Wicker Hängande Stol: Hur Gör Man Det Själv? Hur Väljer Man En Rund Barstol Och En Bra Rep Med Takfäste?

Innehållsförteckning:

Video: Wicker Hängande Stol: Hur Gör Man Det Själv? Hur Väljer Man En Rund Barstol Och En Bra Rep Med Takfäste?

Video: Wicker Hängande Stol: Hur Gör Man Det Själv? Hur Väljer Man En Rund Barstol Och En Bra Rep Med Takfäste?
Video: Snickeri tips hur man planar en bordsskiva utan valsputs maskin. 2024, Maj
Wicker Hängande Stol: Hur Gör Man Det Själv? Hur Väljer Man En Rund Barstol Och En Bra Rep Med Takfäste?
Wicker Hängande Stol: Hur Gör Man Det Själv? Hur Väljer Man En Rund Barstol Och En Bra Rep Med Takfäste?
Anonim

Interiören präglar till stor del ägaren av en lägenhet eller hus. Vad föredrar ägaren: högteknologisk eller klassisk stil? Gillar han enkelhet eller vill sticka ut, inte vara förutsägbar? Allt detta kan ses i möbler och färger, textilier och detaljer. Rottingmöbler, som har blivit mycket populära nyligen, kommer att bidra till att få sitt lust till inredningen. Låt oss lära känna henne bättre med exemplet med korgstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Korgmöbler ger sin charm till inredningen. Hur gör hon det? På grund av det icke-standardiserade utseendet. Korgstolen är perfekt för både verandan och vardagsrummet.

  • På grund av korgstrukturen, som gör att ljus och luft kan passera, "svävar" denna stol över golvytan. Samtidigt råder det ingen tvekan om att en trä- eller trådmodell tål 100 kg och en metall - alla 150. Strömlinjeformade former är glädjande för ögat och en stark ram och flexibel struktur gör det extremt mysigt och bekvämt. Fåtöljen kan kompletteras med kuddar.
  • En av funktionerna i den korgfärgade hängstolen är att du kan välja monteringsmetod efter din smak. Om du vill kan du välja en modell som är upphängd i taket, eller en produkt på ett stöd.
  • Överflödet av former förvirrar fantasin, tack vare detta kommer det att vara möjligt att försöka välja en fåtölj för ett litet rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med en korgstol

  • Den otvivelaktiga fördelen med hängstolen är att du kan svänga på den. Det betyder att den är perfekt för en mamma med en ammande bebis, och en trött vuxen och ett rörligt barn.
  • Den enkla vården är utan tvekan fängslande. Metallmodeller kan torkas rena med en trasa, trä med polermedel och modeller gjorda av trådar och tyg kan tvättas i tvättmaskinen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men inte alla interiörer kommer att kunna "acceptera" en sådan stol. Till exempel i barock- eller högteknologisk stil kommer det inte att finnas någon plats för det. Men det kommer att passa perfekt in i landet eller etnisk stil.

Om du vill köpa en sådan stol, bör du tänka igenom allt noga för att inte hamna i en röra. Rummets storlek eller utplaceringsplats, stolens mått, formen, infästningsmetoden, materialet.

För ett litet rum bör du välja en mer kompakt form så att det inte gör rummet ännu mindre. Det är bättre att vägra montern i en sådan situation. Välj en takmonterad modell . Men i ett stort rum kan du ströva omkring. Det kommer att finnas en plats för en dubbel kokong, ett par halvklot och ett stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

När man gör fåtöljer om Vanligtvis använder de tekniken macrame, vävning eller täckning.

  • Makrame -tekniken är den mest luftiga. Mängden färgpalett av trådar gör det möjligt att välja vilken komplex färg som helst, och tygets täthetsalternativ är bredare än du kan föreställa dig.
  • Vävningstekniken kan också vara luftig, men kvistar kan inte jämföras med trådar.
  • Täckstolen har ett mycket tätt utseende. En dubbel tygbas är fylld med vadderad polyester, ramen kommer att ge form, bara placeringssättet bevaras.

Det finns också ramlösa modeller, i sin struktur är de mer som en hängmatta. De använder tätt rep istället för fasta styrningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsmetod

Enligt fästmetoden finns det som nämnts tidigare finns det två typer av stolar.

  • Den hängande stolen är fäst vid en balk eller tak . Deras selar är gjorda av kedjor eller täta rep. De kan enkelt användas istället för en gunga. Sådana modeller är inte lämpliga för rum med sträcktak, och på grund av infästningen kommer stolen att vara kvar på denna plats till nästa reparation.
  • Stativmodell kan röra sig som du vill, men det tar mer plats. Ser bra ut i ett stort rum eller på grund av ett smalt säte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Stolens form har så många variationer som det kommer att vara möjligt att välja en modell även för den mest krävande ägaren.

  • Rund fåtölj eller i form av ett halvklot är perfekt för nästan varje interiör. Vanligtvis är en sådan stol tvåsitsig, vilket innebär att den kommer att ta mycket plats.
  • Äggformad fåtölj av en mer långsträckt form, den är singel, har inga armstöd.
  • Korgform brukar presenteras för sittande med ben eller "på turkiska". Har en mycket liten eller ingen rygg. Att luta sig helt tillbaka i det kommer inte att fungera, det är gjort för en liggställning. Det ser extremt originellt ut.
  • Klassisk form mest bekant för lekmannen. Den har ryggstöd och armstöd, den passar perfekt i nästan alla interiörer.
  • Kokong är den mest slutna formen. Skapad för en bekväm vistelse. Perfekt för barn att leka eller skapa sitt eget personliga utrymme i avsaknad av ett separat rum.
  • En av de mest avantgardistiska formerna av korgstolen - gunga … Den utförs som ett säte och ett ryggstöd, men utan den främre tvärstången, som säkrar mot att falla framåt. En sådan modell, fäst i taket, tar minst plats och är mycket populär bland barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och vävtyp

För tillverkning av basen av en ramstol av naturmaterial används stavar av rottingpalm, vindruvor, pil, bambu och al.

Av konstgjorda material används vanligtvis plast, nylon eller lättmetall . Det är värt att notera att metallprodukter utmärks av utmärkt värmeledningsförmåga, de kommer att lysa vid låga eller höga temperaturer.

Förutom stavar används ofta nylon, rep eller tyg för att göra sätet och ryggstödet. För att öka komforten är tygbasen fylld med vadderad polyester eller dekorerade kuddar läggs till.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vävningstyper:

  • enkel;
  • rep;
  • öppet (inklusive lockigt).
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Kvalitetshängstolar är dyra, men du kan göra dem själv.

För att göra en stol med macrame -tekniken behöver du:

  • 2 ringar: 1 med en diameter på cirka 70–80 cm, den andra med 30–40 cm;
  • stavar eller tjocka trådar;
  • 2 eller 3 ryggstödsstänger;
  • tjock sladd för flätning;
  • sax, måttband.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ring med en mindre diameter måste borras. Kvistar är sammanvävda där parallellt med ett steg på en halv centimeter, och tunnare kvistar vävs in i dem: genom toppen ovanför den första kvisten, genom botten under den andra, genom toppen ovanför den tredje, genom botten under den fjärde. Stången på andra sidan av sätet kommer att göra detsamma, men omvänt.

När sätet är klart ska det lindas med en sladd och dra runt omkretsen i knop ungefär var 30: e cm

Bild
Bild

Därefter måste du knyta en båge med större diameter med samma sladd från ena kanten av sätet. Resultatet är en struktur som liknar skalen på ett skal. Mittemot anslutningen av "flikarna" måste du placera ryggstödet och fästa dem med en flätad sladd. Ryggstödets höjd väljs individuellt.

Den resulterande formen flätas med makrame -teknik . Den enklaste versionen av anslutningen kommer att vara i form av ett schackbräda, genom samma springa är den övre klaffen ansluten till sätet längs omkretsen, den första raden med knutar är bunden. För styrka kan du sammanfoga dem till formen av rhombuses.

Den färdiga stolen är ansluten till selarna. Fästningen av 2 rep sker på baksidan, 2 andra - vid basen av sårhakarna. Selarna fästs ihop och fästs i taket genom en karbinhake.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en kokongstol tar mer tid och tålamod

Stavar med en diameter på 1,5 cm (ca 350-400 st), garn och sladd för efterbehandling, syl och beskärning av saxar.

Botten på bågen måste plattas ut. De vertikala styrningarna är fästa vid bågen. I det här fallet, på ett avstånd av 2/3 från toppen, kommer det att vara nödvändigt att ordna stavarna med ett bredare "fönster" - detta kommer att vara en plats för sittande. I botten av bågen ansluts stavarna igen och bildar en tätare bana.

Fästning sker genom att böja stången genom bågen och sedan fixera den med en sladd för att säkra den.

De horisontella skenorna trädes sedan genom de vertikala skenorna, vilket ger mer plats för sittplatser. När guidernas ram är klar träder vi hela strukturen med tunna stavar. Vik ihop ramen med en dekorativ sladd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Selarna är fästa vid basen (1 bit) och botten av kokongen (2 bitar), bundna, gängade genom karbinhaken och fästs i taket.

Det blir inte svårt för hantverkare att göra ett stolskydd . Du behöver samma båge, två snitt av tyg i form av en cirkel 5 cm bredare än basen, trådar, sax, syntetisk vinterisator, selar. Två snitt sys ihop direkt på ramen, vilket ger utrymme för att fästa linjerna. Det färdiga locket är fyllt med vadderad polyester, lyftselen trädes genom ramen och hängs upp från taket.

Observera att alla handgjorda stolar är fästa i taket, eftersom det blir mycket svårt att göra en bas utan specialutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Utomhus kommer en modell av konstrotting att kännas mer bekväm. För naturmaterial kommer vind, fukt och solljus inte att göra ett bra jobb. Materialet kan bula ut och förlora sin form . Det är också värt att tänka på skadedjur, av vilka det finns mycket mer i det öppna rummet än i hemmet.

För en stol av naturlig rotting på gatan måste du organisera en baldakin, dra den med en parasit och fuktmedel och lacka den.

Färgen på en naturlig fåtölj är idealisk för alla rum, men för konstgjorda modeller kommer det att kräva en tydligare kombination med tapeter och andra möbler.

En bra stol kräver bra underhåll . Rådfråga säljaren om stolens sammansättning och hur du sköter den, då kommer det att glädja dig i många år.

Rekommenderad: