Kök-vardagsrum Med En Yta På 15 Kvm. M (50 Bilder): Inredningen I Ett Rum På 15 Torg Och En Layout Med En Soffa

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum Med En Yta På 15 Kvm. M (50 Bilder): Inredningen I Ett Rum På 15 Torg Och En Layout Med En Soffa

Video: Kök-vardagsrum Med En Yta På 15 Kvm. M (50 Bilder): Inredningen I Ett Rum På 15 Torg Och En Layout Med En Soffa
Video: 20 kvadrat 2024, April
Kök-vardagsrum Med En Yta På 15 Kvm. M (50 Bilder): Inredningen I Ett Rum På 15 Torg Och En Layout Med En Soffa
Kök-vardagsrum Med En Yta På 15 Kvm. M (50 Bilder): Inredningen I Ett Rum På 15 Torg Och En Layout Med En Soffa
Anonim

De flesta moderna lägenheter har idag ett utrymme som kombinerar kök och vardagsrum. Denna layout sparar betydligt utrymme och är också bekväm när det gäller dess funktionalitet. Men inte varje lägenhet kan skryta med ett stort kök-vardagsrum, så dina rekommendationer för design och layout av en 15 kvm. m ges av proffs

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bland fördelarna med ett kombinerat kök-vardagsrum det finns några saker värda att notera.

  • Med ett sådant rum kan du ta emot gäster på ett praktiskt och bekvämt sätt. Du kan ordna ett buffébord.
  • Ägarna behöver inte köpa en separat TV -apparat för köket. Värdinnan kommer att kunna njuta av sina favoritfilmer medan hon lagar mat. Dessutom är TV en viktig del av varje semester.
  • Om det finns små barn i huset är det mycket bekvämt för en ung mamma att ta hand om barnen och inte slits mellan barnen och köket.
  • Även ett litet kök-vardagsrum låter dig implementera alla designlösningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men denna layout har sina nackdelar:

  • lukten av bränd mat och bullret från matlagning orsakar ofta obehag för hushåll som vilar i vardagsrummet;
  • värdinnan måste förbereda sig för daglig rengöring av rummet för att förhindra spridning av oavsiktligt tappad mat i hela huset;
  • att kombinera ett kök och ett vardagsrum är inte ett mycket bekvämt alternativ för stora familjer där små barn fostras och människor i vördnadsvärd ålder lever som ständigt behöver vila.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemangstips

Innan du kombinerar kök och vardagsrum, följ några regler för att ordna ett kombinerat rum.

  • Glöm inte att det är förbjudet att riva stödstrukturerna.
  • Rumszonering görs genom att välja olika golvbeläggningar och ändra golvnivå. Du bör inte använda speciella skiljeväggar, de är endast lämpliga för större kök och vardagsrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Var noga med att installera en kraftig spiskåpa, eftersom rök och lukt av matlagning kommer att störa andra boende under köket.
  • Speglar eller ytterligare ljuskällor, till exempel panoramafönster, hjälper till att visuellt öka utrymmet.
  • Glöm inte att installera en extra radiator, eftersom det kommer att bli ganska häftigt med ett batteri i ett 15-metersrum.
  • Ta hand om extra belysning. Om det bara finns en ljuskrona i rummet, så blir det tillräckligt mörkt i det här köket-vardagsrummet, vilket visuellt kommer att minska rummet ännu mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köksuppsättning projekt

Innan du planerar utrymmet i rummet på 15 meter, du måste använda flera rekommendationer från specialister.

  • När du gör en köksuppsättning är det nödvändigt att lämna utrymmen för dolda hushållsapparater. Det är uppenbart att i ett så litet rum är det olämpligt att placera fristående diskmaskiner och ugnar.
  • Numera är det vanligt att designa kök i en ljus och fashionabel stil. Var inte rädd för mättade färger, kombinera kontrasterande färger - detta ger ett 15 -metersrum en unik smak.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du väljer ett klassiskt headset kan du vara säker på strukturernas hållbarhet. Grunden för ett sådant projekt är tyngden av inredningsartiklar.
  • Ethno-stil passar husmor som inte är vana vid att stå vid spisen flera timmar om dagen. Projektet ligger i minimalism, vilket utan tvekan är ett mycket praktiskt alternativ för ett litet rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ökar utrymmet

Det är klart att köket-vardagsrummet kräver placering av ett bord, soffa, köksenhet, skåp, hushållsapparater. Men hur kombinerar jag alla dessa föremål i ett kompakt 15-metersrum? För att öka utrymmet kan lösningar hittas.

  • Håll det rakt när du utformar en köksuppsättning. Då tar köksskåpen minst ett utrymme.
  • Det är bättre att dekorera väggarna med material i pastellfärger; glansiga plattor i varma färger ökar också utrymmet visuellt.
  • Om designen ger ljusa möbler och ett kök utan ett överflöd av övre skåp, så kommer det visuellt att lätta interiören respektive och rummet kommer att uppfattas som mer rymligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En annan teknik som är utformad för att skapa en känsla av lätthet är skåpbelysning. Ett sådant trick kommer visuellt att göra även skrymmande strukturer lätta.
  • Vanligtvis har kök-vardagsrum två fönster. Det är bäst att inte täcka dem med tunga gardiner eller tyll. Det kommer att se fult ut i ett kompakt rum. Dessutom tillåter inte gardinerna ljus att passera, vilket är så nödvändigt för att visuellt öka utrymmet. Bättre att sätta en skänk mellan fönstren eller hänga en hylla. För dekorativa ändamål kan en ljusridå placeras ovanpå.
Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt en sådan metod för visuell separation av kök och vardagsrum, till exempel zonering. Ett antal alternativ används för detta.

Du kan dela köket och rummet med färger . För detta rekommenderas att använda kontrasterande toner, men samtidigt nyanser som är i harmoni med varandra. Rum uppdelade i vita och svarta, gula och gröna, beige och lila zoner ser vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En effektiv zonteknik är separation med ljus . Till exempel kan belysningsarmaturer betona bordsytan i vardagsrummet; för detta rekommenderas det att använda golv- och vägglampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

En nyligen populär teknik är skapandet av ett podium . Det vill säga att köksdelen kan höjas något, det kommer att se snyggt och imponerande ut, men samtidigt är det viktigt att separera zonerna i köket och vardagsrummet och färgen på golvet. Om båda nivåerna är gjorda i en monokromatisk stil, kommer hushåll och gäster ständigt att snubbla om "steget" som leder till "köket".

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan zonteknik är uppdelningen av takytan . Ett av alternativen: i vardagsrummet kan taket dekoreras med stuckaturer och undertak kan installeras i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggdekoration kan också fungera som ett zonalternativ . Till exempel ser kombinationen av köksplattor och väggpaneler snygg och modern ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Uppdelningen av rymden med hjälp av möbler kan markeras i ett separat stycke.

Ett vanligt alternativ är att installera en bardisk. Det är modernt, moderiktigt och viktigast av allt, det låter dig undvika att köpa ett stort bord, vilket skulle minska det fria området. Du kan välja en stationär eller mobil design. Bardisken är inte bara en visuell enhet, utan också en mycket funktionell sak

Bild
Bild

En stor soffa låter dig också separera köket från vardagsrummet, men det är bättre att undvika användning av mjuk soffklädsel, eftersom det är opraktiskt att kombinera kök och vardagsrum, den mjuka ytan kommer ständigt bli smutsig

Bild
Bild

Ett intressant alternativ är en enhet på gränsen till två zoner i matbordet. För att betona separationen kan du använda ett färgschema och placera stolar i olika färger på varje sida av bordet

Bild
Bild

Om värdinnan ändå bestämde sig för att använda stora gardiner på båda fönstren, rekommenderas de också att väljas i olika färger

Bild
Bild

Design

Så ovan presenterades rekommendationer för praktisk och funktionell placering av interiörartiklar i två delar av rummet. Nu kommer ägarna till kombinerade utrymmen att vara intresserade av att lära sig om den möjliga utformningen av ett 15-meters kök-vardagsrum. Men först bör du bekanta dig med de stilar som kan användas i utformningen av detta rum.

Klassisk . Det är användningen av vita toner, naturmaterial, glasinsatser, förgyllda beslag, kristallkronor.

Bild
Bild

Modern . Ger användning av runda möbler och avsaknad av hörn i hela stilen. Designen använder ljusa saftiga kontrasterande färger, men det får inte vara mer än tre av dem.

Bild
Bild

Högteknologisk . Vid design av köket används glas-, plast-, metallmöbler av kallgråa och svarta nyanser. Om denna riktning väljs måste ägarna spendera pengar på moderna multifunktionella hushållsapparater.

Bild
Bild

Ekostil . Detta alternativ innebär användning av gröna och naturliga material. Köksmöbler är gjorda av naturligt trä eller glas, alla mjuka möbler, till exempel soffklädsel eller gardiner, är gjorda av bomull eller linne.

Bild
Bild

Som du kan se kan nästan vilken stil som helst användas för att skapa en design för en 15-meters studio. Anvisningarna ovan kommer att skapa en känsla av ett förstorat utrymme och betona funktionen och moderniteten i det kombinerade rummet.

Layoutalternativ spelar också en viktig roll för att skapa en design

Linjär . Den vanligaste layouten, som kännetecknas av headsetets placering längs en vägg, och alla andra föremål på motsatsen. Detta är ett helt funktionellt alternativ som är lämpligt för långsträckta rum.

Bild
Bild

Hörn . Lämplig för ett rum i form av en kvadrat. Arbetsområdet är arrangerat i form av bokstaven "L" och lämnar ett stort område för att rymma vardagsrummet.

Bild
Bild

Ostrovnaya . Ett annat praktiskt alternativ för ett fyrkantigt rum. Köksmöbler är placerade på ett sådant sätt att vissa ytor som spis eller torkning kan tas ut som en separat ö. Med denna layout kommer rekreationsområdet att visa sig vara ganska rymligt.

Bild
Bild

C-formad . Det innebär användning av halvcirkelformade möbler i köket vid korsningen av två väggar, vilket undviker bildandet av skarpa hörn.

Bild
Bild

Det 15-meters kök-vardagsrummet är ett ganska kompakt utrymme, men tack vare moderna modetrender, tekniska förmågor och nya designutvecklingar för heminredningen kan detta rum göras multifunktionellt, bekvämt och bekvämt för alla familjemedlemmar och gäster.

Rekommenderad: