Ikea Stolskydd: Produktegenskaper Och Urvalsfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Ikea Stolskydd: Produktegenskaper Och Urvalsfunktioner

Video: Ikea Stolskydd: Produktegenskaper Och Urvalsfunktioner
Video: Hemstylisterna tipsar: Färgval 2024, April
Ikea Stolskydd: Produktegenskaper Och Urvalsfunktioner
Ikea Stolskydd: Produktegenskaper Och Urvalsfunktioner
Anonim

Ofta tänker folk på hur du snabbt kan uppdatera interiören i ett visst rum utan att reparera eller byta gamla tråkiga möbler. Och det finns en väg ut. Du kan förbättra dina levnadsvillkor med textilöverdrag.

Moderna tillverkare av textilprodukter erbjuder ett brett utbud av överlägg för stoppade, skåpmöbler, och bland ledarna finns det schweiziska märket Ikea.

Bild
Bild

Tack vare märkets produkter kan du enkelt skapa en sofistikerad och charmig atmosfär i ditt hem, men bara om du vet hur du väljer rätt Ikea stolskydd.

Funktioner och Fördelar

Stolöverdrag löser mer än en uppgift, de fyller en estetisk och skyddande funktion. Kan fungera som en produkt för daglig användning, säsongsbetonade eller speciella tillfällen. Det är väldigt bekvämt att ha en sådan till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild

I flera decennier hördes ingenting om dessa produkter, men idag har dessa möbelprodukter blivit på modet och populärt igen. De används ofta som en cape i barnrum, matsalar och vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om nya möbler har dykt upp i huset kommer skydden att skydda det på ett tillförlitligt sätt från olika smuts, klor av husdjur, och om stolarna har tappat sitt attraktiva utseende kommer de lätt att dölja alla brister.

Valbara kriterier

Stolöverdrag är relevanta i alla interiörer, vare sig det är ett kök, ett sovrum, en hall, ett restaurangrum, ett telefoncentral på ett kontor, ett utrymme i en stadslägenhet eller ett lanthus.

TM Ikea - en ledande tillverkare av hushållsartiklar, ger konsumenterna ett stort urval av möbelöverdrag. Produkterna är i form av tabletter (endast avsedda för sittande) och avtagbara modeller som delvis (endast sätet och benen) eller helt döljer stolen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första typen av omslag liknar kuddar. Med hjälp av ett elastiskt band är de säkert fästa runt hela stolens omkrets. Dessa produkter presenteras i modeller:

Berrier . Mjuka dynor av 100% polyester har olika färger: hallon, beige, orange, vit, brun. Lätt att sätta på en stol, flytta inte under drift. Bland nackdelarna - det kan inte tvättas, smuts kan bara tas bort vid kemtvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lerhamn . Produktionsmaterial: viskos - 50%, lejon - 30%, polyester - 20%. De är fyrkantiga. Presenteras i följande färger: beige, rödgrå och vita rutor. Rengöring i en tvättmaskin vid en temperatur av 40C är tillåten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra typen är halvkåpor. Denna rad innehåller lock som är lämpliga för stolar med armstöd:

" Nils ". Tyget innehåller 92% bomull och 8% polyester. Den produceras i grått, beige, ibland med flerfärgade ränder. Fördel: tät passform av stolramen med armstöd, lämplig även för lätta fåtöljer. Behöver inte särskild vård, tvättbar i maskin vid låg temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Esbern . Det liknar ett litet överkast, om det behövs kan locket användas i denna kapacitet, eftersom det är fyllt med polyestervadd. Diamantmönstret sys med röda sömmar, produkten presenteras i gräddfärg. Huvudtyget är lejon - 53% och viskos - 47%. Passar bekvämt på plaststolar, halkfri tack vare antislipande silikonprickar. Anspråkslös i vården, kan rengöras i en skrivmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hendrixal . Produkter som ger en känsla av adel och nåd till atmosfären i rummet. De kännetecknas av tydliga former och en mängd olika blommönster. De tar tag i stolens rygg och sits, bara benen är kvar i sikte. Tillverkad av 100% bomull.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även i sortimentet av märket kan du se:

  • Lösa omslag. Kasta på en stol och skapa en kjoleffekt runt benen.
  • Modellerna är täta. Montera möbler utan att lämna luckor på grund av närvaron av pålitliga fästelement eller fästelement.
  • Capes. I dessa produkter kan du justera bredden med ett speciellt fästelement på baksidan av möbeltillbehöret.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid tillverkning av omslag kan inte alla material användas. Tyget för att sy omslaget ska vara hållbart och praktiskt, motståndskraftigt mot olika mekaniska påverkan, lätt att underhålla och använda.

Används oftast vid tillverkning av omslag:

  • Gabardin . Mjukt, men tätt tyg baserat på bomull, ull med tillsats av syntetfibrer, ibland silke. Det flexibla, men mycket hållbara materialet kan samlas i eleganta veck. Oftare är tyget yta matt. Gabardin kan tvättas, fläckar kan enkelt tas bort. Gabardinöverdrag skrynklas inte och behöver inte strykas.
  • Stretchatlas . Tyg med iriserande glans, tunt vid beröring, som visuellt påminner om satin. Inte det mest praktiska valet för frekvent användning, perfekt för ceremonier och mottagningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Jacquard . Det främsta kännetecknet är en stor, tredimensionell ritning. Tillverkad av naturliga och syntetiska trådar. Materialet är hållbart, deformeras inte efter tvätt (vattentemperaturen bör inte överstiga 40 C).
  • Spandex . Syntetiskt material, tunt men tätt, sträcker sig perfekt. Under många år tappar den inte sitt utseende, gnider inte av, bleknar inte, kan tvättas i en automatisk maskin.
  • Mikrofiber . Slitstark material, bleknar inte i solen, förlorar inte sin attraktivitet även efter frekvent användning. Det kan våtrengöras, torkas, medan locket inte kommer att förlora sin ursprungliga form. Ytan på mikrofibern har en pärlglans, vilket gör den behaglig att röra vid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och detta är inte hela listan över tillverkningsmaterial. Stolöverdrag från märket Ikea tillverkas också av organza, bomull och möbelväv, brokad. Material av artificiellt ursprung förblir dock de mest föredragna. Dessa omslag perfekt "kuvert" stolar, de är lätta att rengöra och förlorar inte sitt ursprungliga utseende på många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla Ikea -textilprodukter kännetecknas av raffinerad enkelhet och elegans av former. Det är multifunktionellt: det dekorerar rummet, fungerar som en inredning, skyddar möbler från skador och smuts.

Du kan lära dig att sy ett stolskydd med egna händer genom att titta på videon nedan.

Rekommenderad: