Kök-vardagsrum Med En ö (38 Bilder): Design Av Ett Rum Med En Yta På 50, 35 Och 40 Kvm. M, Det Inre Av Ett Rum Som Mäter 26 Och 32 Meter

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum Med En ö (38 Bilder): Design Av Ett Rum Med En Yta På 50, 35 Och 40 Kvm. M, Det Inre Av Ett Rum Som Mäter 26 Och 32 Meter

Video: Kök-vardagsrum Med En ö (38 Bilder): Design Av Ett Rum Med En Yta På 50, 35 Och 40 Kvm. M, Det Inre Av Ett Rum Som Mäter 26 Och 32 Meter
Video: 40 sq. meters house idea!!! 2024, Maj
Kök-vardagsrum Med En ö (38 Bilder): Design Av Ett Rum Med En Yta På 50, 35 Och 40 Kvm. M, Det Inre Av Ett Rum Som Mäter 26 Och 32 Meter
Kök-vardagsrum Med En ö (38 Bilder): Design Av Ett Rum Med En Yta På 50, 35 Och 40 Kvm. M, Det Inre Av Ett Rum Som Mäter 26 Och 32 Meter
Anonim

Fördelen med alla kök-vardagsrum är att det samtidigt kan ge bekvämligheten med vila och köksarbete. På grund av den så kallade ön skapas bekvämligheten i ett sådant rum. Med denna möbel kommer det att vara bekvämt för både dem som är upptagna med matlagning och för alla som har vila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ö i det inre

Många tror fortfarande att matlagning är oskiljaktigt från behovet av att titta på väggen framför dig och vända ryggen till alla i publiken. Ön låter dig se utrymmet framför dig. Dessutom kan funktionerna hos en sådan "struktur" variera beroende på värdinnans behov.

Köksön kan vara en extra arbetsyta eller fungera som en bardisk, en spis eller diskbänk är inbyggd i den. Ön kan också kombinera flera ekonomiska funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från en köksuppsättning låter sådana möbler du närma dig den från alla sidor . Flera personer har möjlighet att arbeta för honom samtidigt. För att göra det riktigt bekvämt måste du korrekt välja storleken på ön och ge tillräckliga avstånd för passage runt den. Ön är lämplig för kök och vardagsrum i mycket olika storlekar. Han kommer att hitta en plats i ett litet rum, till exempel 26 eller 32, 33, 35 kvm. m. Här kommer det att fungera som en avskiljare mellan nyttodelen av lokalerna och rekreationsområdet.

Rum 40, 50 kvm m eller till och med 60 meter, kan dess funktioner förbli exklusivt för kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Liten studiodekoration

Bekvämligheten med utformningen av ett litet kök-vardagsrum med en ö ligger i det faktum att inom ett sådant rum är det bekvämt att justera storleken på varje funktionsområde. Även om det här bör komma ihåg att passagen på varje sida av ön inte bör vara mindre än 80 centimeter.

Dessutom måste du vara beredd på att fett och ånga från köket i detta lilla rum kan tränga in i inredningen i hälften av vardagsrummet. Detta bör beaktas vid val av efterbehandlingsmaterial och inredningsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korrekt zonindelning är en viktig del för att skapa en funktionell design inom ett litet område .och 25-33 kvm. m är ganska lite. Förutom att du måste bestämma platsen för ön korrekt, bör du tillhandahålla ett golvbeläggning som är mest lämpligt för var och en av zonerna. Kakel eller linoleum är mer lämpade för köksdelen och laminat för vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höga väggar kräver undertak eller tak i flera plan. På låga nivåer kan du använda stuckaturer, konstmålningstekniker samt fönsterlampor. När du dekorerar väggarna kan du använda olika tapeter eller andra efterbehandlingsmaterial. De markerar huvudområdet där blicken stannar.

I ett litet kök-vardagsrum är det bättre att välja pastellfärgad tapet. De utökar visuellt utrymmet. Ett par ljusa färger ger dynamik till interiören. Separata zoner, till exempel nischer, kan särskiljas med rika färger. Textilier kommer också att kunna betona inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För denna typ av kök-vardagsrum är det bättre att köpa transformerbara möbler . Förutom soffan. ett sådant rum kan mycket väl behöva en gästsäng. Därför är det bättre att ha en utdragbar soffa för två sovplatser. Det är bra om stolen också kan göras om till en extrasäng.

Möbler, när det gäller små kök-vardagsrum, bör också göras i en lätt version.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök-vardagsrum 35-40 kvadrater

Ett rum med en yta på cirka 40 kvm.m, som kombinerar funktionerna i ett kök, matsal och vardagsrum, å ena sidan är ganska rymligt, å andra sidan, om det är en ett-rumslägenhet, måste det göras så bekvämt som möjligt. Designtekniker hjälper dig att uppnå önskat resultat.

Förutom köket och vardagsrummet kan ett sådant rum behöva ett bibliotek eller arbetsområde . Detta måste beaktas i förväg. För att dela utrymmet i sådana rum är det bättre att överge användningen av skrymmande strukturer. Det är bättre att avgränsa territoriet med skärmar, gardiner, lätta gipsskivor. Pallen kan hjälpa till. Möjligheten att använda olika material i dekorationen av golv och väggar är också relevant i detta fall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man avgränsar rymden med dynamiska linjer, olika tekniker för att dekorera taket eller väggarna, bör man inte avvika från att observera enheten i stil med olika zoner. Gemensamma element bör ses i utformningen av möblerna och genom hela inredningen. Små och transformerbara möbler kommer att vara till nytta för ett sådant medelstort kök-vardagsrum. Glans och ljusa färger är precis här.

Ett kompetent urval av ljuskällor och ett korrekt byggt belysningssystem kommer också att spela en roll för den totala uppfattningen av hela rummet. För att inte överbelasta vardagsrummet och köket med detaljer kan du bo på minimalism eller högteknologisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stort kök-vardagsrum

Ett rymligt rum öppnar upp mycket utrymme för kreativitet. I ett sådant rum finns det redan en möjlighet att ge ett anständigt "territorium" för köket. Ön kan vara betydande i storlek och utrustad med en mängd olika funktioner. Ett stort kök låter dig göra det till en ovanlig form, till exempel inte bara kvadratisk eller rektangulär, utan i form av bokstaven P eller U. Arbetsområdet drar stor nytta av detta.

Med stora dimensioner av rummet och under matplatsen kan tillräckligt med kvadratur tilldelas. Färgschemat är vanligtvis ganska varierat, eftersom risken för att göra utrymmet visuellt närmare inte är lika stor som i små kök-vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det blir möjligt att installera dimensionella möbler, även om det är nödvändigt att tydligt korrelera det med måtten på den befintliga platsen . Soffor, fåtöljer, garderober och andra nödvändiga saker ska inte vara små och se ensamma ut i ett rymligt rum, och samtidigt ska det förstås att ett sådant rum inte är tänkt att stoppas mot ögonbollarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje värdinna skulle vilja att hon skulle ha ett bekvämt ställe att laga mat, och hennes gäster känner sig inte begränsade bredvid köket. På ett område på 50-60 rutor finns alla möjligheter för genomförande av sådana idéer. Användningen av ett tak i flera plan, podium, skärmar, olika belysningsarmaturer och liknande element hjälper till att uppnå önskad effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Det fyrtio meter långa kök-vardagsrummet, inrett i dämpade färger, med enkla möbler och mjuk belysning, visar sig vara en mycket mysig plats för vila och arbete. Utrymmet mellan rummet och köket kan avgränsas genom att använda parkett i rummet och annat mer praktiskt material för golvet i köket. Gränsen mellan de två zonerna markeras med en ö och en speciell belysningslinje.

Bild
Bild

Ett stort kök-vardagsrum låter dig placera i det ett fullvärdigt arbetsområde med en imponerande ö, som har en mängd funktioner-från möjligheten att lagra nödvändiga redskap och använda denna plats som ett stort köksbord till bekvämligheten att diska under tillagningen. Rummet rymmer också en matsal. Ett stort antal fönster och ljusa färger i dekorationen håller känslan av rymlighet.

Bild
Bild

Bekvämt när vardagsrummet är stort. Det finns gott om plats för en avkopplande paus, och köket, tack vare den multifunktionella ön, kommer att kunna fungera som en bar. Samtidigt förblir dimensionerna i själva köket optimala - det finns ingen anledning att springa fram och tillbaka när du lagar mat. Allt du behöver finns till hands.

Rekommenderad: