Kök-vardagsrum 14 Kvm. M (46 Bilder): Design Och Layout Av Ett Rum Med En Soffa På 14 Kvadratmeter

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum 14 Kvm. M (46 Bilder): Design Och Layout Av Ett Rum Med En Soffa På 14 Kvadratmeter

Video: Kök-vardagsrum 14 Kvm. M (46 Bilder): Design Och Layout Av Ett Rum Med En Soffa På 14 Kvadratmeter
Video: 20 kvadrat 2024, Mars
Kök-vardagsrum 14 Kvm. M (46 Bilder): Design Och Layout Av Ett Rum Med En Soffa På 14 Kvadratmeter
Kök-vardagsrum 14 Kvm. M (46 Bilder): Design Och Layout Av Ett Rum Med En Soffa På 14 Kvadratmeter
Anonim

Kök-vardagsrum med en yta på 14 kvm. m, även om det anses vara litet, men om du tillämpar designkunskaper, är det fullt möjligt att göra ett multifunktionellt och snyggt rum av det. För att göra rummet mysigt måste du göra rätt layout och välja rätt färgschema. Dessutom kommer zonindelning av rymden att spela en stor roll i en sådan inredning.

Bild
Bild

Särdrag

Att dekorera interiören i ett kök-vardagsrum på 14 m2 anses vara en svår uppgift, eftersom i ett så litet område måste två funktionszoner placeras samtidigt. För att det kombinerade rummet ska vara bekvämt för matlagning och fungera som en bekväm plats för sammankomster med vänner, bör du ta hänsyn till layoutfunktionerna och utarbeta ett kompetent designprojekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För detta, först och främst, noggranna vertikala och horisontella mätningar av rummet bör göras … Detta hjälper till att bestämma krökning av tak, väggar och golv så exakt som möjligt. Felbedömningar i detta fall är oönskade, eftersom på grund av bristen på kvadratmeter är varje extra centimeter guld värd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layouten bör också innehålla de typer av tak- och golvbeläggningar som är planerade att användas i dekorativa ytor. Vanligtvis, för sådana kök-vardagsrum, rekommenderar designers att välja spänningar eller upphängda strukturer med en smidig övergång, och för golv, använd flera typer av beläggningar i olika nyanser samtidigt, som kan särskiljas med ett litet podium eller steg. Glöm inte att detta designalternativ "äter" minst 25 cm i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller inredning i rummet måste du köpa skräddarsydda möbler för det. Således blir det möjligt att spara golvytan så mycket som möjligt. Möbler ska ha ett funktionellt syfte och inte bara ta plats, utan vara användbara och bekväma.

En viktig fråga är valet av färgpalett när du dekorerar väggarna . För små kombinerade rum är högst tre kontrasterande nyanser tillåtna. För att undvika abrupta övergångar i områdena mellan köket och vardagsrummet bör du först tänka på färgschemat och inredningen för platsen där maten lagas, och sedan besluta om dekoration och möbler i vardagsrummet. Om du gör motsatsen kan det vara lite utrymme kvar för köksutrustning, och det är nödvändigt att se till att det inte bara finns ett headset, utan också utrustning i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du planerar ett kök-vardagsrum på 14 rutor måste du också ta hänsyn till belysningssystemet. De mest kraftfulla och ljusaste ljuskällorna är bäst placerade ovanför sittgruppen. I det här fallet är fläckar ett bra val: de riktar idealiskt ljusflödet i rätt riktning och sprider det jämnt i olika riktningar. Ljuskronor rekommenderas inte för sådana rum, de kommer inte att kunna belysa utrymmet helt och rummet kommer att bli mörkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

När projektet för det framtida köket -vardagsrummet är utvecklat och klart på papper kan du gå vidare till det mest avgörande stadiet - valet av rummets stil. Idag finns det många designalternativ för kombinerade rum på 14 m2, medan De mest lämpliga anvisningarna för att dekorera en sådan inredning är:

  • ekostil;
  • popkonst;
  • minimalism;
  • retro;
  • högteknologisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av ovanstående stilar har vissa fördelar och kan ge ett rum ett modernt utseende . Dessa riktningar är optimala för inredning av små rum, eftersom det inte finns några utrymmebegränsningar för dem. Om husägare vill ha en snygg, modern design, är det bäst att välja en ekostil. Det kännetecknas av användningen av naturmaterial, och möblernas ljusa finish och blanka yta kommer att ytterligare utöka rummets gränser och fylla det med ljus och lätthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om designen möjliggör användning av ljusa färger, är popkonststilen idealisk för köket-vardagsrummet. En ovanlig kombination av kalla och varma toner kommer att lägga till uttrycksfullhet i rummet, och kontrasterande inredningsartiklar i form av små målningar och figurer kommer att späda de tråkiga färgerna. Samtidigt bör accentfläckar i interiören inte överstiga 5-7% av rummets totala yta, annars kommer en påträngande färgkomposition att visa sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inte en dålig lösning för ett kök-vardagsrum på 14 kvm. m kommer att bli minimalism, det ger minimal användning av möbler. Det rekommenderas inte att använda ljusa färger i denna riktning. Tack vare ljusa färger och funktionella moduler kommer rummet att expandera visuellt och belysningen som installeras i köket och rekreationsområdet kommer att understryka designens skönhet.

Om lägenhetsägare älskar modern teknik kan de ordna ett kombinerat högteknologiskt rum. I det här fallet kommer rummet att visa sig vara rymligt och bekvämt, och alla möbler och utrustning kommer att användas för sitt avsedda ändamål. För att avsluta lokalerna kan du välja både naturmaterial och imitera sten och trä. Glas ser vackert ut i en sådan inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta designers dekorerar små kök-vardagsrum i retrostil, tack vare vilket rummet får ett intressant utseende. I denna design är det viktigaste att korrekt kombinera de två zonerna så att de samtidigt ser ut en helhet och samtidigt har en smidig övergång. Den harmoniska kombinationen av trä, metall och glas kommer att ge rummet en ovanlig atmosfär, och ljusa textilgardiner av bomull eller linne kommer att fylla utrymmet med luftig lätthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsexempel

Idag finns det många designidéer för att dekorera ett minikök-vardagsrum med en yta på 14 m2, men projekt med soffor är särskilt populära bland dem. För att göra rummet originellt, rymligt och vackert kan dess inredning dekoreras enligt följande.

Bild
Bild

I det första designalternativet för inredning rekommenderas att använda möbler av naturligt massivt trä. Om familjens budget är begränsad kan den ersättas med moduler gjorda av imitation av naturligt trä. Huvuddekorationen i köket är en bänkskiva i glas. För ytterligare rumsdekoration är blomkrukor som hänger i hörnen, hängande hyllor och familjefoton lämpliga. Soffan ska placeras på platsen där sittgruppen finns; en korgpanel kommer att se vacker ut ovanför den.

Bild
Bild

För att skilja vardagsrummet från köket måste du lägga en liten matta bredvid soffan, dess färg ska kombineras med gardinernas nyanser. Kompositionen blir komplett om du till exempel hänger gröna gardiner och dekorerar köksväggen med kakel eller paneler som visar en blommande äng.

Bild
Bild

I den andra versionen väljs möbler av strikta och tydliga linjer med en slät yta för inredningen. I det här fallet kan soffan köpas i en vinkelform med inbyggda hyllor; klädsel av grovt tyg i neutrala färger är lämplig för den. Rekreationsområdet måste vara försett med LED -belysning, det kommer positivt att betona fasadernas skönhet. För rumsinredning är raka gardiner och speglar i enkla ramar lämpliga.

Bild
Bild

I det tredje fallet tillhandahålls användning av möbler av samma stil. Det är lämpligt att köpa ett kök i en neutral nyans med slutna fasader, beige, vitt och grått är tillåtet. Det kan smälta in i väggarnas färgschema.

Bild
Bild

Skåpen är utvalda rektangulära, med en slät, jämn yta . Soffans kropp måste vara av massivt trä och benen kan vara antingen metall eller trä. Eftersom soffan kommer att betraktas som huvudartikel i det inre av rekreationsområdet, bör företräde ges till en låg rektangulär modell, klädsel i detta fall är tillåten från eko-läder eller naturliga tyger i svart, grått, vitt och grädde.

Bild
Bild

Det rekommenderas att placera soffan längs en av väggarna eller på ett litet podium. Eftersom köket-vardagsrummet är litet, skulle en modell som håller på att förvandlas vara ett bra alternativ. Det kommer att fungera som en bekväm plats för sammankomster och en extrasäng. I rekreationsområdet måste väggarna färdigställas med ett slätt ljust material, detta kan visuellt utöka utrymmet. När det gäller golvet kan det dekoreras med laminat i olika färger.

Rekommenderad: