Ö -huva (37 Bilder): Rund Design Med En ö För Köket, Takfäste

Innehållsförteckning:

Video: Ö -huva (37 Bilder): Rund Design Med En ö För Köket, Takfäste

Video: Ö -huva (37 Bilder): Rund Design Med En ö För Köket, Takfäste
Video: 💖ПРИГЛАШАЮ! 🧶Вяжем ДЖЕМПЕР СВЕРХУ, по кругу и без швов. ПОПЕТЕЛЬНЫЙ, подробный МАСТЕР КЛАСС 2024, Maj
Ö -huva (37 Bilder): Rund Design Med En ö För Köket, Takfäste
Ö -huva (37 Bilder): Rund Design Med En ö För Köket, Takfäste
Anonim

Ett av huvudattributen för ett modernt kök är en fläkt, eftersom den inte bara låter dig rena luften utan också skyddar dekorativa ytor och möbler från fett och sot. Idag finns det många typer av denna enhet, men ömodellen förtjänar särskild uppmärksamhet, vilket passar perfekt in i köksinredningen i både lägenheter och privata hus. Dess design är enkel att installera och låter dig spara utrymme, fylla rummet med mysighet och en touch av modernitet.

Bild
Bild

Särdrag

Nyligen är många kök dekorerade med en ö, en sådan layout är bekväm och gör det möjligt att rationellt placera möbler och apparater. För en sådan interiör finns en ö -huva i mitten av rummet, tack vare innovativa lösningar kan den ha olika storlekar och former, vacker belysning och många typer av armaturer.

Denna köksstruktur är multifunktionell, tillverkad av högkvalitativa material och kännetecknas av följande funktioner:

  1. För installation av avgasutrustning finns endast takmonteringssystemet.
  2. enheten är utrustad med flera typer av filter, vilket ger utmärkt luftcirkulation och mer känslig rengöring;
  3. tekniken skiljer sig markant i sin yttre design, som representeras av en vertikal luftkanal;
  4. det finns ingen ventilationslucka i sådana huvar;
  5. huven på produkten är rörlig, så dess plats kan enkelt kontrolleras genom att sänka den ner till botten av plattan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lätt att välja ö -kåpor för kökets stil, eftersom tillverkare producerar dem i ett stort utbud av designermodeller. Det ser intressant ut i inredningen som en rund, liksom en fyrkantig eller oval design, vilket positivt betonar linjerna i özonen.

Fördelar och nackdelar

Som regel fungerar alla kåpor av ö-typ på en fjärrkontroll och är samtidigt utrustade med ett unikt styrsystem, tack vare vilket kocken inte behöver självständigt bestämma nivån av luftföroreningar, vilket gör tillagningsprocessen så bekväm som möjligt.

De främsta fördelarna med enheten inkluderar också följande punkter

  • Mångsidighet … Avgasutrustning kan installeras både i mitten av köket och runt hela omkretsen. Tack vare detta blir det möjligt att rationellt arrangera arrangemang av utrustning och möbler.
  • Olika typer av mönster . Ett stort utbud av produkter av glas, stål och keramik kommer att tillfredsställa behoven hos även de mest krävande husägare. Huven, förutom dess huvudfunktioner, kommer att bli en riktig dekoration av rummet.
  • Hög prestanda … Rengöringsutrustningen är utrustad med en kraftig motor, därför kännetecknas den av höga tekniska parametrar.
  • Multifunktionalitet … Huvudenheten produceras i olika designalternativ. Spiskåpor finns med förbättrad belysning, som är inbyggda direkt i taket. De kan perfekt byta ut ljuset medan spisen är i drift.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med elektronisk styrning och höjdjustering är också populära. Mönster med dubbel avgaskåpa är också mycket efterfrågade.

När det gäller bristerna finns det få av dem. Ö -huvor är för bullriga, så om tyst drift av enheten är viktigt för husägare, är det bäst att ge företräde åt tysta modeller. Dessutom kräver teknikens kolfilter snabb och konstant byte, eftersom de inte kan återanvändas och inte kan rengöras. En stor nackdel med sådana mönster är deras höga kostnad, om familjebudgeten inte tillåter att köpa en dyr modell, kan du hämta den vanliga med en minsta uppsättning funktioner.

Bild
Bild

Urvalskriterier

Innan du går för att köpa en ö -huva måste du i förväg beräkna omkretsen av dess täckningsområde och följaktligen mängden arbete. Således blir det lätt att bestämma så viktiga parametrar som enhetsstorlek, fläkthastighet och prestanda. Dessutom är det nödvändigt att välja önskad form och typ av konstruktion som skulle vara i harmoni med kökets design.

För att tekniken ska fungera på ett tillförlitligt sätt under lång tid bör den väljas med hänsyn till följande nyanser

  • Installationsplats … Huvens placering beror på om köket har möjlighet att passa in i ett centraliserat ventilationsschakt. Om en sådan installation är svår att göra måste du köpa en enhet som fungerar i recirkulationsläge.
  • Kraft … Det väljs beroende på rummets yta. Normalt kan enhetens kapacitet vara från 400 till 1000 m3 / h. Således kommer även den enklaste modellen att kunna servera ett kök upp till 25 m2 med hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Buller … Eftersom enheten kännetecknas av höga tekniska parametrar fungerar den bullrigt. Därför rekommenderar experter inte installation av tunga konstruktioner för små rum. För att göra det bekvämt att arbeta i köket är det lämpligt att välja kåpor som skapar buller upp till 40 dB, det uppfattas normalt och irriterar inte hörseln.
  • Kontrolltyper … Idag produceras nästan all utrustning med en pekskärm. Samtidigt föredrar många fjärrkontroll, detta är särskilt viktigt om enheten är högt installerad.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Varumärke … När du väljer en eller annan enhetsmodell måste du först bekanta dig med recensionerna på den och kontakta tillverkaren för service- och garantifrågor. Det är bäst att ge företräde åt kända varumärken som har bevisat sig på marknaden.
  • Design … Naturligtvis är huvuddelen av huven att ge en bekväm miljö under matlagningen, men trots detta måste den också vara snygg och kombinerad med resten av inredningsartiklarna. Till exempel är en mobil vit modell lämplig för små kök, och för rymliga rum kan du köpa större strukturer, kompletterade med hyllor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Östrukturer representeras av många tillverkare som erbjuder köpare utrustning av både budget och elitklass. Klassificeringen av populära modeller är följande.

Ventolux Italia Isola 90 . Denna produkt är från en italiensk tillverkare som framgångsrikt har fungerat på marknaden i över 10 år. Huven finns med ett komplett utbud av funktioner och touchkontroll. Enhetens kropp är tillverkad av rostfritt stål, dekorerad med vacker och stark bakgrundsbelysning. Tack vare den breda tratten absorberas obehagliga lukter snabbt, de passeras genom ett speciellt filtreringssystem och antingen utanför eller återförs till rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns bara ett metallfilter i designen, som håller länge, inte behöver bytas ut och är lätt att rengöra. Utrustningen kan arbeta med fem hastigheter och har en hög effektnivå. Huven har inga nackdelar, förutom de höga kostnaderna och bullret.

Hansa OWC 4778 IH . Denna enhet är en kvalitetsprodukt av det tyska märket, som är populärt över hela världen. Konstruktionen är gjord av rostfritt stål och kan bekvämt ställas in i vilken höjd som helst. Halogenlampor ansvarar för belysningen i huven, och enheten styrs med en pekskärm. Enhetens filter är aluminium, förutom det finns det också en plats för installation av kolfilter, vars föroreningsnivå indikeras av indikatorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustningen kan tvättas med valfritt tvättmedel. Eftersom enheten automatiskt bestämmer intensiteten i sitt arbete, växlar de fyra tillgängliga hastigheterna oberoende, beroende på föroreningsgraden i rummet. Förutom tyst drift kännetecknas en sådan huva av närvaron av en avstängningssensor. Modellen har inga minus.

Zirtal KD-IS CUBE 70 . Enheten är tillverkad i Italien, även om själva märket är baserat i Schweiz. Till skillnad från vanliga ötyper kännetecknas denna huva av enorma dimensioner som passar perfekt in i den klassiska köksstilen. Enhetskroppen är tillverkad av rostfritt stål, lätt att justera. Du kan styra enhetens funktion med touchknappar, förutom dem är det också monterade halogenlampor i fodralet, vilket ger bra belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten arbetar med fyra hastigheter både i luftflödesborttagningsläget och i dess recirkulation. Filtrering utförs med hjälp av ett aluminiumfilter, utöver vilket det är möjligt att använda ett kolfilter. Paketet innehåller en timer och en föroreningssensor. Produkten anses vara idealisk, det finns inga nackdelar.

Bosch DIA 098E50 . Detta är produkter av ett tyskt märke som framgångsrikt har etablerat sig på marknaden på grund av sin höga kvalitet. Huvuddragen i huven är att dess kropp är täckt med limmat glas och bakgrundsbelysningen är inramad av fyra LED -lampor. Enheten styrs av en elektronisk pekskärm. Under filtreringen kan förorenad luft antingen avlägsnas från rummet eller helt enkelt rengöras utan avlägsnande. Trots att enheten är utrustad med tre effektnivåer, skapar den ett ganska högt ljud under drift och har inga timers.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Processen att installera en ö -huva är enkel, så det är fullt möjligt att klara det på egen hand utan hjälp av specialister. Det viktigaste är att förbereda taket för installation och kunna använda elverktyg för att slutföra infästningen.

Arbetet kommer att bestå av följande steg

  1. Först måste du lägga de elektriska ledningarna och installera luftkanalen. Vanligtvis placeras alla dessa kommunikationer under taket och dekoreras sedan med ett upphängningssystem. Elektriska ledningar är de vanligaste, utan strömbrytare, och det är lämpligt att välja rektangulära eller runda luftkanaler av plast. När det gäller korrugering är det inte nödvändigt, eftersom det snabbt kommer att täppa till och skapa ytterligare buller.
  2. Sedan fästs själva strukturen. Huven kan fästas i taket med dubbar med spännhylsor eller specialkablar, valet beror på typen av modell.
  3. Därefter är enheten ansluten till ledningarna och luftkanalen. Ledningarna är anslutna till varandra vid terminalerna, och luftkanalen är ansluten med ett grenrör.
  4. Den sista punkten är installationen av skyddskåpor. Det är enkelt - ventilationsöppningen är stängd med standardboxar. Som regel säljs kåpor som en komplett uppsättning, så den yttre finishen går snabbt och enkelt att montera. Det enda som måste göras är att anpassa lådan till storleken och installera dess två halvor runt kanalen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förenkla installationen av enheten rekommenderas allt arbete att utföras även i reparationsstadiet i köket, innan takstrukturen faller ned. Det vill säga det viktigaste är att fixa huvudelementen, och resten kan göras efter att köket är klart.

Vackra exempel

Idag finns det många alternativ för att dekorera ett kök med ö -huva, eftersom produkten produceras i form av en fyrkant, glas, droppe och kub. Oftast väljs sådana modeller för rum där minimalism och högteknologisk stil råder. Tack vare den unika designen blir det möjligt att zonera rummet, särskilt när köksutrymmet kombinerar matsalen och vardagsrummet samtidigt. I det här fallet är matlagningsplatsen utrustad med all nödvändig utrustning, en bänkskiva och en huva placeras ovanför spisen, vilket ska vara i harmoni med alla detaljer i interiören.

Den blanka vita modellen, inlagd med platina eller guld, ser underbar ut i köket i klassisk stil. Det rekommenderas att dekorera det med kristallramade belysningsarmaturer. För Art Nouveau -riktningen är det bäst att välja ovala eller runda mönster gjorda i ljusa färger. Glas- eller metallkåpor i form av flygande tefat eller rymdraketer är mycket populära i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om köket är fyllt med färska färger, kommer avgasanordningar dekorerade i form av blommor, fjärilar eller blad att passa in i det på ett originellt sätt. Utformningen av öområdet i ett nautiskt tema kommer att bli ett riktigt designverk. För att göra detta bör huven dekoreras med sådana dekorativa element som fiskenät och rep, och bilder av marint liv bör appliceras på kroppen.

Rekommenderad: