik avsevärt utökas . I sådana ugnar kan du torka en stor mängd skorpor och örter, baka stora köttbitar, baka fasta pajer och snabbt tina kött och grönsaker. Alla gasugnar är utrustade med ett elektrisk tändsystem.

Alla enhetsmodeller är utrustade med teleskopskenor, trippelglasade dörrar, programmerare, temperatursond och belysningssystem . I de flesta modeller är också ett tangentiellt kylsystem installerat som på ett tillförlitligt sätt skyddar möbler som ligger nära enheten från överhettning. Kända designers och ingenjörer arbetar med utseendet och ergonomin för Zigmund & Shaint -utrustning. Tack vare detta använder den de mest moderna och fashionabla tekniska lösningarna - till exempel är manöverbrytare i de flesta modeller "infällda" på frontpanelen.

Bild
Bild

Olika sorter

Den tyska koncernen producerar ett brett utbud av ugnar av olika slag. Så enligt installationsmetoden kan de delas in i oberoende (installeras separat) och inbyggda (avsedda för installation i köksmöbler). Enligt energibäraren som används är tyska ugnar indelade i gas och el (tyvärr erbjuder företaget inte kombinerade modeller än). När det gäller designfunktioner kan alla ugnar i företaget delas in i:

  • retro (de använder massiva förgyllda handtag, lockiga dörrar och träliknande lackering);
  • klassiker (en vanlig ugn i bekant stil);
  • futuristisk (tillverkad i Hi-Tech-stil med pekskärmar, displayer och andra moderna element).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller storlek kan två typer av utrustning särskiljas:

  • kompakt (45 cm bred);
  • standard (60 cm bred).

Låt oss överväga modellutbudet för det tyska företaget mer detaljerat.

Modeller

Z&S sortiment av gasugnar har bara 10 modeller, varav de mest populära är:

BN 19.503 S - ett oberoende budgetalternativ utan konvektionssystem med en volym på 62 liter och en bredd på 60 cm;

Bild
Bild

BN 02.502 D - en inbyggd ugn med en retro-design, 60 cm bred och en volym på 59 liter;

Bild
Bild

BN 20.504 - rymlig (67 l) inbyggd modell 60 cm bred med en strikt klassisk design;

Bild
Bild

BN 21,514 X - en elegant version med en volym på 67 liter, tillverkad i en retro -design med en mätare, en klocka och dekorativa ränder på dörren.

Bild
Bild

Antalet varianter av elektrisk utrustning som företaget erbjuder är märkbart större och uppgår till 88. Oftast lockas ryska köpares uppmärksamhet av följande modeller:

  • EN 106.511 B - budgetmässig och kompakt version med en volym på 56 liter med en klassisk design, energiklass B;
  • EN 202.511 S - snygg modell med en tonad dörr och en volym på 59 liter, tillhör energiklass A;
  • EN 118.511 W - modell med en volym på 62 liter med en klassisk design och två brickor;
  • EN 114.611 B - ett alternativ med en volym på 60 liter med 6 programmeringslägen för programmeraren (avfrostning, bottenvärme, toppvärme, kombinerad uppvärmning, grill, konvektion);
  • EN 120.512 B - modell med en volym på 60 liter med en futuristisk design och touchkontroller;
  • EN 222.112 - rymlig (67 l) och modern version med touchkontroll, utrustad med dörrstängare och förstärkare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Den första parametern som är viktig att tänka på när du väljer en ugn är dess storlek. Detta gäller särskilt för inbyggda apparater, som måste anpassas exakt till dimensionerna på sätet från dina möbler. När du väljer mellan gas- och elektriska modeller bör du tänka på det den enda fördelen med gasteknik framför el är den märkbart lägre kostnaden för gas jämfört med el … Samtidigt är elektriska modeller mycket säkrare, har en mycket bredare funktionalitet och ger en mer enhetlig uppvärmning av ugnsvolymen.

Bild
Bild

Dessutom är elektriska modeller inte täckta med ett lager av gasförbränningsprodukter, och är också utrustade med automatiska system.

Innan du köper en elektrisk ugn det är värt att kontrollera tillståndet för de elektriska ledningarna i köket och, om det behövs, ersätta det med en nyare - annars kan ett brott eller till och med brand uppstå. Detsamma gäller uttaget du planerar att ansluta ugnen till. När du ansluter sådan utrustning måste du definitivt installera en jordledning och en separat skyddande brytare, som vid överbelastning eller funktionsstörning stänger av enheten utan att den misslyckas. Använd endast skruvplintar för sammanfogning av ledningar, särskilt koppar med aluminium. Lödning och ännu fler vridningsanslutningar är osäkra.

Bild
Bild

Reservdelar till Zigmund & Shtain -ugnar bör endast köpas i certifierade SC -apparater.

Recensioner

De flesta ägare av tyska ugnar i sina recensioner och recensioner noterar den höga kvaliteten och goda tillförlitligheten hos denna teknik. Som ytterligare fördelar med denna utrustning nämner författarförfattarna ofta den eleganta designen, det enkla underhållet av dessa ugnar, närvaron av bekväma driftsätt, enkel användning och enhetlig uppvärmning av hela skåpvolymen. Många ägare noterar också förekomsten av teleskopiska guider som en viktig fördel. Ägare till gasugnar noterar dessutom förekomsten av ett konvektionssystem som en fördel.

Bild
Bild

Trots att företaget har varit verksamt på den ryska marknaden sedan 2002 tror många granskare att företagets produkter har dykt upp på hyllorna i inhemska butiker ganska nyligen och därför är föga kända för vanliga kunder. Så när det gäller status är Z & S -utrustningen fortfarande märkbart sämre än mer "marknadsförda" tyska märken som Bosch. Naturligtvis saknar produkterna från den tyska koncernen inga andra brister.

Den viktigaste av dessa är bristen på en glasdörrgaranti. En annan vanlig nackdel med det tyska företagets utbud är bristen på alternativ med inbyggd mikrovågsugn.

Ägarna till EN 222.112 B -modellen i sina recensioner noterar ibland som en nackdel den otillräckligt höga maximala uppvärmningstemperaturen, som är 250 ° C. Och författarna till recensionerna på EN 120.512 B elektrisk ugn klagar ofta över att den har en energiklass A, medan de är nära när det gäller parametrar, tillhör analoger ofta klass A + (de förbrukar mindre elektricitet i samma lägen). Ägnarna till ugnarna om de "infällda" tumlarna var delade. De flesta granskare anser att detta är ett bra fynd, men vissa ugnsägare noterar att sådana vippströmställare kan vara obekväma att använda.

Rekommenderad: