Pallar För Köket (77 Bilder): Vikbara Moderna Pallar Och Med En Rygg, Vit Rund Och Andra Modeller I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Pallar För Köket (77 Bilder): Vikbara Moderna Pallar Och Med En Rygg, Vit Rund Och Andra Modeller I Inredningen

Video: Pallar För Köket (77 Bilder): Vikbara Moderna Pallar Och Med En Rygg, Vit Rund Och Andra Modeller I Inredningen
Video: Contemporary Kitchen Stools 2024, April
Pallar För Köket (77 Bilder): Vikbara Moderna Pallar Och Med En Rygg, Vit Rund Och Andra Modeller I Inredningen
Pallar För Köket (77 Bilder): Vikbara Moderna Pallar Och Med En Rygg, Vit Rund Och Andra Modeller I Inredningen
Anonim

Snygga och kompakta pallar är ett värdigt alternativ till fåtöljer och stolar. De kan användas ensamma eller i kombination med soffor, banketter eller vadderade hörn. Sådana möbler har många fördelar och nackdelar. Modelllinjen av pallar är omfattande - produkter produceras i olika former, har strukturella skillnader, olika färger och mönster. För att göra ett val till förmån för en högkvalitativ och tillförlitlig lösning är det nödvändigt att studera mer detaljerat egenskaperna hos dessa möbler.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Pall - möbler som innehåller ett stöd (ben) och ett säte, i kombination med varandra. På grund av den enkla designen är produkterna pålitliga och stabila. På grund av bristen på ryggstöd får produkterna ytterligare fördelar:

  • "överbelasta" inte interiören;
  • lätt att rengöra under bordet, vilket frigör användbart utrymme;
  • i harmoni med befintliga möbler och inredning;
  • kräver inte noggrann och lång rengöring;
  • ha en överkomlig kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med sådana lösningar inkluderar deras lilla storlek, bärbarhet och låga vikt. Om produkterna inte behövs staplas de ovanpå varandra och läggs i garderoben, garderoben eller på balkongen . Vid ankomsten av släktingar eller gäster tas avföringen ut. Det finns få nackdelar med sådana produkter. Den vanligaste nackdelen som konsumenterna klagar över är besväret med att sitta ner. Stolar eller stolar med ryggstöd är mycket bekvämare än pallar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera typer av pallar som skiljer sig åt i design. Produkterna är vikta, klassiska och bar (stationära eller på hjul) . Vissa modeller är utrustade med ett litet men robust ryggstöd. Det fungerar som ett stöd och låter ryggmusklerna slappna av. Låt oss överväga mer detaljerat var och en av typerna av avföring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Pallarna i den här gruppen är de mest populära. De är mycket efterfrågade på grund av deras enkla design, stil och förmåga att passa in i någon av interiörerna i rummet. " Traditionella" modeller har ett fyrkantigt säte och 4 ben . Sådana lösningar är hårda, medelhårda eller mjuka. Alla kan tillverkas av olika material. Stela strukturer har inte klädsel, modeller med medelhårdhet inkluderar ett tunt lager fyllmedel (upp till 3 cm), i mjuka produkter tillhandahålls tjockt skumgummi, vadderad polyester eller annat material (skiktet når 5 cm och om det är en puffpall, då ännu mer).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska lösningar kan vara stationära eller hopfällbara (med vridbara ben).

Hopfällbar

Fällbara pallar rekommenderas att användas som extra möbelartiklar. Det finns behov av ytterligare platser när du håller hemma festliga evenemang eller med vänliga sammankomster. Sådana produkter är lätta att utveckla. Som onödigt fälls avföringen också snabbt och enkelt och tas bort till balkongen eller loggian . Fördelarna med fällbara modeller är deras kompakthet (särskilt när de är vikta), funktionalitet och låg vikt. Nackdelarna inkluderar snabbt slitage och kort driftstid på grund av gångjärnssystemet. Oavsett hur försiktigt du hanterar en sådan pall kommer den att gå sönder snabbare än klassiska produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bar- och trappstolar

Barprodukter liknar visuellt en pall med 1 eller flera långsträckta ben, kompletterade med fotstöd. Vissa modeller har möjlighet att justera fötterna i höjdled. Dessa är pålitliga och stabila strukturer gjorda av metall eller hållbar plast … De är att föredra när du dekorerar bardisken i köket. Sådana lösningar är lämpliga för kreativa människor som letar efter variation när de skapar snygga och ovanliga mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stegpallar är de minst vanliga i moderna hem. Detta är en funktionell möbel som kommer att bli en oersättlig assistent i ett rum med högt i tak. Ibland spelar en stolsstol rollen som en inredning, eftersom de ser ganska intressanta ut. Dessa modeller är lämpliga för nyklassicism eller empirestil.

Tillverkningsmaterial

För tillverkning av pallar används naturligt trä, metaller, plast, samt spånskiva eller MDF. Det finns kombinerade produkter, till exempel kan deras ram vara av metall och sätet kan vara av trä eller plast . De mest solida och lyxiga modellerna anses vara gjorda av trä. De är gjorda av massiv ek, valnöt, bok, gran, tall, lärk och andra träslag. Det är värt att notera att ek- eller valnötmöbler kommer att kosta mer än föremål som skapats av barrträd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pallar på en metallram är särskilt populära. Som regel är stödet för sådana produkter gjorda av ihåliga rör, som är belagda från utsidan med en korrosionsskyddande dekorativ förening. Möbler med metallram är stabila, lätta och billiga. Dessa fördelar leder till en stor efterfrågan på metallföremål.

Modeller av spånskiva och MDF är också populära på grund av det optimala förhållandet mellan kostnad och kvalitet . Naturligtvis håller de inte lika länge som lösningar gjorda av naturligt trä, men de är också billigare. Samvetsgranna tillverkare, för att öka livslängden, täcker produkterna med faner och bearbetar dem med speciella impregneringar som ökar materialets motståndskraft mot höga fuktnivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

De billigaste pallarna är gjorda av plast. Sådana produkter köps oftast som extra säten och inte för daglig användning. De främsta fördelarna med plast:

  • lätthet;
  • motståndskraft mot hög luftfuktighet;
  • motståndskraft mot syra och alkaliska föreningar;
  • enkel vård.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock osannolikt att plastmodeller håller länge. Sådana produkter är mycket ömtåliga, varför de kan gå sönder om de används vårdslöst. Dessutom kan plast ändra färg när den utsätts för UV -strålar.

För tillverkning av mjuka pallar och möbler med medelhårdhet används också olika material som klädsel. Vid tillverkning av dyra och elitprodukter används äkta läder . Detta material är lätt att rengöra, motstår mekanisk påfrestning, ser estetiskt tilltalande ut. Dess främsta nackdelar är de höga kostnaderna och förmågan att "hålla sig" till kroppen. Ett värdigt alternativ kan vara konstläder eller ekoläder. Dessa två konstgjorda material ser ut som naturläder, men de är mindre hållbara, vilket gör att de inte kommer att kunna tjäna på länge. Vid intensiv användning på konstläder bildas ofta skav, repor och sprickor. För att återställa produktens attraktivitet använder de sig av att byta klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Textilier används ofta som beklädnadsmaterial . Tyget som används i köket är ofta impregnerat med speciella föreningar eller teflon appliceras. Den behandlade huden kan avvisa smuts, fettstänk och fukt. I mjuka modeller är fyllmedlet skumgummi, latex eller vadd. Skumgummi är anmärkningsvärt för sin budget, men det pressar snabbt igenom och förlorar sin prestanda. Konstgjord latex är dyrare och av bättre kvalitet. Det är tåligt och hållbart. Batting är inte särskilt lämpligt för köksförhållanden, eftersom det tenderar att mätta lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Pallar produceras i olika färgvarianter. Ramen och klädseln kan ha olika eller liknande nyanser. Tack vare ett stort utbud av färger blir det inte svårt att hitta den optimala lösningen. Möbelbutiker säljer produkter med klädsel i samma färg eller med mönster. Vit, pastell, senap, brun, grå, beige färger ser original ut i interiören. Produkter med sådana neutrala toner kan passa in i vilken inredning som helst. På grund av frånvaron av mörka färger kommer de inte att "överbelasta" ett litet utrymme. Pallar med ljusa och rika färger säljs också:

  • lila;
  • grön;
  • orange;
  • röd;
  • blå;
  • turkos;
  • ljusgul.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa färger väljs när de vill fokusera på matplatsen. Ljusa stolar är lämpliga för nästan vilken inredning som helst (förutom klassiker). De kan komplettera inredningen eller ge variation och originalitet in i rummet inrett i "lugna" färger.

Design

Moderna pallar ser mycket annorlunda ut än de första modellerna som producerades. De finns i olika utföranden. Produkterna kan skilja sig åt i sätets form. Runda, fyrkantiga, ovala är populära, medan deras form kan vara rak eller krökt (anatomiska modeller). Olika pallmodeller är utrustade med alla typer av stöd. Benen kan vara runda, fyrkantiga, rektangulära, kromade, om de är metallprodukter, smidda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stöd för klassiska möbler är ofta snidade . Dessutom är stöden tvinnade, med rundade kanter, korsade. Stöden kan placeras både i rät vinkel och i vinkel. Pallar med skivsäte på ett högt rack med 3 eller 4 små ben ser eleganta och originella ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag är företag specialiserade på tillverkning av möbler för hem och kontor redo att tillgodose de mest krävande kundernas dekorativa smak. Utländska företag är ledande på detta område - i de flesta fall är de först med att erbjuda konsumenterna nya pallmodeller. De skapar produkter av ovanliga former med hjälp av ergonomiska tillbehör och inredning. De mest populära utländska tillverkarna i Ryssland:

Tonin Casa

Bild
Bild
Bild
Bild

Bonaldo

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Miniformer

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lapalma

Bild
Bild

IKEA

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid tillverkning av pallar använder europeiska och amerikanska tillverkare plast, trä, metall. Inhemska företag försöker hålla jämna steg med utländska konkurrenter och varje år erbjuder de fler och fler högkvalitativa och förbättrade möbler. De mest populära inhemska tillverkarna är Komandor, Domoteka, Shatura och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När man köper pallar styrs de flesta köpare av produktens utseende och dess kostnad. Det är dock inte tillräckligt att utvärdera endast dessa parametrar. För att möblerna ska fungera länge bör ett antal parametrar beaktas när du väljer dem.

Material . Om du planerar att använda avföringen dagligen, rekommenderas det att föredra modeller av trä eller metall. När du väljer måste du lita på de material som den befintliga inredningen är tillverkad av. Om det till exempel råder träföremål i köket och det inte finns några metallkonstruktioner, är det ingen mening att köpa aluminiumpallar och vice versa.

Bild
Bild

Färger . Det är viktigt att klädseln på sitsen matchar färgschemat för andra möbler.

Bild
Bild

Klädsel . Det är att föredra att använda pallar med naturligt eller konstläderklädsel i köket.

Bild
Bild

Sitthårdhet . Experter rekommenderar att ge modeller med medelhårdhet företräde. Att sitta på för mjuka produkter kan påverka ryggradens hälsa negativt, och hårda beslut är inte särskilt praktiska att använda.

Bild
Bild

Mått . Den optimala sittstorleken är 50 cm och höjden är 45 cm. Dessa dimensioner av pallar är dock lämpliga för vanliga köksbord. Om de är högre behövs produkterna längre. När du väljer produkter bör du vara uppmärksam på rummets dimensioner - icke -standardiserade dimensionella möbelartiklar är osannolikt lämpliga för ett litet kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vikt . Ju lättare produkten är, desto bekvämare blir det att flytta runt i köket och rummen.

Bild
Bild

Om stångmodeller är att föredra, du måste välja produkter med det medföljande fotstödet … Faktum är att benen inte berör golvet när de sitter på grund av det höga stödet, vilket kan orsaka spänningar och trötthet i dem. Specialställ kommer att eliminera dessa problem.

Bild
Bild

När du väljer rekommenderas det inte att stanna kvar vid de billigaste lösningarna - i de flesta fall är de gjorda av material av låg kvalitet, varför de inte kommer att kunna tjäna på länge.

Vackra exempel i inredningen

Pallar används ofta för att dekorera matsalen i köket. Dessa möbler ser snygga och sofistikerade ut. Bilderna nedan visar hur du framgångsrikt kan kombinera olika typer av pallar med klassiska eller moderna köksinredningar.

Rekommenderad: