Hur Kombinerar Man Köket Med Vardagsrummet? 80 Foton Hur Man Kombinerar En Hall Med Ett Kök Med En Gasspis, Design Av Gemensamma Rum

Innehållsförteckning:

Video: Hur Kombinerar Man Köket Med Vardagsrummet? 80 Foton Hur Man Kombinerar En Hall Med Ett Kök Med En Gasspis, Design Av Gemensamma Rum

Video: Hur Kombinerar Man Köket Med Vardagsrummet? 80 Foton Hur Man Kombinerar En Hall Med Ett Kök Med En Gasspis, Design Av Gemensamma Rum
Video: LÄGENHETSRENOVERING ║ 35m²║ APARTMENT RENOVATION 2024, April
Hur Kombinerar Man Köket Med Vardagsrummet? 80 Foton Hur Man Kombinerar En Hall Med Ett Kök Med En Gasspis, Design Av Gemensamma Rum
Hur Kombinerar Man Köket Med Vardagsrummet? 80 Foton Hur Man Kombinerar En Hall Med Ett Kök Med En Gasspis, Design Av Gemensamma Rum
Anonim

Lägenhetsägare lider ofta av brist på användbart utrymme. Och om de viktigaste vardagsrummen fortfarande är ganska anständiga i de flesta fall, så finns det inte tillräckligt med utrymme i kök och vardagsrum mycket oftare. Viljan att förena dessa premisser är logisk, men ett sådant steg måste tas med försiktighet, med hänsyn till alla positiva och negativa aspekter.

Bild
Bild

Fördelarna med anslutna rum

De är uppenbara:

  • mer utrymme dyker upp för livet;
  • territoriet ser ljusare, gladare och ännu renare ut;
  • antalet tillgängliga designalternativ ökar;
  • du kan visa din individualitet till fullo.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Det svåraste som skiljer kopplingen mellan köket och vardagsrummet från en enkel översyn är behovet av att samordna arbetet, för att få tillstånd. Om väggen som ansluter angränsande rum är en del av husets kapitalstrukturer blir det omöjligt att få tillstånd. Och försök, i det här fallet, att utföra arbetet på egen hand, utan godkännande från statliga organ, kan leda till att böter utses, att det sociala anställningsavtalet upphör eller till och med husets kollaps. Efter ombyggnaden av rummet presenteras kommissionen igen, vilket måste bekräfta att projektet inte bryter mot de grundläggande reglerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom måste du ta hänsyn till följande omständigheter:

  • även kraftfulla huvar sparar inte 100% från spridningen av dålig lukt;
  • möjligheten till integritet både i köket och i gästområdet försvinner;
  • du kommer att behöva städa oftare;
  • behovet av att ständigt observera hur de lagar eller äter passar bara en del av folket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för ombyggnad

Lusten att kombinera köket med vardagsrummet är typiskt främst för invånarna i små bostäder. Men det är de som oftast möter svårigheter på vägen. Ofta är alla väggar som bara kan röras för att blanda lokaler bärande, det är oacceptabelt att bryta dem. I vissa fall hjälper bildandet av en öppning med stödhållare. Arkitektövervakningsmyndigheterna går dock inte alltid med på ens en sådan halvhjärtad lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att kombinera ett kök med en gasspis och en hall är kategoriskt oacceptabelt . - även om separationsväggen i princip inte är viktig. Detta beror på säkerhetsföreskrifter som inte tillåter installation av gasapparater i vardagsrummet. Och demontering av en gasspis, samt installation av den, är endast möjlig med tillstånd från branschens tillsynsmyndigheter. Du måste också installera elektriska ledningar, så att du kan mata ström till elspisen. På många ställen tillåter den totala mängden el som kommer utifrån inte ett sådant steg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visserligen kommer matlagning på en elektrifierad härd omedelbart att öka kostnaderna. Därför måste du ibland göra en kompromiss, till exempel kombinera ett kök med gasutrustning och ett vardagsrum med:

  • Dörr;
  • mobil partition;
  • fast avskiljare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När en sådan barriär viks öppnar den en fri passage. Vid behov förskjuts den så tätt som möjligt. Det rekommenderas inte att gå på tricket, lägga en tillfällig partition innan du besöker kontrollerna och lägga den för lagring efter att de lämnat. Sådana restriktioner uppfinns ju inte förgäves, de är förknippade med oro för invånarnas säkerhet och deras egendom. Det är bättre att omedelbart välja det alternativ som gör att du kan ordna hela utrymmet felfritt och tydligt, befria dig från estetiska problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativt kan du skapa ett delat rum genom att installera en skjutdörr. Den klassiska swingtypen fungerar inte. Det är önskvärt att utseendet liknar en garderob. Men i valet av dekorationsmaterial är invånarna inte begränsade av någonting, designers råder att styras av personlig smak. Oftast, i ett rum, skapat av två, placeras en glasdörr - det låter dig verkligen dra ihop olika delar och göra dem lättare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoneringsregler

Även med den närmaste möjliga sammanflödet av köket och vardagsrummet får man inte glömma att det här är två olika delar av en lägenhet eller hus. Vi måste försöka betona deras skillnad, göra det subtilt och utan grovt motstånd. Den utbredda uppfattningen att det är möjligt att lösa ett sådant problem bara genom att införa speciella element är felaktig. Och ändå är det värt att först överväga att krossa territoriet med speciella tillbehör. I lägenheter byggda 1960-1970 gjordes mycket låga tak, varför splittring genom att höja golvet eller bilda nivåer i taket omedelbart försvinner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stationära arkitektoniska rymdavdelare kan vara ganska olika i utformningen, men samtidigt bör relativt låga produkter uppdelade i block föredras. Ett utmärkt val är att använda en bardisk med liten bredd. Denna design absorberar inte för mycket utrymme och gör omedelbart rummet mer uttrycksfullt. Men problemet är att fler och fler gör det här. Och den en gång ursprungliga, fräscha lösningen förvandlas gradvis till en designstämpel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av resten av den tidigare väggen i denna roll kommer att vara något mer individuell. Det är bara nödvändigt att ta bort det från början inte till slutet. Partitioner baserade på gips får allt mer popularitet. Det är lätt att bilda exakt den komposition som behövs från den, för att förkroppsliga de mest vågade och icke-standardiserade idéerna. När du använder gips kan du ordna barriären i någon etnisk stil eller förvandla den till ett mer praktiskt element, utrustat med små hyllor och ibland hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa idéer är bra, men många kommer inte att gilla dem. Ofta läggs öppningen som förbinder det tidigare separata köket med korridoren. Ett vardagsrum används för passagen. När allt är klart sätts ett skåp eller kylskåp i stället för den tidigare dörren. Det är logiskt att planera allt på en gång så att det finns ett arbetsområde utrustat med en huva i närheten.

Tillsammans med arkitektoniska tekniker bör man inte försumma metoderna för visuell fragmentering av ett enda rum. Du kan till och med kombinera dem. Att använda skillnader i golv som accent är tillåtet om köksytan är begränsad. Keramiska plattor är installerade i den, som i många decennier fullt ut har uppfyllt alla förväntningar från människor. Resten av utrymmet är vanligtvis täckt med laminat, denna teknik låter dig uppnå en lysande visuell effekt och spara pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera gästområdet använder de ofta också traditionell parkett eller matta . Användningen av kontrasterande toner hjälper till att undvika att blanda olika delar av rummet, för att förbättra accenten. Det är viktigt att inte glömma belysning. Med sin hjälp kan du täcka över otillräckligt attraktiva områden och fokusera på de mest värdefulla platserna, enligt ägarnas mening. Oftast belyses arbetsytan i köket punktvis, och användning av ljuskronor rekommenderas för gästblocket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men ljuset från taket tillfredsställer inte alltid gäster eller samlade medlemmar av samma familj. I en sådan situation bör de kunna tända en golvlampa eller annan vägglampa. Alla möbler kan användas för att dela utrymmet. Ibland är ett stort matbord, placerat vid korsningen mellan köket och gästområdena, i sig tillräckligt som en accent. Denna lösning är användbar att tänka på för alla som vill lösa ett problem snabbt, billigt och med minimal fysisk ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med all enkelhet att dela rummet med färg accenter, bör du inte göra dem så pretentiösa som möjligt för att uppnå extraordinär originalitet. När den ena väggen brinner orange och den andra målas som en grön äng uppstår bara förvirring och till och med irritation. Det är extremt opraktiskt att använda en soffa för differentiering, även om det rekommenderas av många "experter". Faktum är att även med ett ganska stort avstånd till spisen kommer en betydande del av fett, sot och liknande att avsättas på den. Av skåpen är de med öppna hyllor att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har tillgängliga medel kan du tänka på avgränsningen av en dekorativ eldstad. Eller till och med verkligt, som dessutom värmer upp rummet. Ett annat alternativ är en kedja med blomkrukor. Som ett stort akvarium passar de perfekt in i ett miljövänligt rum. Alla andra överväganden ligger på husägarnas bedömning.

Rumsdesign

Oavsett hur genomtänkt divisionen är, spelar den en underordnad roll i jämförelse med designkonceptet. Eftersom de börjar ansluta rum främst med en akut brist på utrymme, bör designen också byggas i enlighet därmed. Ljusa färger på färger och lacker och efterbehandlingsmaterial är oerhört värdefulla, och ju mindre solljus som kommer in, desto viktigare är denna omständighet. Det är användbart vid varje tillfälle att använda spegelelement som gör atmosfären bekvämare. Om ett enkelt ljusrum verkar tråkigt och inte tillräckligt uttrycksfullt, är det helt acceptabelt att sätta möbler med fasader av rika färger.

Bild
Bild

Eftersom köket och vardagsrummet för de flesta förknippas med något lugnt och mysigt, kommer en beprövad klassisk stil nästan alltid att vara ett vinn-vinn-alternativ. Sedan är interiören rikligt mättad med balanserade, mjukade färger. Väggarna i en enkel modifiering av klassikerna är täckta med tapeter. Om det finns en önskan att göra miljön mer elegant, för att visa din estetiska smak, kan du använda dekorativt gips och målning. Men ett tygöverdrag behövs bara där det finns anspråk på lyx, i så fall krävs det att komplettera kompositionen med möbler med förgyllda dekorationer.

Bild
Bild

I alla fall är klassiska möbler strikt trä, även en antydan till syntetiska material kommer omedelbart att förstöra dess charm. Du måste välja dyra material för golv. Det finns inte heller alltid medel för marmorplattor. I denna situation (eller när den klassiska interiören verkar kall och likgiltig, alltför pompös) är det värt att tänka på jugendstilen. Det finns redan många fler alternativ för sammanfogning av olika typer av material.

Bild
Bild

Det finns inga stela ramar för användning av färger. Ändå är den kanoniska versionen av Art Nouveau användningen av lugna toner med graciösa ornament. Det spelar ingen roll om de kommer att ligga på väggarna eller på möblerna, så länge överflödet av utrymme är uteslutet. Motsatsen till mysig och harmonisk modernitet demonstreras av den högteknologiska stilen. Det innebär den kalla färgen i rummet, på vilken tillfälligheterna med klassikerna nästan slutar.

Bild
Bild

Det finns bara ytterligare en kontaktpunkt: många spetslösningar och föremål är mycket dyra. Produkter av glas eller glänsande metall kommer att vara oumbärliga egenskaper hos ett sådant utrymme. I köket krävs endast ny kompakt utrustning. Det är mycket bra när persienner är fixerade på fönstren. Extra belysning av spotformatet är oumbärlig.

Bild
Bild

Det händer så att efter ombyggnad bildas ett relativt stort utrymme. Då blir det möjligt att dekorera rummet i loftstil. Ett sådant steg kräver noggrann övervägande, och det ligger en stor ansträngning bakom varje "uppenbart och enkelt" beslut. Den traditionella regeln är: ett loft är ett tegel (eller imitation av det) på väggarna och trä på golvet. Det finns inget särskilt behov av att använda gardiner.

Bild
Bild

Multifunktionella element är mer attraktiva än vanliga, samma bardisk, trots att den verkar skrymmande, gör att du kan bli av med fristående matbord och skärytor. Om den totala ytan är liten utförs möbler i form av en rak remsa eller bokstaven G. Där utrymme låter dig använda loftstil kan du tillgripa:

  • U-formad fyllning;
  • bildandet av öar;
  • tvåradig placering.
Bild
Bild

Framgångsrika inredningsexempel

Här är ett mycket attraktivt exempel på utformningen av ett anslutet kök-vardagsrum, vars författare betonade kontrasten mellan mörka och ljusa färger. Solljus strömmar från fönstren till den ljusa soffan och golvet är sammanflätat med brunaktiga möbler. Det L-formade arrangemanget av möbler i gästrummet och vitvaror i köket ser bra ut. Och här har man valt ett helt annat tillvägagångssätt. Vita och olika nyanser av grönt valdes som kontrasterande toner; för en mer naturlig inredning placerades en växt i ett badkar.

Bild
Bild

En elegant teknik för zonindelning har tillämpats - i en del är lamporna konvexa och i den andra smälter de helt ihop med takets plan. Lokala färgaccenter representeras av ljusgula köksmöbelfronter och liknande golv. Ett annat sätt att kombinera olika rum presenteras också här. Den frodiga, högtidliga atmosfären i gästområdet accentueras av utsökt golv. Mot bakgrund av den dominerande vita färgen blir kanarissoffan ett ljust och uttrycksfullt element.

Rekommenderad: