IKEA Huvar: Inbyggd Vit Modell För Köket, Inbyggda Köksalternativ LAGAN, UTDRAG Och VINDIG, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: IKEA Huvar: Inbyggd Vit Modell För Köket, Inbyggda Köksalternativ LAGAN, UTDRAG Och VINDIG, Recensioner

Video: IKEA Huvar: Inbyggd Vit Modell För Köket, Inbyggda Köksalternativ LAGAN, UTDRAG Och VINDIG, Recensioner
Video: 11 THINGS I LOVE ABOUT MY IKEA KITCHEN. IKEA SECTION AXSTAD KITCHEN 2024, Maj
IKEA Huvar: Inbyggd Vit Modell För Köket, Inbyggda Köksalternativ LAGAN, UTDRAG Och VINDIG, Recensioner
IKEA Huvar: Inbyggd Vit Modell För Köket, Inbyggda Köksalternativ LAGAN, UTDRAG Och VINDIG, Recensioner
Anonim

Köket är traditionellt förknippat med olika dofter. Men inte alla dofter i den är lika trevliga, särskilt med långt arbete. IKEA huvar hjälper till att lösa detta problem.

Bild
Bild

Särdrag

Apparater under detta märke är främst förknippade med billiga och snygga erbjudanden. Men företaget försökte ge konsumenterna praktisk funktionalitet. Kraften hos den medföljande utrustningen gör att du kan”blåsa ut” de viktigaste skadliga gaserna från alla kök. Utbudet av dimensioner och geometriska parametrar för strukturer är brett. Det är därför det är nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt deras val för specifika ändamål.

Bild
Bild

Företaget försöker implementera så mycket individuellt tillvägagångssätt som möjligt . Den tveklösa fördelen är möjligheten att beställa ett perfekt kompatibelt headset. Företaget interagerar aktivt och fruktbart med ledande utvecklare i branschen. Därför har alla system (både inbäddade och fristående) hög prestanda och håller länge. IKEAs huvudstrategi är att uppnå en optimal balans mellan effektivitet och energiförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

LAGAN

Denna modifiering kännetecknas av ett bekvämt pris och uppfyller den tilldelade uppgiften ganska bra, trots de begränsade funktionerna.

Försedd:

  • tre grader av effektreglering;
  • nattbelysningsläge;
  • åtgärder vid avlägsnande av luft eller återcirkulation (ett kolfilter krävs, som måste köpas i tillägg).
Bild
Bild
Bild
Bild

Av recensionerna att döma ser den här versionen ganska solid utåt. Spiskåpan levereras med noggrant skrivna instruktioner. Det finns också en stencil för att markera fästpunkterna. Detta gör att du helt kan överge alla typer av mätningar och beräkningar. Naturligtvis slutar skapelserna från de svenska utvecklarna inte där.

Bild
Bild

UTDRAG

Detta är ett annat inbyggt designalternativ. Tillverkaren hävdar att energiförbrukningen överensstämmer med kategori C. Liksom den tidigare versionen kan huven fungera med tre olika hastigheter.

De viktigaste parametrarna är följande:

  • frånluftspassage upp till 320 cc m per timme;
  • luftgenomströmning vid återcirkulation upp till 152 cu. m på 60 minuter;
  • buller under det mest intensiva arbetet är cirka 70 dB;
  • elmotoreffekt 0, 126 kW;
  • 60 månaders märkesgaranti.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den inbyggda strukturen kan dras ut, medan den totala ytan växer märkbart. Designerna har tillhandahållit möjligheten att ta bort och tvätta filtret i en vanlig diskmaskin. Med de medföljande lamporna kan du ge en anständig belysning av arbetsområdet. Företaget förklarar att det inte är svårt att installera UTDRAG inuti vägghängda skåp. Beroende på kundens behov kan ventilationskanalen ledas ut eller optimeras för återcirkulation med filter.

Med en bredd på 60 cm är huvens höjd 180 mm och djupet varierar från 30 till 45,5 cm . Kabeln för anslutning till elnätet (ingår) är 1380 mm lång. Huvudets massa är exakt 7 kg. På en timme kan 320 kubikmeter passera genom systemet. m luft. Även en enkel bekantskap med dessa tekniska parametrar visar systemets perfektion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumenter noterar att denna modell är designad i en enkel stil. Som ett resultat kan den enkelt installeras i vilket kök som helst. Användarvänlighet och efterföljande tvätt uppskattas också. Byggmaterialet är tillräckligt motståndskraftigt. Därför kan du välja en sådan modell om det inte finns någon önskan att fördjupa dig i bekantskap med de tekniska finesser.

VINDRUM

Denna modell ser väldigt attraktiv ut i kök. Den är målad i en ädel svart ton och är i perfekt harmoni med samma eller kontrasterande headset, bordsskivor. Det är viktigt att komma ihåg att du dessutom måste köpa ett rör. Huvbelysningen är snygg och kommer att glädja de flesta. Med en standardlängd på en elektrisk ledning (1,38 m) är konstruktionens totala vikt 11,5 kg.

En klar fördel för inte alltför sofistikerade människor kommer att vara enkelheten i kontrollapparaten . Leveransen omfattar ett par fettabsorberande filter. Utformningen av dessa filter gör att de kan tvättas i diskmaskiner. Men du kan göra det manuellt om du använder specialverktyg. Användarnas bedömning är att uppgiften 100% uppfylls av huven.

Bild
Bild
Bild
Bild

VINDIG

Om du väljer inte för den klassiska vita färgen, utan för praktiska möjligheter, visar den här versionen sig vara en av de bästa. Vid 23,5 tum bred är strukturen 17,75 tum djup och 44,5 tum hög. Huvudets massa når 13 kg. Rörets diameter är 240 och djupet är 250 mm. Systemets prestanda är imponerande, på 60 minuter kan den pumpa upp till 600 cc. m luft.

Ett fettabsorberingsfilter ingår redan i grundpaketet . Det är möjligt att installera systemet för både avlägsnande av skadliga komponenter på utsidan och för rening av luft med minimal utsläpp av det till det yttre utrymmet. Kontrollpanelens läge är ganska bekvämt. De främre främre strukturerna är gjorda av härdat glas. De är inte bara helt säkra, utan ger inte heller några särskilda svårigheter vid rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att säkerställa fullfjädrad drift krävs ett flexibelt rör i NITTIG 150-modifieringen. I recirkulationsläge kan huvenseffekten förbättras genom att installera ett kolfilter FIL 559. Trots den mycket höga luftpumpkraften är bullerintensiteten begränsad till 70 dB. Om systemet fungerar för återcirkulation kan det förnya 339 kubikmeter per timme. m. luft, medan bullret kan nå 73 dB. Elförbrukningen når 0,25 kW, nätspänningen är standard - från 220 till 240 V.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativa konstruktioner

Underwork -dragblocket kan också vara till stor nytta. Det är ännu mer produktivt och kan ladda upp till 625 kubikmeter per timme. m. luft. Produktens bredd är något mer än 56 cm och dess djup når 355 mm. Massan är exakt 10 kg, du måste montera huven själv. Den ska monteras bakom skåpdörren, detta är det enda sättet att säkerställa ett harmoniskt utseende.

Installation är tillåten både i ett vanligt och i ett upphängd skåp . Renaren kan anslutas till ventilen med hjälp av flexibla rör "NITTIG 150". I recirkulationsläge kommer rengöring genom ett FIL 440 -filter också att krävas.

Bild
Bild

Utmärkt prestanda demonstreras också av Grillier -modifieringen, som måste monteras utan hjälp. Bredden är 898, djupet är 499 och höjden är 360 mm.

Viktigare är att Grillier levereras med 3 fetthållande filter . Konsumenterna kommer också att få ett par lysdioder. Stort luftinsugningsområde förbättrar arbetseffektiviteten. Strukturens vikt når 18, 85 kg. Elförbrukningen uppfyller standarderna i kategori A, under recirkulation kan upp till 439 kubikmeter renas. m luft per timme.

Bild
Bild

För att detta läge ska kunna förverkligas helt krävs ett filter från serien 440. Den totala motoreffekten når 0,265 kW. På begäran av konsumenter görs tillägg av dekorativa rör "Grillera". Bullret i två lägen vid maximalt motorvarvtal når 66 respektive 73 dB. Det råder ingen tvekan om att detta är ett helt värdigt erbjudande. Enheternas kapacitet är cirka 300 kubikmeter. m luft per timme gör att du kan säkerställa renheten i atmosfären i köket med en yta på 8-10 kvm. m.

Bild
Bild

Det är vettigt att installera starkare kåpor endast i mycket stora rum eller med en särskilt aktiv hobby för kulinariska läckerheter. Varje modell är utformad på ett sådant sätt att du kan stänga av dragkomponenten och lämna endast bakgrundsbelysningen. Liksom produkter av andra märken måste IKEAs inbyggda kåpor installeras strikt ovanför ugnen och / eller ovanför hällen. Strukturer kan automatiskt stoppa arbetet när det inte behövs, vilket gör att du kan minska elförbrukningen ytterligare.

Rekommenderad: