Ikea Soffor (120 Bilder): Läder Och Små, Modeller Bedinge Och Solsta, Monstad Och Bigdeo, Friheten Och Baccabru, Lugnvik Och Klippan, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ikea Soffor (120 Bilder): Läder Och Små, Modeller Bedinge Och Solsta, Monstad Och Bigdeo, Friheten Och Baccabru, Lugnvik Och Klippan, Recensioner

Video: Ikea Soffor (120 Bilder): Läder Och Små, Modeller Bedinge Och Solsta, Monstad Och Bigdeo, Friheten Och Baccabru, Lugnvik Och Klippan, Recensioner
Video: Dirección Ikea Madrid🚘 متجر ليلاءتات المنزلية جميل دا جدا 2024, April
Ikea Soffor (120 Bilder): Läder Och Små, Modeller Bedinge Och Solsta, Monstad Och Bigdeo, Friheten Och Baccabru, Lugnvik Och Klippan, Recensioner
Ikea Soffor (120 Bilder): Läder Och Små, Modeller Bedinge Och Solsta, Monstad Och Bigdeo, Friheten Och Baccabru, Lugnvik Och Klippan, Recensioner
Anonim

Ikeas produkter är mycket efterfrågade i många länder. Under detta välkända namn produceras högkvalitativa skåp, inbyggda och stoppade möbler. Idag finns Ikea -soffor inte bara i heminredning, utan också i officiella eller kontorsmiljöer, liksom i shopping- och nöjescentra och cateringinstitutioner . Den breda distributionen av märkesvaror beror på deras rika sortiment och attraktiva design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Produkter av ett välkänt varumärke är populära först och främst på grund av material och utförande av högsta kvalitet. Soffor med så viktiga egenskaper håller mycket länge och förlorar inte sitt attraktiva utseende även efter regelbunden användning.

Bild
Bild

Den senaste tekniken används vid tillverkning av stoppade möbler. Varje soffmodell går igenom ett stort antal kontroller och blir bokstavligen perfekt. Sådan strikt kvalitetskontroll resulterar i inte bara hållbara och slitstarka, utan också mycket vackra produkter. Märkessoffor har en genomtänkt design, med hjälp av vilken du kan betona rummets individualitet, oavsett om det är ett vardagsrum, ett barnrum, ett kök, ett sovrum eller en entré.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel med Ikea -soffor är deras bekväma egenskaper. När en konsument väljer en soffa letar han alltid inte bara efter en vacker och billig, utan också den mest bekväma modellen.

Bild
Bild

Ikea erbjuder ett urval av soffor där du inte bara kan sitta bekvämt eller ligga ner efter en hård dag på jobbet. I företagets arsenal finns multifunktionella vikbara föremål som enkelt kan förvandlas från enkla soffor till fullvärdiga sovplatser. Du kan hämta både gäst- och vardagsalternativ med höghållfasta strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera enkel montering av Ikea -soffor. De levereras demonterade till kunden. Alla kan montera sådana möbler, eftersom hela processen inte tar mycket tid och ansträngning. Alla nödvändiga delar, verktyg och instruktioner ingår i produkten, så du slipper köpa olika tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ikea -märket har vunnit kundernas kärlek på grund av dess utmärkta värde för pengarna . Vackra och hållbara soffor från detta företag kan hittas för alla plånböcker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Attraktiva Ikea -soffor av hög kvalitet presenteras i ett rikt sortiment. Du kan köpa en lämplig kopia för alla inställningar, från klassiker till kontor. Många produkter har ytterligare användbara alternativ. Det kan till exempel vara en vikmekanism, en svängstång, en låda, manövrerbara hjul, etc.

Direkt

De mest populära och efterfrågade är de klassiska Ikea -raka sofforna. De kan ha en mängd olika modifieringar. Oftast väljer konsumenterna standardmodeller med armstöd och kompakta produkter utan dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Direktalternativ skiljer sig från varandra, inte bara i storlek och konfiguration, utan också i design och stilistiska lösningar. Till exempel ser kantiga alternativ med strikta och tydliga linjer perfekt ut i moderna stilar som högteknologi, loft eller modern. Instanser med rundade konturer och liknande armstöd kan placeras i ett rum inrett i klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Ikea hörnsoffor har ett gediget utseende. De passar perfekt i många miljöer, från hem till kontor. Därför kan de med säkerhet kallas universella. Med hjälp av en sådan produkt kan du ställa in tonen för interiören och göra den komplett. Ofta i sådana modeller finns det flera lådor och gångjärnslådor där du kan lagra många olika saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontor

Massiva Ikea -soffor är mycket efterfrågade. Oftast är de klädda med naturläder eller konstläder i olika färger. De vanligaste modellerna är grädde, beige, brun och svart.

Bild
Bild

Med hjälp av sådana element kan du bilda en positiv uppfattning om ett företag på vars kontor det finns en skinnsoffa. De bästa alternativen är dubbla och trippelmodeller av liten och medelstor bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana modeller representerar den vansinnigt attraktiva Bierboux -linjen . Den har högkvalitativa och eleganta läderklädda soffor. Dessa soffor finns i beige, röda, bruna och svarta nyanser. De behåller sitt presentabla utseende under lång tid, särskilt om de får rätt vård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På hjul

Mobilsoffor på hjul är inte mindre populära bland moderna konsumenter. De kan inte bara vara stationära, utan också vikbara, med funktionen av en säng. Sådana kopior kan enkelt ordnas om från en plats till en annan, vilket gör dem mycket praktiska. Sofforna på hjul kan placeras i alla rum, från vardagsrummet till köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med schäslong

Sortimentet av det kända märket innehåller ett stort antal olika soffor med schäslong. I många utföranden kan schäslongen installeras till höger eller vänster om produktens huvudsäten. Kombinationerna kan ändras när som helst efter eget gottfinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta modeller är schäslongerna utrustade med ett fack för förvaring av olika saker och föremål. Locket på sådana förråd har ett speciellt lås som är nödvändigt för säker användning av avdelningen och sökningen efter de nödvändiga föremålen i dess inre del.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana alternativ ser särskilt harmoniska ut hemma. De träffas ofta av stora familjer som gillar att spendera kvällar och titta på tv tillsammans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bäddsoffa

Idag står många människor inför problemet med brist på bostadsyta. För sådana lokaler köper ägarna ofta multifunktionella och mjuka bäddsoffor. Att omvandla möbler är ett bra val för små ytor, eftersom det tar minst ett ledigt utrymme och i utfällt tillstånd blir det mer funktionellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana möbler från Ikea är utrustade med olika mekanismer. De kan vara dubbla eller trippel. Sådana förekomster läggs upp mycket enkelt och enkelt, så att även ett barn kan hantera dem.

Många typer av bäddsoffor kan utrustas med en ortopedisk madrass för en god sömn. Sådana alternativ är inte bara mycket bekväma och mysiga, utan också fördelaktiga för ryggradens hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Babysoffa

För ett barnrum kan du köpa en funktionell smal babysoffa. Företagets sortiment representeras av statiska och glidande produkter med en extra kaj. Sådana alternativ är kompakta i storlek. De passar enkelt in i barnrum utan att ta mycket plats. Kvalitetsmodeller från Ikea presenteras i en mängd olika färger, från neutrala till mycket ljusa och positiva. Med deras hjälp kan du återuppliva barnkammaren och fylla den med rika färger.

Ofta köps sådana alternativ för små vardagsrum och korridorer . Tack vare sina kompakta dimensioner hittar de lätt sin plats även i de minsta utrymmena. Färgerna på sådana produkter är också olika. De mest populära och attraktiva är svarta, beige, marinblå, röda och vinröda modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformationsmekanismer

Ikea producerar praktiska och multifunktionella soffmodeller med en extrasäng. Sådana kopior kan inte bara användas som säten, utan också förvandla dem till en rymlig två eller tre sängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana alternativ är utrustade med olika mekanismer som gör att de kan förvandlas till en sovplats och tillbaka till en soffa. Låt oss titta närmare på vilka omvandlingsmekanismer som finns i Ikea bäddsoffor:

  • För hörnmodeller används Dolphin -skjutsystemet oftast .… Det är mycket lätt att använda, pålitligt och hållbart. För att sönderdela en soffa med en sådan mekanism, är det nödvändigt att rulla ut sovblocket, sedan försiktigt lyfta den och installera den bredvid sätet;
  • En annan vanlig mekanism är vikningen "dragspel " … Sortimentet av det kända märket innehåller ett stort antal soffor med sådana mönster. Dessa enkla mekanismer finns även i de minsta sofforna, till exempel en bebis. Det är väldigt enkelt att fälla ut "dragspelet": sätet tillsammans med resten av mekanismen måste dras mot dig och hålla i handtaget på framsidan, varefter det kommer att fällas ut som ett dragspel;
  • För daglig användning är en mekanism som "American clamshell" lämplig .… För att förvandla den till en sovplats måste du dra mekanismen mot dig, sedan lyfta upp den och lägga den på stödbenen;
  • Ett funktionellt transformationssystem som kallas "Click-Klyak" kan bilda en mycket rymlig och bekväm sovplats . För att göra detta måste du kasta stolen över ryggen tills du hör ett klick.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Olika material används för att stoppa kvalitet och vackra Ikea -soffor

Produkter klädda med naturläder i olika färger har en gedigen design . Sådana möbler kan förvandla interiören och göra den riktigt lyxig. Av fördelarna med en sådan finish kan man särskilja dess slitstyrka, hållbarhet och enkel underhåll. Från ytan på Ikea -skinnsoffan kan du snabbt och enkelt ta bort smutsiga och dammiga fläckar. De behöver inte behandlas med speciella rengöringsmedel. Ofta köps sådana modeller av soffor för kontor. För sådana förhållanden är de mest lämpliga alternativen svart eller brun. Modeller klädda med naturläder kännetecknas av sina höga kostnader, så inte alla har råd med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekoläder och konstläder har ett inte mindre attraktivt utseende . Sådana material används i stor utsträckning för stoppade möbelklädsel. De är billigare, men de ser inte sämre ut än alternativ med naturliga finish. Det är värt att notera det faktum att konstgjort och syntetiskt läder är mindre hållbart och hållbart. Med tiden kan det uppstå repor eller repor på soffan med denna klädsel, som inte kan tas bort. De gillar inte sådana material och temperaturförändringar. Detta kan leda till sprickbildning av klädseln. Det rekommenderas inte att sitta i en sådan soffa med kläder med metallnitar, knappar och andra liknande detaljer. De kan haka på materialet och förstöra det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med textilklädsel är billigare . De har också ett attraktivt utseende, men de rekommenderas inte att installeras i rum som kök eller balkong. Detta beror på att tygmaterial snabbt absorberar olika lukter, och de är inte alltid trevliga. Till exempel kan cigarettrök från gatan mätta möbler på ett par minuter och det blir väldigt svårt att ta bort det. Ikea -soffor är stoppade med material som bomull, linne och polyester.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste rammaterialen är massivt trä, spånskiva, bokfaner och plywood . Sådana råvaror ger hållbarhet och styrka hos stoppade möbler.

De multifunktionella utfällbara enheterna med inbyggda kojer har stålramar, färdiga med en pulverlackerad pigmenterad finish.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte bara för en stadslägenhet, utan också för ett privat hus eller en lantstuga, är en charmig rottingsoffa perfekt . Detta material kommer från tropiskt trä, som kännetecknas av elasticitet och hög hållfasthet. Nyligen har sådana möbler blivit särskilt populära, eftersom de har ett originellt och harmoniskt utseende. Sådana soffmodeller kan ha både vanliga rektangulära och runda former.

Bild
Bild

Fyllmedel

För invändig fyllning av Ikea-soffor används oftast skumgummi, mycket elastiskt polyuretanskum, fiberduk och polyestervadd.

Bild
Bild

Färg och tryck

Sortimentet av Ikea -stoppade möbler inkluderar soffor i olika färger, från enfärgade till ljusa, kompletterade med kontrasterande tryck. Tänk på dem:

  • Orange, gröna, röda och gula färger ser väldigt saftiga och imponerande ut på soffor. Dessa paletter ser bra ut i väl upplysta miljöer. Om du slår sådana möbler korrekt får rummet ett positivt och harmoniskt utseende. Det rekommenderas inte att gå till för rik dekoration av väggar och golv om du har valt sådana möbler. Annars riskerar du att skapa en för pretentiös och iögonfallande ensemble, som med tiden kommer att börja irritera dig;
  • Rosa ser mild och lugn ut på Ikea -textil- och skinnsoffor. Sådana färger ser harmoniska ut på både textil- och läderklädsel, särskilt om de har en ljusare och mjukare nyans;
  • Mångsidig är soffmodeller vars färg hänvisar till de tidlösa klassikerna. Det kan vara vitt, svart, beige, brunt eller marinblått. Sådana produkter ser bra ut i många interiörer. Mörkare nyanser är mer hållbara. Ljusfärgade produkter (beige, vita) blir snabbt smutsiga och de behöver ständig vård. De mest icke-nyckfulla är soffor klädda med naturligt eller konstläder i denna design. Smuts är mycket lättare att torka av sådana ytor;
  • Ikea erbjuder ett urval av intressanta soffor, dekorerade med olika tryck. Dessa kan vara flerfärgade ränder, geometriska former i kontrasterande nyanser eller bilder av mönstrade vävar. En av de mest populära är de kompaktblommiga sofforna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Du kan välja en högkvalitativ och praktisk Ikea-soffa för ett rum i alla storlekar och layouter, eftersom märkets sortiment innehåller modeller av olika storlekar:

  • Längden på tvåsitsiga soffor (både vanliga och vikbara) är 200 cm. Breddparametrarna börjar från märket 119 cm och mer;
  • Storleken på minisoffor kan bara vara 75x90, 105x90, 115x90 cm, etc. Sådana modeller placeras oftast i barnrum, men du kan placera dem i korridoren eller i köket;
  • Stora hörnmodeller kan vara över 300 cm breda och 280-290 cm djupa;
  • Medelängden på Ikea rak bäddsoffa är 200x230 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper en soffa måste du mäta rummet där du planerar att lägga den. Först efter det kommer det att vara klart vilken modell som passar dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

Ikea säljer inte bara möbler, utan även tillbehör till det. Företagets sortiment innehåller en mängd olika omslag, kappor, dekorativa kuddar och andra intressanta saker, med hjälp av vilka du kan ge soffan ett mer attraktivt och snyggt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överdraget kan köpas inte bara för sätena utan även för enskilda sektioner i soffan, ryggdynor och armstöd. Praktiska fodral med ett elastiskt band kommer att hålla mer pålitligt. Sådana delar är oftast gjorda av icke-nyckfull polyester och bomull.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Löstagbara lock till soffor och tillbehör kan tvättas i maskin och strykas i medeltemperatur, men blekning rekommenderas inte.

Bild
Bild

Populära modeller

Den vackra tresitsiga Bedinge-soffan med inbyggd koja är mycket populär . Det finns inga traditionella armstöd i den. Bedinge är utrustad med en klassisk "bok" -mekanism med en stark stålram. Det är omöjligt att inte nämna att den här modellen är en av de mest prisvärda i sin klass. Förutom detta alternativ kan du köpa en linnelåda.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär Ikea -modell är Solsta . Denna soffa har en hopfällbar struktur och är mycket efterfrågad på grund av sitt låga pris. Inom 8 tusen rubel kommer varje konsument att kunna köpa sig en högkvalitativ dubbel soffa med små dimensioner. En sådan produkt har en mycket bekväm sovplats. Högkvalitativt konstläder används för klädseln i Solsta-soffan och polyuretanskum med fiberduk används för fyllningen. Trästommen i denna modell är hållbar eftersom den är tillverkad av miljövänlig massiv furu.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ikea bäddsoffa modell Monstad har en lakonisk design . Denna produkt har en kantig design och är liten i storlek. På grund av dess dimensioner kan den installeras även i ett rum med ett blygsamt område.

Bild
Bild
Bild
Bild

En liten dubbelsoffa Bigdeo har en extra säng i sin konfiguration och kan enkelt förvandlas till en rymlig säng med en längd på 195 cm … I denna modell finns en höghållfast ram gjord av naturligt trä och plywood, som kännetecknas av sin hållbarhet. I Bigdeo-sofforna finns en invändig fyllning gjord av fiberduk av polypropen och polyuretan av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan Friheten har en hörnmodulär design .… Den har också en bärbar schäslong, som enkelt kan placeras på den plats du vill ha. I denna version finns det ett fack för förvaring av linne. Frihetens ram är tillverkad av massiv och hållbar tall.

Bild
Bild

Ikeas Baccabru-soffa är utrustad med en madrassmodul av hög kvalitet .… Denna produkt finns i två versioner: med och utan schäslong. Detta exempel har ett avtagbart lock. Denna bäddsoffa fälls ut mycket enkelt. Även ett barn kan hantera dess design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Schäslongen kompletteras med en annan populär soffa som heter Lugnvik … Den har också en extra dubbel sovplats i sin konfiguration. Ägarna till denna modell noterar dess attraktiva utseende och hållbarhet.

Bild
Bild

Den snygga tvåsitsiga Klippan-soffan har en robust ram i massivt trä och små stålben . Denna modell har ett lakoniskt och neutralt utseende som passar perfekt med många interiörer. Insidan av Klippan -soffan är fylld med polyestervadd och polyuretanskum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vimle soffor från Ikea har olika design . Köpare kan välja en modell för sig själva med eller utan armstöd. Båda alternativen ser vackra och harmoniska ut i en hemmiljö. Vimle kan vara antingen rak eller vinklad, med eller utan schäslong.

Bild
Bild

Bekväma Ectorp -modeller är fyllda med polyesterfiber och flexibelt polyuretanskum … Dessa alternativ har snygga, rundade ryggar och armstöd som gör dem attraktiva och mycket mysiga. Ectorps soffor kännetecknas av starka och hållbara strukturer som inte misslyckas även vid regelbunden användning.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Så vad ska du vara uppmärksam på när du väljer en Ikea -soffa:

  • Först och främst måste du bestämma i vilket rum och för vilka ändamål du vill placera stoppade möbler. För rymliga rum kan du vända dig till stora soffor med olika design och mekanismer. Om vardagsrummet inte tillåter att köpa en sådan modell, skulle en kompakt hopfällbar eller skjutbar soffa vara det bästa alternativet;
  • Välj sådana modeller som passar inredningen, stilen och färgen på rummet;
  • Kontrollera soffan för skador eller andra defekter. Se till att alla mekanismer fungerar. En säljassistent bör hjälpa dig med detta;
  • Om du vill sätta en soffa i köket, ska du inte köpa en produkt med textilklädsel. Det kommer snabbt att försämras under sådana förhållanden. Det är bättre att köpa en modell med läder- eller konstläderklädsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man monterar och bryter ner?

När du monterar soffan måste du följa instruktionerna. Ikea ger en mycket enkel och okomplicerad guide med visuella bilder av hur soffan ska se ut i ett eller annat skede av sammansättningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du montera huvudramen och placera madrassen på den. Denna del måste säkras med kardborreband eller andra delar (beroende på soffmodell). Därefter bör du fortsätta med installationen av lådan i den nedre delen, om någon, och höja strukturen. Liknande element är fästa på ramen med vanliga bultar. En mängd detaljer kan finnas i uppsättningen av en soffa: mekanismer, lådor, puffar, etc. Dessa delar installeras mycket enkelt och snabbt, men det rekommenderas fortfarande inte att montera dem utan instruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lära dig att montera en bäddsoffa från Ikea genom att titta på videon nedan:

Recensioner

De flesta köpare var nöjda med Ikea -sofforna. Först och främst var de nöjda med det eleganta sortimentet av stoppade möbler från företaget. Du kan välja en lämplig kopia för en inredning av vilken stil och färg som helst.

Bild
Bild

Så här säger kunderna först och främst:

  • Populariteten för fällbara soffor beror också på deras överkomliga pris. Många konsumenter köper sådana möbler till lägenheter och stugor utan att lämna stora summor pengar i butiken;
  • Ägare till soffor med extra sovplatser noterar deras hållbarhet och hållbarhet. Bekväma och hållbara mekanismer med stålramar är mycket bekväma, när de är vikta tar de inte mycket plats. Sådana modeller förvärvas ofta av ägare till små lägenheter och lägger dem inte bara i vardagsrum och sovrum, utan också i kök;
  • Den genomtänkta designen av högkvalitativa soffor från Ikea kunde inte misslyckas med att tillfredsställa köparna. De tappar inte sin presentation även efter många år, särskilt om de får enkel vård och noggrann användning.
Bild
Bild

Idag finns Ikea -soffor på en mängd olika platser, från bostadslägenheter till välrenommerade organisationer. Detta indikerar deras fokus på olika kategorier av konsumenter och interiörer i olika stilar.

Rekommenderad: