Kök-vardagsrum 17 Kvm. M (50 Bilder): Design Och Layout Av Ett Rum Som Mäter 17 Meter

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum 17 Kvm. M (50 Bilder): Design Och Layout Av Ett Rum Som Mäter 17 Meter

Video: Kök-vardagsrum 17 Kvm. M (50 Bilder): Design Och Layout Av Ett Rum Som Mäter 17 Meter
Video: Villa Maria G 180 STP Gotland - 8 Rum och Kök 305 Kvm 2024, April
Kök-vardagsrum 17 Kvm. M (50 Bilder): Design Och Layout Av Ett Rum Som Mäter 17 Meter
Kök-vardagsrum 17 Kvm. M (50 Bilder): Design Och Layout Av Ett Rum Som Mäter 17 Meter
Anonim

I”studiolägenheter” och i enkla små hus bekämpas ofta bristen på plats genom att kombinera angränsande lokaler. Men det räcker inte bara med att fatta ett sådant beslut, du måste också utarbeta ett kompetent projekt. Och efter honom kommer oundvikligen tur på designstudien av rymden.

Bild
Bild

Särdrag

När ett kök-vardagsrum bildas måste du vara uppmärksam på avgränsningen av funktionella områden. Projektet ska utgöra ett mysigt utrymme för fritid. Samtidigt bör du också uppnå bekväma förutsättningar för matlagning. Sådana heterogena funktioner ska samordnas och bilda ett integrerat territorium. Om köket är tillräckligt stort är det mycket lättare att skapa ett område för gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall, bilda ett rum med en yta på 17 kvm. m utan ombyggnad är omöjligt . Men i sådana fall krävs samordning med bostadstillsynsmyndigheterna, vilket måste bevisa att byggnadens bärande delar inte kommer att brytas. Till skillnad från andra rum finns det ett speciellt område (tvätt) här, som absolut inte kan flyttas bortom kökets kontur. Faktum är att de befintliga sanitära kraven förbjuder att placera "våta" områden ovanför vardagsrum. Det är inte svårt att förstå varför ett sådant krav har ställts.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ytterligare en punkt: det är förbjudet att blanda köket och vardagsrummet om en gasspis är installerad i köket. Det är väldigt farligt. När det gäller att tänka igenom designen måste du ta hänsyn till egenskaperna hos hushållsapparater. För att det inte ska bryta mot det estetiska konceptet måste hela uppsättningen väljas i förväg. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt huven, som ska vara så kraftfull som möjligt, annars sprids dålig lukt och till och med fet ånga ut i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom vardagsrummet ska vara lugnt och tyst måste du välja utrustning som skapar minimalt ljud . Fönsterbrädor, som kan användas istället för ett bord eller till och med som en plats för fritid, kan inte ignoreras. Eftersom det gemensamma utrymmet fortfarande inte är särskilt stort måste du tänka på att använda de minsta områdena, ibland kan du placera lagringssystem. För att möblerna ska kunna fullgöra sina uppgifter i köket måste de nå taket i höjd. Det är bra att överväga att använda området ovanför ditt arbets- eller skärbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Heminredning

Eftersom även med en ökning av området till 17 kvm. m att fullt utrusta utrymmet är svårt, är det lämpligt att fokusera maximal uppmärksamhet på de visuella aspekterna. Det krävs för att skydda territoriet, vägra valv och stora skiljeväggar. Deras höga estetiska parametrar motiverar inte den betydande minskningen av tillgängligt utrymme. Designmetoden måste också anpassas till denna situation. Forntida grekiska och romerska stilar är inte särskilt lämpliga för en sådan miljö, det kommer att vara extremt svårt att avslöja fördelarna med andra stilar som kräver rymlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men minimalism är nästan idealisk för att lösa uppgiften . När du väljer det här alternativet kan du begränsa dig till strikt nödvändiga möbler. Även dekorativa detaljer sätts inte alltid, även om de kan förvandla rummets utseende. Men det minimalistiska formatet innebär också vissa begränsningar. Så det är kategoriskt omöjligt att använda konstgjorda material och införa mättade färger (med undantag för små accenter).

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall försöker de göra interiören mer exotisk. En utmärkt lösning visar sig vara preferensen för den japanska versionen av minimalism. I det här fallet är det absolut nödvändigt att demonstrera etniska motiv och tillhandahålla möbler av små dimensioner. Men inte alla är nöjda med sådana lösningar; många föredrar en mer modern miljö. I denna situation måste du välja ett högteknologiskt format.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av inredning innebär riklig användning av:

  • glas;
  • metall;
  • plast.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att alla estetiska prestationer ska visas så tydligt som möjligt är det nödvändigt att belysa rummet noggrant. Till skillnad från minimalism utesluter en sådan layout naturlig konsistens. Det är lämpligt att använda stora delar. Använd en kontrasterande kombination av färger för att göra atmosfären livligare. I stället för textilmaterial bör läder användas vid möbeldesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologi i köket-vardagsrummet innebär användning av en blank yta . Rummet är utformat utåt enkelt, men maximerar dess funktionalitet. Trots populariteten hos den högteknologiska stilen, inte alla människor gillar den, är en stor del av publiken inte väl lämpad för sin kyla och artificiellitet. Vägen ut är en ekologisk stil, där naturmaterial används så mycket som möjligt. Väggar och dekorativa ytor är dekorerade med sten och trä; linne och bomull föredras bland textilmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetiska material, särskilt plast, är kategoriskt oacceptabla i ekologisk design. Naturliga motiv bör också spåras i valet av färglösningar. I de flesta fall innebär dessa användning av varma sandiga färger. Det är ännu bättre att använda prydnadsväxter, bambu och glaselement. Användning av naturliga partitioner är tillåten.

Det händer att alla listade alternativ inte passar ägarna . Då är det värt att överväga formatet på moderna klassiker, som är bäst lämpad för rum med höga tak i flera nivåer. Det rekommenderas inte att använda iögonfallande och prickiga färger. Möbler bör vara så mindre pretentiösa som möjligt, med en övervägande av släta konturer. Porslin och smidda metallprodukter används som dekorativa strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Accenter och färger

För att få ut det mesta av var och en av "rutorna" är det nödvändigt att dela upp territoriet i enstaka segment. Men det är mycket viktigt att rama in dessa områden så tydligt som möjligt, eftersom i ett litet område kan de visuella gränserna vara suddiga utåt. Oavsett antalet kvadratmeter måste du vara uppmärksam på färgerna.

Toner är vanligtvis indelade i:

  • huvud;
  • hjälp (ta upp till ¼);
  • avsedd för små inneslutningar (högst 1/20).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ange 1 eller 2 färger i någon av dessa grupper. För att kombinera olika toner är det korrekt att använda inte olika nyanser, men de som är relaterade till samma färg. De används för att trimma områden som är heterogena i funktion. Ju mörkare ton, desto mindre yta där den ska appliceras. Om väggarna är mycket mättade färger bör du använda mindre ljusa möbler.

Enligt de grundläggande designkraven är det omöjligt att göra en lika koncentrerad bakgrund på alla ytor . Om färgen är tjock i någon del av rummet används andra detaljer med samma ton på andra ställen. Standardmetoden är att använda en färg i köket och en annan i vardagsrumssegmentet. Om köks-vardagsrummet är rikligt upplyst är det tillåtet att använda en godtyckligt vald färg. Men om det inte finns tillräckligt med ljus måste du använda varma, saftiga färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd olika tekniker används för att markera zoner. Så i kök är det lämpligt att använda kakel, och i vardagsrummet - laminat eller kork. När det gäller tak i flera nivåer används denna zonteknik endast i höga rum. Ibland är ytor över det mjuka området och köksförkläden av trä. Men du kan också använda en mosaik av mättad färg för att dekorera förkläden.

Bild
Bild

Inredning

Fällbara och rörliga, rullande på hjul, strukturer är att föredra framför de som är fasta. En snygg och modern lösning i ett sådant rum är ett transformerande bord. Beroende på människors behov blir det ett soffbord eller en fullvärdig plats för en måltid. Användningen av en bardisk tillåter dig inte bara att skapa en romantisk atmosfär, göra utrymmet mysigare, detta element hjälper ofta till att avgränsa utrymmet.

Bild
Bild

Om du inte gillar de rack som tillverkas av industrin kan du göra en sådan struktur individuellt, för detta använder de GCR.

Egenproduktion gör att du kan ta hänsyn till alla dina behov för:

  • storlek;
  • geometri;
  • yttre ytskikt.
Bild
Bild

Minsta rekommenderade uppsättning möbler för köket är en standarduppsättning. Det rekommenderas att belysa bord med kraftfulla stora lampor. Det måste finnas en TV och en soffa i vardagsrummet. En baffel används nästan alltid. Beroende på utvecklarnas avsikt kan den göras i en mobil eller stationär version.

Rekommenderad: